Dodaj do ulubionych

Przejście podziemne: wandalizm dopadł graffiti

13.08.09, 11:38
Ehh... takie ładne gafitti było i jakiś jełop musiał je zamalować:/ Też codziennie tamtędy do pracy przechodzę i mimo że juz nieraz oglądałem ten wielki obraz, zawsze lubiłem na niego patrzyc bo jest po prostu ładny!... a teraz...:(
Obserwuj wątek
    • allajah Przejście podziemne: wandalizm dopadł graffiti 13.08.09, 11:50
      Reflex godny redaktorów Wybiórczej. To było 2 tygodnie temu tępaki.
      • Gość: dziki Re: Przejście podziemne: wandalizm dopadł graffit IP: 89.108.222.* 13.08.09, 12:09
        Przyszedł ten "artysta" jak go nazywacie i zasmarował swoje bohomazy, po to
        ,żeby miasto wydało kolejne pieniądze na odnowienie jego gowien.
        • chaot granciarze z Planety Egos 13.08.09, 20:24
          Planeta Egos to ekipa, która jest uzależniona od kurka z pieniędzmi. Gdy nie ma
          dotacji to okazuje się, ze działalnośc zamiera, gdy wpływają dotacje to nagle i
          wzrasta aktywność. To ja już dziękuję za taką ekologię, wolę oddolne autentyczne
          grupy ekologów. A fakt, ze rzekomi ekolodzy lobbują za spalarnią smieci to juz
          jest jakies kuriozum. Zawsze mi się wydawalo, ze ekolodzy są przeciwni
          spalarniom. Ale tak to jest, że trzeba szczekać tak, jak pan dający dotację.
    • Gość: x to pewnie sprawka blogera IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 13.08.09, 12:28
      jakoś nie wierzę autorowi bloga, że to nie jego sprawka. skoro nabazgrolił adres na danie i mu to przeszło bez konsekwencji to pewnie dalej chciał się reklamować w taki sposób. tylko tym razem zainteresowały się media, straż miejska i policja więc zgrywa niewiniątko. na wszelki wypadek, w ramach protestu przeciw samemu sobie, zrobi sobie przerwę w pisaniu bloga do czasy gdy sprawa ucichnie.
      • Gość: macrac1068 Re: to pewnie sprawka blogera IP: *.chello.pl 13.08.09, 12:52
        a czy za bazgrolenie po dawnej Danie bloger zostanie ukarany skoro się nawet
        przyznał. Przecież to jest czyjaś własność.Może będzie to przykład dla kolejnych
        wandali.
    • Gość: kto Bloger przyznał się do pomalowania Dany IP: 79.175.253.* 13.08.09, 15:43
      "No więc zastanawiałeś/aś się kto odwalił taki wielki napis w samym centrum na
      samym początku tygodnia? I po co?

Oszczędzając ci nudnego wstępu na początku blogu, powiem tak:

Pewnego razu był sobie człopczyk który zamiast grywać w piłkę z kolegami w
      czasie przerwy, rysował sobie dinozaury w czytelni.Był trochę odludkiem i mial
      swój świat. Dorastając rysował coraz to nowe rzeczy aż w końcu samo malowanie na
      płaskim papierze mu się znudziło i postanowił robić rzeczy które można by było
      oglądać ze wszystkich stron. Zrobił swoje pierwsze koślawe figurki i od tej pory
      rzadko kiedy wracał z powrotem do papieru.W miare upływu lat poznawał nowe
      materiały, do figurek dołączyły makiety a figurki zamieniły się w rzeźby, które
      podziwiała cała rodzina. To mu jednak nie wystarczyło i zapragnął podzielić się
      swoimi pracami ze wszystkimi ludźmi dookoła. Wiedząc że nikt nie chodzi do
      galerii, do której zresztą nikt by go ine przyjął, postanowił pewnego dnia że
      miasto zostanie jego galerią...

Ten sam chłopczyk namalował ten napis na budynku w poniedziałek w nocy :)

Chcę żeby każdy miał szansę zobaczyć co robię a niektóre rzeźby są lub będą
      zainstalowane tylko kilka godzin zanim je ktoś zniszczy lub zabierze. Więc jeśli
      nie widzieliście na ulicy to chociaż macie szansę zobaczyć zdjęcia tutaj.

Po drugie zależy mi na opiniach przechodniów bo w końcu to wy jesteście moją
      docelową widownią więc gorąco zachęcam do komentowania. No i nie zamierzam się
      już podpisywać adresem strony.

Jeśli ktoś chciał by się podzielić ze mną jakimiś informacjami lub myślami
      prywatnie to proszę się nie krępować i pisać na adres: mzetblog@gmail.com

A będzie o wiele więcej do komentowania.."

http://mzet.blox.pl/html

dlaczego nie miałby pomazać przejścia podziemnego?
      • monikadz Re: Bloger przyznał się do pomalowania Dany 13.08.09, 19:41

mzet - I co dumny jesteś z siebie?
        co z ciebie za artysta co niszczy dzieła innych??
        zresztą odsyłam do wątku
        forum.gazeta.pl/forum/w,70,98588869,98588869,graffiti_w_przejsciu.html
    • ubaff Przejście podziemne: wandalizm dopadł graffiti 14.08.09, 10:10
      moja firma zabezpiecza graffiti przed uszkosdzeniem
      www.usuwaniegraffiti.eu
      usuwamy, zabezpieczamy tak aby graffiti nie powstało lub ktoś graffiti nieuszkodził
    • nominativus Przejście podziemne: wandalizm dopadł graffiti 14.08.09, 10:49
      "Użył farby lateksowej..."

A jaką farbą namalowano napis na Danie?
      • Gość: kiełbaska Jakiś czas temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 10:15
        Najpierw była ładna ściana, potem wandale malowali na nich grafy,
        póxniej uznali to - tacy i owacy - za sztukę, a teraz inni artyści
        tworzą coś nowatorskiego, zywego, to grafomalarze mówią, że to
        wandalizm. Hm, ciekawe.
        • Gość: kiełbaska Re: Jakiś czas temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 23:54
          A może teraz znowu będzie ładnaściana.
          Oby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka