Dodaj do ulubionych

Środkowopomorskie w Sejmie (opinie)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 23:17
Jestem mieszkańcem Szczecina i jestem za tym, aby powstało województwo
środkowopomorskie, a nawet 32 kolejne województwa. To znakomity sposób na to,
aby ograniczyć bezrobocie wśród urzędników, stworzyć nowe miejsca pracy dla
zabiurkowych policjantów, strażaków i kto wie ilu jeszcze wojewódzkich
administratorów. Swoją drogą, gdy tzw. samorządowcy twierdzą, że z powodu
istnienia systemu demokratycznego należy tworzyć z woli ludu coraz to nowe
jednostki podziału terytorialnego kraju, gotów jestem dać na mszę za śp.
Edwarda Gierka. Dla Szczecina aspiracje Koszalina nie są żadnym zagrożeniem,
bo bieda i tu i tam będzie taka sama. Koszalinianom życzę wszystkiego
najlepszego w Nowym roku i spełnienia marzeń o Środkowopomorskim.
Obserwuj wątek
    • Gość: p-s Re: Środkowopomorskie w Sejmie (opinie) IP: 62.233.219.* 30.12.03, 00:56
      Niech sobie to województwo zawiążą ,ale fora im od naszych pieniędzy.Tylko że
      z czego oni będą żyli. Przecież nowe województwo to setki urzędników
      bezproduktywnych,żeryjących na kieszeni podatników. Rozumiałbym ich ciągoty do
      samodzielnego województwa,gdyby mieli potężny przeysł,duży rozwój gospodarczy
      i ktoś by im te dobra zabierał.Ale w tym mieście gdzie nic z tych rzeczy się
      nie zdarzyło przez dziesiątki lat. Największe przedsiębiorstwo aktualnie to
      urząd miasta ,teraz będzie urząd wojewódzki.
      • piotr33k2 Re: Środkowopomorskie w Sejmie (opinie) 30.12.03, 01:14
        to jest dokładnie tak jak mówicie ,stworzenie kolejnego niby województwa to
        tylko sposób na wyciągniecie pieniedzy z budzetu centralnego i zmarnowanie ich
        na darmozjadów urzedniczych oraz tysięcy nikomu niepotrzebnych (oprócz samych
        zainteresowanych)i niczemu nie służących etatów .
        • Gość: Jaro Re: Środkowopomorskie w Sejmie (opinie) IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 30.12.03, 11:04
          Skoro Koszalin ma tak wielkomocarstwowe ambicje i tak bardzo urażona dumę, to
          niech sobie mają to swoje województwo. Ale im się będzie fajnie żyło w
          województwie o 50% bezrobociu i zerowych perspektywach, ciekawe, kiedy
          zatęsknią do Szczecina.
      • Gość: AP Re: Środkowopomorskie w Sejmie (opinie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 12:44
        > Rozumiałbym ich ciągoty do
        > samodzielnego województwa,gdyby mieli potężny przeysł,duży rozwój
        > gospodarczy

...powiedział mieszkaniec najprężniej rozwijającego się miasta w Polsce, z
        olbrzymim przemysłem, jeszcze wiekszym wzrostem gospodarczym, intensywnie
        inwestującego w dalszy rozwój.
        Szkoda tylko, że ludzie uciekają z tego miasta, które nawet na Sylwestra nie
        może sobie pozwolić.
      • Gość: s-p Re: Środkowopomorskie w Sejmie (opinie) IP: 195.245.213.* 06.01.04, 15:10
        Drogi p-s. Jeżeli mówisz oszczecińskiej stoczni i porcie jako o kwitnącym
        przemyśle to dwa razy pomyśl i nic nie mów bo się ośmieszasz.
    • Gość: Zeb A co mi tam IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 30.12.03, 04:41
      17 wojewodztw? Kpina czy co? Nielepiej tak odrazu 100. Co ja gadam. 200. Kazdy
      kto ma wtedy jakies zapedy na bycia wojewoda, bylby panem na swoich wlosciach.
      200 wojewodztw, 200 wojewodow, 200 sejmikow. Ilez to nowych stanowisk pracy
      sie otworzy. Tylko przyklasnac takiemu pomyslowi.
      Wydaje mi sie ze z zamieszczonych wypowiedzi poslow, tylko posel Krzysztof
      Zaremba ma jako tako poukladane w mozgownicy. 8 wojewodztw, to jest wlasnie
      optymalna liczba dla schorowanej Rzeczpospolitej.
      A mi osobiscie wlasnie sie marzy jedno silne wojewodztwo Pomorskie, od Zalewu
      Wisalnego do Zatoki Pomorskiej ze stolica w .... Koszalinie.
      Zebym niebyl posadzony o lokalny szowinizm, to dodaje ze jestes szczeciniakiem.
    • Gość: wsciekly podatnik to tylko dowód na paractwo samorzadowcow... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.12.03, 09:38
      taki nierony podzail wspolnych przeciez pieniedzy to tylko dowód na partacto i
      niedolestwo samorzadowcow ze Slupska i Koszalina. Teraz beczą i wołają tatusia
      (budzet). Kolejne wojewodztwo to chyba nowa kielbasa wyborcza.....
    • Gość: Jarek Dajmy im w spokoju taplać się we własnym błotku. IP: 217.153.159.* 30.12.03, 12:35
      My mamy swoje . Też mamy żal do centrali w Warszawie , że traktuje nas po
      macoszemu . Patrząc z tej perspektywy , to ich nawet rozumiem ; być
      niezależnym , samostanowić . Tylko czy to się uda? To już inna bajka. Urażone
      ambicje? Napewno też. Koszty wysokie? A co to ich obchodzi. Oni mają swoją
      perspektywę , my swoją , a Warszawa swoją - niestety . Bo nikt nie patrzy na
      sprawę bez emocjonalnego podtekstu. Koszalin nie lubi Szczecina (Słupska chyba
      też , ale mniejszy z mniejszym , przeciwko większym , bo przecież Słupsk nie
      lubi tak samo Gdańska jak i KOszalina . Zaczną się targi i niesnaski (vide
      Bydgoszcz , Toruń ). Tylko kogo to będzi wtedy obchodziło? Mnie napemno nie.
      Życzę powodzenia . Prezes.
      • Gość: Adam Re: Dajmy im w spokoju taplać się we własnym błot IP: *.allianz.pl 30.12.03, 14:52
        Całą aferę rozkręcił Koszalin,lista podpisów ze Słupska to zdecydowana
        mniejszość,bzdurą jest,że Słupsk nie lubi Gdanska,tak naprawdę większość
        słupszczan woli być w województwie Pomorskim niż dzielić biedę z nielubianym
        Koszalinem.
        • Gość: Anna Re: Dajmy im w spokoju taplać się we własnym błot IP: *.wmc.com.pl 30.12.03, 20:00
          Koszalin bez skrupułów próbuje wciągnąć Słupsk w swoje awanturnictwo!
          Oczywiście urzędnicy słupscy chętnie dają się w to wciągać. Jakoś wiadomo, ile
          podpisów uzbierano w samym Koszalinie - 50.000, natomiast ile w samym Słupsku -
          wszyscy o tym milczą. Wiadomo, że ok. 28.000 w byłym województwie słupskim.
          Potem się wpiera, że Słupsk chce województwa! Nam jest dobrze z Trójmiastem i
          silnym regionem kaszubskim. Nie potrzebujemy związków z Koszalinem!
          • Gość: Jarek Re: Dajmy im w spokoju taplać się we własnym błot IP: 217.153.159.* 31.12.03, 12:46
            Przepraszam , jeżeli uraziłem , ale tak to odbieram. Prawda jest taka że o
            Słupsku , w kontekście referendum , pisze się mniej , jednak odbiór społeczny
            jest taki właśnie . Do tego dochodzi podbijanie bębenka wielkomocarstwowością
            jakoby nowe wojeodztwo było jednym z silniejszych w kraju. Jeśli zabiorą
            jeszcze kawałek wielkopolskiego, bydgosko - toruńskiego (zapomniałem nazwy)
            najlepiej uszczknąć trochę mazowieckiego i mieć kolonię na górnym i dolnym
            śląsku , oraz enklawę w Warszawie ( np. kawałek śródmieścia) to dopiero byłoby
            mocarstwo.Powodzenia. Prezes.
          • jkammer Re: Dajmy im w spokoju taplać się we własnym błot 07.01.04, 13:46
            Z trójmiejskich postów wynika jasno - Słupsk to "wylęgarnia czerwonej zarazy".
            Za to ich tak kochacie?
    • Gość: obojętny Re: Środkowopomorskie w Sejmie (opinie) IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 30.12.03, 20:27
      Bieda aż piszcy a paru czubków walczy ofuchy - FE!
      • Gość: Anna W Radomiu też chcą wojewodztwa! IP: *.wmc.com.pl 01.01.04, 22:06
        Na stronie radomskiej G. Wyborczej przeczytalam dziś artykuł "Czy jest szansa
        na radomskie"?
    • Gość: Mućka Re: Środkowopomorskie w Sejmie (opinie) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 20:37
      Jestem za powstaniem woj. środkowopomorskiego.Koszalin górą.
      • Gość: Gostomir Re: Środkowopomorskie w Sejmie (opinie) IP: *.wmc.com.pl 07.01.04, 18:38
        I o to tylko chodzi -żeby Koszalin i jego nomenklatura byli góra ,żeby znowu
        mogli doić ościenne powiaty i nimi rzadzić.
    • j24 Reformy(zimowe,nie damskie,a sejmowe. Administrac- 08.01.04, 11:57
      -yjne).

Postuje z Gorzowa.
      Pokaże Waszym kolegom i koleżankom z Koszalina i ze Słupska jak za jakiś
      czas będzie wyglądało ich województwo. Zobaczcie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=9951883

Nas Gorzowiaków wkurwia nawet to, że radni drogę w kierunku Zielonej Góry
      próbują nazwać Trasą Zgody, bo tej zgody nie ma.

Swoją drogą Koszalin może się przejechać na podarowaniu siedziby sejmiku
      Słupskowi. Te zielonogórzaki ze swoim sejmikiem nieźle nam dają w kość.
      Wojewoda niewiele może, to marszałek dzieli kasą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka