Dodaj do ulubionych

Cieszę oczy widokiem Starówki

IP: *.szpital-bielany.torun.pl 23.01.04, 06:54
Coś za dobrze w tej wypowiedzi wyglada starówka - a nie zauważono czasem
jakiejś chałdy śmieci, pijanych młodych ludzi, wszędobylskich zebraków a
ostatnio kupek śniegu i błota posniegowego????
Obserwuj wątek
    • Gość: patrycja Re: Cieszę oczy widokiem Starówki IP: 209.201.24.* 24.01.04, 17:48
      cale moje zycie mieszkalam na starowce. teraz mieszkam w stanach i bardzo
      tesknie za tym miejscem. za widokiem z bulwaru, za szeroka, za starym rynkiem,
      za spotkaniami pod kopernikiem. ktorzy tam mieszkacie, docencie to!
      • Gość: a A "trumienke" znasz? IP: *.client.comcast.net 28.01.04, 08:26
        Spedzilem w Toruniu piec lat, i chlalem mase piwa w "trumience" niedaleko domu
        kopernika. Tylko nie wiem czy tam jeszcze jest. Nie wspominaj polski z takim
        sentymentem, pojedz sobie na wakacje, pochodz sobie wieczorem po starowce,
        obskoczysz wpierdol i sie blyskawicznie wyleczysz.
        • folkatka Re: A "trumienke" znasz? 04.02.04, 01:35
          Zwłaszcza yekst o usmiechnietych twarzach luidziu jest po prostu debesciacki.
          A Trumienki zadnej juz nie ma. Gdyby byla, tobym musiała ja znać:))))
          • Gość: trygław Re: A "trumienke" znasz? IP: *.smk.gda.pl 04.02.04, 09:20
            ty alkoholiku
          • Gość: McButelka Re: A "trumienke" znasz? IP: *.pec.torun.pl 04.02.04, 10:07
            Ja znam trumnę - to stare czasy - do piwa trzeba było zakąskę dokupić (takie
            były w Polsce przepisy) i sprzedawali malutki talerzyk corn-flakes do każdego
            piwa. Tam był potem chyba azyl...
            Co do starówki - nie przesadzajcie z tym negatywnym obrazem - w każdym mieście
            jest w nocy w niektórych miejscach niebezpiecznie. A na starym rynku jest w
            nocy prześlicznie. Doceniam to, bo pamiętam brudną i ciemną starówkę sprzed 20
            lat.
            • folkatka Re: A "trumienke" znasz? 04.02.04, 22:01

Trygław, ten alkoholik to do mnie czy do przedmówcy:))??
              A tak wogóle to sie zgodze - toruńska starówka jest piękna nocą. I to
              niezaleznie od pory roku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka