Dodaj do ulubionych

Brudny Torun !!!

IP: *.torun.mm.pl 10.02.04, 22:46
Dlaczego nikt nie odnawia blokow. Szaro, brudno. Osiedla typo Rubinkowo w
Europie sa wyburzane.
Obserwuj wątek
    • Gość: 21 Re: Brudny Torun !!! IP: *.lysomice.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 23:01
      Czekamy na to wyburzanie. Jakiś czas temu czytałem, że bloki są zaprojektowane na przetrzymanie 30 lat. Potem gdzieś mi się obiło o uszy, że 50. To kiedy mija ten termin, wiecie może?
      • Gość: blue Re: Brudny Torun !!! IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 27.05.04, 18:47
        Jutro.
    • Gość: Asia Re: Brudny Torun !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 13:53
      nie wiem czy wiesz, ale bloki na Rubinkowie sa odnawiane, wiec zapraszam na
      rubinkowo zwlaszcza III zeby sie o tym przekonac. A czemu chcecie pozbawic
      dachu nad glowa tysiace mieszkancow?
      moze by tak jakies kamienice wyburzyc, ktore strasza turystow swym wygladem
      • Gość: 007(J. Bond) Re: Paranoja trwa... IP: *.wlan.pl 27.05.04, 15:31
        Odwiedzili mnie niedawno w domu obcokrajowcy. I bardzo byli zdziwieni, że na
        Rubinkowie odnawia się budynki tylko z frontu od ulicy. Ściany od podwórka -
        natomiast - pozostają szare, brudne i smutne. Przecież można to wszystko
        zrobić za jednym zamachem - mówił jeden. To tak, jak czyszczenie butów tylko z
        przodu mówił drugi.

Ech, szkoda gadać mówiłem ja.
        • honeybeam no to już... 27.05.04, 19:34
          ...zakasz rękawy i do roboty!!!
        • Gość: lol Re: Paranoja trwa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 19:59

Bond , pomyśl chwilę. Mechanizm jest prosty i czysto polski. I nawet nie jest
          to głupota prezesów. A ja go znam.
          Po prostu w strukturze spółdzielni na fundusz remontowy wpłacają wszyscy -
          czyli do wspólnego wora. Jeżeli spółdzielnia wyremontuje cały budynek to jego
          mieszkańcy załóżą wspólnotę i odejdą ze społdzielni by nie płacić na fundusz
          remontowy z którego nie skorzystają przez nastepne 10 lat. Jako wspólnota będą
          mieli własny fundusz.
          Jeżeli bloki remontuje się po kawałku to wspólnoty nie wypinają się na innych
          spółdzielców bo czekają na kolejne korzyści z funduszu. To taka polska
          specyfika dupokracji. lol
    • Gość: MixMax Re: Brudny Torun !!! IP: *.torun.mm.pl 28.05.04, 00:25
      ale ale....

nawet chciałem osobny wątek w tej sprawie założyć, bo wszystko pieknie ładnie,
      ale jak widze w JAKI SPOSÓB są odnawiane budynki na Rubinkowie to... ktoś chyba
      nie ma za grosz wyobraźni, albo jakiegokolwiek zmysłu plastycznego. Sorry, ale
      kolorystyka odnowionych budynków jest FATALNA, wzory na budynkach BEZNADZIEJNE.
      Nie wiem, czy pseudoprojektant tych "wzorów" ukończył 10,11,12 lat i jest
      synem, córką kogoś za to odpowiedzialnego...:-) a tu damy jasnoniebieski
      kwadracik, tu blade różowe kółeczko, połączymy to bladozielonym łukiem.
      Przeciez ktoś taki "projekt" musi akceptować... Pytanie: KTO ? Ktoś musi ocenić
      kolorystykę, jakość farb... itd itd. Może projekt kolorystyczny jest
      wyświetlany na monitorze z podkręconym nasyceniem kolorów...wtedy faktycznie,
      wszystko jakoś wygląda. Chyba nikt z szefostwa osiedla nie ma w sobie odrobiny
      estety. Albo żyją w świecie kolorów z telewizora marki Rubin. Panowie ! jak
      pójdziecie do kina nie zdziwcie się że filmy są juz w kolorze... i dźwięk też
      już jest... Obudźcie się
    • Gość: ewa Re: Brudny Torun !!! IP: 207.236.90.* 28.05.04, 01:43
      Bylam w Toruniu pare lat temu korzystalam z toalety na dworcu kolejowym,takiego
      smrodu i brudu dawno nie ogladalam to wstyd miasto turystyczne zeby nie mialo
      na dworcu kolejowym porzadnej toalety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka