Dodaj do ulubionych

PETRUS faul-start

IP: *.visp.energis.pl 01.03.04, 19:12
No i proszę, mamy marzec, a sieci u mnie (Jakubskie, SM Metalchem) ani widu,
ani słychu. Dodam tylko, że na montaż zapisałem się zaraz, gdy dowiedziałem
się o możliwości podłączenia do Internetu (pierwsze dni stycznia!). Inna
sprawa, że "naciskałem" na sieć dobrych kilkanaście miesięcy (!) wcześniej.

PETRUS, dziękuję! Jak tak prowadziłbym swą firmę, dawno nie byłoby mnie na
rynku.

Czego Wam właśnie życzę,
Zawiedziony
Obserwuj wątek
    • Gość: 07(Janek Błąd) Re: PETRUS faul-start IP: *.wlan.pl 01.03.04, 21:14
      Właśnie zrezygnowałem z umowy i oddałem modem, a to dlatego, że trzeba podpisać
      weksel na okaziciela na kwotę 1500 zł. Uważałem, że to za duża kwota skoro
      modem kosztuje 400 zł. Modem założą ci, tylko wtedy jeżeli wykupisz pełen
      zakres poogramów TV Petrusa za 33 zł + 50 zł za internet miesięcznie. Wcale to
      nie jest tak tanio. Tak więc założyłem sobie szybko (w ciągu jednego dnia)
      radiolinię "Fast Netu" za 60 zł bez żadnych weksli i jestem zadowolony. Działa
      podobnie jak Petrus (szybkość transmisji danych ~128 kbps)
      • Gość: b3ut Re: PETRUS faul-start IP: *.torun.mm.pl 02.03.04, 00:51
        >Uważałem, że to za duża kwota skoro
        > modem kosztuje 400 zł
        Mógłbyś podać adres gdzie za tyle widziałeś? Chętnie bym sobie kupił...
        • Gość: 07(Janek Błąd) Re: PETRUS - gdyby nie ten weksel... IP: *.wlan.pl 02.03.04, 08:06
          Modem otrzymałem z Petrusa. Malutkie pudełko podłaczone z jednej strony do
          gnizadka antenowego TV kab z drugiej do komputera. Strzegą go jak oka w głowie.
          Kiedy nie zgodziłem się na podpisanie weksla. Natychmiast musiałem oddać modem.
          Zresztą nie mam o to pretensji. Myślę, że w maju przybędzie konkurencja i
          Petrus zmieni warunki korzystania z sieci. Ponieważ miałem modem Petrusa
          przeszło miesięc w ramach testowania, nie wypada teraz go teraz publicznie
          krytykować. Ale szczerze mówiąc był niezły. Szybkość przesyłania danych podałem
          wcześniej.
          • Gość: b3ut Re: PETRUS - gdyby nie ten weksel... IP: *.torun.mm.pl 02.03.04, 12:04
            o ile wiem we wszystkich kablowkach trzeba podpisac weksel na 1500zł. A ciekawi
            mnie tylko to gdzie widziałeś taki modem za 400zł?
            • Gość: morliny_111 Re: PETRUS - gdyby nie ten weksel... IP: *.petrus.com.pl 03.03.04, 10:54
              Do weksla jest tez deklaracja wekslowa okreslajaca co jest zabezpieczane.
              Wg tego co ja mam tam napisane chodzi o wartosc modemu i wszelkich roszczen
              wynikajacych z umowy w szczegolnosci oplaty abonamentowej. Deklaracja jest do
              kwoty 1500 zł a nie na kwote 1500 zł. Pozdrowienia dla Janka:-)
        • Gość: Mrozek Proszę. Za 200 zł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 08:21
          allegro.pl/show_item.php?item=21975282
        • Gość: aa Re: PETRUS faul-start IP: *.petrus.com.pl 03.03.04, 17:08
          Co tobie po modemie za 400 zł jeśli wszystkie modemy muszą być wpisane w serwer
          Petrusa. I możesz mieć 100 modemów i tapetowac nimi pokój
      • Gość: jan Re: PETRUS faul-start IP: 158.75.48.* 02.03.04, 13:17
        Panie 07, jak to, miesiąć Pan testował internet Petrusa, a nie wiedział jakie
        są warunki umowy? To gorzej świadczy o Panu niż o Petrusie.
      • Gość: jan Re: PETRUS faul-start IP: 158.75.48.* 02.03.04, 13:36
        Panie 07, przez miesiąc testował Pan internet Petrusa, także gęsto na tym
        forum, a nie wiedział jakie są warunki stałego korzystania? To lepiej świadczy
        o operatorze niż o Panu.
    • Gość: Jazon Re: PETRUS faul-start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 21:28
      W złej dzielnicy mieszkasz- z tego co wiem to np. na Chełmińskiej juz chodzili
      gniazdka zakładać. Ale ja juz dawno straciłem cierpliwość...
      • Gość: obserwator Re: PETRUS faul-start IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 02.03.04, 07:14
        a jak zadzwoni się o informację na Łyskowskiego - biuro, to oni nic nie
        potrafią powiedzieć. Zobacz też ich stronę www. Całość świadczy tylko o ich
        słabości. A sprawa ciągnie się już ponad ROK.
        W działalności telewizji kablowej też nie są lepsi. Ot i cały petrus
        • Gość: 07(Janek Błąd) Re: PETRUS faul-start IP: *.wlan.pl 02.03.04, 16:34
          Kiedy zakładali mi modem była mowa o 50 zł na miesiąc + symboliczna złotówka za
          modem - dlatego się zgodziłem na instalację. Kiedy poprosiłem, żeby mi dali
          umowę na jeden dzień, gdyż chcę przekonsultować z prawnikiem nie dali mi jej.
          Umowa była mało precyzyjna, niejasna i ten weksel na okaziciela, który może być
          zrealizowany w każdej chwili przez Petrusa... Nie wiem dlaczego się dziwisz,
          czy dlatego że nie podpisałem umowy? To jest moje prawo. Wybrałem Fast Net bo
          mi bardziej odpowiadał. W Fast Necie nie musiałem podpisywać żadnych weksli, a
          internet chodzi bez zarzutu.
          • Gość: 07(Janek Błąd) Re: PETRUS faul-start IP: *.wlan.pl 02.03.04, 22:35
            I dlaczego zmuszano mnie do podpisania umowy na 18 miesięcy, skoro w maju wejdą
            na polski rynek inne zachodnie konkurencyjne firmy? Ztesztą w czasie rozmowy
            przedstawiciel Petrusa powiedział mi, że jeżeli coś mi się nie będzie podobać
            to moę nie podpisać umowy. I tak zrobiłem. Rozstaliśmy się w zgodzie.
            • Gość: mnich Re: PETRUS faul-start IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 17:25
              W Petrusie siedzą ludzie niekompetentni. Nikt nic nie wie, ciągle odysałają
              człowieka gdzieś indziej, ciągle twierdzą,że coś stoi na przeszkodzie. Brawo!
              Wiadukt + Centrum Handlowe + Park Wodny + Stadiom Miejski + Multikino +
              Internet = ZADUPIE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka