19.02.02, 10:10
Ludzie lubia narzekac, psioczyc na kazdego kto odstaje od normy. Mam pytanie.
Czy macie jakis autorytet, ktory cenicie i szanujecie. Jezeli tak to za co
darzycie takich ludzi swoim uznaniem?
Obserwuj wątek
    • misiu11 Re: Autorytet 19.02.02, 10:23
      Rzeczywiście coraz mniej autorytetów na tym świecie, a coraz więcej zwykłych
      padalców, szumowin, wykolejeńców etc. Świat staje się coraz brutalniejszy, w
      zapomnienie odchodzą przede wszystkim wielkie autorytety moralne. Niestety nie
      autorytet aktualnie jest na topie tylko IDOL, a to już zupełnie inna opowieść.
      Chociaż jestem ateistą dla mnie największym autorytetem jest Jan Paweł II.
      • robert_wl Re: Autorytet 19.02.02, 13:06
        Moim autorytetem także jest papież Jan Paweł II, choć moje spojrzenie na świat
        nie zawsze jest takie same jak Jego.
        • Gość: polonus Re: Autorytet IP: 198.138.227.* 19.02.02, 14:26
          robert_wl napisał(a):

> Moim autorytetem także jest papież Jan Paweł II, choć moje spojrzenie na świat
          > nie zawsze jest takie same jak Jego.

z zyjacych to chyba jest to faktycznie jedyny autorytet jaki przychodzi na mysl

• Gość: LiLSnake mala uwaga... IP: *.i4.auc.dk 19.02.02, 15:00
            skoro dla tylu ludzi JP II jest najwiekszym autorytetem, to czemu maja gdzies to co mowi, tzn. tak slabo sie to
            przeklada na ich zycie...
            • Gość: krzyżak Re: mala uwaga... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 18:17
              Gość portalu: LiLSnake napisał(a):

> skoro dla tylu ludzi JP II jest najwiekszym autorytetem, to czemu maja gdzies t
              > o co mowi, tzn. tak slabo sie to
              > przeklada na ich zycie...

To proste.ponad 90 % ludzi w Polsce to katolicy.Nie przeszkadza im to po mszy św.
              pić,kraśc i mordować.Mysle ,że gdyby dzisiaj wybiła godzina sądu ostatecznego i
              kazdy miałby sie sam ocenić ,ta krzywa statystyczne popędziłaby w dół.I to nie
              ilośc katolików w danym kraju decyduje o stopnu skryminalizowania danej
              populacji,ale wychowanie i mentalnośc
              • Gość: LilSnake Re: mala uwaga... IP: *.i4.auc.dk 19.02.02, 19:25
                no dobrze, ale przeciez maja taki autorytet...
                • Gość: Bolo Re: mala uwaga... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 21:08

Witam ,
                  Problem stary ze rzygac sie chce. Tylko jakos nikt nie zwrocil uwagi
                  na inna zaleznosc ...-skoro w katolickich krajach ludzie sa skurwielami
                  to moze spowodowala to katolowa wiara wlasnie. Czy nie widzicie obludy
                  w tej religii , cynizmu i skurwysynstwa , permanentnego rozmijania sie
                  czynow ze slowami , relatywizm moralny wpisany w religie gloszona z Rzymu.
                  B
    • Gość: SDB Re: Autorytet IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 13:48
      Nie mam zadnych autorytetow
    • Gość: Krzyżak Re: Autorytet IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 18:12
      Jest nim Jan Paweł II.
      Ten zacny człowiek zapewne zwycięży.
      Super .
      Też niejednokrotnie miałbym do powiedzenia coś innego,ale siedzę cicho.
    • pau+la Re: Autorytet 19.02.02, 20:46
      Widze, ze wiekszosc wymienia jedna i ta sama osobe. Dla mnie jednak, tak samo
      jak SDB nikt nie jest autorytetem (jezeli chodzi o sfere moralna). Nie oznacza
      to jednak tego, ze sama dla siebie jestem bogiem...
      Myslalam jednak,ze napiszecie cos o rodzicach, dziadkach itd:):)
      • Gość: LiLSnake Re: Autorytet IP: *.i4.auc.dk 19.02.02, 20:52
        wlasnie to chcialem napisac (o rodzicach), ale jak zobaczylem, ze wszyscy "wala z grubej rury", to
        pomyslalem, ze pewnie chodzilo o jakies ogolnie znane osobistosci
      • Gość: SDB Re: Autorytet IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 22:25
        O rodzicach czy dziadkach to moze tak ale jakies 10 lat temu. Teraz to moge
        powiedziec ze ucze sie na ich bledach.
        • Gość: Profesor Re: Autorytet IP: 199.71.64.* 19.02.02, 23:33
          Dla mnie najwiekszym autorytetem jest MAREK KOTANSKI.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka