pau+la 19.02.02, 10:10 Ludzie lubia narzekac, psioczyc na kazdego kto odstaje od normy. Mam pytanie. Czy macie jakis autorytet, ktory cenicie i szanujecie. Jezeli tak to za co darzycie takich ludzi swoim uznaniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiu11 Re: Autorytet 19.02.02, 10:23 Rzeczywiście coraz mniej autorytetów na tym świecie, a coraz więcej zwykłych padalców, szumowin, wykolejeńców etc. Świat staje się coraz brutalniejszy, w zapomnienie odchodzą przede wszystkim wielkie autorytety moralne. Niestety nie autorytet aktualnie jest na topie tylko IDOL, a to już zupełnie inna opowieść. Chociaż jestem ateistą dla mnie największym autorytetem jest Jan Paweł II. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wl Re: Autorytet 19.02.02, 13:06 Moim autorytetem także jest papież Jan Paweł II, choć moje spojrzenie na świat nie zawsze jest takie same jak Jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Autorytet IP: 198.138.227.* 19.02.02, 14:26 robert_wl napisał(a): > Moim autorytetem także jest papież Jan Paweł II, choć moje spojrzenie na świat > nie zawsze jest takie same jak Jego. z zyjacych to chyba jest to faktycznie jedyny autorytet jaki przychodzi na mysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiLSnake mala uwaga... IP: *.i4.auc.dk 19.02.02, 15:00 skoro dla tylu ludzi JP II jest najwiekszym autorytetem, to czemu maja gdzies to co mowi, tzn. tak slabo sie to przeklada na ich zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyżak Re: mala uwaga... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 18:17 Gość portalu: LiLSnake napisał(a): > skoro dla tylu ludzi JP II jest najwiekszym autorytetem, to czemu maja gdzies t > o co mowi, tzn. tak slabo sie to > przeklada na ich zycie... To proste.ponad 90 % ludzi w Polsce to katolicy.Nie przeszkadza im to po mszy św. pić,kraśc i mordować.Mysle ,że gdyby dzisiaj wybiła godzina sądu ostatecznego i kazdy miałby sie sam ocenić ,ta krzywa statystyczne popędziłaby w dół.I to nie ilośc katolików w danym kraju decyduje o stopnu skryminalizowania danej populacji,ale wychowanie i mentalnośc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LilSnake Re: mala uwaga... IP: *.i4.auc.dk 19.02.02, 19:25 no dobrze, ale przeciez maja taki autorytet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: mala uwaga... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 21:08 Witam , Problem stary ze rzygac sie chce. Tylko jakos nikt nie zwrocil uwagi na inna zaleznosc ...-skoro w katolickich krajach ludzie sa skurwielami to moze spowodowala to katolowa wiara wlasnie. Czy nie widzicie obludy w tej religii , cynizmu i skurwysynstwa , permanentnego rozmijania sie czynow ze slowami , relatywizm moralny wpisany w religie gloszona z Rzymu. B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDB Re: Autorytet IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 13:48 Nie mam zadnych autorytetow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Autorytet IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 18:12 Jest nim Jan Paweł II. Ten zacny człowiek zapewne zwycięży. Super . Też niejednokrotnie miałbym do powiedzenia coś innego,ale siedzę cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
pau+la Re: Autorytet 19.02.02, 20:46 Widze, ze wiekszosc wymienia jedna i ta sama osobe. Dla mnie jednak, tak samo jak SDB nikt nie jest autorytetem (jezeli chodzi o sfere moralna). Nie oznacza to jednak tego, ze sama dla siebie jestem bogiem... Myslalam jednak,ze napiszecie cos o rodzicach, dziadkach itd:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiLSnake Re: Autorytet IP: *.i4.auc.dk 19.02.02, 20:52 wlasnie to chcialem napisac (o rodzicach), ale jak zobaczylem, ze wszyscy "wala z grubej rury", to pomyslalem, ze pewnie chodzilo o jakies ogolnie znane osobistosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDB Re: Autorytet IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 22:25 O rodzicach czy dziadkach to moze tak ale jakies 10 lat temu. Teraz to moge powiedziec ze ucze sie na ich bledach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profesor Re: Autorytet IP: 199.71.64.* 19.02.02, 23:33 Dla mnie najwiekszym autorytetem jest MAREK KOTANSKI. Odpowiedz Link Zgłoś