jaziun 21.07.10, 09:06 Transport powietrzny lub śródlądowy będzie w tym wypadku alternatywą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sdb Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 10:28 > Nie spodziewałem się kolejnych niespodzianek. bo niespodzianki maja to do siebie ze zwykle sie ich nie spodziewa > Od soboty z niecierpliwością czekam na otwarcie autostrady A1 z > Torunia do Trójmiasta. Niestety, budowlańcy chyba nie zdążą uporać > się z tym zadaniem przed przyszłorocznymi wakacjami. pewnie nie bo czas zgodnie z planem maja na to do jesieni albo nawet do konca roku. Odpowiedz Link Zgłoś
uncle-e Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 10:32 Ja zawszę jade przez Kwidzyn i Sztum, potem Malbork i NDG. jest bezkorkowo i prawie nie ma ruchu.Jakoś nie przekonuje mnie ta cała A-1 Niestety Łysomic nie da sie za bardzo ominąć ( chyba że przez Pigżę i inne przysiółki) . Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 18:24 czyli przed Chełmnem odbijasz na Grudziądz - wybierając gorszą drogę. Potem w Grudziądzu się męczysz (bo to nie jest takie siup, przynajmniej w pobliżu mostu). Przejazd przez miasto jest o wiele gorszy niż jazda jedynką (choć teraz są tam utrudnienia, więc może się opłacać, ale do Grudziądza i przez most w Grudziadzu do jedynki). Zamiast jechać autostradą - omijasz ją. Nadrabiasz drogi by po włączyć się w krajową siódemkę od NGD... Why? Oczywiście z Torunia za Chełmżę męczysz się jak każdy, przez Łysomice. Ja omijam Łysomice przez jadąc przez Wrzosy do Łubianki, tam skręcam w prawo i na skróty przez jakieś wioski jadę; wyjeżdżam na wysokości Chełmży. To jest dobra trasa jak ktoś mieszka gdzieś w centrum, na Bydgoskim czy na Wrzosach. Łysomice to nie jest problem "wyjazdu nad morze". Tam jest tak co dzień. Ale ten odcinek autostrady z Nowych Marz do Czerniewic. Ten odcinek ma być gotowy pod koniec przyszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 11:14 No i bardzo dobrze, że przez mękę. A jak się komuś nie podoba to niech spada na Białoruś. Nie będzie żaden pisior pluł nam w twarz i deprawował wąsów prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
torr13 Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 11:51 A dlaczego Szanowny redaktor nie pojechał koleją. Można przecież jechać koleją przez Bydgoszcz lub przez Grudziądz, Malbork. Szanowny redaktorze promujcie tez inne srodki lokomocji, niż podróż starymi gratami przywożonymi z Niemiec, które tylko blokują nasze drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
erhapl Re: Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 12:18 WIĘCEJ BRAMEK ! WSZĘDZIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Wprowadzic winiety jak w Czechach 21.07.10, 16:56 Po co bramki i bardzo oddalone zjazdy? Wprowadzmy winiety na drogi ekspresowe i autistardy + system liczenia przejezdzajacych pojazdow jak ciezarowek w niemczech, aby dokladnie od ilosci placic koncenariuszom. To najtanszy i najskuteczniejszy system, a kolojek do bramek nie bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 12:48 torr13 napisała: > A dlaczego Szanowny redaktor nie pojechał koleją. Można przecież jechać koleją przez Bydgoszcz lub przez Grudziądz, Malbork. Szanowny redaktorze promujcie tez inne srodki lokomocji, niż podróż starymi gratami przywożonymi z Niemiec,które tylko blokują nasze drogi. Zapomniałeś dodać jeszcze rower jako alternatywę, oraz przejazd konno. Ew pielgrzymka piesza. Miło, spokojnie, widoki, tylko trochę wolniej. Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale ja widzę na naszych drogach całkiem normalne, w nienajgorszym stanie auta. Może trochę mało Aston Martinów, Lambo i Ferrari, ale ogolnie jest nieźle. Zdaje się że sam jeździsz jakimś struclem i żółć zalewa. Odpowiedz Link Zgłoś
anelka_inc Re: Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 13:50 A dlaczego Szanowny Pan torr13 sam nie pojedzie koleją. Ostatnio byłam świadkiem jak pociąg jadący nad morze miał zaledwie 3 godziny opóźnienia. Ja osobiście już wolę stać w korku, posłuchać dobrej muzyki, niż przymusowo słuchać marudzenia i znosić naganne zachowanie pasażerów podróżujących koleją. Każdy ma wybór - a pomysł poszukiwania alternatywnych dojazdów popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
trans.sib Re: Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 18:24 A skąd ty sobie ubzdurałaś, że nie jeździ koleją? Ja ostantio pojechałem inter regio po 9 z Torunia. Skład taki jak w osobowych, ale znaleźliśmy miejsca siedzące. Bilety tanie - ze zniżką grupową chyba 21 zł. i w Gdańsku byłem po 3 godzinach. Jeszcze rower zabrałem. Odpowiedz Link Zgłoś
31337b Re: Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 17:16 Jasne. Można też zstać w domu, po co obciążać kolej, jeszcze się wykolei czy coś. To taka wiejska filozofia: Korek na ulicy? A po co oni jeżdżą w ogóle? Mi wystarczy moje podwórko a do województwa to pociungiem lepij. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 22.07.10, 01:30 torr13 napisała: > A dlaczego Szanowny redaktor nie pojechał koleją. Można przecież jechać koleją > przez Bydgoszcz lub przez Grudziądz, Malbork. Szanowny redaktorze promujcie > tez inne srodki lokomocji, niż podróż starymi gratami przywożonymi z Niemiec, > które tylko blokują nasze drogi. Powiem więcej: dlaczego nie pojechał rowerem? Rowerowy Toruń miałby jego sprawozdanie z trasy za gotowy dokument do wytyczenia ścieżki rowerowej do Trójmiasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kzwti Re: Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 12:22 Nie wiem jak jest z kawałkiem drogi od Torunia do Nakła nad Notecią ale dalej moge polecić trasę: Nakło nad Notecią - Wiecbork - Sępólno Krajeńskie - Chojnice - Bytów - Lebork - Wejcherowo (lub jak kto woli przed Wejcherowen do Żarnowca) - Karwia - Władysławowo. Jechaliśmy nad morze w tym roku (co prawda ze trzy tygodnie temu) i było super (w zeszłym roku przekląłem jedynkę, remonty i "niedzielnych driverów" - "who let the dogs out! Who!" - samo się śpiewało). Drogi ładne, malownicza trasa, brak remontów i korków. Co prawda nie pogrzeje się tak jak autostradą ale tyle ile droga pozwala można jechać. W Jeżeli na jedynce czas jazdy ze wzgledu na korki jest rzeczywiście o 2 godz. dłuższy to polecam tą trasę. W sumie może z 80 km dłuższa trasa ale przy takich korkach (2 godziny stania) to i tak z godzinę wczesniej się będzie na miejscu. A ja wolę jechać nawet trochę wolniej niż stać w korku. Drogi ładne, malownicza trasa, super krajobrazy (szczególnie jak ktoś się zdecyduje na zjazd do Żarnowca) brak remontów i korków. Ciekawe obiekty turystyczne do obejżenia po drodze (Chojnice, zamek krzyżacki w Bytowie) jak ktoś chce się zatrzymać. A i jeszcze jedna sprawa polecam kuchnię w strażnicy Babilon za Chojnicami ( to nie reklama - byłem, jadłem i takiego domowego jedzenia jak tam, ze świecą szukać w przydrożnych karczmach) To tyle z mojej stony. Odpowiedz Link Zgłoś
uszaty25 Re: Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 12:57 Proponuje objazd przez Krakow, stamtad juz zabi skok nad Adriatyk, po co kompac sie w zimnym morzu i placic bajonskie sumy za niedosmazona fladre?? Odpowiedz Link Zgłoś
kizhook Re: Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 14:53 Babilon daje radę, zgadzam się - jedzonko bardzo smakowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
corvendallas Jechałem w sobotę z Łodzi do Sopotu-wyjechałem o 5 21.07.10, 13:05 rano- dojechałem o 13:30!! Dramat a nie podróż.Może się urlopu odechcieć..Za Krośniewicami do Nowych Marz jeden wielki korek... Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 13:14 Nigdy nie zrozumiem co ciągnie ludzi nad Bałtyk. Gastronomia na starym oleju, klepicha zwane parkingami czy te tłumy z puszką piwa w ręku. A jak juz sie uda i wypoczniesz to powrót zabija cały urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
grub4s Re: Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 13:27 nie wiem gdzie tu sensacja, tak jest codziennie i nie ma naprawde w tym nic dziwnego, ale jak zwykle szukacie dziury w calym Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 15:12 Ja też nie wiem, gdzie tu sensacja, bo jakoś w żadnym miejscu nie zauważyłem dążenia do sensacji lecz opis rzeczywistości wakacyjnych podróży samochodem, który się może nota bene paru osobom przydać, które mają zamiar jechać nad morze. Odpowiedz Link Zgłoś
borba_1 Z Torunia do Trójmiasta - droga przez mękę 21.07.10, 15:17 Trójmiasto chyba jednak nie warto. Jak już chcecie zobaczyć namiastkę morza to jedźcie do Mielna, Łeby lub od biedy Międzyzdrojów. Trudno jest zatokę nazwać morzem. ( Fale jak na większym jeziorze). Nie wspominając o czystości plaży oraz wody w Sopocie. Poniżej jakichkolwiek standardów. Odpowiedz Link Zgłoś
d.kos Rozwiązanie proste jak drut! 21.07.10, 17:03 Wystarczy wyłączyć światła albo postawić gliniarzy (przecież od tego są!!!)Przecież widać że z boku przejeżdża może 5 samochodów jak główną wali 500. Światła czerwone na głównej po prostu palą się za długo... Odpowiedz Link Zgłoś