Dodaj do ulubionych

Czy Paweł Wakarecy zagra Chopina w II etapie?

07.10.10, 12:40
Z "luzactwem" Paweł Wakarecy przesadził. Grube spodnie - jak drelichowe - i ciężkie buciory wyglądały na estradzie skandalicznie. Umiejętności są różne, stress rozumiem. Mnie jego występ podobał się. Ale dlaczego nikt nie miał wpływu na jego ubiór ??? Gdzie była rodzina, gdzie pani profesor ? O takie '"szczegóły" również należy dbać.
Obserwuj wątek
    • williamkapell Re: Czy Paweł Wakarecy zagra Chopina w II etapie? 07.10.10, 20:33
      @cromio

człowieku, szaleju się najadłeś?
      w dzisiejszych czasach spodnie od garniaka+czarna koszula to jest normalny ubiór estradowy. praktyczny, wygodny i estetyczny. buty przecież miał chłopak normalne. śledzę konkurs i co najmniej kilku pianistów było identycznie ubranych (m.in.Kortus).

do autorki artykułu - gratuluję baardzo mądrego i rzetelnego artykułu, wcale niepisanego na siłę. a przytaczanie naszpikowanej błędami opinii internetowego frustrata - cóż za zręczny zabieg świadczący o niewątpliwej kreatywności!
      • b3ut Re: Czy Paweł Wakarecy zagra Chopina w II etapie? 07.10.10, 20:46
        Bardzo dobra straciatella w wykonaniu pana Pawła
      • cromio Re: Czy Paweł Wakarecy zagra Chopina w II etapie? 08.10.10, 09:37
        Nie najadłem się szaleju a Ty przeczytałeś moją uwagę bez zrozumienia.
        Nie mam nic przeciwko występowi w koszuli i nie pisałem o tym. Wiem, że istnieje również i taki trend w "modzie estradowej". Skandaliczny był RODZAJ i STYL dwóch elementów stroju, które wskazałem. Spodnie były z jakiegoś grubego, drelicho-podobnego materiału, z wystającym białym materiałem kieszeniowym a buty grube, na ciężkiej podeszwie, dobre do spaceru po błotnistym terenie.
        A przecież jeden i drugi element strój mógł być elegancki, buty na cienkiej podeszwie, błyszczące. Tego oczekuje się na estradzie. I tak wyglądali inni, również ci w samych koszulach.
        • williamkapell Re: Czy Paweł Wakarecy zagra Chopina w II etapie? 08.10.10, 19:16
          >Spodnie były z jakiegoś grubego, drelicho-podobnego materiału

aha, dotykałeś?
          na tym wideo (0:15)
          www.youtube.com/watch?v=n9Pc4YmCsU4
          chłopak jest ubrany tak samo jak na konkursie. nie widzę absolutnie nic zdrożnego w tym ubiorze. pięć lat temu delikwent występował w skórzanej marynarce i nikt jakoś nie jojczył z tego powodu.
          nie wmówisz mi, że gra w grubych podeszwach. nawet pianista kamikadze nie ubrałby takich, wszak ogromnie ważne jest czucie i kontrola nad pedałem.
          właśnie ze względów komfortu pianiści coraz częściej rezygnują z fraków i garniaków.
          taki Anderszewski występuje np. w obcisłym golfiku i też nikt się nie czepia.
          chyba że ci głusi na muzykę...
    • slavik222 Paweł Wakarecy nieźle zagrał Chopina,ale.. 08.10.10, 10:00
      ubrał się jak szmaciarz...
      • grey100 Re: Paweł Wakarecy nieźle zagrał Chopina,ale.. 08.10.10, 10:55
        ... ale zagrał jak wirtuoz.
        • waliakon2 Re: Paweł Wakarecy nieźle zagrał Chopina,ale.. 08.10.10, 17:46
          Pianista to jest ktoś, kogo słucha publiczność lubiąca ten typ muzyki. Na koncert pianistyczny przychodzą na ogół osoby ubrane elegancko, czyli z szacunkiem dla wykonawcy tej pięknej muzyki a szczególnie nadać uroczystości chwili. Cóż młodość ma swoje prawa i czasem zapomina gdzie się znajduje a już ktoś startujący w konkursie Chopinowskim powinien o tym pomyśle co wypada a co nie, to przecież nie Woodstock gdzie wszystko jest dozwolone. Dobrze, że Paweł miał chociaż ciemną koszulę. Pamiętam ivo Pogorelica jak go zdyskwalifikowano za ubiór miał na sobie sweter i kolorową kamizelkę ocieplaną z ortalionu, jego lekceważące wejście przypominało hiphopowca a nie pianistę, no i zagrał etiudę tak jak uważał, po swojemu.
          • williamkapell Re: Paweł Wakarecy nieźle zagrał Chopina,ale.. 08.10.10, 19:02
            "Pamiętam ivo Pogorelica jak go zdyskwalifikowano za ubiór"

hahaha, jasssne :)
            • zawsze.torunczyk A Nigel Kennedy? 09.10.10, 09:17
              j.w
    • frych47 Re: Czy Paweł Wakarecy zagra Chopina w II etapie? 09.10.10, 09:34
      A co to za nazwisko, może to nick.
    • frych47 Re: Czy Paweł Wakarecy zagra Chopina w II etapie? 09.10.10, 09:44
      Takim nazwiskiem trudno zareklamować nasz kraj za granicą ponieważ takie nie polskie.
      • zawsze.torunczyk Re: Czy Paweł Wakarecy zagra Chopina w II etapie? 09.10.10, 10:01
        frych47 napisał:

> Takim nazwiskiem trudno zareklamować nasz kraj za granicą ponieważ takie nie po
        > lskie.

W ty co osiągnąłeś frajerze że śmiesz się wypowiadać na temat nazwiska Wakarecego?
        "Wlazł kotek" opanowany?
        • frych47 Re: Czy Paweł Wakarecy zagra Chopina w II etapie? 09.10.10, 11:01
          zawsze.torunczyk napisał:

> W ty co osiągnąłeś frajerze że śmiesz się wypowiadać na temat nazwiska Wakarece
          > go?
          > "Wlazł kotek" opanowany?

A Ty to kto, wujek bo jak tak to sorry jak Cię to uraziło, frajerze.
      • vojnik Re: Czy Paweł Wakarecy zagra Chopina w II etapie? 09.10.10, 14:23
        frych47 napisał:

> Takim nazwiskiem trudno zareklamować nasz kraj za granicą ponieważ takie nie po
        > lskie.

smutne co piszesz. Niby kulturalny ,ale inaczej
    • frych47 Re: Czy Paweł Wakarecy zagra Chopina w II etapie? 09.10.10, 14:40
      Dobrze, że studiuje w Bydgoszczy przynajmniej jego talent się nie zmarnuje i wychodzi na wielkiego artystę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka