Dodaj do ulubionych

Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez barier

24.10.10, 15:48
a zapytałby ludzi czy to jest to czego oczekują ... ale nie on Wielki Buc - wie wszystko najlepiej ...
czy aby na pewno tablic interaktywnych "gdzie są korki"...
a międzyczasie reklama buzi zaleskiego...

IDZIE JESIEŃ BĘDĄ KORKI
Obserwuj wątek
    • harcownik-online Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez bari 24.10.10, 15:50
      www.youtube.com/watch?v=1nJP--JGtJQ
    • szlachcic Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez bari 24.10.10, 16:17
      "Na pytanie "Gazety", ile kosztowała będzie przemiana Torunia w miasto przyszłości, komitet nie potrafił odpowiedzieć"

jak nieudacznicy gospodarze nie potrafia odpowiedziec na najbardzien podstawowe pytanie dotyczace ich wlasnego programu to o czym tu mowimy
      precz z nieudacznikami zaleskiego

• zawsze.torunczyk Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez bari 24.10.10, 17:58
        szlachcic napisał:

> "Na pytanie "Gazety", ile kosztowała będzie przemiana Torunia w miasto przyszło
        > ści, komitet nie potrafił odpowiedzieć"
        >
        > jak nieudacznicy gospodarze nie potrafia odpowiedziec na najbardzien podstawowe
        > pytanie dotyczace ich wlasnego programu to o czym tu mowimy
        > precz z nieudacznikami zaleskiego

Nie rozumiem co Cię dziwi. Nie wie ile kosztuje bo ta wiedza jest mu zupełnie do niczego nie potrzebna.

I tak nie ma nawet zamiaru realizować tych pomysłów bo to są kłamstwa wyborcze Zaleskiego takie same jak składak Przybyszewskiego

Zapomnijcie o pierdzieleniu tych panów bo obydwaj gadają bez ładu i składu. Przestańcie sobie wlewać tą truciznę do głów.
        • szlachcic Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez bari 25.10.10, 08:52
          > I tak nie ma nawet zamiaru realizować tych pomysłów bo to są kłamstwa wyborc
          > ze Zaleskiego takie same jak składak Przybyszewskiego

ale w polityce klamac tez trzeba umiec, trzeba sie do nich przygotowac
          a tak byle dziennikarzyna jednym pytaniem spuscil w kiblu caly program smiesznej i nieudolnej bandy gospodarzy i pokazal ze to wszystko jest do dupy
        • harcownik-online Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez bari 25.10.10, 08:54
          I tak nie ma nawet zamiaru realizować tych pomysłów bo to są kłamstwa wyborcze Zaleskiego takie same jak składak Przybyszewskiego

A JAK ZMONTUJA SKŁADANY MOST JAK TYLKO WIELKU BUC PRZESTANIE TO BLOKOWAĆ TO WTEDY UWIERZYSZ?!?
    • ubuntu-one Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez barier 24.10.10, 19:39
      Elektroniczny bilet to akurat dobry pomysł i sprawdza się w wielu europejskich miastach. Jakby można było jeszcze kupić miesięczny przez internet to już zupełny luzik.

Co do tablic na przystankach to pomysł chybiony bo mega kosztowny - wystarczy popatrzeć na Gdańsk, gdzie wydano ponad 4 mln złotych i i tak nic nie działa, a sprzęt niszczeje.

Co do korków, to lepiej pomyśleć jak by he rozładować, a nie wieszać tablice gdzie są bo ludzie doskonale wiedzą gdzie się tworzą korki.

Trudno wierzyć w te obiecanki - skoro nie umiano nawet zaprojektować sygnalizacji i wahadłowego pasa na moście. Pomysł ciekawy, innowacyjny, ale nie do wykonania przez zasiedziałych toruńskich urzędasów.
      • tryg.sk11 Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez bari 24.10.10, 20:15
        Ego wielkości katedry.
    • rh7212347 Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez barier 24.10.10, 20:45
      Książnica juz dawno nie jest "Miejska" tylko "Kopernikańska" - szkoda, że Gospodarz, który ją współfinansuje nie wie o tym
    • gilbert.grape Wiarygodność Zaleskiego 24.10.10, 20:50
      W grudniu 2006 prezydent Zaleski wygłosił swoje expose, w którym obiecywał złote góry, z których po 4 latach zostało wielkie g..no.

Oto cytat za toruńskimi nowościami:

W expose prezydent zapowiedział m.in. jeszcze większe starania o pozyskanie funduszy unijnych. Dzięki nim w nowej kadencji ma się rozpocząć m.in. budowa nowego mostu przez Wisłę. Ruszyć powinna przebudowa istniejących ulic (m.in. Nieszawskiej) i budowa nowych (m.in. trasy średnicowej między ulicą Grudziądzką a Szosą Chełmińską). W planach jest też wzniesienie sali koncertowej, hali widowiskowo-sportowej, sali koncertowej.

Jak ten facet ma czelność kandydować po raz kolejny?

Link do artykułu:
      www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=367&NrSection=1&NrArticle=50518
    • jaz0n Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez bari 24.10.10, 21:43
      Mnie w tej całej wyliczance ciekawi tylko jedno: co dotąd powstrzymywało panów wizjonerów-gospodarzy przed wprowadzeniem tych cudow w zycie? Ich braku wiedzy o kosztach tego wszystkiego nawet nie ma co komentowac, podobnie jak tego ze zdaniem 'Gospodarza' wszystko bedzie w porzadku- żadnych konkretów tylko trzepanie 'bedzie pan zadowolony', jak w kabarecie. Ech, i tacy ludzie beda pewnie rządzic Toruniem...
    • hecer interaktywne tablice informujące o korkach? 24.10.10, 23:22
      ja już wiem, gdzie one staną.

Pierwsza zostanie postawiona na wschodnich granicach miasta, w Grębocinie i Lubiczu, bo tam sięgną korki związane z budową mostu na pl.Daszyńskiego przy płatkach.

Nie ma co ukrywać - te tablice są głównie po to, aby przekazać zapowiedzi pana Glonka i Kalinowskiego o "organizacji ruchu na czas budowy mostu" - czyli informację o tym, że wjazd do miasta od strony Warszawy, Olsztyna, z Rubinkowa i Skarpy jest niemożliwy.

Specjalna tablica stanie na Olsztyńskiej, gdzie korki będą dalej rosły i żadnych inwestycji poprawiających sytuację nie będzie.

Kolejny zestaw tablic stanie po stronie południowej, na Podgórzu, gdzieś w Czerniewicach - żeby poinformować wszystkich o znanym fakcie, że miasto jest niedostępne z uwagi na korki na moście.

Następny zestaw ustawiony będzie od Reala-Komety wzdłuż Grudziądzkiej, z tych samych powodów.

Jeszcze jeden zestaw tablic stanie na skrzyżowaniu Bema i Podgórnej żeby korki zapowiedzieć.. i na skrzyżowaniu średnicowej z Chełmińską by przekazać radosną nowinę, że te miliony wydane na średnicową nie poprawiają życia kierowcom, tylko zwiększą korki na skrzyżowaniu z Chełmińską właśnie, ale też z Grudziądzką.
    • hecer inne obietnice 24.10.10, 23:25
      W Warszawie od niemal 10 lat jest karta miejska, zbliżeniowa. I tanie bilety.

W Toruniu nie ma gdzie tym MZK jeździć, bo jeździ po dziadowsku albo wcale a bilety podrożały za rządów Zaleskiego ze 1 zł do 2.50 zł, miesięczne podobnie (nawet kosztowały 120 zł, dopiero po tym jak się z tego nabijałem na forum to ceny obniżono, wprowadzono też zgodnie z moim zaleceniem osobne blankiety dla ulgowych). MZK jeździ kiepsko lub wcale - liczba połączeń, praca przewozowa tylko spada.

Parkingi? To jakaś kpina. Tak samo jak lotnisko i aquapark.

Ogólnie rzecz ujmując - Zaleski nie ma nic ciekawego do zaoferowania.
    • hecer Zaleski - Przybyszewski 24.10.10, 23:31
      na tym tle o niebo lepiej wygląda plan Przybyszewskiego:

- zamiast tablic interaktywnych o korkach - most tymczasowy.

I ten most będzie - jeśli wygra Waldemar Przybyszewski. No worries

Tak będzie wyglądać budowa mostu - w przyszłym roku:

www.gddkia.gov.pl/images/user/0/0ae414ca7b919393a430ef694cf0c276.jpg
      www.gddkia.gov.pl/images/user/8/80d89a8d10be4de776e2e53fbf72cf3d.jpg
      www.gddkia.gov.pl/images/user/d/dc0849a8e60310ddcfa98d823103d3c1.jpg
      www.gddkia.gov.pl/images/user/c/c5c895bd7eff946f18363e9a40625b8f.jpg

Przybyszewski to zrobi, jak dostanie szansę. Platforma to przygotuje - wszyscy się zmobilizują - a dużo mogą - i to, co konieczne, zrealizują.

To będzie fakt - a nie wpisy na forum hecera, nie słowa, nie opracowania "czy potrzeba mostu". Nie będzie "szukania lokalizacji niemożliwych do realizacji lub głupich, które nic mieszkańcom nie dają". Będzie ostateczne rozwiązanie korków na moście. W ciągu roku, albo szybciej.
      • hecer Re: Zaleski - Przybyszewski 25.10.10, 00:29
        tu link do wszystkich zdjęć (to nie ja je wyszukałem, więc należy się uznanie autorowi posta na ssc)

www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=39930566&postcount=201
        • hecer Re: Zaleski - Przybyszewski 25.10.10, 00:31
          a tu więcej zdjęć z budowy, którą może rozpocząć pan Przybyszewski jeśli dostanie od was szansę:

www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_rzeszow/drogi_i_mosty/mosty/_zakonczone/rok_2008/article.php/id_item_tree/fd36cbe450c52b4ec32a0b0e117415a5/id_art/d2c20017ec6647ce14025633d9dfd1d6
    • jonnek Toruń bez barier - dobry żart 25.10.10, 00:01
      Zapraszam pana Zaleskiego na Mickiewicza, gdzie już mamy Toruń bez barier - od dwóch miesięcy żaden niepełnosprawny nie przebrnie ulicą od Konopnickiej do Klonowica. Rozkopano najpierw jezdnię, potem chodniki, zablokowano nie tylko możliwość wyjazdu z posesji, ale nikt kto nie umie skakać nawet do niektórych nie wejdzie - vide nr 74. A od dwóch tygodni robotnicy i maszyny zniknęły i co, czekamy do wiosny? A wszyscy starzy, chorzy, niepełnosprawni, kobiety z wózkami, itp. - na księżyc?
      • boczipl Re: Toruń bez barier - dobry żart 25.10.10, 00:33
        Wystarczyła jedna wizyta na Mickiewicza by potknąć się i prawie wywinąć fikołka. Nie obyło się też bez podnoszenia starszej pani, która przez ten cały wszechobecny syf zetknęła się z ziemią.
    • hecer Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez barier 25.10.10, 00:10
      Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez barier

Tak, nowoczesny - na przykład trzeci pas na moście - "nie da się" (mogą być tylko dwa suwaki. Bo świateł nie umiemy zamontować)

Tak to wygląda w Halifaxie, w Kanadzie:

stawy.torun.pomorze.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=236

Informacja nadesłana przez dr Marka Rolanda.
      • ramboost Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez barie 25.10.10, 19:17
        Takie rozwiązania z powodzeniem funkcjonują wszędzie, nie tylko na moście:

Canwick Road, Lincoln
    • hecer Toruń bez barier? To po co te tablice o korkach? 25.10.10, 00:12
      Żenujące... "toruń bez barier" inwestuje w tablice informujące, że miast stoi w korkach i to dopiero początek, bo zamierzamy je całkowicie sparaliżować drogowo na lata.
      • hecer nabici w butelkę 25.10.10, 00:17
        Co Zaleski obiecuje tym razem? Coś czego dotąd nie obiecywał?

On chyba nigdy nie obieca jednego - że zlikwiduje korki. Tzn wg jego pomysłu korki znikną około 2030 roku...

Jednej rzeczy na pewno Zaleski nie obieca - nie obieca że rozwiąże problem korków w mieście.

To może obiecać - i obietnicę tę zrealizować - tylko jeden kandydat. Waldemar Przybyszewski.
        • tryg.sk11 Re: nabici w butelkę 25.10.10, 00:43
          Koniec już z Zaleskim. Wierzę w to, że torunianie zmądrzeją i nie zagłosują na tego bolszewika !!!!!!!!!
          • zawsze.torunczyk Obym się mylił 25.10.10, 01:30
            Żenujących pomysłów czasu gospodarzy (tera k... my!) nie warto moi drodzy komentować. Spuścić należy zasłonę milczenia. Strzyka mnie jednak w prawym kolanie a to oznacza że podskórnie wyczuwam zwycięstwo tych szubrawców. Patrząc na rozmach kampanii towarzyszy, billboardy z wizerunkiem towarzysza wielkości 11 piętrowych wieżowców w najlepszych punktach miasta (chociaż stawianie miśków zaleskich przy wjeździe na most może być strzałem we własną stopę :) obawiam się że towarzysz wygra ten urząd (dlaczego liczba kadencji nie jest ograniczona?)

Tylko czy warto głosować na równie wiarygodnego Waldka tylko dlatego że nie jest Miśkiem?
            • hecer Re: Obym się mylił 25.10.10, 20:19
              > Tylko czy warto głosować na równie wiarygodnego Waldka tylko dlatego że nie jes
              > t Miśkiem

Warto. Z jednej strony masz nadzieję, z drugiej beznadzieję.

Tu możesz się pozytywnie rozczarować, tam potwierdzisz swoje najgorsze przypuszczenia.
        • jerzy_gw Re: nabici w butelkę 25.10.10, 02:27
          hecer napisał:

> Jednej rzeczy na pewno Zaleski nie obieca - nie obieca że rozwiąże problem kork
          > ów w mieście.
          >
          > To może obiecać - i obietnicę tę zrealizować - tylko jeden kandydat. Waldemar P
          > rzybyszewski.

Chwileczkę, czy mi się wydaje, proszę o sprostowanie, czy czasami do tej chwili byłeś przeciwko Przybyszewskiemu, pisząc, że robił to samo co Zaleski a teraz go krytykuje?

Za Przybyszewskim zacząłeś Pan optować chyba od momentu, gdy kolega Cichowicz z Porozumienia Infrastruktura Toruń związał Porozumienie z PO a więc z Przybyszewskim.
          Coś mi tu cuchnie.

Jeśli mylę fakty, to proszę o sprostowanie bowiem piszę aktualnie z pamięci a pora nie jest odpowiednia by szukać po forach.
          • hecer Re: nabici w butelkę 25.10.10, 15:30
            Cichowicz wie, że będzie startował z PO od dłuższego czasu. Mówił mi o tym. To, z jakiego miejsca wystartuje też zostało ustalone już przynajmniej 2 tygodnie temu a nie wczoraj czy przedwczoraj.

Ważniejsze od tego, że to mój znajomy z PIT-u, z którym często rozmawiam na tematy drogowe i często się kłócę na inne tematy, jest jednak co innego, mianowicie, że Cichowicz mieszka na Podgórzu i jest zdeterminowany by ten most składany powstał - dlatego zresztą kandyduje. Tak samo był zdeterminowany przez ostatnich parę lat by zrobić 3 pas, ale konsekwentnie mu odmawiano w MZD. Aż w końcu zrealizowano ten pomysł - montując dwa suwaki. To się wkurzył i kandyduje.

Co chcesz ujawnić? Że popieram Przybyszewskiego, bo popieram budowę mostu składanego? A czy to jakaś tajemnica?:)

Że Przybyszewski przygotował rezolucję na ten temat w Radzie Miasta pół roku temu, a Cichowicz mówił o tym podczas różnych prezentacji i na konferencji PIT? I co ci tu nie pasuje?

Poparłem Przybyszewskiego dzień po debacie w CSW na temat ESK. Po prostu przegadałem wtedy całą noc na te tematy, poznałem trochę nowych ludzi, sam nagadałem się różnych rzeczy - wiele mądrych i głupich rzeczy powiedziałem - i po tej wyczerpującej debacie pełnej wrażeń na drugi dzień skleciłem to sobie wszystko do kupy i wpisałem się na forum.

Powtórzę, jeśli mogę wybrać kogoś, kto rozwiąże problem z przejazdem przez most, problem będący zmorą tysięcy ludzi, co dzień, to po prostu nie będę się dłużej zastanawiał tylko go poprę. Dam mu szansę. Nie musi być idealnym kandydatem - ważne żeby umiał i chciał zrobić tę bardzo potrzebną rzecz. Zaleski nie umie, nie chce, opowiada bajki. A ten umie i chce. Dlatego ma mój głos.

Prezydent Torunia: "Nie wszyscy chyba do końca rozumieją, że zwalczając Zaleskiego, zwalczają Toruń, zatrzymują go w biegu."

www.czasnagospodarza.pl/
            • jaz0n Re: nabici w butelkę 25.10.10, 16:16
              Że chce to mozliwe, ale czy umie to sie moze dopiero okazać. Natomiast mam niejasne wrazenie że w swoim czasie jechales po Przybyszewskim na odlew kiedy razem z reszta PO głosował za mostem na Wschodniej, który wywoluje u Ciebie tak gwałtowne reakcje. Jak dla mnie to pewna niekonsekwencja, ale to juz Twoja sprawa. Mam szczera nadzieje ze Twoje poparcie w czyms p. Przybyszewskiemu pomoże, bo nie chciałbym zeby Zaleski wygrał. Ale nie jestem przekonany do Przybyszewskiego mimo peanow na jego cześc jakie zaczałes ostatnio nagle wypisywac.
              • hecer Re: nabici w butelkę 25.10.10, 20:37
                peany to przesada.

Kompensuję to, co wcześniej pisałem - najpierw skupiłem się na wadach tej kandydatury. Teraz opisuję zalety.

Jak każdy wyborca w Polsce mam dużo nieufności do władzy, do polityków. I tak jak każdy bardziej zauważam błędy i wady niż umiejętność rozwiązywania problemów.

W mojej dyskusji z zawsze.torunczyk'iem podkreślałem pozytywne efekty pracy polityków, władzy publicznej. Bądźmy wobec tych polityków fair - może nam się nie podobać, że żyją z naszych podatków, że popełniają błędy, że większość to karierowicze i ludzie pchający się do koryta.

Ale nie można z tego wyciągnąć wniosku, że "wszystko jest dziełem postępu technicznego". Otóż politykom, moim drodzy forumowicze, też zawdzięczamy sporo dobrobytu, jest sporo pozytywnych efektów i ciężkiej pracy.

Wady Przybyszewskiego szeroko komentowałem, ku uciesze jego politycznych przeciwników z Czasu Gospodarzy, PIS i SLD.

Ale nie mówmy, że ta kandydatura nie ma żadnych zalet. Ta deklaracja dialogu i współpracy i otwartości już jest faktem! Przybyszewski będzie musiał słuchać, dyskutować, rozmawiać, konsultować się. On się z tego już nie wycofa. To, czy dla niego ta deklaracja jest elementem kampanii wizerunkowej nie ma dziś znaczenia. On się z tej deklaracji wycofać nie może.

Większości z was nie odpowiada ten apodyktyczny styl Zaleskiego, to jednowładztwo, to posłannictwo, wręcz kapłańska misja domagająca się hołdów i z mściwością odnosząca się do krytyki, prawda?

Jedno jest pewne - prezydent Przybyszewski w ten sposób się nie będzie zachowywał.

Nie ma zresztą takiej osobowości by rościć sobie pretensje do chodzenia w glorii autorytetu. Wręcz przeciwnie. On szuka ludzi, otacza się nimi, potrzebuje ich do podejmowania decyzji. Umie je podejmować - ale przede wszystkim pozwala innym dojść do słowa, przedstawić swoje rację. Ba! On wręcz tego potrzebuje, bo nie chce zrażać do siebie innych, chce zasięgnąć informacji u profesjonalistów, autorytetów oraz uwzględnić interesy wszystkich mieszkańców i interes miasta.

Dla mnie to już nie jest wyborcza retoryka. To jest fakt. To jest zmiana jakości pracy urzędu prezydenta i fundament rozwoju społeczeństwa demokratycznego.

A czy umie wybudować most tymczasowy? To nie jest filozofia, moi drodzy. To jest kwestia chcenia. Nie zgadzam się z tym, że to jest zadanie przerastające przeciętnego kandydata na prezydenta. A zaletą Przybyszewskiego jest wsparcie po jakie może sięgnąć. To naprawdę jest wyłącznie kwestia chcenia. I konia z rzędem temu, kto twierdzi że Zaleski chce.
            • jerzy_gw Re: nabici w butelkę 25.10.10, 23:04
              hecer napisał:

> Cichowicz wie, że będzie startował z PO od dłuższego czasu. Mówił mi o tym. To,

To jakieś kuriozum. Dziwne by było, gdyby nie wiedział z jakiej listy startuje.

> z jakiego miejsca wystartuje też zostało ustalone już przynajmniej 2 tygodnie
              > temu a nie wczoraj czy przedwczoraj.
              >
              > Ważniejsze od tego, że to mój znajomy z PIT-u, z którym często rozmawiam na tem
              > aty drogowe i często się kłócę na inne tematy, jest jednak co innego, mianowici
              > e, że Cichowicz mieszka na Podgórzu i jest zdeterminowany by ten most składany
              > powstał - dlatego zresztą kandyduje. Tak samo był zdeterminowany przez ostatnic
              > h parę lat by zrobić 3 pas, ale konsekwentnie mu odmawiano w MZD. Aż w końcu zr
              > ealizowano ten pomysł - montując dwa suwaki. To się wkurzył i kandyduje.

W kwestii Cichowicza, Kołacza tylko zwracam uwagę na interesujące fakty: reprezentanci głośnych organizacji pozarządowych, określani także jako niezależni, nagle startują z listy PO.
              "Przypadkowo" jest to partia rządząca.
              Tracą mocno na wiarygodności moim zdaniem z tego powodu.
              Może jest to wybieg PO - podkupienie znanych osób by zyskać pionki w grze, a może
              celem tych osób była od początku Rada Miasta, idealnie tutaj NGOsy pomogły się im pokazać.

Tak czy owak, obecna rada w większości jest nieprzydatna, większa wiedza na temat
              kandydatów do rady więc byłaby wskazana - stąd moje wątpliwości.

> Co chcesz ujawnić? Że popieram Przybyszewskiego, bo popieram budowę mostu skład
              > anego? A czy to jakaś tajemnica?:)

Jedna jaskółka (most składany) wiosny nie czyni.
              Niżej się odniosę dokładniej.

> Że Przybyszewski przygotował rezolucję na ten temat w Radzie Miasta pół roku te
              > mu, a Cichowicz mówił o tym podczas różnych prezentacji i na konferencji PIT? I
              > co ci tu nie pasuje?
              >
              > Poparłem Przybyszewskiego dzień po debacie w CSW na temat ESK. Po prostu przega
              > dałem wtedy całą noc na te tematy, poznałem trochę nowych ludzi, sam nagadałem
              > się różnych rzeczy - wiele mądrych i głupich rzeczy powiedziałem - i po tej wyc
              > zerpującej debacie pełnej wrażeń na drugi dzień skleciłem to sobie wszystko do
              > kupy i wpisałem się na forum.

W jednym z kolejnych postów niżej piszesz, jaki to Przybyszewski jest świetny.
              Mam tylko jedno pytanie: Skąd wiesz?
              Gdyby to co napisałeś jaz0nowi o Przybyszewskim było do udowodnienia, to od razu bym
              na niego głosował. W tym poście to już naprawdę są ku niemu peany.
              Nie przekonuje mnie Twój nagły zwrot ku niemu (dyskusja nocna po debacie w CSW była
              aż taka owocna?, może uczestniczył w niej całą noc sam kandydat?), zwłaszcza w
              kontekście Twoich poprzednich wypowiedzi i linii obrony swoich argumentów. Nagle
              stwierdzasz fakty o Przybyszewskim BEZ żadnych argumentów i podstaw.

Jakieś jednak podstawy do tej zmiany są, tylko nie chcesz o nich napisać.
              Ja sam nie zgadnę, może ktoś tutaj pomoże?
              Może trzeba na to patrzeć jak na następujący łańcuszek powiązań:

hecer (PIT) -> Cichowicz (PIT, kandydat z listy PO) -> Przybyszewski (PO)

Relacja przechodnia - kolega mojego kolegi jest moim kolegą.

> Powtórzę, jeśli mogę wybrać kogoś, kto rozwiąże problem z przejazdem przez most
              > , problem będący zmorą tysięcy ludzi, co dzień, to po prostu nie będę się dłuże
              > j zastanawiał tylko go poprę. Dam mu szansę. Nie musi być idealnym kandydatem -
              > ważne żeby umiał i chciał zrobić tę bardzo potrzebną rzecz. Zaleski nie umie,
              > nie chce, opowiada bajki. A ten umie i chce. Dlatego ma mój głos.

To co napisałem to jedynie proste obserwacje życia codziennego, nie twierdzę, że
              są na 100% trafne. Poddaję to ocenie innych.

Chętnie dałbym szansę komuś interesującemu, komuś innemu niż Zaleski i skostniała Rada
              ale komu?
              • hecer naprawdę, śmieszne 28.10.10, 19:52
                > Nie przekonuje mnie Twój nagły zwrot ku niemu (dyskusja nocna po debacie w CSW
                > była
                > aż taka owocna?, może uczestniczył w niej całą noc sam kandydat?), zwłaszcza w
                > kontekście Twoich poprzednich wypowiedzi i linii obrony swoich argumentów.

Nie, nie uczestniczył w niej kandydat Przybyszewski. Jakbyś chciał wiedzieć, to uczestniczył w niej kandydat na radnego Czasu Gospodarzy i jego wypowiedzi ostatecznie przekonały mnie kogo poprzeć.
    • emar22 patyczki świecące rozdawali?? 25.10.10, 09:09
      jw
    • dziubdziulas Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez barier 25.10.10, 11:04
      A co sądzicie o kamerze dostępnej online z widokiem na most (nawet o dwóch - z każdej strony)?
      Jakbym nie musiał jechać to bym nie jechał wtedy (może nawet zmniejszyłoby to korki)
      • zawsze.torunczyk Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez bari 25.10.10, 15:49
        dziubdziulas napisał:

> A co sądzicie o kamerze dostępnej online z widokiem na most (nawet o dwóch - z
        > każdej strony)?
        > Jakbym nie musiał jechać to bym nie jechał wtedy (może nawet zmniejszyłoby to k
        > orki)

To już lepsze byłoby zamontowanie kamerki pod prysznicem Miss UMK. I taka obietnica byłaby bardziej chwytliwa.
        • tryg.sk11 Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez bari 25.10.10, 19:35
          To by trzeba uzgodnić z prezydentem Elbląga (jeszcze gorszym).
      • boczipl Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez bari 25.10.10, 19:13
        Polecam mapa.targeo.pl/
    • boczipl Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez bari 25.10.10, 23:49
      To jest już zwyczajne śmianie się w twarz ślepym wyborcom Zaleskiego.
      Jego postulatem jest utworzenie tablic informujących o korkach!
      Nie dość, że most w chybionej lokalizacji zakorkuje Toruń, to on będzie się chwalił, że przecież są tablice, które o tym informują!
    • hecer bez barier? Z ekranami akustycznymi 26.10.10, 00:36
      Toruń bez barier? Na pewno nie bez barier architektonicznych.

Ile km ekranów chce wybudować Czas Gospodarzy w osi miasta, wzdłuż trasy średnicowej?

A ile wzdłuż Chełmińskiej?

bez barier? To jakaś kpina.
    • uszaty25 Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez bari 26.10.10, 08:24
      Cuś jest tu nie tak, albo chcemy miasta sprawnego i dobrze zarzadzanego, albo glosujemy na Zaleskiego i jego komitet jednosci narodu, i mamy to co mamy czyli syf, remont 1 km ulicy przez pol roku rozpoczynany zawsze w pazdzierniku, swiatowa stolice moheru i pare innych niewatpliwych sukcesow, w tym oczywiscie most za 1 mld zlotych.
      • mieszkaniec2000 Re: Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez bari 29.10.10, 10:00
        Stary lecz się - albo zarzucasz Zaleskiemu, że cały Toruń jest rozkopany, albo że robi 1 ulicę w roku. A jeśli masz inny pomysł na tani most to go przedstaw i w tym siebie z imienia i nazwiska.
    • aksum78 Czas gospodarzy - Toruń nowoczesny i bez barier 26.10.10, 20:32
      Cuś jest tu nie tak, albo chcemy miasta sprawnego i dobrze zarzadzanego, albo glosujemy na Zaleskiego i jego komitet jednosci narodu, i mamy to co mamy czyli syf, remont 1 km ulicy przez pol roku rozpoczynany zawsze w pazdzierniku, swiatowa stolice moheru i pare innych niewatpliwych sukcesow, w tym oczywiscie most za 1 mld zlotych.

Ja bym dodal "moralne zwyciestwo" w konkursie ESK 2016. Toz to sukces jest. Nikt nie polecial za to i nie poleci.
    • usergazety BEZ BARIER?! Wideo + zdjęcia z akcji ratunkowej 29.10.10, 11:32
      Materiał z miejsca akcji ratunkowej na Mickiewicza:
      img841.imageshack.us/gal.php?g=62548407.jpg
      www.youtube.com/watch?v=C2hx1Kjpyu4
      Pogotowie krążyło kilka minut między kamienicami, żeby dojechać do potrzebującej pomocy. Dla niektórych to wystarczający czas, żeby zjechać na drugi świat. Pozamykane ulice dojazdowe, Słowackiego rozkopana, Mickiewicza rozkopana. Tak się robi remonty?! Takim tempem się robi remonty?! Tak się rozkopuje bezmyślnie pół dzielnicy?! Jeśli ta kobieta dostała wylewu, to przez lekkomyślność MZD przy prowadzeniu remontu i będzie kaleką, to będziecie psychicznie obciążeni nieudolnością waszej pracy do końca życia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka