hecer 17.11.10, 22:59 zapraszam do zagrania w ciekawą grę: www.wprzybyszewski.pl/gra/ przejście quizu rozwija nowe funkcje, polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawsze.torunczyk Co za tendencyjna durnota 17.11.10, 23:46 Głupie jak mało co. Nie zdzierżę "towariszcza gospodina" ale to jakieś kpiny. Proponuję grę w której wcielimy się w postać Przybyszewskiego lub Zaleskiego sprzątającego na czas psie kupska. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Motoarena się sypie 17.11.10, 23:52 Dziś Przybyszewski pokazywał zdjęcia z motoareny - sali dla VIPów, jakieś szatnie. Ogólnie - tynk odpada, grzyb się robi, wilgoć wchodzi do środka, jednym słowem syf. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer panie Waldku, dziękujemy! 18.11.10, 00:32 My też winiliśmy pana za to, że doprowadził pan do stworzenia układu z Zaleskim na końcu tego łańcucha pokarmowego. Ale przez ostatni miesiąc skutecznie pan to rozpieprzył!:) Dał nam pan wszystkim nadzieję, że nie walczymy na darmo. Gdyby nie pan, dalej byśmy się tułali, nie mielibyśmy jak zaistnieć we własnym mieście. Ładnie pan Zaleskiego podsumował. Ładnie mu pan wygarnął te wszystkie spółki, tę świtę, to otoczenie, tych różnych z MPO, Mosiru, tych co mają zarzuty prokuratorskie (mosir, urząd miasta, straż miejska, a do tego pewnie mpo, itd) Wszyscy odetchnęliśmy z ulgą, że jest ktoś, kto idzie z nami, nie odwraca się, wali po pysku jak trzeba. Udowodnił pan, że nie jest pan z nimi, tylko z nami! Zaleski jeszcze coś bredził, że koalicja, itd. Nikt po dzisiejszej debacie nie ma złudzeń, że tamto nie ma na znaczenia. Rozpoczął pan nowy rozdział w życiu miasta. Wszystko się zaczyna od tej kampanii. W poprzedniej było niby podobnie, ale byliście sami - i Zaleski miał 70%. Dziś ma już tylko niecałe 50%. Ubyło mu potwornie. I odpłynęli od niego najsensowniejsi ludzie - ci lepiej wykształceni, bardziej świadomi, myślący. Zaleskiemu zostali starsi, z wykształceniem podstawowym, na garnuszku państwa i łasce telewizji kablowej i radyjka. To są naprawdę szczere gratulacje - zwyciężył pan już dziś. Nikt tego panu nigdy nie zapomni, ja na pewno nie. Zrobił pan kolosalną pracę - bo domyślam się, ile trzeba wytrwałości i cierpliwości by przyzwyczaić się do gadania do mikrofonu, występów publicznych. Ludziom, którzy mają coś ciekawego do powiedzenia trudniej przychodzi lepienie frazesów i wodolejstwo, co zresztą widać na przykładzie pana oponenta, który od lat klepie to samo (Toruń się rozwija - no tylko korki rosną w coraz szybszym (!!) tempie - bo ja najpierw buduję, potem myślę). Trzeba mieć naprawdę krzepę, by podjąć się tego wyzwania. A pan się nie tylko podjął, ale wytrzymał pan do końca i coraz lepiej panu szło. Zaleski to stagnacja, a u pana widać zdolność do szybkiego uczenia się i determinację. Ogromną determinację. Nie chcę tu kadzić, ale jak pan pisze, że doszedł pan do wszystkiego będąc zawziętym, to nie ma co powątpiewać, bo tę wolę i upór w dążeniu do celu w panu widać. Celem jest współpraca z mieszkańcami - więc wybieramy słusznie głosując na pana. Cieszę się z wyniku tych wyborów już dziś - bo ich wynikiem jest na pewno wielka rysa na tym sztucznym obliczu naszego samorządu utrwalanym coraz bardziej nieudolnie przez CzasG. Politycy boją się ludzi, dlatego im schlebiają, boją się mówić co myślą z obawy przed kaprysami elektoratu. My wam dodajemy tej odwagi, by mówić wprost, nie owijać w bawełnę, nie kalkulować. I pan ostatnio stał się tak dosadny, tak bezpośredni, tak uczciwie stawiający sprawy, że kres demagogii i populizmu jest coraz bliższy. Ściemy się skończyły, bełkot powtarzany z roku na rok też. I tak ma wyglądać ten samorząd w przyszłej kadencji - będziemy dyskutować o inwestycjach, przyglądać się nim, mówić bez ogródek o tym, co one nam dają. Skończy się czarowanie elektoratu, że "jak coś wybudowano, to jest sukces". Bo jak wybudowano ulicę, którą nic nie jeździ a na drogach głównych auta stoją w gigantycznych korkach, to o sukcesie mowy być nie może. Tak będzie, dzięki waszym odważnym decyzjom w PO i dzięki panu, panie Waldku - bo zaczął pan mówić tak, że nawet ludzie na tym forum - wybitnie sceptycznie nastawieni do pana - rewidują swoje poglądy już, lub zrobią to za chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Mamy ludzi! 18.11.10, 00:47 po wyborach ruszymy dalej do pracy. Nie będzie czekania do następnych. Mamy 4 lata i ogromne pieniądze do zainwestowania. Trzeba jak najwięcej sensownych rzeczy zrobić, jak najwięcej tych pieniędzy uratować z tej bezmyślnej populistycznej papki przygotowanej jako "plan inwestycyjny" gospodarzy. I naprawdę, na tym polu jesteśmy zdecydowanie lepsi niż Czas Gospodarzy. Nasze analizy są dobre, bo nie są robione z myślą o celach politycznych - tylko ekonomicznych, gospodarczych. Racjonalnych. Nasi Kandydaci ze Stawów, przeklinani, że blokują inwestycje - nic nie blokują! Mówią wprost - węzły dwupoziomowe! Dziś rozmawiałem z Tomkiem Gruszczyński, Igorem Makacewiczem i Jarosławem Aniśko - trójką naszych kandydatów na radnych których najbardziej można posądzić o "blokowanie inwestycji drogowych". NIC NIE BLOKUJĄ! JAKI MAJĄ POMYSŁ? Prosty. Tomek, Igor i Jarek mówią o kompensacji przyrodniczej - przy okazji realizacji każdej inwestycji drogowej chcą po prostu jakiejś - choćby niewielkiej - inwestycji w tereny zielone. Może to być rewitalizacja parku, czy choćby skweru, nasadzenie nowych drzew, zagospodarowanie terenów "zieleni niezagospodarowanej", czyli jakiś paskudnych obszarów w których stoją kałuże, błoto, piach. To jest pomysł Tomka, Igora i Jarka - który za chwilę opublikuje na swych stronach Czas Gospodarzy:)) i powie, że to był ich pomysł - tak samo jak ich pomysłem był most tymczasowy. A wtedy kto wygra wybory? Te pierniki? Ci, co obrośli tłuszczem od nic nie robienia na dyrektorskich posadach na których się znaleźli w zamian za polityczne wsparcie w kampanii wyborczej? Te wszystkie grubasy z MZK, MPO, co stronki czasu gospodarzy prowadzą? Mamy pomysły, rozmawiamy o nich, sami będziemy szukać innych ludzi z pomysłami. Będziemy szukać rozwiązań i przyglądać się temu, co rzeźbi gospodarz - w miarę możliwości ratując to, co się da. Nie byłoby tego bez pracy jaką zrobił w ostatnich miesiącach Waldemar Przybyszewski. Bez ciężaru jak dźwigał. Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: Mamy ludzi! 18.11.10, 01:31 Tak to czytam i przychodzi mi tylko krótkie "moja prawda jest mojsza" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
amkkmp Re: panie Waldku, dziękujemy! 18.11.10, 08:55 > Zaleski miał 70%. Dziś ma już tylko niecałe 50%. Ubyło mu potwornie. Na czym się opierasz? Na sondzie internetowej ze strony niecierpiezaleskiego.pl? Czy robiliście prawybory na spotkaniu Platformy? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk 1 wątek- 62,5% postów hecera 18.11.10, 09:59 Stan na dzień 18.11.2010 godz. 10.00. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Naciśnij klakson! 18.11.10, 08:29 stawy.torun.pomorze.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=260 Odpowiedz Link Zgłoś
mumia6 Re: Zagrajmy liściem 18.11.10, 10:01 Dodatkowe funkcje rewelacja, szczególnie karateliść :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucipepibom Re: Zagrajmy liściem 18.11.10, 16:39 a co z pomidoroliściem?:) rulez Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Zagrajmy liściem 18.11.10, 12:55 hecer napisał: > zapraszam do zagrania w ciekawą grę: hecer musisz byc intelektualnym miernota skoro uwazasz ze ta gra jest ciekawa po drugie mam pytanie Zostales klakierem PO bo wstawila sie za toba ta partia jak towarzysz gospodarz podal cie do sadu? Odpowiedz Link Zgłoś