Dodaj do ulubionych

Torunianie w finale

IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.11, 23:28
Chłopaki doprowadzili mnie prawie do zawału :) toż to mozna było chyba skończyc w reg. czasie, a tu prosze 2 dogryweczki...ale ważne ze się skończyło finałem!!! Lewy za ten mecz to zasługuje na mega premię jak dla mnie...pokazał ze jest prawdziwym liderem tej druzyny..ale zeby tak nie chwalic to troszkę "ponarzekajmy" :) ...martwi mnie troszkę Dawid P. tzn trzy kwarty, w których chyba szału nie pokazał.... bo od 4 plus dogrywki zaczął punktować...( za co on tego daszka dostał???? mr. tlałka to mnie do nerwicy doprowadzał..4 faule, straty, 2 niewykorzystane osobiste w ważnym momencie..cos tu nie tak....na duze brawa za to zasługuje nasza 1...Dawid W....całkiem niezły występ..na takie czekamy cały sezon..14 pkt..kilka trójek...fanie..oby tak też było z kutnem :)..wie ktoś czemu Lipa nie zagrał???
Teraz cóz, czekamy na weekend..to się bedzie działo!!!! a niech mi hala nie będzie pełna to wyjdę z siebie!!! Będzie bardzo ciężko, ale kto jak nie my!!!! 1 liga 1 liga A Z S!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gordon Malone Re: Torunianie w finale IP: *.play-internet.pl 10.04.11, 23:51
      Właśnie, czy ktoś może napisać dlaczego LIPA nie zagrał w Piasecznie, Panie Dziennikarzu jaki był powód absencji Tomka? Sprawy rodzinne czy kontuzja? Na meczu nie byłem i bardzo ubolewam, tak tu cały sezon staram się bronić Tlałę, ale zagrał straszną padakę i w zasadzie był bliski, aby nam ten mecz przegrać swoimi głupimi stratami. Gra Lewego to poezja chyba zrobił życiówkę w evalu i punktach, w zasadzie zastanawiam się czy to nie jest rekord zawodnika grającego w basket w toruńskiej drużynie. Jeklin, Miskovic, Darnikowski, Faulkner czy Wimberly zrobili kiedykolwiek taki wynik? Trzydziestki padały, ale ktoś zrobił 41 punktów w ostatniej dekadzie? Gruby może Ty pamiętasz? Wójcik wreszcie w swoim stylu, tak jak przed laty. Żeby tak gała siedziała w finale jak wczoraj za 3 i z osobistych. Przybyszewski poza zbiórką zagrał wg mnie słabo, a ten dach dostał pewnie "za darmo" w typowo sędziowskim stylu aby pociągnąć Piaseczno za uszy w dogrywce. Dziwne, że przy stanie 23 faule: SIDEN, 28 faule: PWiK, nagle tylko nasi koszykarze łapią kilka fauli pod rząd, a w Piaseczno gra całą dogrywkę bez faulu.
      I jeszcze jedno co za kretyn układał ten terminarz w PZkosz? Gramy 16 i 17 w Toruniu, a potem dopiero 30-go w Kutnie? WTF? Nie można było zagrać np. 22 i 23 (piątek, sobota) w Kutnie i potem po Świętach np. w środę w Toruniu. Gratuluje samopoczucia centrali. Będzie dobrze liczę, że wygramy 3-0, jak nie to mamy turniej barażowy prawdopodobnie z Jelenią Górą i Przemyślem, chociaż kto wie może z Krosnem i Pleszewem ;-)
      • Gość: gość Re: Torunianie w finale IP: *.torun.mm.pl 11.04.11, 11:16
        Ja na szczęście miałem okazję widzieć ten mecz. Przybyszewski dostał "dach" za to, że po tym jak sędziowie odgwizdali jego faul na wchodzącym pod kosz przeciwniku rzucił piłką o parkiet. Można było to odgwizdać, ale raczej nie w takim momencie meczu, bo rzeczą oczywistą jest, że już były spore nerwy (nie pamiętam dokładnie, ale zdaje się, że była to końcówka 1 dogrywki). W ogóle poziom sędziowania wołał o pomstę do nieba, na szczęście sędziowie popełniali błędy w obie strony. W pewnym momencie kibice z Piaseczna nie wytrzymali nerwów i zaczęli rzucać butelkami w arbitrów, na szczęście szybko zareagował spiker. Na wielkie brawa zasługuje oczywiście Lewandowski, bo wykręcić eval na poziomie 43 pkt to nie lada wyczyn. Cichym (albo i nie tak cichym) bohaterem meczu na pewno był Wójcik, kilka jego 3 ratowało nam tyłek.

Mecz był niesamowicie emocjonujący, choć pełen błędów, ale to ze względu na rangę meczu i jego przebieg jestem w stanie zrozumieć, choć jeśli chcemy wygrać z Kutnem to nie można sobie na takie przestoje pozwolić.

Zdaje się, że dziś (w pon) wieczorem ma być retransmisja meczu na TV Toruń
    • Gość: AZSElana Torunianie w finale IP: *.elk.mm.pl 11.04.11, 09:14
      Brawo Siden! Lewandowski trochę zamknął dzioby krytykom.
      W sobotę i niedzielę cały koszykarski Toruń do hali!!!!! Jak się teraz nie uda awansować to już chyba nigdy. Trzeba chłopakom pomóc, bo pewnie Kutno przyjedzie z kibicami a i tam gracze lubią presję pewnie, mają doświadczenie.
    • Gość: gruby Torunianie w finale IP: 213.195.158.* 11.04.11, 11:24
      nie pamietam czy z wymienionych zawodników ktoś tyle punktów rzucił ,wydaje mi się że jedynie Jeklin zblizał się w paru meczach do 40 pkt. , ale Marek Miszczuk rzucił 42 pkt i to jest chyba rekord. co do meczy z Kutnem to ja osobiście stawiam na 3:2. To będzie koszykarska wojna i wszystko będzie zależało od liderów, muszą pociągnąc drużyne i martwioę się o coś jeszcze jak pokazały mecze z Piasecznem gramy tak naprawdę tylko 6-7 zawodnikami oby się to nie okazało za mało.pozdro
      • Gość: Gordon Malone Re: Torunianie w finale IP: *.play-internet.pl 11.04.11, 11:55
        Gruby ja mam gdzieś w głowie mecz Elany w II lidze (odpowiednik I ligi) nie wiem czy Ch. Wimberly nie sypnął 40 pkt. w Gdańsku w meczu z Wybrzeżem w latach 90-tych, o Miszczuku zapomniałem zupełnie. Zobaczcie Panowie co znalazłem w necie, który z was to pisał ;-)??

issuu.com/snp213/docs/historia_torunskiej_koszykowki_meskiej
        • Gość: Gordon Malone Re: Torunianie w finale IP: *.play-internet.pl 11.04.11, 12:00
          Gość, thx za relacje, mnie najbardziej cieszy trója i dobrze wykonywane osobiste, no i dobrze, że Majewski zleciał za 5 fauli, bo myślę, że gralibyśmy w niedzielę 4 mecz...Nie ma co gdybać zwycięzców się nie osądza, tylko co z Lipą? Pomorska ostatnio olała SIDEn, w e-Nowościach jeszcze nie ma newsa, a Wyborcza czytaj red. Łazowy pewnie wie tyle co my kibice po przejrzeniu statystyk na Pzkosz...
          • Gość: gość Re: Torunianie w finale IP: *.torun.mm.pl 11.04.11, 12:22
            Nie ma sprawy.

Właśnie na spokojnie zajrzałem w statystyki. Panowie uwaga na straty!! w tym elemencie przegraliśmy 14-26!!! Z Kutnem to nie przejdzie
            • Gość: Gordon Malone Re: Torunianie w finale IP: *.play-internet.pl 11.04.11, 13:03
              Gra w ataku OK, deska OK, obrona OK, liczba strat największa w lidze zaraz po Mongołach z Płocka i młodych puzzlach z Sopotu i to chyba największy mankament naszego zespołu i tak już chyba pozostanie. Kutno ma średnio 10 strat na mecz, SIDEN/PC prawie 17 strat w sezonie. Perka ostatnio gra słabo, Małecki za to w formie, Bacik zapewne zaskoczy na finał PO i włoży cegiełkę doświadczenia, Marciniak też w gazie, Pustelnik pewnie postraszy trójką, no i Pydych już wprowadzał Stalówkę do wyższej ligi więc potrafi grać na wysokim poziomie...Bez LIPY może być LIPA...Panowie doping na cały Spożywczak, żeby było jak w ulu, żeby to Kutno nie istniało, a trener Kowalczyk błądził jak we mgle:-)...Dla mnie kluczem w tym meczu będzie tablica, wymuszona większa liczba strat i gra rezerwowych: Betona, Tlałki, Tracza i Wójcika. No i ten dłuższy" urlop Kutna" i lajtowe mecze z SMS-em wcale nie muszą gościom wyjść na dobre:-) 2:0 robimy i mamy Spokojne Święta:-)
              • Gość: siden Re: Torunianie w finale IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.11, 14:22
                Jaka zgodza dziś na forum....aż chce się czytac :)...no PO będą soczyste myslę...Postawa własnie zawodników wchodzących..Beton, Wójo, Lipa będzie kluczowa..oby się udało...czekamy juz za długo na ten awans....Kutno moze sobie wejsc ale po barazach :)
    • Gość: King Gordy Torunianie w finale po dwóch dogrywkach IP: *.torun.mm.pl 11.04.11, 17:27
      Boze jak ja chce abysmy awansowali do I ligi!
      Rusza budowa hali na Bema i to moze bedzie przelom dla torunskiej koszykowki.
      Niech wszyscy kibice Sidenu zjawia sie na "Spozywczaku" i zywiolowo (lecz kulturalnie) pomoga chlopakom awansowac.
    • Gość: Gruby Torunianie w finale po dwóch dogrywkach IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.11, 18:51
      Pozwolę się nie zgodzić z opinią że kluczowi będą rezerwowi. Faktycznie ich dobra postawa może wydatnie przyczynić się do zwycięstwa, lecz trzeba pamiętać że do tej pory grali raczej mizernie, ile to pomyj wylano na ich głowy na tym forum przez cały sezon. Więc wątpię czy w najważniejszych meczach sezonu będą potrafili się przełamać. Niestety mecze z Piasecznem pokazały że gramy 6-7 zawodnikami a reszta stara się po prostu nie spartolić za bardzo. Moim zdaniem najważniejszą rzeczą będzie gra właśnie tych 6-7 zawodników (Przybyszewski,Lewandowski,Michalski,Kobus,Janiak,Lipiński,Beciński) jeżeli oni dadzą z siebie wszystko i zagrają na swoim poziomie( a naprawdę każdy z nich potrafi zdominować swoją pozycję) to nawet przy słabszej postawie reszty zespołu damy radę ograć Kutno, a dobra gra rezerwowych może tylko pomóc w zwycięstwie ale powtarzam moim zdaniem nie będzie decydująca.pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka