jerzy_gw 10.05.11, 05:17 A poza fejsbukiem i forum, to gdzie niby jest ta "fala protestów" ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albrecht_kalba Bydgoszcz atrakcyjna turystycznie? Czym przyciąga? 10.05.11, 07:13 "Politycy Prawa i Sprawiedliwości przez swoje zakulisowe gierki i hipokryzję spowodowali to, czego chcieli za wszelką cenę uniknąć" Czy aby na pewno chcieli uniknąć? :) W mętnej wodzie lepiej łowi się rybki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Bydgoszcz atrakcyjna turystycznie? Czym przyc 10.05.11, 07:44 albrecht_kalba napisała: > "Politycy Prawa i Sprawiedliwości przez swoje zakulisowe gierki i hipokryzję sp > owodowali to, czego chcieli za wszelką cenę uniknąć" > Czy aby na pewno chcieli uniknąć? :) W mętnej wodzie lepiej łowi się rybki ;) zdecydowanie chcieli uniknac!!!!!! na tym zamecie korzysta PO, tu nie ma zadnych watpliwosci pisowska holota strzelila sobie w noge przed wyborami, no ale jak uwazaja sie za swietych wiec nie widza swojej glupoty. Po uchwaleniu budowy bedzie kolejne podtrzymanie burzy, i tak do samego odsloniecia pomnika. zaleski zrobil z siebie politykiera, swoimi zagrywkami utopi ta swoja bande gospodarzy Oni maja 3 lata spokoju ale tejn pomnik spowoduje ze stana sie partia marginalna za 3 lata. wzywam politykow PO do budowania pozycji "na 3 lata" to wielka szansa dla PO, zwlaszcza jak komunisci umozliwia budowe "monument the potato" Czas wymienic towarzystwo wzajemnej adoracji Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Hołub: Pomnik układu, a nie od mieszkańców 10.05.11, 07:38 jerzy_gw napisał: > A poza fejsbukiem i forum, to gdzie niby jest ta "fala protestów" ? oczywiscie fala protesu nie moze rownac sie z fala zachwytu 3 miliardy ludzi na Ziemi chce pomnika kartofla i miazdzy 7tys na fejsbuku przeciwnikow jerzy_gw tym wlasnie pokazujesz jaki jestes oszolom, dlatego tacy jak ty sa latwo manipulowalni przez politykow, zwlaszcza typu kartoflanego Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Hołub: Pomnik układu, a nie od mieszkańców 10.05.11, 15:56 szlachcic napisał: > oczywiscie fala protesu nie moze rownac sie z fala zachwytu a kto mówi o fali zachwytu? > 3 miliardy ludzi na Ziemi chce pomnika kartofla i miazdzy 7tys na fejsbuku prze > ciwnikow > jerzy_gw tym wlasnie pokazujesz jaki jestes oszolom, dlatego tacy jak ty sa lat > wo manipulowalni przez politykow, zwlaszcza typu kartoflanego Oczywiście wszyscy, którzy nie popierają wszechwiedzącego szlachcica są manipulowani. Nigdzie nie napisałem, że jestem ZA, ale nie jestem przeciwnikiem, nie znajduję sensownych argumentów, a już na pewno nie byłoby mi być przyjemnie być w takim towarzystwie jak Twoje (sądząc po jakości komentarzy w tym temacie), jeśli tak wygląda towarzystwo przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
cromio Zasadniczy błąd redaktora. Hipokryzją nie jest 10.05.11, 08:26 działanie PiSu. PiS jest tutaj sobą. Na Himalaje hipokryzji (nie po raz pierwszy) wzniesie się Zaleski i SLD, jeśli nie odrzucą tego pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
jszmelc Hołub: Pomnik układu, a nie od mieszkańców 10.05.11, 10:21 Nawet takim przeciwnikom powstania tego pomnika jak ja będzie przykro, gdy monument będzie systematycznie bezczeszczony. Bo co do tego, że pomnik będzie przedmiotem kpin i niewybrednych żartów w kontekście braku powszechnej aprobaty dla jego powstania mieszkańców Torunia nie mam żadnej wątpliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
nizinny Re: Hołub: Pomnik układu, a nie od mieszkańców 10.05.11, 11:36 U normalnych ludzi brak aprobaty nie oznacza automatycznie bezczeszczenia. Ja, nie aprobuję tekstów gazety wyborczej, ale nie chodzę po mieście i nie wycieram sobie tą gazetą tyłka. Na tym forrum też staram się zachować poprawnie ....choć bywa ciężko. Znamienne ,że będąc przeciwnikiem pomnika zdajesz sobie sprawę ,że staniesz po jednej stronie z .....bydłem które już grozi, że zaniesie pod pomnik frytki i papier toaletowy. Może właśnie to będzie właśnie pozytywną stroną tego pomnika. To ,że poszczególni ludzie sprawdzą grupy z którymi się identyfikują. Argument bezczeszczenia jest jakimś argumentem. Ale w końcu społeczeństwo nie może godzić się na dyktat bydła, karków, chamstwa etc. vide walka rządu z kibolami. Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk11 Do jerzy_gw 10.05.11, 12:21 A poza fejsbukiem i forum, to gdzie niby jest ta "fala protestów" ? Tutaj: www.petycje.pl/petycja/7176/nie_dla_pomnika_zp._lecha_kaczynskiego_w_toruniu._.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Do jerzy_gw 10.05.11, 16:01 tryg.sk11 napisał: > A poza fejsbukiem i forum, to gdzie niby jest ta "fala protestów" ? > Tutaj: www.petycje.pl/petycja/7176/nie_dla_pomnika_zp._lecha_kaczynskiego_w_toruniu._.html To już coś zakładając, że są to torunianie. Niestety jak widać część osób patrząc po komentarzach wpisała się odwrotnie na petycji. Jak już wspominałem nie jestem ZA, nie sprzeciwiam się. Natomiast jeśli rzeczywiście 'bydło' będzie bezcześciło pomnik, to byłbym przeciw. Jeśli on jednak powstanie a 'bydło' będzie bezcześciło go, to jestem za przykładnym karaniem (tak jak i w przypadku każdego innego pomnika). Odpowiedz Link Zgłoś
jot9 frytki 10.05.11, 19:03 nizinny napisał: > jednej stronie z .....bydłem które już grozi, że zaniesie pod pomnik frytki Bolesne to "bydło" - a ja po prostu nie widzę lepszej formy protestu. Toruńskim pislamistom nie chodzi o upamiętnienie Prezydenta RP (a przypominam - w katastrofie zginęło ich dwóch), ile raczej o wykazanie się przed Prezesem i zainteresowanie sobą elektoratu. Śmierć prezydenta Kaczyńskiego jest tylko wygodną okazją do politycznej rozgrywki a celem strategicznym całej polityki Jarosława Kaczyńskiego jest zintegrowanie wyznawców wokół kultu, którego sanctum stanowi śmierć Lecha Kaczyńskiego, a jedynym apostołem jest jego brat. A czemu nie widzę lepszej formy protestu niż przyjście z frytkami? PiS pokazał, że nie zapomina i nie wybacza. Potrafił zaciągnąć do prokuratury nawet emeryta, który rozesłał zdjęcie dwóch kaczek pokazujących kuperki (argument prokuratury: to obraza Państwa i Prezydenta), PiS potrafił zgnoić bezdomnego, który rzucał brzydkimi wyrazami w towarzystwie wyrazów, z którymi identyfikuje się PiS. Ja tego pomnika, stawianego w taki sposób, w tym wyborczym czasie, po prostu bardzo nie chcę. Można powiedzieć, że czuję się "zdradzony o świcie" - a zdrajcami będą ci radni, którzy zamiast dbać o moje miasto, dbają o wzmacnianie swoich politycznych pozycji. A frytki... - są niewinne ale bardzo wymowne. Odpowiedz Link Zgłoś
slusarstwo_art Re: frytki 10.05.11, 19:33 Panie jot9 Nie wiem czy pomysł frytek wyszedł od Pana ale one nie są niewinne, są co najwyżej wymowne. Pewnie się Pan nie zastanawiał dlaczego, więc wytłumaczę. Frytki to pokrojone i usmażone kartofle. Kartofel to oczywiste nawiązanie do Lecha Kaczyńskiego. Najprawdopodobniej w czasie katastrofy ciało prezydenta zostało okaleczone (porozrywane i spalone). Coś świta? Dlatego z czystym sumieniem można o takich jak Pan mówić "bydło" Odpowiedz Link Zgłoś
slusarstwo_art Re: frytki 10.05.11, 20:01 Pomyślałam że takie bydło jak Pan lubi sobie w czasie fajnej imprezy posłuchać dobrej muzyczki. Tu propozycja. Na pewno się Panu spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
nizinny frytki 10.05.11, 20:42 Trudno jednak znaleźć mi inne określenie na znoszenie pod pomnik frytek i papieru toaletowego. A protesty ? Jasne, są w demokracji czymś całkiem normalnym. Ale gdy nie wiesz jak się zachować - to zachowaj się ..... przyzwoicie. Protest ? Proszę , w sieci jest jakaś petycja . Podpisz ją - to jest przyzwoite. Strona na fejsbuku ....proszę bardzo , dopisz się ....ale już znaczna część wpisów przyzwoita nie jest. A pomnik ? Skoro znalazła się grupa która chce upamietnić prezydenta, i znalazła się taka zdolność koalicyjna by to w gminie przeprowadzić to cóż .... taka jest demokracja. Większość robi co chce. Aktualna koalicja wywaliła z TVP wszystkich którzych chciała i co ? No nic ? Pomnik Kaczyńskiego w Warszawie ? .....nie będzie dopóki będzie koalicja PO z SLD. .... i już. Mi nie chodzi o same protesty. Chodzi mi i chamstwo i agresję jaką zapowiadają protestujący. To zwykły szantaż, a z szantazysztami się nie dyskutuje. Zamierzają łamać prawo to ....będą za to odpowiadać. Pomnik Kuronia ? Proszę bardzo. Choć nie jest z mojej bajki to zawsze będę szanował postać zmarłego. I nie mam zamiaru przynosić mu pod pomnik .....termosiku "z prądem" z którego słynął. Nie mam zamiaru uczestniczyć w manifestajach politycznych użądzanych pzrez jego wielbicieli. Ale nie mam też zamiaru bezcześcić jego pomika. Może w tym tkwi różnica między nami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
clevland Rydzyk i pomnik Kaczyńskiego- marketing Torunia 10.05.11, 12:41 Z kim jeszcze kojarzyć ma się Toruń. Jakie emocje ma wywoływać. Nie chcemy rozrób takich jak przed Pałacem prezydenckim w Warszawie, o którymś ktoś mówił że będzie mauzoleum. Toruń nie jest miastem rodzinnym Kaczyńskich, a może się mylę. W Warszawie nikt nie mówi o budowie pomnika. Pomnik dla wszystkich ofiar. Pomnik tylko Kaczyńskiego to promocja PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
roger_wolff Pomnik powstanie i tyle w temacie 10.05.11, 19:37 Może stanąć np na terenie Rydzyka - POwskie prostaczki mogą conajwyżej powyżywać się na tym forum, a lokalni pseudodziennikarze wyborczej przez następne pół roku mają temat do codziennych artykułów Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Pomnik powstanie i tyle w temacie 11.05.11, 07:57 Niech se tam stanie i nawet tramwaj tam dojedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-1 Hołub: Pomnik układu, a nie od mieszkańców 10.05.11, 22:05 O co ta burza? Jak PiS - owcy chcą stawiać pomnik za swoją kasę niech stawiają. Jak potem będą chcieli tam pośpiewać czy zapalać znicze - proszę bardzo. Byle to nie było blisko domów żeby nie zakłócało ciszy nocnej albo żeby się jakaś chałupa nie zapaliła. Nie jestem sympatykiem PiS -u, ale dlaczego tylko jedna opcja polityczna ma mieć prawo decydować kto jest słuszny, a kto nie. Tak właśnie powstają grupy politycznie wykluczonych, którzy następnie mogą tworzyć ugrupowania o skrajnych poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś