Dodaj do ulubionych

Jak proboszcz bada wiernych: ankieta na kolędzie

• hub381 Jak proboszcz bada wiernych: ankieta na kolędzie 31.12.11, 19:08
      To człowiek"nawiedzony",powinien się leczyć.
      Dziękuję za takiego"duszpasterza",widocznie podlega takiemu biskupowi?
    • liptad Jak proboszcz bada wiernych: ankieta na kolędzie 31.12.11, 19:20
      Czyżby w Czernikowie mieszkały same BARANY ?
    • kluska11 W zadek... 31.12.11, 19:34
      bym kolesia kopnal za takie teksty u mnie w domu!
    • doradcaprezesa Jak proboszcz bada wiernych: ankieta na kolędzie 31.12.11, 23:58
      dlaczego dupki skasowaliście posta? niePOprawny był? DLaczego? Manipulanci...
    • je2bny Re: Jak proboszcz bada wiernych: ankieta na kolęd 01.01.12, 01:09
      rts44 napisał:

> takich parafii,takich proboszców w naszym kraju jest b.dużo!Stali się zachłanni
      > i bezczelni jak ich guru Rydzyk.Im szybciej poddani tych sukienkowych nie zrzu
      > cą z siebie kajdan watykańskich tym więcej będą strzyżeni przez swych pasterzy!
      > Księża są w naszym kraju ponad prawem i z tego korzystają!!!
      =================================================

Tylko dlaczego do takiej sytuacji doszło ???
      ============================

>>>Apel ateisty ~solaris
      Widząc bardzo często na forum nieudane próby pokazania ludziom uzależnionym od religii
      faktów przeczących dogmatom wiary , czy też prowokujące logiczną część ludzkiego umysłu do
      wysiłku apeluję - nie tędy droga.

Nasz system wartości , sposób widzenia świata - to wszystko kształtuje się w dzieciństwie.

Hierarchowie religijni doskonale zdają sobie z tego sprawę.Indroktynowany od wczesnego dzieciństwa człowiek nie potrafi wyobrazić sobie świata w sposób inny niż ten jakim karmiono go od tylu lat.

Każde wasze prowokujące pytanie mające wykazać religijny fałsz uruchamia obronę umysłu uzależnionego. Jego obroną jest negacja faktów a następnie agresja. On nie potrafi już żyć bez schematów myślowych wpajanych mu długie lata.

Czy moralnie dopuszczalnym jest aby uzależniać człowieka od religii a następnie
      czerpać z tego korzyści?

Moim zdaniem ( a zapewne i sporej części społeczeństwa) nie.
      Myślę , że uzależnionym od religii nie powinniśmy niszczyć fundamentów ich postrzegania świata. To może mieć fatalne skutki - przecież to często zabranie im jedynego celu życia. Ich świat może runąć - dlatego często religianci na fakty reagują agresją - po prostu bronią się tak jak potrafią - nie można ich za to winić.

Powiem co można. Można od najmłodszych lat uczyć dzieci logicznego myślenia, przekazywać wiedzę i upowszechniać dostęp do wiedzy. Wiedza i intelekt to najwięksi wrogowie religii. Dbajamy o wykształcenie naszych dzieci a religijny narkotyk nie znajdzie dla siebie pożywki. W dzieciach nadzieja - a my jesteśmy za to odpowiedzialni. <<<
      =====================================

Doszło do takiej sytuacji w wyniku tresury już od "szczenięcych" lat i dlatego ludzie
      reagują, jak tresowane psy.
      Nie potrafią już nawet samodzielnie myśleć bez wyraźnego zezwolenia klechy.
      =================================================

>>>""Nie ten jest mędrcem, kto stale wytęża swój umysł, lecz ten, kto podporządkowuje się całkowicie wymaganiom wiary""<<<
      ===========================================================
      W ten sposób osoby wierzące trwają w swoim marzeniu mistycznym. Uwiedzione mirażem tamtego świata tracą z oczu otaczającą ją namacalną rzeczywistość.
      Nie myślą nawet skarżyć się na swój nędzny los i patrzą bez zazdrości na garstkę wybranych
      dzielacych między sobą na ich oczach dobra ich własnej pracy. Nierówność taka wydaje się im zgodna z planem "boskim", że nawet nie uważają, aby komukolwiek poskarżyć się na
      rażącą niesprawiedliwość.
      Religia, jest, jak opium którym posługują się "samozwańczy pośrednicy boga", aby uśpić
      ciemne, zabobonne i zacofane masy i nie pozwolić im na rozmyślanie nad niesprawiedliwością, której padli ofiarą oraz na dochodzenie swoich praw.
      Nawet wtedy, kiedy sami "samozwańczy pośrednicy boga" oraz popierani przez nich
      rządzący danym państwem przestają wierzyć w dogmaty głoszone przez KK, to nadal opiekują się nimi, strzegąc zazdrośnie swoich przywilejów, uważając je za pożyteczne, a nawet niekiedy
      ponoszą znaczne koszty, aby tylko pozyskać nowe ofiary do "strzyżenia i dojenia".

Kościół umie to docenić.

Resztę dopowiedzcie sobie sami.

Zagadka - Czym różni się ksiądz od bacy.
    • youngcontrarian Audiatur et altera pars 01.01.12, 01:42
      nowy-trend napisał:

Drogi Rodaku,
      Ciesze sie, ze moje wpisy poruszyly twoja swiadomosc i sumienie i sklonily do glebszego zastanowienia.
      Walczylem i walcze ZE WSZELKIMI przejawami totalitaryzmu...i brakiem poczucia humoru, ktorzego TE TOTALITARYZMY zawsze PANICZNIE sie obawialy...a ponoc prawdziwa cnota krytyk sie nie boi...Juz od czasow uniwersyteckich dzialajac w NZS-ie wspolpracowalem z pismami satyrycznymi gdzie nie zostawialem suchej nitki na komunistycznych obludnikach. To samo robie w stosunku panow, ktorzy budujac "raj na ziemi" dla siebie sprzedaja naszym Rodzicom i Dziadkom bilety wstepu do nieba

> Wszystkie twoje wpisy ociekają nienawiścią chęcią poniżenia i obrażaniem innych
      Nie okreslaj krytyki mianem obrazania. Po prostu krytykuje tych, ktorzy na to zasluguja.
      Po przeczytaniu wszystkich moich wpisow przekonasz sie, ze nie uznaje zadnych medialnych "swietych krow".

Jak można być tak zgorzkniałym i prymitywnym człowiekiem dla którego wszystki
      > e te kreatury znane jako przestępcy i zbrodniarze znajdują u ciebie pochwałę. C
      > i których tak chwalisz i bronisz przed kościołem dali światu Hitlera, Lenina, S
      > talina, Maotsetunga itd.

Nie czytasz uwaznie moich wpisow.Ciesze sie doskonalym poczuciem humoru i dystansu do rzeczywisrtosci.
      Ale moze troche na powaznie...
      Mechanizmy indoktrynacji i zniewalania umyslow zastraszonych lub nie zdolnych do samodzielnego myslenia mas ludzkich sa zawsze te same. Dotyczy to polityki jak i zorganizowanej religii. Doskonale wiedzieli o tym pierwsi promotorzy chrzescijanstwa i ich duchowi spadkobiercy Jan XII, Benedykt IX, Aleksander VI, Juliusz II, Piusowie XII i XIII, Jan XXIII konczac na Panach Wojtyle i Ratzingerze. Wiedzieli o tym Stalin i Hitler....czy – na mniejsza skale - samozwanczy ”zalozyciele” / “przywodcy” innych totalitarnych “nowotworkow” / sekt religijnych Joseph Smith, James Jones, David Koresh, Ron Hubbard, Shoko Asahara...Wiedzial o tym rowniez zalozyciel komunistycznej dynastii w Korei Pln. Kim Ir Sen.
      Stalin (byly seminarzysta) i Hitler (za mlodu parafialny chorzysta) doceniali wage para-religijnej oprawy i doskonale ja wykorzystywali: od kultu jednostki, masowych pochodow/pielgrzymek do ulicznych pochodow ze spiewem i pochodniami/swiecami, swietymi miejscami, meczennikami, modlitwami, piesniami, teatralna symbolika i oprawa "artystyczna", jedynie slusznymi dogmatami i prawdami zawartymi w "swietych ksiegach" z ta roznica ze to wlasnie oni - totalitarni dyktatorzy zastepuja postac abstrakcyjnego boga. Niedzownym elementem jest propaganda i obietnice utopijnej szczesliwosci, rownosci i sprawiedliwosci na ziemi badz w niebie. Podstawowym narzedziem jest demagogia i indoktrynacja, wpajanie i ksztaltowanie stadnego myslenia celem przejecia calkowitej kontroli nad spoleczenstwem i totalnym podporzadkowaniu wszelkich aspektow ludzkiej egzystencji jednej ideologii.

Na takie coś kościół się nie zdobył. Jesteś antyklerykałem i to na dodatek przez swoją nienawiść zaślepionym. Chyba jesteś padałem, transwestytą albo lesbą - mnie to nie przeszkadza. Jesteś po prostu żałosny.

Przesadzasz, przyjacielu. Wiesz bardzo malo o historii tej wyjatkowo skorumpowanej na wszelkie mozliwe sposoby instytucji. Goraco polecam wydana juz chyba w Polsce pozycje Kriminalgeschichte des Christentum - "Kryminalną historią chrześcijaństwa" autorstwa Karlheinza Heinricha Leopolda Deschnera .

Uspokoj sie troche. Zrob sobie dobrej kawy. Nie wypada zaczynac Nowego Roku od atakow ad hominem...Nie zanizajmy poziomu naszej malej korespondencji. Mam nadzieje, ze czegos sie od siebie nauczymy i intelektualnie sie wzbogacimy.
      Pozdrow prosze "sobenne".

Zycze Tobie i Twojej Rodzinie Szczesliwego Nowego Roku 2012 (wg pewnych teologow ponoc ostatniego w dziejach ludzkosci)

• je2bny Re: Wara od seminariow-kuznic polskich elit umysl 01.01.12, 01:42
      nowy-trend napisał:

> youngcontrarian
      > Wszystkie twoje wpisy ociekają nienawiścią chęcią poniżenia i obrażaniem innych
      > . Jak można być tak zgorzkniałym i prymitywnym człowiekiem dla którego wszystki
      > e te kreatury znane jako przestępcy i zbrodniarze znajdują u ciebie pochwałę. C
      > i których tak chwalisz i bronisz przed kościołem dali światu Hitlera, Lenina, S
      > talina, Maotsetunga itd. Na takie coś kościół się nie zdobył. Jesteś antykleryk
      > ałem i to na dodatek przez swoją nienawiść zaślepionym. Chyba jesteś padałem, t
      > ranswestytą albo lesbą - mnie to nie przeszkadza. Jesteś po prostu żałosny.
      ====================================

Odwrotnie, to Ty jesteś bardziej żałosny
      -----------------------------------------------------
      >>>Na takie coś kościół się nie zdobył.<<<
      =====================================

Wiesz może skąd Hitler czerpał wzorce krematoriów w obozach zagłady ???
      -------------------------------------------------
      • youngcontrarian Nowytrend, nie zglaszalem twego wpisu do usuniecia 01.01.12, 10:45
        je2bny napisał:

nowy-trend napisał:
        youngcontrarian
        Wszystkie twoje wpisy ociekają nienawiścią chęcią poniżenia i obrażaniem innych
        Jak można być tak zgorzkniałym i prymitywnym człowiekiem dla którego wszystkie te kreatury znane jako przestępcy i zbrodniarze znajdują u ciebie pochwałę. Ci których tak chwalisz i bronisz przed kościołem dali światu Hitlera, Lenina, Stalina, Maotsetunga itd. Na takie coś kościół się nie zdobył. Jesteś antyklerykałem i to na dodatek przez swoją nienawiść zaślepionym. Chyba jesteś padałem, transwestytą albo lesbą - mnie to nie przeszkadza. Jesteś po prostu żałosny.
        > ====================================
        >
        > Odwrotnie, to Ty jesteś bardziej żałosny
        > -----------------------------------------------------
        > >>>Na takie coś kościół się nie zdobył.<<<
        > =====================================
        >
        > Wiesz może skąd Hitler czerpał wzorce krematoriów w obozach zagłady ???
        > -------------------------------------------------
      • nerwus0 Re: Wara od seminariow-kuznic polskich elit umysl 01.01.12, 11:09
        Nowy coś tam i tobie podobni . Jeżeli już upierasz się przy dobroci
        urzędników p.B. to daj mi konkretny przykład na pomoc ociekającego
        blichtrem kościółka, który pomaga ludziom pokrzywdzonym przez
        los, np. powodzianom, chorym na Haiti, czy Malezyjczykom i Japończykom
        po tsunami. Mój drogi, a tzw. modlitwą nikt jeszcze głodnego nie nakarmił,
        nikt domu nie zbudował. Wręcz odwrotnie, urzędnicy p.B. w takich przypadkach
        korzystają z okazji by zarobić. To kasta największych łotrów. Mam cichą
        nadzieję, że dostaną za swoje w świecie, do którego nas zachęcają.
        Cóż ob.Papa ogłosił w orędziu? Dziel się. Z kim . Z urzędnikami p.B.
        A ten cymbał biskup jeszcze przywołuje przykazania kościelne (V), które
        wymyślili sami. Proponuję spojrzeć na V przykazanie boskie.

• nerwus0 Re: Wara od seminariow-kuznic polskich elit umysl 01.01.12, 11:30
          C.d.
          A za pustą piramidę, jak w Licheniu czy Bazylika w W-wie można
          postawiić tysiące domów dla bezdomnych i zamarzających zimą.
          Uleczyć, za te wywalone w błoto pieniądze, tysiące chorych.
          Ale nie, ksiądz potrzebuje na benzynę czy zmianę koloru auta.
          Złote sygnety, bursztynowe ołtarze, złote kieliszki, gigantyczne, nikomu niepotrzebne
          budowle, to prałaci żądają jeszcze więcej grosiwa i strzygą baranów jak mogą.
          • youngcontrarian Statystyki powolan kaplanskich w Polsce 01.01.12, 11:51
            nerwus0 napisał:

> C.d.
            > A za pustą piramidę, jak w Licheniu czy Bazylika w W-wie można
            > postawiić tysiące domów dla bezdomnych i zamarzających zimą.
            > Uleczyć, za te wywalone w błoto pieniądze, tysiące chorych.
            > Ale nie, ksiądz potrzebuje na benzynę czy zmianę koloru auta.
            > Złote sygnety, bursztynowe ołtarze, złote kieliszki, gigantyczne, nikomu niepot
            > rzebne
            > budowle, to prałaci żądają jeszcze więcej grosiwa i strzygą baranów jak mogą.

Okrutna prawda , Nerwus,

Miedzy innymi z tego powodu wiely mlodych ksiezy katolickich (szczegolnie tych naiwnych idealistow) tu w USA i Kanadzie zrzuca sutanne nie mogac zniesc hipoktyzji w tej strasznie skomercjalizowanej i przede wszystkim SKORUMPOWANEJ do niebotycznych rozmiarow instytucji.

Najczestszym powodem odchodzenia ksiezy z "zawodu" jest jednak ...kobieta...
            Chyba gdzies sie juz wypowiadales na ten temat....

Pozdro

P.S.
            Nerwus, czy wiesz jakie sa nasze krajowe statystyki powolan kaplanskich od upadku PRL-u do dzis ?
            • 6.smiech Re: Statystyki powolan kaplanskich w Polsce 01.01.12, 12:33
              youngcontrarian napisał:

> P.S.
              > Nerwus, czy wiesz jakie sa nasze krajowe statystyki powolan kaplanskich od upa
              > dku PRL-u do dzis ?

A co to ma za znaczenie. Tej czarnej szaranczy jest i tak za duzo, doja najbiedniejsza i najglupsza czesc spoleczenstwa i zyja jak najdalej od tych przykazan ktore sami glosza z ambon.
            • nerwus0 @ youngcontrarian 01.01.12, 13:32
              Nie za bardzo. Jedno, co wiem pewnie to to, że w Seminarium
              Księży Chrystusowców w Poznaniu w 2011 roku było tylko 9 święceń
              kapłańskich. To raczej cieńko.
        • z2006 Re: Wara od seminariow-kuznic polskich elit umysl 01.01.12, 12:29
          nerwus0 napisał:

> Jeżeli już upierasz się przy dobroci
          > urzędników p.B. to daj mi konkretny przykład na pomoc ociekającego
          > blichtrem kościółka, który pomaga ludziom pokrzywdzonym przez
          > los, np. powodzianom, chorym na Haiti, czy Malezyjczykom i Japończykom
          > po tsunami.

Sam daję ofiary pieniężne zbierane przed kościołem na takie intencje.
          • 6.smiech Re: Wara od seminariow-kuznic polskich elit umysl 01.01.12, 12:38
            z2006 napisał:

> nerwus0 napisał:
            >
            > > Jeżeli już upierasz się przy dobroci
            > > urzędników p.B. to daj mi konkretny przykład na pomoc ociekającego
            > > blichtrem kościółka, który pomaga ludziom pokrzywdzonym przez
            > > los, np. powodzianom, chorym na Haiti, czy Malezyjczykom i Japończykom
            > > po tsunami.
            >
            > Sam daję ofiary pieniężne zbierane przed kościołem na takie intencje.

I gdzie te twoje ofiary trafiaja, wiesz to ? Mnie sie wydaje ze tam gdzie te pieniadze co Grzybbelski wyciagal od moherow na ratowanie stoczni. Albo na nowy palac dla jakiegos
            biskupa.
            • z2006 Re: Wara od seminariow-kuznic polskich elit umysl 01.01.12, 17:25
              Z tego, co wiem, w mojej parafii RM ma mało do powiedzenia.
              • nerwus0 Re: Wara od seminariow-kuznic polskich elit umysl 01.01.12, 21:47
                Ale to tylko Twoje zdanie. Naprawdę w waszej parafii nie ma moherów?
                W mojej, a jest odlegla jakieś 1100 km, mamy takowych.
                Mam ant. satelitarną. Kiedyś mohery pytały mnie czy mam TV Trwam,
                bo była zmiana częstotliwości nadawania.
                Ja, śe mam TV Religia z ciekawymi programami.
                Moher - a tam tv religia.
                Nie masz Tv trwam ani Radryja. Ja ci nastawię.
                Ja na to - nie chcę i nie miałem. Ten na siłę - ja to zrobię.
                Co wyszło?
                Tak mi rozstroił dekoder, że musiałem na nowo wgrywać setup.
                Powiedziałem sobie, never, nigdy nie dam pilota do ręki takich cymbałów.
                • z2006 Re: Wara od seminariow-kuznic polskich elit umysl 02.01.12, 04:12
                  nerwus0 napisał:

> Ale to tylko Twoje zdanie. Naprawdę w waszej parafii nie ma moherów?

Może jest paru. Ale zdecydowanie więcej jest faryzeuszy śląskich, a to jednak istotna różnica.

> Powiedziałem sobie, never, nigdy nie dam pilota do ręki takich cymbałów.

To po co w ogóle wpuszczasz kogoś takiego do mieszkania?
          • nerwus0 Re: Wara od seminariow-kuznic polskich elit umysl 01.01.12, 13:37
            z2006 napisał:

> nerwus0 napisał:
            >
            > > Jeżeli już upierasz się przy dobroci
            > > urzędników p.B. to daj mi konkretny przykład na pomoc ociekającego
            > > blichtrem kościółka, który pomaga ludziom pokrzywdzonym przez
            > > los, np. powodzianom, chorym na Haiti, czy Malezyjczykom i Japończykom
            > > po tsunami.
            >
            > Sam daję ofiary pieniężne zbierane przed kościołem na takie intencje.

Nie pytałem co Ty dajesz? Pytałem co daje kościółek.
            Na to, co Ty dajesz udzielił wyczerpującej odpowiedzi 6_śmiech.
            Pzdr.
            • 6.smiech Re: z2006 01.01.12, 13:49
              nerwus0 napisał:

> Nie pytałem co Ty dajesz? Pytałem co daje kościółek.

Kosciolek nigdy nie byl, i nie jest od dawania, a od brania. Czy ktos slyszal aby kosciol lub
              Vatykan pomogl jakims biednym, ludziom po jakiejs katastrofie ? Nie ! Oni tylko sla swoje
              modly za takich a to ich ani nie ogrzeje ani nie nakarmi. Oni maja wszystko w doopie poza wlasna kasa.

• nerwus0 Re: z2006 01.01.12, 14:21
                6.smiech.
                Jak tam Sylwester? Ja spędziłem przed telewizorkiem w towarzystwie mojej pani i Chantreu.
                Druga sprawa, że moja pani miała wczoraj urodziny więc raczej nie
                zapraszamy gości, bo to zawsze my mieliśmy bajzel po Sylwestrze.
                Po prostu wszyscy zapominali o urodzinach, pamiętali o Sylwku.
                A tak mamy spokój.
                • nerwus0 Re: z2006 01.01.12, 14:25
                  Już posłałem życzenia noworoczne, nie wiem czy czytałeś?
                  Jeżeli nie to "Guten Rutsch ins neue Jahr 2012" für Dich und Deine Famillie.
                  • 6.smiech Re: z2006 01.01.12, 14:33
                    nerwus0 napisał:

> Już posłałem życzenia noworoczne, nie wiem czy czytałeś?
                    > Jeżeli nie to "Guten Rutsch ins neue Jahr 2012" für Dich und Deine Famillie.

Czytalem, dziekuje i nawzajem ! Sylwka spedzilem spokojnie przy dobrym zarciu i umoczeniu
                    dziobka w dobrym winie. (moze troche wiecej niz umoczeniu, ale nie mam kaca).
                    Przy okazji, jesli czytaja, to przesylam wszystkim moherom, pisdzielcom i ePISkopatowi konca ich swiata w tym ich bozym roku 2012.
                    • zdybka Re: z2006 01.01.12, 18:26
                      Witam w Nowym Roku !

6.smiech napisał

Przy okazji, jesli czytaja, to przesylam wszystkim moherom, pisdzielcom i ePIS
                      > kopatowi konca ich swiata w tym ich bozym roku 2012.

Trzymam kciuki ,zeby sie to spelnilo !!!!
                      • nerwus0 Re: z2006 01.01.12, 21:53
                        Nie trzeba. To już się dzieje, tylko pisiory są ślepe i jeszcze tego nie widzą.
                        Mistrzem imprezy jest nie kto inny, jak Leon-Napo Kaczorek.
                        Leon Napo, to był taki gościu u mnie na Sląsku, który na spotkaniach
                        z dzielnicowym przedstawiał się jako Napo Leon. To fakt autentyczny.
                        • zdybka Re: z2006 01.01.12, 22:13
                          " Leon-Napo Kaczorek" - to sie moherom nie spodoba !
                          Jak sie czlowiekowi cos umsknie , to zaraz laska w (glowe) wala !

Dzisiaj znalazlam :

Nowy ksiądz
                          Nowy ksiądz był spięty jak prowadził swoją pierwszą mszę w parafii, więc poprosił kościelnego żeby dolał do świętej wody kilka kropelek wódki, aby się rozluźnić. I tak się stało. Na drugiej mszy zrobił tak samo i czuł się tak dobrze
                          ( a nawet lepiej ) jak na pierwszej mszy, ale gdy wrócił do pokoju znalazł list na stole:

DROGI BRACIE !
                          - Następnym razem dołóż kropelki wódki do wody, a nie kropelki wody do wódki.
                          - Na początku mówi się "Niech będzie pochwalony", a nie "***** mać".
                          - Po drugie, Jezusa ukrzyżowali Żydzi, a nie Indianie.
                          - Po trzecie Kain nie ciągnąl kabla, tylko zabił Abla.
                          - Po czwarte, po zakończeniu kazania schodzi się z ambony po schodach, a nie zjeżdża po poręczy.
                          - A na koniec mówi się Bóg zapłać a nie ciao.
                          - Krzyż trzeba nazwać po imieniu a nie to "duże T"
                          - Nie wolno na Judasza mówić "ten sku...syn".
                          - Na krzyżu jest Jezus a nie Che Guevara.
                          - Jest 10 przekazań a nie 12.
                          - Jest 12 apostołów a nie 10.
                          - Ci co zgrzeszyli idą do piekła, a nie wpizdu.
                          - Inicjatywa aby ludzie klaskali była imponująca ale tańczyć makarenę i robić "pociąg" to przesada.
                          - Opłatki są dla wiernych a nie na deser do wina.
                          - Pamiętaj że msza trwa godzinę, a nie dwie polówki po 45 minut.
                          - Poza tym Maria Magdalena była jawnogrzesznicą a nie kurwą.
                          - Ten obok w "czerwonej sukni" to nie był transwestyta, to byłem ja, Biskup.
                          - I w końcu Jezus był pasterzem a nie domokrążcą.

Pzdr.E

• nerwus0 Re: z2006 01.01.12, 23:34
                            Dobre.
                            Ja znam, nie tyle dowcip, co pouczenie.
                            Pyta młody wikary proboszcza słynącego z dobrych kazań.
                            - Księże proboszczu. Co robić by kazanie było dobre?
                            - Pamiętaj, bracie, by zawsze koniec kazania był jak najbliżej początku.
    • cyndyndanda bezczelna czarna szuja z Czernikowa - pederasta? 01.01.12, 09:15
      pedofil? Parafianie powinni przygotowac ankiete dla swojego plebana - czy korzysta z agencji towarzyskich, czy ma gosposie, ktora systematycznie rucha?
      • nerwus0 Re: bezczelna czarna szuja z Czernikowa - pederas 01.01.12, 11:35
        Dodam dowcip.
        Biskup na wizytacji w parafii pyta proboszcza:
        - A jak tam kolego wasza gosposia?
        - E, stara krowa.
        Biskup, wracając do pałacu pyta swego kierowcę:
        - Ile lat może mieć stara krowa?
        - Stara krowa? Jakieś 18 lat.
        - Zawracamy!
    • bzyk_origo Kij od miotly czarnemu pedofilowi w du...pe 01.01.12, 17:37
      Kij od miotly czarnemu pedofilowi w du...pe, glupota kleru jest bezgraniczna tak samo jak jego pazernosc !!! Bezmozgowie od rydza samo sie zlikwiduje jak inne dziwne stwory (ZSSR, PZPR itp.) to taka kolej rzeczy - samodegeneracja od srodka - niepomoze juz nawet woda swiecona !.
    • r1111111 Re: Jak proboszcz bada wiernych: ankieta na kolęd 01.01.12, 20:35
      rts44 napisał:
      > ... Im szybciej poddani tych sukienkowych nie zrzu
      > cą z siebie kajdan watykańskich ...

Już mieliśmy takich, co nam kazali śpiewać "Wyklęty POwstań ludu ziemi" i mówili o zrzuceniu kajdan (nie mylić z ś.p. Jackiem Kaczmarskim).
      Sz.P. ma widać coś wspólnego z nimi. Sam tam był, czy tatuś lub dziadzio?

• farmer_2 Re: Jak proboszcz bada wiernych: ankieta na kolęd 09.01.12, 13:33
        Jeśli chcecie więcej dowiedzieć się o proboszczu z Czernikowa porozumcie się z jego poprzednią parafią NMP Częstochowskiej w Cettach koło Włocławka bo tam też ciężko narozrabiał. Pozdrawiam !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka