smoczy.kickbokser 22.01.12, 00:30 BYDUŃ czy TORBYD? Stawiam na Byduń. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 08:55 może zwyczajnie marszałkowsko-Toruńska? Tylko bydgoska się liczy. moga profesory gadac co chcą. Nie ma przyzwolenia na uszcześliwianie na siłe. Albo się Toruń przyłaczy do metro albo spadówa na drzewo Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 09:52 No faktycznie to zmienia postac rzeczy. Założe sie że jak tylko rząd dowie sie ze naubyd/heniekstar/myvon/tor_nister jest przeciwko metropolii to choćby dla jednego wspólnego dla tych wszystkich nickow głosu w wyborach natychmiast zweryfikuja plany. Ba- na twoje polecenie zdecyduja się zaorac Toruń ;) A tak powazne- za kogo ty sie człowieku uwazasz? Spadac na drzewo to możesz kazać kolegom od flaszki. Odpocznij może ... Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 11:25 też możesz spadać na drzewo. Dopisz jeszcze arafata i innych boś zapomniał. Dokładnie tam wam kaz\że spadać bo tam wasze miejsce wśród Radomian, częstochowian, gorzowian, lesznian itp. Nie mi tu na salony ze słomą w butach. To, że nasz sołtys woził Was po salonach, nie znaczy że tam wasze miejsce. Kiedyś skończy się ten cyrk z przejmowaniem władzy przez miasteczko wkujpomie. I nie o nasze głosy chodzi a o tych któórzy rzeczywiście dążą do metropolii. Mam nadzieję, że i nasz prezydent jak kilka razy już deklarował. Możecie wchodzić do metro prosze bardzo. Przyłaczcie się. Nie mam mowy o rotacjach i równorzędności tylko dlatego, zę póki co wasi politycy sa silniejsi od naszych. Pan profesor z Wawki też tak patrzy jakby rocznika statystycznego nie miał tylko mapkę na googlu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 11:30 Wyrobiłes sie na tych salonach, nie ma co;) Metropolitanin pelna gęba;) Natomiast swój slinotok zachowaj dla tych ktorych on interesuje. Ciebie kmiotku nikt tutaj o zdanie nie pyta- chyba że sam się spytasz siebie po przelogowaniu (nawiasem mowiąc, arafatem raczej nie jestes;) - o niczym tez nie decydujesz, więc swoje propozycje dla Torunia wiesz gdzie mozesz sobie schowac. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 12:07 a to się zdziwisz :). No a może by ta o meritum, zamiast robić osobiste wycieczki? Odpowiedz Link Zgłoś
meliburda Metropolia Kujawska 22.01.12, 12:24 Wiem że wątek nie jest poważny lecz raczej założony został dla dalszej hucpy i prowokacji, ale i tak odpowiem poważnie. Obecnie w tzw. "kuluarach Warszawki" i pośród osób bezpośrednio związanych z opracowywaniem dokumentu KPZK2030, a także i w samym MRR, przeważa opinia o rekomendowaniu Sejmowi zapisu o powstaniu Metropolii Kujawskiej, której zasięg i skład będzie jeszcze negocjowany, natomiast bez wskazanie jeszcze miasta tzw.centralnego. To dopiero odbędzie się poprzez zgłoszenie odpowiedniej poprawki w Sejmie oraz jej przegłosowaniu. I tu niestety Toruń nie ma żadnych szans na sukces. Dla tego miasta byłoby więc ze względów prestiżowych już zawczasu zrezygnować ze starań o włączenie do tej metropolii, bo w efekcie obudzi się ono z ręką w nocniku, gdy po uchwaleniu Ustawy to Bydgoszcz będzie siedzibą tego tworu, a na wycofanie się z tego układu będzie już za późno. A jak sądzicie drodzy torunianie, jak zagłosuje RP, SLD czy inni? Na bogobojne miasto Rydzyka, które zresztą nie ma żadnych merytorycznych podstaw by być wiodącym? A PO co zrobi? Zagłosuje na "zawracanie Wisły kijem" mając w razie czego w perspektywie ewentualny ostry protest bydgoskich organizacji w UE? Zastanówcie się dobrze, póki nie jest za późno. Bo jak na razie Toruń frunie jak ćma do świecy. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Metropolia Kujawska 22.01.12, 13:03 tak jakby opisujesz postawienie wszystkiego na nogach a nie na glowie jak jest teraz. Ale czy to jest prawdopodobne? Odpowiedz Link Zgłoś
meliburda Re: Metropolia Kujawska 22.01.12, 13:47 naubyd napisał: > tak jakby opisujesz postawienie wszystkiego na nogach a nie na glowie jak jest > teraz. Ale czy to jest prawdopodobne? Prawie pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Metropolia Kujawska 22.01.12, 14:01 nazwa dupol raczej świadczy o dwóch miastach i pewnie dziwacznej rotacyjności. Ja się obawiam, ze posłowie z innych regionów z niewiedzy dadzą posłuch torunianiom. A nsi się spóźnią. No ale skoro mówisz to mam jakąś nadzieję na normalność w naszym województwie. byle nie rządził kasą w metropoliach marszałek, bo wtedy będzie wojna w regionie Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 14:50 a to się zdziwisz :). No na pewno- jestes pewnie na gorącej linii z premierem ktory niedługo spyta: 'tajny agencie naubyd/heniekstar/muvon/tor_nister - gdzie umieścić metropolię?' ;) No a może by ta o meritum, zamiast robić osobiste wycieczki? Kiedyś traciłem czas na dyskusje z toba, ale kiedy poznalem twoje podejscie do tego co w dyskusji jest argumentem obiecałem sobie wiecej tego nie robic. Nawet jako naubyd nie spełniasz samodzielnie kryteriów żeby byl sens wymieniac się z toba argumentami:), zatem spodziewaj sie jedynie osobistych wycieczek. Zreszta temat metropolii w zasadzie wisi mi kalafiorem, a przy tym smieszy mnie że najgłosniej o tym krzycza wożący się na forum pieniacze tacy jak ty i kilku innych bydgoszczan tutaj, którzy zachowuja się jak dzieci w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 15:29 No rzeczywiście wyszedłeś na inteligenta itakie gładkiego okrzesanego człowieka z kulturą i w ogóle. No. Brawo. A pod innymi nikami napierniczasz ile wejdzie. Mogę tak napisać? Mogę. Ty możesz, wioęc czemu ja nie? Zaprzeczanie nie ma sensu.Owszem wiem kim jest heniek :), znam osobiście. Nawet siedzimy na przeciwko w pracy :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 19:32 Pewnie ze możesz- przeciez sam pisałes ze na forum kazdy moze napisac co chce i dopóki ktos nie udowodni ze jest inaczej to jest to prawda- absolutnie mnie heniu nie zaskoczyłeś, choc powtarzanie tego samego argumentu pod innym nickiem to znowu strzelanie sobie w stopę;) Miło mi że wyszedłem na inteligenta- porównaj to ze swoim postem z tego wątku i sie ucz;) Powiem ci jednak ze lepiej dla wizerunku Bydgoszczy byłoby gdybym mial racje co do twoich kilku nicków, poniewaz dla kogos kto śledzi to forum wyglada to na przyklad tak, ze albo cała grupa bydgoszczan to ortograficzni melepeci którzy nawet te same byki robią (bydgoska szkoła ortografii?;), albo tylko jeden taki funcjonuje pod czterema nickami... Co do innych przeslanek to nie bede ci zdradzał bo za bardzo mnie to śmieszy i nie chciałbym zebys nagle wyrobił się w trollowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 20:56 siedzimy razem w robocie to i te same argumenty nam się powielają. Nic więc dziwnego, że detektywi amatorzy dają po wnikliwej analizie się złapać? Al eto i tak mi zwisa :0. Troszkę się jutro z heńkiem pośmiejemy. tak tak jak sie nie ma czego czepić to się czepia literówek i ortografii. Ale tak jest od wieków. I wiesz co nie czepiaj się bo sam wiesz co pisza Twoi koledzy i jakich słów używają, z jaką nienawiścią i lekceważeniem piszą, jak zajadle atakują. to co ja robotę to tyci tyci. Baw się dobrze. No to do jutra. Nowego nika Heńka nie zdradzę :) Sam się domyśl detektywie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 21:35 > siedzimy razem w robocie to i te same argumenty nam się powielają. Nic więc dzi > wnego, że detektywi amatorzy dają po wnikliwej analizie się złapać? Dobre, dobre... oczywiscie byłoby bardziej wiarygodne gdybys wspomnial o tym kiedy ostatnim razem sobie o tym gawedzilismy. A umowiliscie sie tez w tej robocie ze jak heniek zbłaźni się tutaj i zniknie z forum to nagle pojawisz się ty? Albo ze bedziecie te same byki ortograficzne sadzić w postach? ;) Dobra robota- godnie zastępujesz heńka- czuje sie jakby nadal tu był :))))))))))))) . tak tak jak sie nie ma c > zego czepić to się czepia literówek i ortografii. Mylisz sie- nie czepiam sie ortografii, tylko szczeniackiego zachowania na forum. A ortografia to tylko jeden z czynników który cię zdradza. > Baw się dobrze. No to do jutra. Nowego nika Heńka nie zdradzę :) Sam się domyśl > detektywie :) Jeżeli faktycznie dasz odpocząc nickowi naubyd, (co ostatnio zreszta przepowiadalem, pamietasz?), to zapewne nietrudno bedzie domyslic się jaki bedzie nastepny. Pożyjemy- zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 21:59 z bykami przesadzasz kolego, a jeśli się zdarzają to najczęściej w następnym poprawiam. Nie robię więcej niż przeciętny Polak. Wiesz w sumie nie chcę być paskudą, ale generalnie gładko i pięknie piszący w necie są ciut śmieszni :). Tu graja emocje a nie sprawdzanie czy dobrze napisane. No chyba, ze masz swoje lata no to trudno. Wiem, ze tego nie rozumiesz, że nie Twoja grupa, nie Twoja scena, ale wierz mi tak jest. ładnie i gładko pisałem w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 22:57 > z bykami przesadzasz kolego, a jeśli się zdarzają to najczęściej w następnym po > prawiam. Nie robię więcej niż przeciętny Polak. Nie wiem jakie byki robi 'przecietny Polak', ale wydaje mi sie niezwykłe że 4 gości na tym samym forum, majacych podobne poglady, pojawiających sie w sporej częsci chronologicznie robi dokładnie takie same błędy (nie az tak typowe nawiasem mówiąc- wiesz że co do kilku to tylko te 4 nicki je w ogóle na tym forum popełniły?;), oraz zdradza kilka innych cech wspólnych, o ktorych nie bede sie dalej rozpisywac z wspomnianych wcześniej powodów. Mysle ze sam tez to widzisz, dlatego tez teraz odwracasz kota ogonem i zmieniasz temat, nie odnosząc sie zupełnie do tego czego odeprzec nie mozesz - zniknął heniek, pojawiłes sie ty (zauwazylem to zreszta nie tylko ja ale rowniez gilbert.grape). Jakos nie przekonuje mnie ze z kolega z pracy robicie na forum na dwie zmiany;) Co teraz? Jutro jako heniek zrobisz comeback? > Wiesz w sumie nie chcę być paskudą, ale generalnie gładko i pięknie piszący w n > ecie są ciut śmieszni :). Tu graja emocje a nie sprawdzanie czy dobrze napisane Dla kogos kto nie zna ortografii na pewno, ale to niekoniecznie usprawiedliwiony pogląd. Zresztą co to ma do rzeczy? W emocjach mozna popełnic bład ale jesli ktos ten sam popełnia nagminnie to juz nie emocje, ale jakas cecha charakterystyczna, niezalezna od emocji. Próbuj dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
gilbert.grape Re: Nazwa dla "metropolii" 23.01.12, 14:18 Jak najbardziej się zgadzam ze spostrzeżeniami kolegi. Styl muvona, heńka i naubyda jest niepowtarzalny, ale za każdym razem taki sam. Trochę się czuję jak polonistka z podstawówki, która wie, że trzy prace domowe napisała ta sama osoba, lecz dowieść tego nie sposób. ;) Tak to po prostu wynika z kontekstu sytuacyjnego, jak powiedział pewien ekspert z komisji Millera. :) Przejścia z nika w nik, są w stylu soft: jeden powoli gaśnie, drugi powoli się rozkręca. Wszyscy byli i są "bydgoskim głosem w moim laptopie". :) Co prawda naubyd nie odniósł się chyba jeszcze do reklamy szeptanej na forum, ale to chyba tylko z powodu wzmożonej czujności po jakiejś mojej uwadze skierowanej do henka. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Nazwa dla "metropolii" 23.01.12, 16:09 Co prawda na > ubyd nie odniósł się chyba jeszcze do reklamy szeptanej na forum, ale to chyba > tylko z powodu wzmożonej czujności po jakiejś mojej uwadze skierowanej do henka > . ;) No podpadłes mi wtedy- czekałem na tekst na temat 'gaci w kaczorki' ktory zazwyczaj pojawial się ze strony muvona a potem henka. Pewnie też razem pracuja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 23.01.12, 19:29 :) mówiłeś kiedyś "nie ze mną te numery"? A jesteś Klossem? Mówiłeś "klawo jak cholera" ? A nie jesteś członkiem Gangu Olsena Mówiłeś kiedyś "Ciemność widzę"? A nie jesteś Maksiem Mi podobały się wstawki kolegów. Z gaciami też choć nie tak bardzo. To tak pod rozwagę, choć może z przykładami nie trafiłem Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Nazwa dla "metropolii" 23.01.12, 23:10 Tak ci sie podobały ze nawet te same blędy robisz?:))) Zreszta jak miały ci sie podobac kiedy przeciez nie było cie wtedy jeszcze na forum?:) Wiesz, ja nie spodziewam sie ze sie przyznasz, kontynuuje ta konwersacje tylko dla zabawy, bo to naprawde śmieszne jak plączesz się w tlumaczeniach. Wymysliłes juz jakies alibi dlaczego pojawiles się na forum chwile po tym jak zniknał z niego heniekstar, który prędzej był muvonem (gacie w kaczorki i fobia na punkcie reklamy szeptanej to była jedna z podpowiedzi)? Kolega z pracy przekazał pałeczkę? ;) Starannie ignorujesz ten temat. Przednia zabawa:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 23.01.12, 23:50 nawet nie wiesz jaki mamy ubaw :). Ale proszę snuj dalej te swoje dociekania. A heniek nie zniknął z forum :). Tak więc jest fajnie, bo oboje mamy niezłą zabawę. Zawsze to jakaś odmiana na forum. Zamiast czytać wypociny Arka S. można dowiedzieć się czegoś o genezie własnego nika ;) Gacie w kaczorki są OK. Już sam fakt, że utkwiły Ci w pamięci dowodzi chwytliwości pomysłu. Mi się spodobał pewnie Heńkowi też. Co do ortów no chyba nie twierdzisz, ze nagle oto jeden człowiek wymyślił zupełnie nowy błąd i go lansuje pod różnymi nikami. Byk to byk. Nie ma czegoś takiego jak charakterystyczne błędy specyficzne wyłącznie dla jednej osoby. Zalewasz coś z tymi błędami. Może jakieś przykłady?. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 23.01.12, 23:51 no dobra nie oboje a obaj hahahah. Oczywiście mam na myśli Ciebie i mnie Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Nazwa dla "metropolii" 24.01.12, 09:11 Wiem że heniek nie zniknal z forum, tak jak nie zniknał z niego muvon- wiem to bo własnie z nim rozmawiam. Natomiast heniek po tym jak sie tutaj osmieszyl nagle zniknal jako nick- po czym po chwili cała jego aktywność przejął naubyd, czyli to samo w nowym opakowaniu. O ortografii nie mam zamiaru się rozpisywac, bo tak jak mowiłem nie bede ci podpowiadał co masz robic zeby lepiej trollowac w przyszłości. Natomiast niektorych popełnianych przez te nicki bledów nie popełnił nikt inny- są prawde mowiac wyjatkowo głupie, przez co charakterystyczne. To mniej wiecej tak jakbym nagle zauwazył dwie osoby o podobnych pogladach które piszą 'rze' zamiast 'że' No cóz- niczym nowym mnie juz w tym watku pewnie nie zaskoczysz, bo na wszystkie kwestie którymi sie zdradzałes nabrales wody w usta albo zmieniałes temat swoimi rozkosznymi dywagacjami na temat typowosci blędów oraz dorabianu ideologii do ich popelniania w internecie. O ile w nastepnym poscie nie wymyslisz czegos ciekawszego to z mojej strony koniec. A tak na marginesie- tak jak napisał gilbert.grape- zmiana nicka to sofcik (co zreszta miales zrobic jak poprzedniego osmieszyłeś?;). Dlatego tez smieje sie raczej z dziecinnego zaprzeczania i absolutnej nieumiejetności zamaskowania tego faktu, niz z samego mechanizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
gilbert.grape Re: Nazwa dla "metropolii" 24.01.12, 09:40 > A heniek nie zniknął z forum :). Mam nadzieję, że z tego powodu nie chodzi ci po głowie rozkręcenie dyskusji na toruńskim forum między tobą a heńkiem? Raczej nikt tego nie kupi. ;) No i co miałoby być przedmiotem sporu? Kolor kaczorków chyba... :) Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 24.01.12, 10:47 oj chłopaki ale macie temat. A to przecież nie forum prywatne i temat jakoś nie ten. Wy swoje ja swoje. kupa śmiechu przy tym, ale zaczyna być nudne. A co do ortów panie inteligent, nieważne czy to net czy praca naukowa, polskie znaki sa po to by ich używać. Złośliwiec co? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Nazwa dla "metropolii" 24.01.12, 11:11 A myślałem że 'gładko piszący w necie są smieszni'? Emocje graja, czy cos tam..:) A ty nagle wygładziłeś swoje pisanie jakbys się bal jakiegos orta strzelic;) Najlepsza obrona jest atak, co? A ze temat ciekawy, to co poradzic? Jak ktos tak nieudolnie trolluje to czemu się nie pośmiać? :) Ale tak jak napisałem- faktycznie nudno się robi, zatem pozdrawiam wszystkie twoje tożsamości i czekam na następne występy kiedy indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 24.01.12, 12:59 W normalnych warunkach dostałbyś z bani pseudointeligenciku. Tutaj trzeba tolerować pseudointeligenckie wygłupy i insynuacje. Sio na drzewo snuć swoje teorie spiskowe. Zabierz się za swoich Areczków. Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Nazwa dla "metropolii" 24.01.12, 13:05 W normalnych warunkach to bys siedzial cicho jak mysz pod miotłą chłopczyku, bo jestes typowym 'gladiatorem przed monitorem'. Poniewaz sam ci przylać nie mogę, to zamiast 'tolerowac pseudointeligenckie wygłupy i insynuacje' (twoje), zdecydowałem się je wysmiewać. Sądząc po tym jak się pienisz to świetnie mi wyszło. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 24.01.12, 18:05 tak. Wyprowadziłeś mnie z równowagi. Jeśli to był Twój cel, to Ci się udało. Tylko co sądzić o człowieku mającym takie cele? Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 12:22 Moj typ "Metropolia znacznie wieksza od Lublina - Bydgoszcz" to byloby uhonorowanie jednego z najwiekszych yntelygentow bydgoskich i podkreslenie potegi demograficznej metropolii znacznie wiekszej od Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
meliburda Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 12:31 szlachcic napisał: > Moj typ > "Metropolia znacznie wieksza od Lublina - Bydgoszcz" > > to byloby uhonorowanie jednego z najwiekszych yntelygentow bydgoskich i podkres > lenie potegi demograficznej metropolii znacznie wiekszej od Lublina Szlachcic, przyznam, że cię podziwiam. Ty zawsze na posterunku, bez względu na porę dnia i pogodę. Kiedy tylko można coś prześmiewczego na temat Bydgoszczy napisać, to już ciebie pełno, prawie w każdym wątku. A kiedy ostatnio byłeś w Bydgoszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 12:44 To już nie mogę się przelogowywać? Jestem Szlachcicem, patrzącym inaczej, naubydem, muwonem, i bóg wie kim jeszcze :) A może ja pod tym nikiem zaproponuję coś innego "Metropolia znacznie wieksza od Radomia i potęga morska - Toruń" Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy.kickbokser Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 14:41 Przyznam ze Dupol był niezły- "Dupolis" hehe Jeżeli ma być miasto centralne to można by dołączyć jeszcze do tego tworu Włocławek i wtedy Toruń mógłby być centralny :) Swoją drogą dziwi mnie pomijanie Włocławka w tej całej awanturze, wszak to metropolia większa od Rypina i całkiem niedaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 15:31 Ej. Włocławek jest OK. Po za tym, ze nie w naszym okręgu wyborczym:). DUPOLIS ? Fajne. hahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy.kickbokser Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 17:08 A więc "Dupolis Byduń" tak oficjalnie powinno nazywać się dwumiasto :) Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Nazwa dla "metropolii" 22.01.12, 20:57 dla mnie git. Dyskretnie i po imieniu. Co innego gdyby jednak duopolu nie było. Wtedy trzeba wymyślić co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Nazwa dla "metropolii" 23.01.12, 02:19 Moj typ > "Metropolia znacznie wieksza od Lublina - Bydgoszcz" moje typy: metropolia-byla potega morska! Odpowiedz Link Zgłoś