Gość: marcinek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 20:03 Tylko po co az 10 sal? W wiekszej Bydgoszczy jest 8 i kino pustawe...Chyba ze UMK wydzierzawi sale na wyklady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: epsilon Swistak znow zawija IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 20:05 a swistak siedzi i zawija: 1.25% torunczykow jednoczesnie w kinie? to jest jakis dowcip. nie mam pojecia jak moze sie taka inwestycja oplacac i szczerze watpie, zeby sie to udalo. juz aquapark, opere, market na terenach apatora, nowy wodnik i parkingi podziemne mamy, kinopleksu tylko brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Swistak znow zawija IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 20:15 Racja!10sal to przegiecie!zamiast mniejsze kino i przynajmniej bardziej wypasione to wybuduja molocha a bilety i tak beda drogie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007. J. bond Ambitne plany tych, którzy nie chodzą po ziemi .. IP: *.wlan.pl 21.06.04, 20:19 ...jednocześnie będzie mogło oglądać filmy 2.500 osób. - To chyba tylko pobożne życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Ambitne plany tych, którzy nie chodzą po zie IP: *.wlan.pl 21.06.04, 20:33 Toruń jesli chce myśleć o rozwoju turystyki ( bo w tym widzę niewykorzystane możliwości)to sama starówka niewystarczy by turystę zatrzymać na dłużej .Napewno jest to jeszcze planetarium ale i kluby gdzie można iść wieczorem a napewno multikino będzie dodatkowym magnesem i aquapark .Więc maruderzy nie marudzić to nie wasz problem czy w kinie będą widzowie czy nie .A napewno zarośla w środku miasta z mamelami pośród nich uroku nie dodają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Ambitne plany tych, którzy nie chodzą po zie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 07:11 Popieram plany ... moze w koncu coś sie ruszy. Jezeli bedzie zarzadzał tym obiektem dobry menager to bedzie wiedział jak zapełnic obiekt.Mamy niezłe połozenie a dobry marketing robi swoje ... popatrzcie na Planetarium. Facet daje sobie radę a opinie byly na poczatku podobne. Dla wszystkich jest miejsce dla małych kin również moze wezma sie do pracy...i cos ciekawego zaproponują:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Ambitne plany tych, którzy nie chodzą po zie IP: *.th.ifl.net / *.th.ifl.net 22.06.04, 12:51 I TEGO WLASDNIE SIE OBAWIAM. CZY LEPIEJ JEST MIEC MENELI NA ZIELONYM SKRAWKU W SRODKU MIASTA, CZY HANGAR PODOBNY DO HIPERMARKETU. JEZELI CHODZI O TURYSTOW TO CHYBA NIE KINO BEDZIE ICH PERZYCIAGAC. ZA KILKA LAT TAKIE KINA BEDA W KAZDEJ DZIURZE TAK JAK TO JEST NA SWIECIE. PROTESTUJMY PRZECIWKO HANGAROWI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Ambitne plany tych, którzy nie chodzą po zie IP: *.wlan.pl 22.06.04, 20:11 to zaproponuj coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Ambitne plany tych, którzy nie chodzą po zie IP: 158.75.8.* 22.06.04, 14:14 Czy tylko potrafisz narzekac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARY Re: Ambitne plany tych, którzy nie chodzą po zie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 16:16 ZANIM W BYDGOSZCZY WYBUDOWANO MULTIKINO, WIECEJ SEANSOW KINOWYCH BYLO W ....TORUNIU ! PO PROSTU TU JEST WIECEJ LUDZI MLODYCH, STUDENTOW, A BYDGOSZCZ TO MIASTO EMERYTOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Ambitne plany tych, którzy nie chodzą po zie IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 00:11 Przed wybudowaniem muttikina w Brzydgoszczy było 2x mniej seansów kinowych niż w Toruniu. Przez 2 lata była nienormalna sytuacja, że 70% bywalców multikina przyjeżdżało z Torunia (wystarczyło popatrzec na rejestracje) Teraz sytuacja wróci do normy, czyli połowa bydgoskiego multikina bedzie pusta a Torunianie nie będą musieli jeździc. Torun jest miastem ludzi młodych, bardziej prężne niż staruszkowa Bydgoszcz Musicie sie z tym pogodzić. Może w połowie sal urzadzicie wasz uniwerek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydzia Re: Ambitne plany tych, którzy nie chodzą po zie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 20:29 Ale o co Ci chodzi? Na parkingu mieści sie może z setka aut. Wiadomo, że ludzie ze wsi przyjeżdżają samochodami bo PKS słabo jeżdżą. Stąd Twoje obliczenia. Przepraszam to trochę złośliwe co napisałem ale czy nie można sie spienić czytając takie bzdury.Dla przypomnienia Bydgoszcz około 400 000 mieszkaców Toruń około 200 000. No i co tu dużo mówić. Nawet jeśli tylko 25% Bydgoszczan to młodzi ludzie to i tak jest to połowa mieszkańców Torunia i dlaczego piszesz staruszkowata Bydgoszcz i młody Toruń. Aaaaaaaaaaa ja już wiem strasznie Cie spieniało że do prawdziwego kina musisz jechac do Bydgoszczy i dodatkowo przejechać jakieś 15 km w samej Bydzi żeby się do niego dostać . Przez Twój Toruń dwa razy byś już przejechał. PRZEPRASZAM MIESZKAŃCÓW TORUNIA ODPOWIADAŁA TYLKO TEMU JEDNEMU CZŁOWIEKOWI TOMIemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Ambitne plany tych, którzy nie chodzą po zie IP: 10.10.73.* 28.07.04, 15:34 www.torun-bydgoszcz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydzia Re: to jest dopiero propaganda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 21:05 Co za osioł tę stronę zrobił? Czytałem to co przeszkadza hehehe tylko wina Bydgoszczy. To co pomaga : Super działania Torunia. W tyłek sobie wsadź taki obiektywizm. No urczee czy komuś normalnemu przyjdzie do głowy porównywać miasto dwukrotnie większe z tym niejszym? To paranoja. Inne problemy inna skala inne światy choc dziury w drogach te same. To nie megalomania Bydzi a raczej kompleksy Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik Torunia Re: Ambitne plany tych, którzy nie chodzą po zie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 20:23 Prosze państwa. Nie pierwszy wychodzą mocarstwowe i wielkomiejskie marzenia naszych władz. Panowie władza czas uwierzyć , że mamy 200 000 mieszkańców a czasy w których fabryki qpowały bilety już minęły. Może lepiej by drogi naprawić - szczególnię tę na Warszawę bo wstyd okrutny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEON Re: ZALESKI JAK SIĘ PRZYŁOZY TO MULTIKINO POWALI IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 21:35 SHREK POWALI RÓWNIEZ KINO ON JEST ZDOLNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej D Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 22:21 10 sal to zaduzo. Nawet jak by Camerimage wrócił do Torunia to nie ma sensu aż tylu sal budować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.wlan.pl 22.06.04, 20:12 ale to jest zmartwienie inwestora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyna Gdzie TNOiK IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 21.06.04, 22:59 Wszystko ladnie piknie tylko ja tu siedziby TNOiK-u nie widze.Deby zostawia a TNOiK wytna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK MULTIPLEKS TAK ale... IP: 195.94.200.* 22.06.04, 08:02 MULTIKINO TAK! Ale co z małymi kameralnymi kinami - cóż krótki okres konkurencji i zwiną interes. Co z projektem??? Takiego pudła dawno nie widziałem - nie moze być coś bardziej stylowego w typie Torunia? Zniszczy tylko wygląd pałacyku TNOiK-u...Tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sław Re: MULTIPLEKS TAK ale... IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 20:22 nie zgadzam się w czałej rozciągłości . jeżeli chodzi o kina w Toruniu to jest to obraz nędzy i rozpaczy ,tak samo było w Bydzi , a po wybudowaniu multikina od razu zaczeły się remonty w końcu np.Adria zaczeła prezentować kabarety i inne rzeczy ,a przedtem można było obejrzeć max.4-5 różnych filmów w m- cu ,tak więc sądząc po bydzi wybudowanie multikina może tylko pozytywnie wpłynąć na inne Toruńskie kina jak będą chciały przetrwać to muszą za tym popłynąć inwestycje samo dolby nie wystarczy liczy się też jak siedzimy ,przdewszystkim klimatyzajca ,o której jak do tej pory można było tylko pomażyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
o92 Re: Ambitne plany budowy multipleksu 22.06.04, 08:46 nie 10 a 3, nie sal a butików i nie multikino - a bazar. :] ps. TU MI KAKTUS WYROŚNIE JAK COŚ ZBUDUJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sław Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 20:24 uważaj bo już ci rośnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB multipleks = tragedia IP: *.icpnet.pl 22.06.04, 11:14 > Tylko po co az 10 sal? W wiekszej Bydgoszczy jest 8 i kino pustawe... Panowie, porzućcie kompleksy. Multuipleksy niszczą porządne kino. W Poznaniu są dwa: Multikino, zwykły chlew, w dodatku droższy niż np. Muza (o podobnym standardzie, ale lepszym repertuarze). Drugi, Kinepolis, nieco nietrafiona inwestycja belgijskiej grupy, jest umieszczony dość daleko od centrum, stąd bardziej się starają. Zaprosili do siebie na stałe teatr (operetkę), organizują ciekawsze seanse. Generalnie jednak liczy się multikino, bo jest w centrum, ale jest to chlew bez polotu. W środku amerykańska tandeta: popcorn, cola (ble!). Sale o standardzie nie lepszym niż inne kina. Tylko marketing lepszy : ludziom się wydaje, że są "w świecie". Odpowiedz Link Zgłoś
vaterland Re: multipleks = tragedia 22.06.04, 12:26 A czego kmiotkom trzeba więcej?,wystarczy,że tego g.. się najędzą w czasie projekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: multipleks = tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 12:28 Jestem z Poznania i dziwi mnie niechęć miejscowych do wszelkiego rodzaju planów rozwoju Torunia. NIe widzicie że Toruń stał się w ostatnich latach zaściankiem bez polotu? Ktoś wspomniał o jakimś pałacyku - niech mi powie czy aż tak ów pałacyk straci, że nie będzie mógł spełniac swojej misji dziejowej? Ten Toruń to jakiś ciemnogród...ale takie są kompleksy małych miast i niechęć wobec nowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ron Re: multipleksy IP: *.uci.uni.torun.pl 23.06.04, 09:33 W multikinie (w Poznaniu) byłem tylko raz. Nie spełniło moich oczekiwań. Potem jeździłem wyłącznie do Kinepolis. Daleko, to fakt, ale dojazd był darmowym autobusem, wygodne sale na 750 miejsc, BAJKA! Początkowo jeździłem tam nawet z Torunia, ale doszedłem do wniosku, że to jednak za droga eskapada (ale w samym Kinepolis było taniej niż w Toruniu!). Chwilowo zadowoliłem się Kopernikiem. Orła omijam z daleka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: multipleks = tragedia IP: 158.75.2.* 23.06.04, 15:02 Nie wiem jak wy liczycie, ale ja rozumiem, ze sal bedzie 12 a nie 10. Ale nie o to chodzi. Ja tez zamiast "tandety" wole jeszcze wieksza tandete, czyli brak ludzi z popcornami i seansow dla idiotow (czyli amerykanskich superprodukcji, czytaj - super reklamowanych produkcji). Natomiast osoby, ktore mowia, ze wola stary klimat pustawego kina w niewygodnych fotelach, ale za to bez popcornu itp. wcale nie chodza do tych kin (sam niestety sie do tych osob zaliczam)! Spojrzcie na frekwencje. Jesli chcecie, zeby stare kina nie upadly - to do nich chodzcie. Dalej. Skoro takie inwestycje powstaja i sie oplacaja tzn. ze jest sens zeby powstala kolejna w Toruniu i znaczy to tez, ze sa osoby, ktore pojda na ten popcorn i film przy okazji. Nie denerwujcie sie, jesli ktos nie chce to nie musi tam chodzic. Ja pojde tam przynajmniej raz. Jesli bedzie zle, to juz nie wroce. Mam nadzieje tylko, ze choc jedno stare kino zostanie, zebym mial jakas alternatywe. Dla miasta z punktu widzenia atrakcyjnosci, mimo zarzutow, - w obecnej jego sytuacji uwazam, ze inwestycja ta wyjdzie mu na dobre. Pozdrawiam i zapytuje jeszcze o jedno, bo mam niejasnosc: Czy powstaje sam multipleks w koncu? Przeciez mialo jednak byc Centro 2000 w koncu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 12:06 Trzeba przyznac,ze na zdjeciach projekt wyglada imponujaco!parking jest schowany a nie eksponowany jak przed gupim Geantem!bryla i zagospodarowanie zieleni tez dobre!nie mam nic przeciw,jesli ktos chce to u Nas budowac!jestem za!a nawet chetnie pojde do tego kina!ten kawalek maista na pewno zyska na wybudowaniu kina i nie bedzie juz widac ochydnego rynku! Odpowiedz Link Zgłoś
vaterland Re: Ambitne plany budowy multipleksu 22.06.04, 12:28 A co z "Centro 2000"?,do Lamusa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall głos zza miedzy IP: 217.97.147.* 22.06.04, 13:01 Odzywając się z sąsiedniego Miasta wrzucę swój kamyczek: Bardzo żaluję, że po budowie Multikina nie wytrzymały inne kina i padły. Nie łudźcie się, ten sam los czeka wszystkie kina w Toruniu, gdyż nie wygrają walki i od dystrybutorów nie dostaną tak szybko kopii, jak będzie to miało miejsce w stosunku do multikina. A szkoda, ja osobiście tęsknię do tego, by wejść do kina i nie dostać od razu po nozdrzach zapachem popkornu, którym potem obżerać się będą sąsiedzi (fuj). A po wykonczeniu konkurencji ceny biletów nie bedą zbyt tanie. A dodatkowo, tak duża lość sal podważa wiarygodność tego projektu. Poza tym nie warto budować tego za wszelką cenę i pozbywać się atrakcyjnych działek za psi grosz. Wszak multikino nie jest wiele lepsze od kolejnego marketu - to komercha i to. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ron Re: głos zza miedzy IP: *.uci.uni.torun.pl 23.06.04, 09:37 > A szkoda, ja osobiście tęsknię do tego, by wejść do kina i nie dostać > od razu po nozdrzach zapachem popkornu, którym potem obżerać się będą > sąsiedzi (fuj). Niestety w touńskich kinach dostaje się od razu zapachem popcornu w nos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobieraj chcemy AutoTuningShow a nie kina IP: *.torun.mm.pl 22.06.04, 16:33 do kina mozemy sobie jechac do Bydgoszczy, tymczasem w Toruniu od kilku lat odbywaly sie spotkania fanow tuningu i zachowajmy to. Odosnie rozbudowy to jednak sugierowal bym zajac sie wiaduktem a nie parkingami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kużba AMBITNI IP: *.torun.mm.pl 22.06.04, 19:37 "Małgorzata Ż.-P. oraz Kazimierz O. wyłudzili, jako członkowie zarządu Boryszewa, 17 mln zł, a nie, jak wynikało z pierwszego aktu oskarżenia, 7,6 mln zł - uważa Prokuratura Okręgowa w Płocku. Prokuratura w Płocku podejrzewa byłych menedżerów Boryszewa o popełnienie oszustwa. Postawiła im zarzut wprowadzenia w błąd pełnomocnika rządu do spraw osób niepełnosprawnych, dzięki czemu Boryszew uzyskał status zakładu pracy chronionej. Miałoby do tego dojść w okresie od września 1999 r. do kwietnia 2000 r. Dzięki poczynaniom menedżerów Boryszew jako zakład pracy chronionej uzyskał dofinansowanie na pokrycie odsetek (w wysokości 6,6 mln zł) od kredytów. Ponadto byłą prezes spółki z Sochaczewa podejrzewano o wyłudzenie prawie 1 mln zł na organizację turnusów rehabilitacyjnych dla niepełnosprawnych. - Po dokładniejszym przeanalizowaniu sprawy okazuje się, że w sumie chodzi o 17 mln zł - mówi Lech Dąbrowski, rzecznik płockiej prokuratury. Małgorzatę Ż-P. i Kazimierza O. zatrzymano w marcu. Sąd Okręgowy w Płocku uznał, że w grę wchodzi przestępstwo podatkowe. Stwierdził także, że podejrzani nie są w stanie zaszkodzić dobru śledztwa i zwolnił ich z aresztu. Prokuratura podtrzymuje jednak zarzuty. - Do końca czerwca zostanie sporządzony nowy akt oskarżenia, który trafi do Sądu Rejonowego w Sochaczewie. Nic w nim nie zmienimy oprócz kwoty, jaką wyłudzili podejrzani - twierdzi L. Dąbrowski. Małgorzata Ż.-P. pełni funkcję prezesa Elany PET, spółki zależnej toruńskiej Elany, kontrolowanej, podobnie jak Boryszew, przez znanego inwestora Romana Karkosika. Mimo wielokrotnych prób kontaktu, nie zdecydowała się na rozmowę z nami. Łukasz Wójcik Tekst z kolumny nr 4 Gazety Giełdy Parkiet " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sim Po cholere multikino? IP: *.torun.mm.pl 23.06.04, 10:52 No po jaka? Kopernik zainwestowal MASE pieniedzy w przebudowe swojej sali i pokazal tym dobitnie, ze NIE TRZEBA multipleksu, zeby widzowie mieli dla siebie duzo miejsca, siedzieli w wygodnych fotelach i ogladali filmy w klimatyzowanej sali z porzadnym audio. Nie ma sensu, po prostu nie ma sensu budowanie kolejnego molocha, najbardziej podobnego w charakterze do kolejnego hipermarketu i macdonalda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sim Re: Po cholere multikino? IP: *.torun.mm.pl 23.06.04, 10:53 A Auto Tuning Show jak nie bylo, tak nie ma. O. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ron Re: Po cholere multikino? IP: *.uci.uni.torun.pl 23.06.04, 15:13 Co z tego, że Kopernik zainwestował. Niestety ma tylko jedną salę i niektórych filmów po prostu nie wyświetla. A jak mam się męczyć w Orle, to wolę pojechać do Multikina w Bydgoszczy. A! I niech Kopernik coś zrobi z toaletą, bo chyba w pociągu do Trakiszek jest lepsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sław Re: Po cholere multikino? IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 20:31 popieram !!!!!!!!!!!!!! ja gdy chcę obejrzeć jakiś film w ogóle nie myślę o toruńskich kinach niestety to obraz nędzy i rozpaczy od razu wsiadamy z żona w autko i do Bydzi pomykamy w końcu to tylko 25 min jazdy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Po cholere multikino? IP: *.uci.uni.torun.pl 23.06.04, 15:17 dla mnie ta sala jest za mala. lubie siedziec na srodku a w koperniku jest tylko kilka takich miejsc. w dodatku swiatelka po lewej przeszkadzaja w ogladaniu filmu. gdyby sala byla szersza to tego problemu by nie bylo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ono Re: Po cholere multikino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 23:18 ale to jedna taka sala w całym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 11:21 w bydgoskim Multikinie jest 10 sal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb... Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.proxy.lucent.com 23.06.04, 16:25 Po co komu takie cos? W Bydgoszczy Multikino praktycznie kompletnie wykonczylo konkurencje, z 4 zwyklych kin zostalo jedno! I juz nie ma mowy o konkurencji, o wyborze, trzeba siedziec wsrod wiader popcornu i placic tyle, ile sobie zycza, a zauwazyc wypada, ze godzinach bilety sa drozsze niz byly w zwyklych kinach (np. 18 zl w weekendy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosny Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.torun.mm.pl 23.06.04, 18:59 A ja się ciesze że będzie multikino, bedę chodził na komercyjną papke by się zrelaksować i w dobrych warunkach obejrzeć film. A popcorn w bydgoszczy jakoś do tej pory mi nie przeszkadzał. A tym co źle wyp. do chełmży bo to przez takich jak wy Toruń stał się doliną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brAT Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.torun.mm.pl 23.06.04, 20:02 A co Wam przeszkadza, ze ktos chce wywalic swoja kase i zbudowac multikino co? Ktos z przedmowcow ma racje - chcecie starych kin - chodzcie do nich a nie tylko narzekania i narzekania. Podejrzewam ze nie bede chodzil (choc kto wie moze z dzieckiem na jakas bajke..) bo nie lubie molochow i jedzenia w czasie seansow, ale nie za moje beda budowali, jak ktos chce ryzykowac i chocby 20 sal - jego sprawa. A swoja droga niektorzy z torunian moga zyskac, bo ktos bedzie musial bilety sprzedawac, prazyc ten cholerny popcorn czy chociazby sprzatac sale. Wiec mniej narzekania krajanie co? A macie lepszy pomysl? Projekcik, biznes plan i do wladz miasta. Jak cos bedzie super ach i och to moze nawet dofinansuja. Poki co trzeba sie cieszyc ze MOZE cos sie w koncu w tym naszym Toruniu ruszy - bo jak na razie tylko na obietnicach i planach sie konczylo... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ron Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.uci.uni.torun.pl 24.06.04, 09:51 Otórz to! Wielkie brawa za komentarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: 217.97.147.* 24.06.04, 11:08 Problem polega na tym, ze po wybudowaniu multikina nie ma już wyboru. MUSISZ tam chodzić, bo nie ma alternatywy (obecnie rzadziej niż dawniej chodzę do kina). Owszem można jechac na prowincję, ale tamtejsze kina technologicznie daleko odstają (Polnia, Pomorzanin w Bydgoszczy były pod względem technicznym o.k., a i tak odpadły). To nie jest zarzut p-ko inwestorowi tylko zwrócenie uwagi na okoliczność związaną z realizacją taką inwestycję. A co wykładania kasy - jasne, tylko nie należy tego biznesu gloryfikować i szczególnie ułaskawiać (np. poprzez dogodne warunki zakupu działki, co de facto oznacza wyłożenie kasy przez podatników - jesli grunt jest miejski). To taka sama inwestycja jak market. U nas Multikino musiało częściowo kupić grunt od prywatnej spółki i uznało, że warto wydać na to kasę, a wątpię, by ich rozieszczono cenowo. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 11:37 tesknie za takim wyborami, siedzieć w zaduchu czy w sali w klimatyzacją, w wygodnych fotelach czy wyjsc z bolem kregosłupa ... chce miec wybór . Macie problemy ..... tragedia. Mozesz zawsze właczyc TV i zastanowic sie na wyborem ,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:46 I tu tkwi błąd w Twoim rozumowaniu, bo to nie jest alternatywa: multikino albo dziadowska speluna Polikwidowane w Bydgoszczy kina (nie wszystkie, fakt) dysponowały przyzwoitymi salami i siedzeniami, stero i dolby gościły tam od lat, ekrany było podrasowane tak, by podbijaly biel napisów itd itd. Zaduchu też nie było. I tak to nic nie pomogło. Ot co, zatem Twoja teza jest fałszywa, a argument, że można wybrać TV - wybacz - mało poważny i dziecinny. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sław Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 20:45 jak polonia była ok to chyba ktoś tu jest ślepy i nie wiem po co chodził do kina , przecież na tych kszesełkach nie można było spokojnie dosiedziec do końca średnio długiego seansu a o filmach ponad 2 godz. nawet nie wspomnę co do audio w poloni również mam swoje zdanie ,ponieważ moim zdaniem nie wystarczy wstawić kilka głośników i dekoder DD , czy w polonii ktoś w ogóle zastanawiał się co słyszy widz ??????????? poprostu pomieszanie z poplątaniem ,no ale przecież dla drewnianego ucha wystarczy że jest napis "dolby Digit" , przepraszam ale oglądając 1 część władcy pierścieni w polonii ,jakoś basów za dużo nie usłyszałem co innego kiedy u siebie w domu obejrzałem , a pragnę zaznaczyć że nie mam może najlepszego sprzętu ,ale przynajmniej włożyłem trochę serca w prawidłowe ustawienie dźwięku , w poloni chyba w ogóle nikt nic nie ustawiał ,podłączyli kable i jak dla "drewnianego ucha"wystarczy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek male chce duzeee IP: 212.122.212.* 24.06.04, 15:21 w Bydgoszczy jest 10 a u was ma byc 12 czego rowniez nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek male chce duzeee IP: 212.122.212.* 24.06.04, 15:21 w Bydgoszczy jest 10 a u was ma byc 12 czego rowniez nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valente Re: male chce duzeee IP: *.petrus.com.pl 24.06.04, 18:40 jak nie bylo multikina to zescie narzekali, jak ma byc (na razie w planach) to tez narzekacie.Polakowi to jednak ciezko dogodzic.Kto chce niech sobie chodzi do malych,beznadziejnych acz kameralnych kin.Ja tam wole duze, z wygodnymi fotelami i klima sale.Jeszcze nic nie ruszylo a juz sa czarne mysli ze male kina padna, jak beda mialy spox oferte to ktos do nich pojdzie.A ceny w orle i za takie luksusy to ja dziekuje, wole doplacic i jechac do bydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: male chce duzeee IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 00:12 Przed wybudowaniem muttikina w Brzydgoszczy było 2x mniej seansów kinowych niż w Toruniu. Przez 2 lata była nienormalna sytuacja, że 70% bywalców multikina przyjeżdżało z Torunia (wystarczyło popatrzec na rejestracje) Teraz sytuacja wróci do normy, czyli połowa bydgoskiego multikina bedzie pusta a Torunianie nie będą musieli jeździc. Torun jest miastem ludzi młodych, bardziej prężne niż staruszkowa Bydgoszcz Musicie sie z tym pogodzić. Może w połowie sal urzadzicie wasz uniwerek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin 34 Re: male chce duzeee IP: 212.122.214.* 20.07.04, 11:01 juz mnie nudzi ten argument ale zyj człowieku w swoim swiecie wyimaginowanej wielkosci. spoczywaj w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej D. Re: ceny biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 23:24 Cytat z miesięcznika profit: "w sieci Cinema City od poniedziałku do czwartku można oglądać filmy taniej: młodzież za 14zł zamiast 16, dorośli za 17zł zamiast 22" 22zł w weekend ?! ahahah dobrze że "łapie" się jeszcze na rabaty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ron Re: ceny biletów IP: *.uci.uni.torun.pl 25.06.04, 11:45 22 zł za bilet? No nie wiem. Musieliby wyświetlać naprawdę fantastyczny film, żebym tyle zapłacił. 17 zł to jeszcze jest do zaakceptowania. Najlepiej by było, żeby w Koperniku bilet kosztował 12 zł. Miałbym wtedy jakiś wybór. Na razie mam tylko alternatywę: obejrzeć film w Auli UMK za 6 zł. Ale warunki tam uważam za beznadziejne. Podobała mi się ostatnia inicjatywa Rektora - seans w Koperniku za 6 zł. Brawo! Tylko tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Torundskie multikino będzie pełne IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 00:10 Przed wybudowaniem muttikina w Brzydgoszczy było 2x mniej seansów kinowych niż w Toruniu. Przez 2 lata była nienormalna sytuacja, że 70% bywalców multikina przyjeżdżało z Torunia (wystarczyło popatrzec na rejestracje) Teraz sytuacja wróci do normy, czyli połowa bydgoskiego multikina bedzie pusta a Torunianie nie będą musieli jeździc. Torun jest miastem ludzi młodych, bardziej prężne niż staruszkowa Bydgoszcz Musicie sie z tym pogodzić. Może w połowie sal urzadzicie wasz uniwerek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Torundskie multikino będzie pełne IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 25.06.04, 09:50 Podzielam Tój punkt widzenia. Na forum chyba wypowiadają się w większości ci, którzy nie jeżdżą do Bydgoszczy .Ponieważ korzystam często z usług sąsiadów, wolała bym zostawiać swoje pieniądze w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sław Re: Torundskie multikino będzie pełne IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 20:51 popieram ja także wolałbym zostawić moje pieniądze w toruniu , no i odpadnie koszt dojazdu do bydzi jeśli policzyć nawet te 22 zł za 1 bilet to nie będzie to 20 za 1 szt + 25 zł droga do bydzi i z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej D. Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 10:19 "część sal bedzie wykożystywana do konferncji, sympozjów ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydgoszczanin Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.tvgawex.pl 26.06.04, 07:26 Porażka!!! Ja naprawde was nie rozumiem, przecież taki płacz był jak u nas multikino stawiali a u was NIE.A teraz pretensje że NAWET nie wiem dlaczego one są SZOK!!! Wy naprawde jesteście popieprzeni .AAA o ambitne koni w Bydgoszczy to się nie maetwcie Bo jest choćby filmy w klubie Mózg albo ta Adria z fotelami dla lubiących poświntuszyć heheheheh.NARA pierniki i pomyślcie troche inaczej niż dotychczas.Zdrugiej strony na miejscu inwestora to słuchając waszych narzekań już dawno bym zrezygnował z budowy i zamiast kina postawił BUTIKI hehehe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: power_ranger_toruń Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 19.07.04, 12:10 Porażką to jest słuchać opinni takich buraków jak ty... To dzięki takim jak ty jest tyle niepotrzebnych animozji (tu dla ciebie wyjaśnienie: nienawiści) między naszymi miastami. Ja uważam że zamiast dzielić się powinniśmy pomyśleć o autostradzie między naszymi miastami tak aby wymiana usług, towarów i klientów była jeszcze większa i szybsza. Coś na kształt Trójmiasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin 34 Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: 212.122.214.* 20.07.04, 11:05 człowieku w jakim swiecie ty zyjesz. toć od kilkunastu lat nie mogą ruszyć z a - 1 która jest zaklepana na szczeblu rządowym a ty chcesz autosstradę między bydzia i toruniem to jest niemozliwe nie w tym państwie i w tej rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: 158.75.197.* 26.06.04, 15:57 Jak czytam te opinie że Mulikino be itp itd to nie wiem czy mam się smiać czy płakać. Jak się komuś nie podoba to nie musi chodzić - proste. Ktoś tu piszę że w Multikinie śmierdzi popcornem. To chyba ten ktoś nie byłw multikinie. Popcornem to smierdzi... ale np. w Koperniku niemniej bardzo lubię te kino i często tam goszcze i myślę że obecnośc Multikina tego nie zmieni. Na pewno zaglądne do Multikina ale Kopernik będzie dla mnie priorytetem poprostu wqrwia mnie ta mentalnośc Polaków, jak prezydent nie pozwolił na wycięcie drzew to lament, jak w końcu coś się tam uda postawić to też lament. Niech coś się w końcu ruszy w tym mieście. A to czy bedzie tam 8, 12 czy 50 sal to już tylko problem inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ loska Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: *.petrus.com.pl 10.07.04, 22:56 napewno sale po kinach w toruniu zostaną sprzedane ,albo przejmie je o.rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin 34 Re: Ambitne plany budowy multipleksu IP: 212.122.214.* 20.07.04, 11:10 czytając wasze posty mozna dojśc do jednej konkluzji i tak wszystkie obawy i nadzieje zostaną zweryfikowane przez życie! prywatny inwestor podejmuje decyzję wykładając pieniądze i ti poniesie skutki nietrafnej decyzji! obaswiam się jednak że tradycyjne kina sa zxagrozone ale wszystko zalezy od was mieszkańców torunia to wy bedziecie głosować butami wybiarjąc takie a nie inne kino! a o multikino w bydzi prosze się nie obawiać jak to sugeruja niejaki bodajże toma i inni mimo tego że jestesmy staruszkjowem a toruń to wzór prężnego rozwoju jakoś popychamy swój wózeczek do przodu. miłego oglądania juz nie długo filmów w własnym multikinie! Odpowiedz Link Zgłoś