jarotka.net 29.12.08, 11:27 Może głupie pytanie ( albo źle sformułowane), ale moja mama poprosiła mnie o pomoc. Ma b. ciemny obraz na monitorze wszystkie zdjęcia wychodzą niemal czarne- jak to rozjaśnić? da się? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarotka.net Re: Zwiększyć jasnosć. n/t 29.12.08, 12:27 No dobrze, ale jak to zrobić ? mogę poprosić o szczegółową instrukcję? Odpowiedz Link Zgłoś
mona817 Re: Zwiększyć jasnosć. n/t 29.12.08, 12:34 Zależy jaki to monitor. Może mieć pokrętła np., w innych jak wciśniesz guzik na monitorze to pojawia się taki ekranik i myszką albo z klawiatury ustawiasz jasność... Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Jak rozjasnić monitor ? 29.12.08, 12:41 jesli to laptop to poszukaj klawisza Fn (z szarym napisem) i takiego ze sloneczkiem i strzałką w górę (tez szary). Nacisnij obydwa jednoczesnie. Jesli to monitor od stacjonarnego komputera to poszukaj przycisk menu na nim (albo cos takiego), nacisnij go i klawiszami na monitorze ze strzałkami podjedz pod opcje rozjaniania(tez sloneczko), zaznacz go i strzałka (skierowana w prawa strone) naciskaj tak dlugo az sie rozjasni. Na koniec tez nacisnij menu zeby wyjsc z tego okienka ktore ci sie wyswietli. A najlepiej poszukaj na google instrukcje obslugi tego monitora bo prawde mowiac kazdy ma inaczej z tymi przyciskami. Odpowiedz Link Zgłoś
frying.pan Re: Jak rozjasnić monitor ? 29.12.08, 12:55 Czasami regulujac jasnosc tymi guziczkami (czy pokrętłami) na monitorze, okazuje się, że już jest rozjasnione na maxa, a i tak obraz jest bardzo ciemny (stare monitory niestety tak już mają). Wtedy można ściągnąć z netu odpowiednią nakładkę do manualnego ustawiania kolorów (ja ściagnęłam np ATI 3D Control Panel). Nie jest to co prawda rozjaśnienie trwałe, bo po każdym włączeniu komputera trzeba to robić na nowo (w sumie nie wiem dlaczego... no ale cóż:P), ale jako jedyne pozwala naprawde dobrze ustawić ostrość i barwę. Odpowiedz Link Zgłoś