Dodaj do ulubionych

Modernizacja deptaku

12.08.12, 08:39
Może ktoś się orientuję dlaczego prace stoją w miejscu?? Kiedyś to przynajmniej jeden dzień pracowali, a trzy ich nie było, ale teraz już długo nic tam nie robią:)
Obserwuj wątek
    • basia_1975 Re: Modernizacja deptaku 13.08.12, 13:04
      Sezon urlopowy w pełni i jego skutki są widoczne w trakcie modernizacji deptaka.
    • anunaki07 Re: Modernizacja deptaku 14.08.12, 20:57
      Może przy następnych wyborach warto wybrać inne osoby. Może zmieną trochę ten nasz osięciński świat mądrzejszymi decyzjami. Zabetonowanie skwerku i instalacja świateł to było mistrzostwo świata. Ciekawe kto wziął pieniądze za projekt i wykonanie skwerku. Jak dojdziecie kto, to juz wszystko będzie jasne. GRUPA TRZYMAJĄCA WŁADZĘ wezcie się do pracy i zaspokójcie trochę ciemny lud.
    • anunaki07 Re: Modernizacja deptaku 14.08.12, 22:10
      zastanawiam się "deptaku", czy deptaka". proszę jakaś polonistkę o pomoc.
      • basia_1975 Re: Modernizacja deptaku 16.08.12, 15:56
        A co to za różnica <"deptaku" czy "deptaka"> ? I tak wiadomo, o co chodzi. Gdybyś natomiast zapytał(a) się Pana Grzegorza Woźniaka (nauczyciela historii i techniki w tutejszej szkole) co służy do zatykania zlewu lub syfonu to wtedy byś się przekonał, że to nie jest korek. Zapytaj mnie, to Ci odpowiem.
    • vanilia21 Re: Modernizacja deptaku 24.08.12, 12:46
      Ale takie tempo pracy w Osięcinach to chyba standard? Pamiętam, że jak robiony był chodnik koło placu zabaw przy goku to też ze 3-4 miesiące "robotnicy" się uwijali ;P
    • anunaki07 Re: Modernizacja deptaku 17.11.12, 18:27
      No dawno mnie nie było w naszym mieście. Przyjeżdzam a tu .... beton. Ten spacerniak od gok do dworca to też jakiś niewypał. Krzywości, nierówności ... a pieniążki ktoś wziął za wykonanie. Ciekawe kto sprawował nadzór??
      Kochane władze, czy nie widzicie tego, czy nie poczuwacie się do odpowiedzialności za podjęte decyzje. Może normalne standardy, obowiązujące w świecie są wam nieznane. Szkoda. Kolesiostwo i układy nadal przeważają nad rozwagą i interesem mieszkańców.
      Wszyscy, jak obserwuję i w Polsce i Europie, starają się zazielenić swoje miasta i miasteczka, a u nas na odwrót. Co to jakieś przygotowania do wojny, że bunkier betonowy na środku miasta powstaje??
      Może kochane władze, więcej zieleni, natury.
      Pewnie zaraz ktoś powie, że utrzymanie zieleni miejskiej jest droższe i zabetonowanie miasta to jest super pomysł. Bo to trzeba zakupić sadzonki, zasadzić, podlewać i na jesieni posprzątać. A może ta rzesza "ciężko chorych" osób co renty pobierają albo bezrobotni, którzy pobierają zasilki w końcu zostaną wykorzystani do pracy i coś dla miasta zrobią.
      A tak nawiasem mówiąc to ponoć jeden z naszych lekarzy bierze 1,5 lub 2,5 tys. zł (brak wiarygodnych danych) za stwierdzenie i wypisanie świstka papieru że ktoś jest niezdolny do pracy i musi iść na rente chorobową.
      • on_osieciny Re: Modernizacja deptaku 18.11.12, 12:01
        Szczerze wypowiedzi nt. deptaku i rynku mecza juz. Nie bronie ani władzy naszej ani wykonawców czy projektanta ale w żadnej miejscowosci w regionie nie ma takiego ładnego rynku i deptaku jak u Nas. doceńmy to. inni nam zazdroszcza a my sami nie potrafimy tego uszanować co mamy! Jesli chodzi o zieleń na rynku...dziwne zeby w listopadzie było zielono. Poczekajmy do wiosny. WG mnie Osięciny są modernizowane i to widać ale oczywiscie nie wszystkim sie podoba, bo każdy ma różne gusta.
        • basia_1975 Re: Modernizacja deptaku 19.11.12, 14:32
          Modernizacja modernizacją ale warto by się przyjrzeć jakości układanej kostki brukowej. Kupiłam córce nowe, solidne obuwie i co? Po trzech tygodniach musiałam się udać do szewca bo obcasy się starły; z resztą to nie pierwsza para butów, którą zniszczyła chodząc prostą drogą do szkoły...
          • dobry69 Re: Modernizacja deptaku 20.11.12, 16:25
            Buty się starły. No cóż dywanów nikt nie będzie wykładał. A co do jakości kostki to jest to po prostu bruk betonowy i tyle. Starobruku, czy jakiejś tam innej kostki rustykalnej, kamiennej, marmurowej, czy Bóg wie jakiej tam jeszcze w Osięcinach nikt nie będzie kładł, nie mamy w "centrum" pięknych zabytkowych kamienic itp. by to robić, z resztą gdyby tak było to konserwator zabytków by się na coś takiego nie zgodził, a tak mamy to co mamy i tyle. Mi się też buty ścierają, ale nie zamierzam za to pociągać wójta, czy jakiegoś tam radnego. pozdrawiam.
        • basi.a12 Re: Modernizacja deptaku 22.11.12, 19:32
          nie bardzo wiem czym się można zachwycać bo chyba nie zabetonowanym skwerem i byle jakimi roślinami posadzonymi na deptaku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka