Dodaj do ulubionych

12-tonowy magnes wjechał do gmachu umk [zdjęcia]

21.11.12, 13:15
Bardzo bym się cieszył jakby to przyniosło jakieś przełomowe efekty. Ale jako absolwent UMK wiem tylko jedno- urządzenie będzie służyło pozorowaniu pracy względnie uprawianiu hobby za pieniądze podatnika a studenci nawet tego nie powąchają. Nie no przepraszam odbędą 1-2 zajęcia poglądowe i z siatką łapać motyle a potem na bezrobocie.
Obserwuj wątek
    • uniwersytet_wsg magnes w WSG jest lepszy 21.11.12, 14:32
      Też mi sensacja u nas na naszym uniwersytecie WSG mamy taki magnes od dawna, robimy na nim nawet na poziomie światowym badania. Każdy może sobie przyjść do nas i zobaczyć jak to działa a nawet przebadać się osobiście. Mamy dużo większe doświadczenie i możliwości w tym zakresie niż UMK, tylko się tym nie chwalimy.
      • szlachcic Re: magnes w WSG jest lepszy 21.11.12, 22:38
        uniwersytet_wsg napisała:

> Też mi sensacja u nas na naszym uniwersytecie WSG mamy taki magnes od dawna,

no i co? to znaczy ze UMK nie mogl tego kupic?

>tylko się tym nie chwalimy.

hehehehe
        wlasnie to zrobiles, byc moze podswiadomie ale jednak to zrobiles
        a w gazetach u was pewnie pisza o rzeczach swiatowej wagi bo takie to miasto swiatowe
        tak swoja droga jeden zakompleksieniec wysmial jakis artykul w torunskiej prasie
        To ja mu podalem linki jakie byly tego dnia artykuly w bydgoskiej prasie - po tysiackroc mniej wazne i traktowane jako "wiadomosc dnia"

• inka1301 Re: magnes w WSG jest lepszy 22.11.12, 10:36
        WSG ma funkcjonalny rezonans magnetyczny ??? Jeżeli robicie badania na światowym poziomie to podaj przykład np. publikacji, patentów itd.
        • chton Re: magnes w WSG jest lepszy 22.11.12, 15:26
          WSG i patenty? Chyba na wyciąganie kasy od frajerów za namiastkę wykształcenia.
    • pereubu Re: 12-tonowy magnes wjechał do gmachu umk [zdjęc 21.11.12, 20:40
      Ja to sie zastanawiam, jaka duza musi byc lodowka do takiego magnesu...
    • chton Re: 12-tonowy magnes wjechał do gmachu umk [zdjęc 22.11.12, 15:34
      Urządzenie służy do prowadzenia badań naukowych a nie wąchania przez studentów. Zresztą znając poziom dzisiejszego studenta (poza może 10% ludzi na danym roku) bałbym się ich dopuścić w pobliże aparatury bardziej skomplikowanej niż młotek (choć i to pod nadzorem). Góra 10% studentów powinna mieć wyższe wykształcenie, połowa z nich nie powinna zdać nawet matury. Efekt jest taki, że gdzie nie rzucisz kamieniem trafisz w magistra, którego przerastają ułamki nie mówiąc o takiej matematyce wyższej jak procent składany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka