Dodaj do ulubionych

Gimnazjum Osięciny

04.02.13, 19:50
Chciałbym poruszyć temat o Gimnazjum w Osięcinach. Myśle że to jest jedno z najgorszych i najtrudniejszych w programie nauczania szkół w gminie. Pierwszym powodem jest to że program nauczania jest zbyt trudny i wogóle lub minimalnie przygotowuje do szkół średnich. Jestem jego absolwentem i niestety miałem problemy. Drugim powodem jest to że uczniowie spoza Osięcin traktują szkole jak własne podwórko, często nie szanując innych uczniów. Szkoła na pozór wydaje się być w regionie wzorową uczelnią a czy na pewno tak jest ? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • basia_1975 Re: Gimnazjum Osięciny 04.02.13, 23:44
      Nie pytam kiedy kończyłeś (-aś) to Gimnazjum ale w szkole podstawowej wcale nie jest lepiej. Kadra pedagogiczna pozostawia wiele do życzenia, nauczyciele nie mają wiedzy za to mają duże wymagania wobec uczniów; nie potrafią utrzymać "porządku" na lekcji. Tylko jedna nauczycielka jest takim prawdziwym pedagogiem z krwi i kości, która wiele wymaga ale posiada też ogromną wiedzę i potrafi trzymać dyscyplinę. Mowa tu o Pani Barbarze Pikule - matematyczce. Chociaż Panu Dyrektorowi Polaszkowi też nie można nic zarzucić.
      • kruczabomba Re: Gimnazjum Osięciny 07.02.13, 21:47
        basia_1975 jak zauważyłem to ty na każdym wątku zamiast odnieść się do tematu podyktowanego przez autora to wprowadzasz swój...
        kolega pytał o gimnazjum, a ty o podstawówce wyskoczyłaś i pewniej nauczycielce...
        co to ma do zadanego wątku??
        • basia_1975 Re: Gimnazjum Osięciny 24.02.13, 19:43
          "kruczabomba" jesteś bardzo spostrzegawcza, ale co ja mam napisać o gimnazjum skoro moje dziecko nadal chodzi do szkoły podstawowej? Niestety... :/
    • anunaki07 Re: Gimnazjum Osięciny 25.02.13, 19:19
      A ja uważam, że nasze gimnazjum nie jest najgorsze. Zastanawialiście się kiedyś nad programem, który pedagodzy muszą realizować. Jest idiotyczny i odmużdża nasze dzieci i młodzież. Może niektórzy nauczyciele zostawiają wiele do życzenia, ale lepszych nie ma. Życzę wam, obyście uczyli cudze dzieci.
      • kowalwlasnegolosu8 Re: Gimnazjum Osięciny 10.10.13, 13:37
        anunaki07 napisał(a):

> A ja uważam, że nasze gimnazjum nie jest najgorsze. Zastanawialiście się kiedyś
        > nad programem, który pedagodzy muszą realizować. Jest idiotyczny i odmużdża na
        > sze dzieci i młodzież. Może niektórzy nauczyciele zostawiają wiele do życzenia,
        > ale lepszych nie ma. Życzę wam, obyście uczyli cudze dzieci.

NIE JEST NAJGORSZE ?! Czlowieku co ty sb myslisz ? Byles w gimnazjum ? Przychodzi wioska mysla ze sa panami swiata, terroryzuja mlodziez miejscowa a nauczyciele maja to w dupie wiem to z doswiadczenia tok nauczania jest bardzo trudny ze wiele uczniow sobie nie radzi. Przydala bym sie im Zasadnicza Sluzba Wojskowa
        • kowalwlasnegolosu8 Re: Gimnazjum Osięciny 10.10.13, 17:30
          A jak teraz WF wyglada, nic tylko Pilka Pilka Pilka. Ludzie nie sama pilka czlowiek zyje. Gmina POWINNA ufundowac silownie ewentualnie fitness. Gimnazjum ma duzo terenu i powinno to wykorzystac ale widac ze maja to gdzies.
          • basia_1975 Re: Gimnazjum Osięciny 11.10.13, 10:01
            Właśnie przeniosłam dziecko z innego GIMNAZJUM i mam odmienne zdanie na ten temat.
            A moje zdanie jest takie: cudze chwalicie...
            Pozdrawiam!
            • kowalwlasnegolosu8 Re: Gimnazjum Osięciny 12.10.13, 07:16
              Oj zeby czasem twoj syn nie wrocil do domu z podbitym okiem, jakbym mial wlasne dziecko to NIGDY bym mu nie pozwolil uczeszczac do tego gimnazjum
              • basia_1975 Re: Gimnazjum Osięciny 12.10.13, 11:28
                > Oj zeby czasem twoj syn nie wrocil do domu z podbitym okiem, jakbym mial wlasne
                > dziecko to NIGDY bym mu nie pozwolil uczeszczac do tego gimnazjum

Skoro nie masz własnego dziecka to po co się wypowiadasz?
                Na szkolnych korytarzach, w szatniach i na zewnątrz jest monitoring. W tamtym roku było już w sądzie kilka spraw: za znieważenie, za pobicia i za narkotyki; więc o co chodzi?
                • asdf123452 Re: Gimnazjum Osięciny 14.10.13, 16:49
                  po pierwsze to może kamery i są założone, ale nie są podłączone, więc nie działają, a po drugie żadnych spraw w sądzie nie było o pobicie, narkotyki czy też znieważenie. Tok nauczania jest bardzo trudny i wychowanie fizyczne powinno być urozmaicone, np. basen, gimnastyka.
                  • basia_1975 Re: Gimnazjum Osięciny 15.10.13, 08:24
                    Tutaj będę polemizować! Ojciec jednego z uczniów był w gabinecie Pani Dyrektor i sama mu pokazywała monitory, na których jest widok z kamer właśnie to po pierwsze; po drugie: wychowanie fizyczne to zależy kto prowadzi czy Pan R. czy Pan P. Ten pierwszy to faktycznie się nie przykłada ale ten drugi urozmaica lekcje W F w perspektywie są wyjazdy na basen. A poza tym to dlaczego miałabym nie wierzyć Pani Dyrektor jak mówi, że trafiło już do sądu kilka spraw karnych?
                    • asdf123452 Re: Gimnazjum Osięciny 16.10.13, 18:49
                      Sprawy karne możliwe i były ale co z tego jak one nie były wcale na terenie szkoły i szkoła nie powinna angażować się w to co uczeń robi poza lekcjami od tego są rodzice. Uczniowie twierdzą, że kamery nie są podłączone, a poza tym, gdyby były to, np. widzieliby, że niektórzy uczniowie biją się w szatniach gimnastycznych.
                      • basia_1975 Re: Gimnazjum Osięciny 17.10.13, 12:45
                        Piszesz, że gdyby kamery były podłączone to by widzieli, że się uczniowie biją w szatni gimnastycznej...
                        A chciałbyś, żeby ktoś podglądał w kamerze jak Twoje dziecko przebiera się na gimnastykę?
                        • asdf123452 Re: Gimnazjum Osięciny 17.10.13, 18:59
                          To po cholerę zakładali tam kamery? W tym gimnazjum panuje chaos.
                          • basia_1975 Re: Gimnazjum Osięciny 18.10.13, 08:54
                            > To po cholerę zakładali tam kamery? W tym gimnazjum panuje chaos.
                            Zadaj to pytanie tym, którzy tam zakładali te kamery.
                • kasia1.111 Re: Gimnazjum Osięciny 27.12.13, 22:46
                  Basia, niedawno napisałaś, ze na temat Gimnazjum sie nie wypowiadasz, bo masz dziecko w podstawówce. Jakieś rozdwojenie? A jeśli chodzi o temat tytułowy, Gimnazjum jest najgorsza reforma, która mieliśmy. A na temat naszego sie nie wypowiadam, bo mam dziecko w przedszkolu :)
    • mylittlelife Re: Gimnazjum Osięciny 16.11.13, 18:32
      Witaam.. Jestem uczennicą tego gimnaazjum i w ogóle nie zgadzaam się z tym o czym pan gada... Na prawdę tutaaj możnaa baardzo dużo się nauczyć, poniewaaż znam mnóstwo osób które są bardzo zadowoleni i w szkole wyższeej mieli luz... Probblem był jedynie w tym, że po prostu paan sobie olewał lekcje ... Aaa jeśli choodzi o towarzystwoo wszyscy wszystkich szanują..... Nie zgaadzaam się z niczym o czym to pan mówi .... Jaa polecaam to gimnaazjum.. jest świetne... nie zamieliła bym na żadne inne.... Pozdraawiaam :3
      • mylittlelife Re: Gimnazjum Osięciny 16.11.13, 18:35
        Do teego kaamery są podłączone... wiem o tym bo chyba chodzę do tej szkoły.... Nikt z nikim się nie bije... NIE CHODZICIE DO TEJ SZKOŁY TO CO NA NIĄ NARZEKACIE JAK TO JEST NIE PRAWDAA....! To jest świettnee bezpieczne gimnazjum... Jak nie wierzycie to zajrzyjcie i zobaczyjcie a nie narzekacie ....-,-
        • asdf123452 Re: Gimnazjum Osięciny 14.12.13, 20:04
          haha :-D nie wiesz co mówisz... pójdziesz do średniej szkoły to wtedy zrozumiesz co to jest szacunek i dobre nauczanie ;-) jestem absolwentka tego gimnazjum i to co miałam w gimnazjum to wiadomości mało uzyskałam :-)
          • ta_madra Re: Gimnazjum Osięciny 14.12.13, 21:55
            Hmn... Kiedy dostaniesz się na wymarzone studia lub dorośniesz, to uświadomisz sobie, że to ile wiesz nie zależy i nigdy nie zależało od nauczycieli. Jest to wynik tylko i wyłącznie chęci danej osoby i czasu poświęcanego przez nią przyswajaniu wiedzy. Odnosi się to zarówno do szkoły podstawowej, gimnazjum, liceum czy studiów. Nikt nikomu nie bronił dostępu do nauki, prawda? :)
            • basia_1975 Re: Gimnazjum Osięciny 15.12.13, 12:26
              Powiem tak: słyszałam od kilku osób, że w naszym Gimnazjum jest wysoki poziom: dużo nauki, dużo lektur do przeczytania it.d. Słyszałam też, że absolwenci naszego Gimnazjum mają braki wiedzy. Z jednej strony: wysoki poziom; z drugiej: braki wiedzy... To o co tu chodzi?
              • asdf123452 Re: Gimnazjum Osięciny 21.12.13, 17:08
                uczniowie tego gimnazjum twierdzą ze jest wysoki poziom lecz pójdą do średniej szkoły będą mieć braki w wiedzy.
              • asdf123452 Re: Gimnazjum Osięciny 15.03.14, 13:08
                Powiem tak jest bardzo wysoki poziom a brak wiedzy wynika z tego że nikt tam uczyć nie umie . Na dodatek dyrektor tej szkoły czyli pani.K jest bardzo upierdliwa czepia się o wszystko straszy uczniów tej szkoły szczególnie tych którzy mają problemy w nauce i w domu nie potrafi rozmawiać z młodymi ludźmi każdy jej się boi i unika . Gdy wzywa rodziców dzieci czasami nie ma szacunku szczególnie do rodziców którzy mają problemy wychowawcze brak słów...
                • basia_1975 Re: Gimnazjum Osięciny 15.03.14, 15:42
                  Na dodatek dyrektor tej szkoły czyli pani.K jest bardzo upierdli
                  > wa czepia się o wszystko straszy uczniów tej szkoły szczególnie tych którzy maj
                  > ą problemy w nauce i w domu nie potrafi rozmawiać z młodymi ludźmi każdy jej si
                  > ę boi i unika .
                  Proszę mi wybaczyć ale akurat na ten temat to ja mam inne zdanie. To jest po prostu kwestia dialogu; trzeba umieć mówić i umieć słuchać.
    • renegatka0 Re: Gimnazjum Osięciny 06.06.14, 18:49
      tak naprawdę luki zaczynają się już w szkole podstawowej, jeżeli nie chcesz mieć problemów w dalszym kształceniu, pamiętaj, że to czego nie nauczyłes sie tam, wróci do Ciebie jak bumerang w gimnazjum.
    • osiecinyk Re: Gimnazjum Osięciny 26.01.15, 22:12
      Zalezy na jakich nauczycieli sie trafi, z calego serca polecam Panią Kamionkę, niesamowicie wymagająca i kładąca duży nacisk na język polski, ale to skutkuje w dalszej edukacji oraz Pana Banasiaka - podejscie i wymagania. Lekcje u tych nauczycieli byly bardzo ciekawe i duzo sie z nich wynosilo i co najwazniejsze nauczycielowi zalezalo zeby uczniow nauczyc. Pan Kaminski tez jest wymagajacy i potrafi w ciekawy sposob przedstawic temat, niestety duza czesc jest do doczytania w domu. Program jest narzucany na nauczycieli z gory, a niestety to w polsce jest na bardzo kiepskim poziomie "nie mam czasu wam tego tlumaczyc bo sie nie wyrobimy z materialem" dlatego wazna jest postawa uczniow, jak zagaduja i nie moga usiedziec 45min spokojnie to ciezko wyrobic sie z materialem. Jest to gimnazjum jedyne w naszej gminie wiec przyjsc musza do niego wszyscy dlatego atmosfera jest rozna, a poziom inteligencji wsrod mlodziezy maleje i to widac na przestrzeni lat. Powiem tak, jezeli komus zalezy to osiognie cel niezaleznie od warunkow ale kosztuje to sporo pracy i wysilku. Pozdrawiam :)
      • karolcia950 Re: Gimnazjum Osięciny 08.08.15, 14:03
        Zgadzam się z osicinyk. Też jestem absolwentką i uważam te 3 lata za najlepsze, jeśli chodzi o naukę. Wszystko, co wyniosłam z gimnazjum przydało mi się w liceum, w którym jak się okazało nie nauczyłam się wiele, jedynie powtórzyłam materiał właśnie z gimnazjum. Nasza szkoła jest jedną z najlepszych, tak uważam, bo żeby mieć średnia z paskiem musiałam spędzić naprawdę dużo czasu na nauce, trzeba było być ciągle przygotowanym do zajęć. W szkole średniej moje koleżanki mówiły o swoich gimnazjach, gdzie prawie każdy miał 5 i 6 za byle co, i szli do liceów z średnią 5.5, wiem też z jaki był ich poziom wiedzy. Jeżeli chodzi o mnie, uważam ze nauka jęz. polskiego, angielskiego, chemii w Osięcinach jest na wysokim poziomie. Nauczyciele byli wymagający, ale dzięki temu skuteczni. Nie będę wspominała o ich nazwiskach , bo nie o to chodzi. Problemy w szkole są one obecne też w innych placówkach w Polsce i nie tylko. Jeżeli twoje dziecko bierze narkotyki lub jest agresywne to nie tylko wina szkoły, może nie potrafimy wychować naszych dzieci dobrze, a może kwestia tkwi w drobnych błędach rodziców.
        Zdałam maturę, jestem na wymarzonych studiach i z perspektywy czasu mogę powiedzieć: TAK, GIMNAZJUM W OSIĘCINACH MA NAUCZYCIELI, DZIĘKI KTÓRYM WASZE DZIECI ZDĄBĘDA WIEDZĘ NA POZIOMIE GIMNAZJUM. Nie rozumiem po co w ogóle ta dyskusja i dlaczego wypowiadają się osoby, które nie chodziły tu do szkoły lub które nie mają z nią nic wspólnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka