Dodaj do ulubionych

314 tysięcy 318 osób

31.07.13, 12:30
www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=2516&NrSection=500&NrArticle=248158&IdTag=3790
Niedawno zakompleksieni megalomani z dziury pod Lisim Ogonem krzyczeli , że przybyło ich 8000. Pomimo ujemnego przyrostu naturalnego i ujemnego salda migracji - taki matematyczny cud.
lipiec 2013
Toruń - 204 921
Bydgoszcz - 314 318
Obserwuj wątek
    • revolutionibus Re: 314 tysięcy 318 osób 31.07.13, 12:58
      śmiecisz, nawet jeśli to tylko kalka zachowań naubyda i jego klonów
      • facetzpomorza Re: 314 tysięcy 318 osób 31.07.13, 13:13
        revolutionibus napisał:

> śmiecisz, nawet jeśli to tylko kalka zachowań naubyda i jego klonów

Być może . Faktem jest , że Bydgoszcz traci mieszkańców w zastraszajacym tempie, wbrew wszelkim obliczeniom głównych piewców ogrooomnej metropolii. Juz teraz Bydgoszcz stała sie "znacznie" mniejsza od Lublina ( 348 000 ) a za chwile zostanie wyprzedzona przez Białystok ( 295 000 )

• pedronegro420 Re: 314 tysięcy 318 osób 31.07.13, 15:12
          Pomyliłeś się, tam na początku sobie wstaw dwójkę i to będzie prawie twoja wieś ale nadal niestety "cóś" więcej. Zrobiłeś sobie dobrze? Jakaś niekontrolowana ejakulacja bo inaczej nie dajesz rady? Ale żona, o ile kiedykolwiek ktoś by takiego niedorzowoja zechciał, pomimo tego cię chwali? Nie martw się, twoi i jej koledzy uzupełnią twoje braki w każdym aspekcie.

facetzpomorza napisał:

> Być może . Faktem jest , że Bydgoszcz traci mieszkańców w zastraszajacym tempie
          > , wbrew wszelkim obliczeniom głównych piewców ogrooomnej metropolii. Juz teraz
          > Bydgoszcz stała sie "znacznie" mniejsza od Lublina ( 348 000 ) a za chwile zos
          > tanie wyprzedzona przez Białystok ( 295 000 )
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
    • szlachcic [...] 31.07.13, 16:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • johnyflaszka Re: 314 tysięcy 318 osób 31.07.13, 16:42
        Ale fajnie ,ja tez sie cieszę bo jestem z torunia i wreszcie mykniemy te Skierniewice bo to jest ta nasza liga Radom Częstochowa Sosnowiec itd.
        • ika8611 Re: 314 tysięcy 318 osób 31.07.13, 16:47
          ty jestes z Torunia tak, jak całbecki jest z Bydgoszczy.
        • szlachcic Re: 314 tysięcy 318 osób 31.07.13, 19:31
          johnyflaszka napisał:

> Ale fajnie ,ja tez sie cieszę bo jestem z torunia i wreszcie mykniemy te Skiern
          > iewice bo to jest ta nasza liga Radom Częstochowa Sosnowiec itd.

gdyby ci slomna z butow nie wystawala i nie charakteryzowalbys sie typowymi bydgoskimi kompleksami to moze i bym uwierzyl
          • thornwald Re: 314 tysięcy 318 osób 01.08.13, 09:34
            Szlachciuro, lepiej mieć słomę w butach niż sianoo w głowie.
            Nie chodź do zoobotanika, bo roślinożerne zwierzaki łeb ci urwą :)
    • naubyd Re: 314 tysięcy 318 osób 31.07.13, 18:45
      Na szczęście urzędnicy to analizują i znajdą tych którzy się uchylają od płacenia za śmieci. W mojej okolicy niestety też jest podobnie. Najgorzej na ustawie wychodzą rodziny wielodzietne i wielopokoleniowe. Znalezienie tych 40 tysięcy migających się od płacenia będzie bardzo trudne ale możliwe. Kilka kar i o nich ogłoszenie w mediach i sami się znajdą.

Nie martw się tak o nasze finanse. Damy radę i bez tych opłat.
      • facetzpomorza Re: 314 tysięcy 318 osób 31.07.13, 21:52
        naubyd napisał:

> Na szczęście urzędnicy to analizują...

he he he jak Brrr...uski to przeanalizuje to znów nasza Bydgoszcz zrobi sie "półmilionowa" a dziennikarzyna w pseudoregionalnym PiKu oznajmi, że przybyło naszej utrzymance kolejne 8 000 mieszkańców.
        • naubyd Re: 314 tysięcy 318 osób 31.07.13, 23:38
          możesz sobie pierdzielić, ale jeśli nie widzisz swojej głupoty to dla Torunia bardzo źle. Robisz im tu porutę na maxa
          • facetzpomorza Re: 314 tysięcy 318 osób 01.08.13, 09:32
            naubyd napisał:

> możesz sobie pierdzielić, ale jeśli nie widzisz swojej głupoty to dla Torunia b
            > ardzo źle.

Takie sa fakty - Bydgoszcz ma najwiekszy spadek ludności w województwie, ujemne saldo migracji, ujemny przyrost naturalny a dane podawane na oficjalnej stronie Urzedu Miasta w Bydgoszczy były nieprawdziwe. Bydgoszcz w ciągu ostatnich 20 lat skurczyła sie o 70 tys. mieszkańców gdy Toruń w tym czasie o 20 tysięcy mieszkańców.

www.bydgoszcz.pl/binary/Bydgoszcz_2012_pol_ang_tcm29-137468.pdf
            Wszystklie dane na minusie a Bydgoszcz ciągle rosła. Zakompleksieni magalomani w szoku, bo z dnia na dzień nasza stolyca stolyc mniejsza o 50 tysiecy mieszkańców.
            • pan_ziutek Re: 314 tysięcy 318 osób 01.08.13, 09:43
              facetzpomorza napisał:

> Takie sa fakty - Bydgoszcz ma najwiekszy spadek ludności w województwie, ujemne
              > saldo migracji, ujemny przyrost naturalny a dane podawane na oficjalnej stroni
              > e Urzedu Miasta w Bydgoszczy były nieprawdziwe. Bydgoszcz w ciągu ostatnich 20
              > lat skurczyła sie o 70 tys. mieszkańców gdy Toruń w tym czasie o 20 tysięcy mi
              > eszkańców.

> Wszystklie dane na minusie a Bydgoszcz ciągle rosła. Zakompleksieni magalomani
              > w szoku, bo z dnia na dzień nasza stolyca stolyc mniejsza o 50 tysiecy mieszkań
              > ców.

Nie podniecaj się za bardzo bo raczej i tak ci zycia zabraknie zanim Torun wejdzie do pierwszej ligi, najpierw musisz uporać się ze Skierniewicami.
              • facetzpomorza Re: 314 tysięcy 318 osób 01.08.13, 09:46
                pan_ziutek napisał:
                >
                > Nie podniecaj się za bardzo bo raczej i tak ci zycia zabraknie zanim Torun wejd
                > zie do pierwszej ligi, najpierw musisz uporać się ze Skierniewicami.
                >

Skierniewice to twój problem.
              • sirpeer Re: 314 tysięcy 318 osób 01.08.13, 15:01
                ziutek jak masz obsesje na punkcie wielkosci to powieksz sobie - będziesz w Ekstraklasie.
                • facetzpomorza Re: 314 tysięcy 318 osób 01.08.13, 23:09
                  sirpeer napisała:

> ziutek jak masz obsesje na punkcie wielkosci to powieksz sobie - będziesz w Eks
                  > traklasie.

ziutek jest jak naubydka - aby COŚ powiekszyc to najpierw trzeba to COŚ mieć.
                  • pedronegro420 Re: 314 tysięcy 318 osób 02.08.13, 01:22
                    No, wreszcie jakieś słowa autorefleksji nt. twojego mózgu a raczej jego braku.

facetzpomorza napisał:

> sirpeer napisała:
                    >
                    > > ziutek jak masz obsesje na punkcie wielkosci to powieksz sobie - będziesz
                    > w Eks
                    > > traklasie.
                    >
                    > ziutek jest jak naubydka - aby COŚ powiekszyc to najpierw trzeba to COŚ mieć.
                    • lenovo200 system śmieciowy obejmuje już 180,9 tys. torunian 04.08.13, 11:07
                      Rozliczyło się z nami 85 proc. mieszkańców. To nie jest zły wynik - twierdzi Marcin Kowallek, dyrektor miejskiego wydziału gospodarki komunalnej. - Z formularzy wynika, że system śmieciowy obejmuje już 180,9 tys. torunian, a powinien 190,2 tys.

GW. Toruń
                      • tupolej154 Re: system śmieciowy obejmuje już 180,9 tys. toru 04.08.13, 11:25
                        lenovo200 napisał:

> Rozliczyło się z nami 85 proc. mieszkańców. To nie jest zły wynik - twierdzi
                        > Marcin Kowallek, dyrektor miejskiego wydziału gospodarki komunalnej. - Z formu
                        > larzy wynika, że system śmieciowy obejmuje już 180,9 tys. torunian, a powinien
                        > 190,2 tys.
                        >

> GW. Toruń

To nasza potęga się strasznie szybko kurczy, dla kogo więc ten przerost inwestycji w tym mieście? Liczą na turystów z radia maryja i studentów.
                        • alquoz Re: system śmieciowy obejmuje już 180,9 tys. toru 04.08.13, 12:43
                          buraku bydgoski..u nas mieszka 191tys wg spisu panstwowej komisji wyborczej i urzad mmista podaje to oficjalnie.
                          ewentualn rozbieznosc jest smieszna, nie wiecej jak 5 procent

nie porownuj tej rozbieznosci z wasza.. wasz urzad miejski podaje oficjanie na stronie miejskiej, ze jest was 363 tysiace (co jest i tak nieprawda, bo jest was faktycznie 338tysiecy wg PKWktorapodaje realne wartosci a nie nadmuchuje ich), a tu nagle ledwie 318tys, wiec co?

kto sni i majaczy o wielkosci? LUblin zostawil was dalekw tyle o..czeka was bialystok a potem gdynia :)

zejdz z torunia i zajmij sie swoja megalomania a al bydgoszcz

• syn_biskupa Re: system śmieciowy obejmuje już 180,9 tys. toru 04.08.13, 13:04
                            alquoz napisał:

> kto sni i majaczy o wielkosci? LUblin zostawil was dalekw tyle o..czeka was bia
                            > lystok a potem gdynia :)
                            >
                            Czy to ci się podoba czy nie BYDGOSZCZ jest cały czas ósmym miastem w kraju.
                            • alquoz Re: system śmieciowy obejmuje już 180,9 tys. toru 04.08.13, 13:12
                              wiesz co..mam gdzies ktore ma miejsce..i wbrew pozorom lubie u was bywac, mam kupe znajomych iznajomek :) ale nie trawie klapkooczych ktorzy jedyne co potrafia to pier...lic bzdury..

o pracy, projektach i pomyslach to zupelnie inna rozmowa ..ii na tym poziomie nie ma znaczenia kto i gdzie mieszka, czy torun na 20 tysiecy czy 200 i bydgoszcz moze miec milion..

zwis...
                              • naubyd Re: system śmieciowy obejmuje już 180,9 tys. toru 04.08.13, 15:17
                                to po co pie...sz wyżej te wszystkie bzdety?
                                • alquoz Re: system śmieciowy obejmuje już 180,9 tys. toru 04.08.13, 19:06
                                  jakie bzdety? i co ma piernik do wiatraka...szlag mnie trafia gdy ktos bezczelnie nagina statystyki ie wazne kto i a jakim celu...a wasz urzad miasta uczestniczy w tym dmuchaniu balona. dlatego reaguje na idiotyczny post manipulatora.
                                  a ze nie mam nic do wiekszosci mieszkancow bdg to moja sprawa..mam powody.

• johnyflaszka Re: system śmieciowy obejmuje już 180,9 tys. toru 04.08.13, 13:15
                              syn_biskupa napisał:

> Czy to ci się podoba czy nie BYDGOSZCZ jest cały czas ósmym miastem w kraju.
                              >

A jak doliczymy jeszcze wszystkich dojeżdżających do pracy torunian to jesteśmy nawet przed Szczecinem.
    • diego_f APEL DO ADMINA!! 03.08.13, 12:49
      Kilka tygodni temu jeden z bydgoszczan wrzucił na nasze forum post o atrakcyjności miast wśród zagranicznych turystów, z którego wynikało, że Bydgoszcz jest bardziej atrakcyjna. Admin z uporem maniaka kasował tamten post i wszelkie jego powtórki tłumacząc że to post dotyczący Bydgoszczy a forum jest toruńskie. W takim razie proszę o usunięcie tego wątku, bo on też dotyczy Bydgoszczy.
      Dlaczego do tej pory admin z własnej inicjatywy tego wątku nie usunął tak jak usuwał tamten?
      • naubyd popieram 03.08.13, 13:48
        Mam nadzieję, ze pytasz retorycznie bo to jasne jak słońce. Cieszy się z idiotycznych wpisów o Bydgoszczy, smuci gdy jest on pozytywny. Nie wiedziałeś?
        • diego_f Re: popieram 03.08.13, 13:57
          Tak to było pytanie retoryczne bo zauważyłem że admin w tym temacie działa dosyć wybiórczo

naubyd napisał:

> Mam nadzieję, ze pytasz retorycznie bo to jasne jak słońce. Cieszy się z idioty
          > cznych wpisów o Bydgoszczy, smuci gdy jest on pozytywny. Nie wiedziałeś?
          • pan_ziutek Re: popieram 03.08.13, 15:44
            diego_f napisał:

> Tak to było pytanie retoryczne bo zauważyłem że admin w tym temacie działa dosy
            > ć wybiórczo
            >

Dziwisz się? Przecież wszyscy wiedzą, że to jest gazeta wybiórcza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka