Dodaj do ulubionych

Toruń przed Krakowem

28.08.13, 22:37
metromsn.gazeta.pl/Portfel/56,127258,14469716,Ranking_polskich_miast_wedlug_Diagnozy_Spolecznej.html
Obserwuj wątek
    • naubyd Re: Toruń przed Krakowem 29.08.13, 03:55
      Z jednej strony gratulacje a z drugiej doradzam trochę trzeźwego spojrzenia. Nie na ranking, bo jest OK tylko na samozadowolenie które także w tym rankingu było mocno brane pod uwagę. Oczywiście nie ze wszystkiego jesteście zadowoleni ani za nic się do tego nie przyznacie. Ankieter mógł w ciemno dawać najwyższe noty. Mam rację? Pytanie retoryczne, bo nie mam zamiaru dyskutować.

Tak więc promocja fajna, wysokie miejsce. Gratulacje.
      • bydofan Re: Toruń przed Krakowem 29.08.13, 07:22
        Ranking jest ok? Ogromne różnice w pozycji w rankingach z 2011r i 2013r dotyczy nie tylko Bydgoszczy ale np. Białegstoku. Z tego rankingu wynika, że w kilku miastach w tym np. w Bydgoszczy nastąpiła zapaść (w 2011r 14% a w 2013r. tylko 4%) zadowolonych w ocenie tego jak się w mieście mieszka. To jest wręcz zapaść. Tylko czy widzisz to po bydgoszczanach? Bo ja mogę powiedzieć, że wręcz zwiększyła się ilość zadowolonych więc skąd taki wynik? Myślę, że po prostu albo głupi ranking albo nieprofesjonalnie zrobiony.
        • revolutionibus Re: Toruń przed Krakowem 29.08.13, 12:33
          > Tylko czy widzisz to po bydgoszczanach?

w końcu uwierzyli Jasiakiewiczowi, jak źle się dzieje w Bydgoszczy,
          może przyszedł czas żniw czarnego PRu, lamentów i darcia szat
      • facetzpomorza Re: Toruń przed Krakowem 04.09.13, 00:28
        naubyd napisał:
        ... Ankieter mógł w ciemno dawać najwyższe not
        > y. Mam rację? Pytanie retoryczne, bo nie mam zamiaru dyskutować.

Lepiej pomysl dlaczego w Bydgoszczy wypadło tak słabo. Ankieter był antybydgoski? W ciemno dawał najnizsze noty? Przeciez musisz to sobie jakos wytłumaczyc i wskazac zawsze jednego winnego - marszałka.
        • uwoj.bydgoszcz Jakbyśmy mieli fontannę za milion, to z pewnością 04.09.13, 00:56
          samopoczucie by nam się poprawiło.
        • tupolej154 Re: Toruń przed Krakowem 04.09.13, 06:07
          facetzpomorza napisał:

> Lepiej pomysl dlaczego w Bydgoszczy wypadło tak słabo. Ankieter był antybydgosk
          > i? W ciemno dawał najnizsze noty? Przeciez musisz to sobie jakos wytłumaczyc i
          > wskazac zawsze jednego winnego - marszałka.

Widzę, że ty coś wiesz tak jak ten prezes z PiS.
    • tupolej154 Re: Toruń przed Krakowem 29.08.13, 11:27
      Trybuna Ludu nie zadała sobie pytania dlaczego to się nie przekłada na cały region bo tam rankingi są odwrotne.
      • syn_biskupa Re: Toruń przed Krakowem 04.09.13, 06:10
        Bua, Ha, Ha, Ha.
        Chyba jeśli chodzi o stolicę kat.
        • naubyd Re: Toruń przed Krakowem 04.09.13, 09:27
          tam gdzie silne stolice tam silne regiony. Ustanawiając siedzibę marszałka w Toruniu z góry skazali panowie politycy nasz region na degradację. Ostatnio nawet nie ukrywali że dzięki PO wpompowano w Toruń miliardy państwowej kasy. W Toruń nie w region.
          • pan_ziutek Re: Toruń przed Krakowem 04.09.13, 10:50
            naubyd napisał:

. Ostatnio nawet
            > nie ukrywali że dzięki PO wpompowano w Toruń miliardy państwowej kasy. W Toruń
            > nie w region.

Widac to chociaż po tym jak rozrosło się imperium ojca dyrektora.
          • facetzpomorza Re: Toruń przed Krakowem 04.09.13, 14:28
            naubyd napisał:

> tam gdzie silne stolice tam silne regiony. Ustanawiając siedzibę marszałka w To
            > runiu z góry skazali panowie politycy nasz region na degradację. Ostatnio nawet
            > nie ukrywali że dzięki PO wpompowano w Toruń miliardy państwowej kasy. W Toruń
            > nie w region.

silna stolica = silny region z zastrzeżeniem , że nie ma w takim województwie Bydgoszczy . Utrzymanka wojewódzka nie daje nic a ciagnie najwiecej na swoje utrzymanie ( lotnisko, opera, filharmonia, słabe szkółki). Degradacja kuj -pomu to ogromna zasługa byłego wojewody strasznie bydgoskiego, cyprysów, derendów i innych jasiakiewiczów. Miliardy wpakowano nie tylko w Toruń. Zobacz jak zmienił sie Grudziądz, Chełmno, Brodnica, Włocławek, Inowrocław.
            • uwoj.bydgoszcz Pomogę raz jeszcze 04.09.13, 15:07
              so.pwn.pl/zasady.php?id=629375
              • naubyd ja tez pomogę i wskażę ranking "szkółek" 04.09.13, 16:03
                Ani jednego technikum z Torunia w 1 250 w Polsce. Licea toruńskie w ogonie regionu.

www.perspektywy.pl/portal/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=62&Itemid=207
                www.perspektywy.pl/portal/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=55&Itemid=203
                Jeśli miałes na myśli uniwersytety, to najpierw zrozum o czym piszesz i wyrażaj się jak trzeba.
          • facetzpomorza Jaś a kiewicz 04.09.13, 15:02
            Dlaczego tylko 4,5 proc. bydgoszczan jest bardzo zadowolonych ze swojego miasta?

O ponad dwie trzecie spadła liczba bydgoszczan zadowolonych ze swojego miasta. W badaniu „Diagnoza społeczna” Bydgoszcz zajęła 23. miejsce na 26 miast. Dwa lata temu z wynikiem 14. procent była siódma.

Roman Jasiakiewicz, przewodniczący Rady Miasta, były prezydent Bydgoszczy:

Mam gorzką satysfakcję, że bez podejmowania działań, o których wielokrotnie mówiłem, wyniki badań musiały być takie, a nie inne. Bydgoszcz i jej okolice to około jednej czwartej województwa. W mojej opinii ta część nie jest wysłuchiwana przez samorządowe władze województwa. Region musi mieć jednego lidera, a koniem pociągowym województwa jest Bydgoszcz. Podobnie zresztą jest z rządem - nie zauważa on potrzeb naszego miasta. Wielkie pieniądze, trafiające do Torunia spowodują, że nasz sąsiad się zadławi. Jest zbyt mały, by je „strawić”, poza tym jego najbliższe otoczenie nie ma wielkiego pożytku z trafiających do Torunia funduszy. Zresztą, czy na rozwój naszych sąsiadów wpłyną kolejne drogi, które zostaną do nich doprowadzone? Oczywiście nie. Tymczasem otoczenie Bydgoszczy skorzystałoby na jej upodmiotowieniu i dostrzeżeniu znaczenia dla regionu, ponieważ miasto ma potencjał rozwojowy oraz możliwość znaczącego wpływania na swoje sąsiedztwo.
            • facetzpomorza Re: Jaś a kiewicz 04.09.13, 15:04
              Region musi mieć jednego lidera, a koniem
              > pociągowym województwa jest Bydgoszcz.

ha ha ha , pociagowa szkapa nadal skrzywdzona a wsiowy Jas grzeje sie na wielkiego księcia bydłoskiego
            • facetzpomorza Re: Jaś a kiewicz 04.09.13, 15:06
              Wielkie pieniądze, trafiające do Torunia spowodują, że nasz sąsiad się zadławi. Jest zbyt mały, by je „strawić”, poza tym jego najbliższe otoczenie nie ma wielkiego pożytku z trafiających do Torunia funduszy.

skurrrr.....
              szkoda słów na tego przygłupa
              oby nasza utrzymanka sie nie zadławiła
              • uwoj.bydgoszcz "szkoda słów na tego przygłupa" 04.09.13, 15:15
                często to słyszysz pod swoim adresem, prawda? Więc żeby nie było tobie przykro, będę odpowiadał tym wielce wyszukanym sformułowaniem na twoje "przemyślenia".
                P.S.
                so.pwn.pl/zasady.php?id=629375
                • facetzpomorza Re: "szkoda słów na tego przygłupa" 04.09.13, 23:11
                  oj tak, Jasiakiewicz , Derenda, Cyprys - macie troche tych przygłupów u siebie.
                  Zastanawiajace dlaczego dobry wynik Torunia, zadowolenie mieszkańców tak wpłyneło na bydgoskich ułomów.

Torunianin - urodzony w Krakowie
                  • uwoj.bydgoszcz Czego nie zrozumiałeś z mojego wpisu? 04.09.13, 23:42
                    Mogę jeszcze raz, większą czcionką.
                    A tutaj masz do poduszki : so.pwn.pl/zasady.php?id=629375
                  • naubyd Re: "szkoda słów na tego przygłupa" 05.09.13, 10:01
                    Ty się lepiej zastanów skąd się wziął dobry wynik Torunia. Z samouwielbienia i samozadowolenia a to tego zarozumialstwa i egoizmy mieszkańców. W Bydgoszczy jesteśmy bardzo niezadowoleni z naszych władz podległych centralom w Toruniu, mamy do nich wiele pretensji i nasza frustracja rośnie. To nie znaczy, że jako obywatelom mieszka nam się tu źle.
                    • facetzpomorza Re: "szkoda słów na tego przygłupa" 06.09.13, 13:20
                      naubyd napisał:

> Ty się lepiej zastanów skąd się wziął dobry wynik Torunia. Z samouwielbienia i
                      > samozadowolenia a to tego zarozumialstwa i egoizmy mieszkańców.

ha ha ha , miło widziec jak sie pienisz zakompleksiony, smieszny człowieczku.

> W Bydgoszczy je
                      > steśmy bardzo niezadowoleni z naszych władz podległych centralom w Toruniu, mam
                      > y do nich wiele pretensji i nasza frustracja rośnie. To nie znaczy, że jako oby
                      > watelom mieszka nam się tu źle.

I tak sobie to tłumacz Bydgoszczanie nie zrozumieli pytania i dlatego taki słaby wynik :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka