Dodaj do ulubionych

dobry dentysta na NFZ

24.01.14, 22:57
Pytanie jak w temacie. Niedawno się sprowadziłam do Torunia. Próbowałam sprawdzać w necie, ale niestety nie wiem kogo. Prawdę powiedziawszy informacje w necie - swiatprzychodni.pl/specjalnosci/stomatolog/torun/, www.doz.pl/lekarze/s72-4-2904_0-Stomatologia_ogolna_kujawsko-pomorskie_Torun są nieaktualne.
Obserwuj wątek
    • roman_ Re: dobry dentysta na NFZ 25.01.14, 16:34
      Tego typu zapytania czesto poprzedzają spam dlatego zerknąłem co mówi Google o Twoim niku i chyba jednak nie bedziesz spamować:)
      Eksperymentowałem w tej materii i nie polecam . Stomatolodzy zatrudnieni w przychodniach z umowami z NFZ na które ja trafiłem to ludzie którzy chyba nie potrfafią sami sobie zorganizować gabinetu już nie wspominając o tym żeby przeszli sito kwalifikacyjne do jakiś prywatnych przychodni znanych na toruński rynku.
      W pierwszym przypadku zostałem potraktowany jak powietrze . Prywatne rozmowy personelu , przerwy w pracy nie wiadomo z jakiego powodu gdy ja siedzę z otwartą buzią . A szczytem było żądanie po zabiegu kasy za rzekomo użyte materiały nie objęte procedurą NFZ oczywiście za okrągłe 100 zł. Druga pani stomatolog była osobą młodą. Mimo że jeszcze nie bił od niej profesjonalizm chciałem dać jej szansę ale rozbroił mnie jej piercing. Kolczyki w uchu w ilości kilku sztuk to jeszcze OK no ale na karku też kilka zauważyłem i zaczęła pracować mi wyobraźnia i jak pomyślałem sobie gdzie jeszcze mogą być to dalem sobie spokój. Nie szukalem takich wrażeń:) . Trzeci przypadek już definitywnie zniechęcił, mnie do stomatologów na NFZ. Pamiętam że pani stomatolog zachowywała się jakby doskwierała jej nieznośna lekkość bytu . Po krótkiej rozmowie udało mi się ją sprowadzić na ziemię ale przesadziła jak bez pytanie znieczuliła mi szczękę .
      Oczywiście w zadnym przypadku nie zapytano o choroby na które mogą wpływać zabiegi dentystyczne. Wyposażenie gabinetów jak i czystość też nie wzbudzały zaufania
      Jezeli jednak chcesz spróbować to chyba dobrze by było znaleźć kogoś polecanego albo najpierw porozmawiać z lekarzem i zobaczyć gabinet żeby chociaż wstępnie wrobić sobie opinie.
      Jak widać ja nie mogę polecić kogoś godnego zaufania.
      • karogaw2012 Re: dobry dentysta na NFZ 25.01.14, 20:01
        Zdecydowanie nie zgadzam się z tym co napisałeś: "nie potrfafią sami sobie zorganizować gabinetu już nie wspominając o tym żeby przeszli sito kwalifikacyjne do jakiś prywatnych przychodni znanych na toruński rynku". Zorganizowanie gabinetu - gdy nie ma się stomatologa w rodzinie - to niebagatelny koszt - sam trochę lepszy fotel dentystyczny 500.000 zł, zakładając że masz gdzie gabinet urządzić (zakup mieszkania 200.000-300.000zł). A w prywatnych gabinetach - najniższa krajowa (żeby kolega właściciel nie płacić jak największego ZUS) i jakiś niewielki procent od utargów. Na NFZ zwłaszcza młodzi dentyści mają "w miarę" najlepiej. Nic nie mam do stomatologów na NFZ. Kwestia znalezienia takiego, który lubi swoją pracę i jest dobry. Takiego szukam.
        • roman_ Re: dobry dentysta na NFZ 26.01.14, 07:33
          Od ceny fotelika odejmij jedno zero a potem po negocjacji połowę i jeszcze pozostaję wybór. Z resztą wypowiedzi się oczywiście zgadzam. Ja, jak widać nie przyłożyłem się aby dobrze wybrać. Były to po prostu pierwsze z brzegu gabinety szyldem NFZ.
          Czy to jednak była próba spamowania ? Koleżanka z branży?
          • karogaw2012 Re: dobry dentysta na NFZ 26.01.14, 20:38
            Nie. Miałam dobrą dentystkę na NFZ w Opolu. Dziewczyna 35-37 lat, spore doświadczenie i fach w ręku. To była jej odpowiedź na pytanie dlaczego nie pracuje dla siebie. Szukam kogoś podobnego w Toruniu.
            • roman_ Re: dobry dentysta na NFZ 27.01.14, 08:03
              Jak już zrobisz jakiś rekonesans to napisz proszę jak to wypadło. Czasami gdzieś podróżując po Polsce zauważam że nie jest ona jednakowa pod wieloma względami, jak to bywało wcześniej . Wiele rzeczy inaczej funkcjonuję w dużych miastach a inaczej w mniejszych . Wyczuwa się też różnice ze względu na przyklad na podejście do religii miedzy południową polską a np centralną. Nawet w programach TV Polskiej . To spostrzeżenie z ostatniego pobytu w Zakopanem. Wiele różnic pojawia się skutek rożnego rozwoju ekonomicznego regonów Polski ale nie tylko .
              Do Torunia przyjechałaś na dłużej ? Jak Ci się podoba miasto? Albo czego Ci brakuję w porównaniu do Opola? Jak odbierasz atmosferę Torunia w porównaniu do tej Opolskiej.
    • alleena Re: dobry dentysta na NFZ 01.07.18, 00:00
      Na nfz to się nieźle naczekasz. Polecam skoczyć prywatnie, chociaż na konsultacje, żeby zobaczyć, czy nic złego się nie dzieje: impladent.pl/
      • mikulitek Re: dobry dentysta na NFZ 30.07.18, 00:01
        Chodzę tam, lubię ten gabinet :) I impladencie jakoś zawsze jest taka fajna atmosfera. Poza tym doktor Niesiobędzki to jedyny lekarz, któemu jestem w stanie zaufać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka