Gość: zor dużo szczegółowych informacji o Toruniu znajdziesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 21:57 dużo szczegółowych informacji o Toruniu znajdziesz tu: Kalendarz imprez kulturalnych Torunia w internecie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=23426528 Restauracje Torun forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16474268 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=21295141 Biura nieruchomosci,deweloperzy,budownictwo forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16567396 Interaktywny spacer po Toruniu miasto.torun.pl/spacer/ najpierw zainstaluj java script - www.java.com Jak najwiecej zwiedzić w trzy dni forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=18312045 Hotele w Toruniu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=18312045&a=18314132 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tzynk Re: restauracje Toruń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 08:46 Grubych Ryb już nie ma Ślusarskiej. Za to Gęsia Szyja bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Nie dość że dobrze to jeszcze tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: restauracje Toruń IP: *.petrus.com.pl 26.05.05, 14:04 Sphinx jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: restauracje Toruń IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.05.05, 09:56 Co można w gęsiej szyi i za ile???Opiszcie więcej.Np czy są pierogi? Ja polecam Green Way (wegetariańską) na Katarzyny wchodzi się w bramę. A tam dania do 10 zł. Enchilades, placek meksykański, pity.Ja często biorę kluski szpinakowe z warzywkami za ok. 6zł. Do picia sok życia (z buraczków, jabłek i czegoś tam jeszcze) Polecam też kuchnię z mięsiwami - wybór duży do tego ziemniaki lub nie i surówki - wielki talerz za 9,99zł. w Czarnej oberży na rabiańskiej.Są też makaron z miesiwem i surówą za tyle samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka tylko na statku na wisle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:10 tylko na statku na wisle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:22 A ja lubie Pub Kredes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Polecam Gesia szyje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:58 Polecam Gesia szyje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polecam Damrokę! Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 07:44 Polecam Damrokę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Jesli polska kuchnia, to polecam pięć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 07:49 Jesli polska kuchnia, to polecam pięć: 1) Damroka - Skansen przy Al. Solidarnosci - bombowa, z dziecmi mozna 2) U Sołtysa - Mostowa - fajne rzeczy, przasnie, chlopko 3) Spichrz - Mostowa 1 - elegancko, staropolsko, muzyka w tle itp 4) Gesie Szyja - Podmurna - pychotki na I pietrze 5) Oberża -Rabianska - bardzo dobrze, tanio, taki ciąg potraw do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mana Re: restauracje Toruń IP: *.petrus.com.pl 09.11.05, 19:16 Szukam taniej knajpy na mieście.Jakiś fastfood czy coś takiego, byle było tanio.Ma ktoś namiary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 09:53 Szewska, rog Szczytnej -kebab dobry, z drugiej strony Szczytna rog szewskiej - kanapkarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymi Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 03:08 Polecam piątą klepke na Łaziennej. Super pierogi, super kopytka, super wszystko. No i ceny bardzo przystepne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: restauracje Toruń IP: *.tvk.torun.pl 25.12.05, 00:48 tyle tu różnych opinii, ale cały czas dotyczą tych samych lokali. czy nie znacie starej pizzeri na szczytnej, modrego fartucha na nowym rynku, czy toruńskiej nowości z dzikiego zachodu siouxa. szerszych horyzontów drodzy opiniowawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_lauder Re: restauracje Toruń 17.01.06, 23:38 Bylem ostatnio w Damroce. Brak 2/3 dan z menu, a kobieta obslugiwala nas jakby ja do tego zmuszano. Odpowiedz Link Zgłoś
patajka1 Zaczarowana Dorożka jest świetna. Potwierdzam. 01.02.06, 13:50 Ktos tu poisal, ze Zaczarowana Dorożka jest świetna. Byłam. Potwierdzam. klasa, delikatna obsługa, dyskrecja. Odpowiedz Link Zgłoś
wiechl Re: Zaczarowana Dorożka jest świetna. Potwierdzam 16.02.06, 14:04 rzeczywiście, Dorożka trzyma fason! też mogę to z czystym sumieniem potwierdzić. mogłaby by ewentualnie byc troche przytulniejsza, ale taki problem, to nie problem.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malgoch Re: Zaczarowana Dorożka - lepij tam nie pić !!! 17.02.06, 23:29 raz tam zaimprezowałem. Wypiliśmy chyba z 5 flaszek na osiem osób i w nocy tragedia. Chrzczona wóda. I to ma być lokal na poziomie ... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiechl Re: Zaczarowana Dorożka - lepij tam nie pić !!! 20.02.06, 14:33 mam nadzieję, że zglosiliście zastrzeżenia? jaka była reakcja obsługi?.. Generalnie, żeniony alk to można i w sklepie kupić, szczególnie jeśli jest to jedna z bardziej chodliwych marek. Nie chciałbym usprawiedliwiać 'Dorożki', ale mogło dojść do czegoś takiego bez ich świadomego udziału. Sam kiedyś jadłem tam 'zakrapiany' obiad z klientami (jako, że byli ze Wschodu, to była i wódeczka) - problemów jakościowych śjakoś nie odnotowano! :) Odpowiedz Link Zgłoś
c_weirdo to moze sie zdarzyc przy zakupie. 20.02.06, 14:43 Mysle, ze to moze sie zdarzyc przy zakupie. Ale jak to poznajecie? Po smaku? Odpowiedz Link Zgłoś
krotki teraz mogę 20.02.06, 16:12 od wielu miesiecy nie odwiedzam Dorożki - chociaz pisałem o niej kiedyś w tym wątku pozytywanie ( grzybowa) ale ...... bylismy tam w towarzystwie kilku osób jedna z nich zamowila coś z z konkretnym sosem - dostalą mięso polane dosłownier zupa ogórkową!! Inna osoba dostała przypalony kawałek miesa . Obsługa na zwrócowną uwage obrazila sie- my też Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa wrazenia poweekendowe 20.02.06, 13:16 Masala na Slusarskiej- bardzo dobrze, koktail mleczny z esencja rózaną, nop pycha!!! Tylko czemu Nie mozna płacić kartą??? Dalej, San Marco nie wiem na jakiej ulicy bo ja z Gdanska jestem. Fajny wystrój, dyskretna obsługa, pyszne jedzenie- sałatka z grillowanymi warzywami, jakies spaghetti, na deser przepyszna panacotta!!! Swietnie. Osławiony Metropolis- dno i porazka. Pomiajjac znowu brak mozliwosci zapłacenia karta kredytowa... Zurek dobry, ale taki barowy, no dobra za ta cena moze być... Ale juz salatka z krewetkami- pomyłka. Makaron, krewetki, kukurydza, strzepki pomidora , ogorka i innych warzyw nijak nie przyprawione, samk niczym nie zharmoniowany, winegretu zadnego. Jak w jakies jadłodajni, Sphinxowe klimaty. Powiem wam, ze starasznie trudno te osławione knajpy znalezc bedac szeregowym turysta włóczącym sie po Starówce, totez Torun kulinarnie nie powalil nas na kolana... Odpowiedz Link Zgłoś
siwy51 Promocja. Reklama. Wlasne media, w tym studio TV. 20.02.06, 14:15 kraxa napisała: > Powiem wam, ze starasznie trudno te osławione knajpy znalezc bedac szeregowym > turysta włóczącym sie po Starówce Wlasnie! Promocja. Reklama. Wlasne media, w tym studio TV. Tu po raz kolejny widac potrzebe. Odpowiedz Link Zgłoś
krotki Re: wrazenia poweekendowe 20.02.06, 16:03 co do Masali - ten koktajl o którym piszesz to taki jogurt na podobe hinduskiego - ne stał przy nim!! jedzenie ciekawe nie powiem ale porcje !!!! dla dziecka!! . Brak pieca tandori włąściwie eliminuje a nazywy "hinduskie jedzenie" malezyjskie jedzenie akurat znam nieźle - tez sie ma nijak do tego co dają. Kiedys radziłem pójśc do Grubtch Ryb - które mieścily sie w tym samym lokalu motywowałem to tym, że padną i padli . Masala też padnie, bo za elegancki lokal to nie jeste - zatem musi po prostu dobrze karmić - może komus bedzie to smakowało ale jak wyjdzie głodny to wiecej nie wróci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_poznan Re: restauracje Toruń 29.08.17, 10:23 Shinx Toruń. Mało empatyczna i elastyczna obsługa. Sytuacja miała miejsce podczas Bella Skyway 2017. W miejscu gdzie była zainstalowana największa instalacja (ul. Szeroka) stał wystawiony ogródek restauracji Sphinks, którego jak swojej cnoty strzegł marny kelnerzyna. Nie pozwolił mi i jeszcze innej mamie z mdlejącymi dziećmi wydostać się z tego tłumu przez ów ogródek na ulicę Żeglarską tłumacząc się, że gościom to będzie przeszkadzało, gdy my będziemy przesadzać dzieci, raptem przez pół metrowy ogródek. Ten mało kulturalny kelner kazał nam wracać z dziećmi w napierający tłum. Żenada. Takiej mało elastycznej obsłudze być może rodzice z dziećmi przeszkadzają na co dzień i takie traktowanie rodzin z dziećmi jest w tej restauracji na porządku dziennym. Właścicielom lokalu proponuję wysłać obsługę na szkolenie z empatii, wyrozumiałości i zwykłej ludzkiej życzliwości. To tyle w temacie. Co do jedzenia się nie wypowiadam bo myślę, że jaka obsługa takie jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś