Gość: Agnes IP: *.gts.pl 07.10.04, 13:10 witam, CZy mozecie zarekomednowac dobre restauracje na swiateczny obiad? Planuje przyjechac do Torunia na Boze Narodzenie, ale ze znalezieniem opisow restauracji mam problem. agnesxyz@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrew Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 15:35 Najlepsza staropolska kuchnia - Damroka (Skansen Etnograficzny), U Sołtysa (ul. Mostowa), Spichrz (ul. Mostowa), Oberża (ul. Rabiańska), Gęsia Szyja (ul. Podmurna), Chałupa (Cierpice, wyjazd na Poznań) Najlepsze specjały - naleśniki (Manekin - ul. Wysoka), Union Pacyfic (Rynek Staromiejski), gulasz i placek węgierski (Hungaria, ul. Prosta), kuchnia austriacka (ul. Żeglarska), kuchnia meksykańska (ul.Grudziądzka), karkówka i szaszłyki (Chałupa, Cierpice, wyjazd na Poznań), kawa (Cafeteria PDT oraz Kuranty - Rynek Staromiejski), herbata (Herbaciarnia Daruma, ul. Ducha św.), wina (Wina Świata, ul. Podmuna), pizza (Browarna - ul. Mostowa, Metropolis - ul. Podmurna) Atrakcyjne lokale - statki-restauracje na Wiśle (Bulwar Filadelfijski), Cafeteria PDT (Rynek Staromiejski) - widok z góry na Stare Miasto, Piwnica Pod Aniołem (średniowieczny wystrój, mekka młodych artystów), Art-Cafe (koncerty), Inne popularne potrawy - gulasz chlebowy, gołąbki, zrazy zawijane, naleśniki z różnym nadzieniem (pikantnym, słodkim, warzywnym) lokale z koncertami, prowadzone przez znanych muzyków (Sławek Wierzcholski, Kobranocka, Nocna Zmiana Bluesa, Marcin Lubomski, Atrakcyjny Kazimierz), Central Park (największa dyskoteka w Polsce - 2 amfiladowe poziomy, 8 lokali, sala koncertowa, lasery), Hipnoza (nowoczesna dyskoteka, lasery) Toruń słynie z ponad 100 knajp, lokali i restauracji na Starym Mieście. Od piątku do niedzieli w wielu trzeba wcześniej rezerwować stoliki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarlok Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 18:01 Chalupa jest 10 km od miasta, przy drodze na Solec Kujawski nie na Poznan. jest to grill a nie staropolska kuchnia. fakt, ze grill jest znakomity. damroka - no , nie sorry, marchewkowy zurek i inne badziewie, nedzne zarcie. soltys - ok, spichrz - bardziej elegancko, tez ok, ale u soltysa chyba smaczniej.. to by sie ewentualnie moglo nadawac na swiateczny obiad ..oberza na rabianskiej raczej juz nie - to taki polski flunch ( jezeli bylas we francji, albo bywasz w auchanach, to pewnie skojarzysz )- tyle ze ladne wnetrze ..warta sprawdzenia jest zaczarowana dorozka przy laziennej lub napoli - mala wloska knajpka przy spichrzu . obydwa miejsca raczej bez pudla ..kuchnie meksykanska przy grudziadzkiej sobie podaruj - to nieporozumienie. podobnie nie idz do ratuszowej - to dno. arsenal tez - jedzenie bez smaku.mozesz za to sprawdzic restauracje hotelu petit fleur na piekarach - warto, na swiateczny obiad calkiem odpowiednie miejsce .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik muzyki Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:22 jesli lubisz knajpu prowadzone przez znane postacie - masz ich w Toruniu sporo, najczesciej sa to muzycy: MIŚ - Atrakcyjny Kazimierz (Bryndal) NIEBO - Mariusz Lubomski swoje knajpy maja tez: - Kobranocka - Sławek Wierzcholski - Nocna Zmiana Bluesa - Paweł Kuczynski (z Republiki) -chyba Odpowiedz Link Zgłoś
solistka Re: restauracje Toruń 08.10.04, 11:01 swoje knajpy maja tez: - Kobranocka - Sławek Wierzcholski - Nocna Zmiana Bluesa - Paweł Kuczynski (z Republiki) -chyba KTORE TO KNAJPKI? Gdzie mozna posluchac fajnej muzyki na zywo (jazz, blues) przy kawie lub piwie? Ktore z muzycznych knajpek sa wolne od tlumow rozkrzyczanej mlodziezy (aczkolwiek nic przeciwko mlodziezy nie mam - jest OK! chce tylko czuc sie dobrze, a naleze do mlodziezy... wczo- a moze przedwczorajszej ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki ale wyrosło grono koneserów!!! IP: *.torun.mm.pl 17.10.04, 22:42 a ze jadam od wielu lat tylko na miescie dołączę sie Gość portalu: andrew napisał(a): > Najlepsza staropolska kuchnia - Damroka (Skansen Etnograficzny), tak zraz w chlebie zur ale.... pod warunkiem że poekasz 1.5 h!!! na drugie danie w ryku wcale nie muzyki folklorystycznej!!! U Sołtysa (ul. > Mostowa), bezczelni kelnerzy, brudno ( naczynie nie myte) potrawy przypadkowo robiojne - dwóch kucharzy każdy robi zupełnie inaczej ( np. schab ze śliwka) porcje ogromne - polecam niewybrednym głodnym smakoszom Spichrz (ul. Mostowa), wszystko ok!! z tym ze moża najwyżej dwa dni pod rząd - ile mozna jejśc z grila??? Oberża (ul. Rabiańska), żarty!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gęsia Szyja (ul. > Podmurna), fakt jedzenie dobre, kelnerki też ;) polecam maslanke ( daja gratis) Chałupa (Cierpice, wyjazd na Poznań) zadne Cierpice żaden wyjazd na Poznań - tak jak ktos pisze poniżej na Solec nie restauracja a bar na papierowych talerzach ale karkówka prima sort!!!!! > Najlepsze specjały - > naleśniki (Manekin - ul. Wysoka), Union Pacyfic (Rynek Staromiejski), fakt niezłe ale za duże!!! > gulasz i placek węgierski (Hungaria, ul. Prosta), nie gulasz a zupa gulaszowa!!!!!! placek ok , ale są lepsze rzeczy tam szukaj z kluseczkami!!! > kuchnia austriacka (ul. Żeglarska), watróbka! !1 prima!!!! pierogi ale juz nie te co pani Marii!! Swietne pieczenie z sosem > kuchnia meksykańska (ul.Grudziądzka), hahahahahaha > > Atrakcyjne lokale - statki-restauracje na Wiśle (Bulwar Filadelfijski), hahahahahaha > Cafeteria PDT (Rynek Staromiejski) - widok z góry na Stare Miasto, Piwnica Pod > Aniołem (średniowieczny wystrój, mekka młodych artystów), Art-Cafe (koncerty),> polecam!!!!!!! no i...... Grube ryby!!! idzcie zanim padna dobre jedzenie ale klientów "0" wszystko dobre Zaczarowana dorożka rewelacyjana grzybowa ale... reszta taka sobie i fakt dziwna obsługa -( jakas taka w sobie zakochana - padna za 3-4 miesiace!! chyba że pralnia!!! Gotyk - przerost formy nad treścią!! ale jedzenie ok chińskie tylko Strumykowa lotos! Wegetriańska byle nie bar na katarzyny - rewelacyjne "Róze i Zen" Podmnórna świetne ciasta, wystrój. kelnerki w strojach z początku XX w. Torty - Molus , ale padli na Żeglarskiej, pozostał PEDet Polecm róniez dla oszczędnych ale świetne jedzenie zajazd toruński ( przy CPN ) Dla głodnych napolitano!!1 ach te ryby!!!1 ( odradzam włocha w dawnej Staromiejskiej!!! ) szkoda że padl Turek i libańczyk!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarlok Re: no, krotki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 23:29 podobasz mi sie..napisales konkretnie i prawie pod wszystkim moge sie podpisac. wziety litoscia nie napisalem o tym , ze obsluga w Soltysie jest taka sobie, bo daja duzo i smacznie w 90 % - to musisz przyznac, chyba , ze miales pecha ze zlym kucharzem.. cenna uwaga z tym lotosem na strumykowej - to faktycznie jedyny chinol ( wietnamczyk wlasciwie, ale co tam .. ) godny polecenia manekin - tutaj mam zagwozdke : na soltysa wybrzydzasz a manekin ci smakuje ?? to jest pancake fastfood, sorry , zjesc sie da - ale zeby specjaly ?? czarna lista to na pewno : Damroka i Staromiejska, oberza tez - chociaz to nie restauracja wlasciwie .. jeszcze jakis kandydat do bana ? Odpowiedz Link Zgłoś
qq1110 Czarna Oberża jest fajna, bardzo mi smakuje. 19.12.04, 20:13 Czarna Oberża jest fajna, bardzo mi smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: restauracje Toruń IP: *.gts.pl 08.10.04, 10:32 dziękuję za podpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emk Re: restauracje Toruń IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 11:32 Byłam w Wielorybie na Nowym Rynku - z zewnątrz niepozornie a wśroku naprawdę zadziwia swoimi zakamarkami - jedzenie smaczne - jedliśmy tam pieczarki zapiekane i pierogi - mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja polecam...... ja polecam Zaczarowaną Dorożkę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 11:50 ja polecam Zaczarowaną Dorożkę! Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz60 Re: ja polecam Zaczarowaną Dorożkę! 17.01.06, 09:37 Zaczarowana dorozka rzeczywiscie ma styl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: restauracje Toruń IP: *.gts.pl 08.10.04, 16:51 A jak jest w Zaczarowanej dorozce? CZy petit fleur jest bardzo droga - czy obiad dla dwojga porownywalny jest do ceny noclegu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarlok Re: petit fleur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 08:55 zalezy co zamowisz..bez alkoholu mozesz zmiescic sie w 30 - 40 zl na osobe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarlok Re: napolitano przy spichrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 09:14 taki suplement od zarloka : knajpa nazywa sie banalnie, ale prowadzi ja wloch - na wloski sposob - 8 stolikow, zaden kombinat. jedzenie na poziomie dobrych wloskich knajp w w-wie ( porownywalne z Baccio albo campagnia del solo )- za pol ceny. tyle ze lampki wina odmowic sie nie da, bo to zbrodnia ( ja biore pol flaszki - i wtedy mam do zaplacenia ogolem 40 - 50 zeta za osobe ). polecam tortellini ze szpinakiem i gorgonzola lub lososiem - jezeli to zamowisz, to nie zamawiaj nic innego - nie zmiescisz, zarlok Ci to mowi ! Obydwa danie w cenie ok 20 pare zeta, z lososiem prawie 30 . zaczarowana dorozka ma fajniejsze wnetrze i fajny widok przez okna na katedre, znakomite miejsce do patrzenia sobie gleboko w oczy, ale mnie to rozprasza przy jedzeniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: napolitano przy spichrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:07 mi najbardziej podoba sie picie kawy w Cafeterii PDT. Siedze sobie wysoko, przeszklona ściana, zza niej widac Stary Rynek, Kopernika, ratusz, tysiace krzatajacych sie ludzi, kwiaciarnie, zespoły tanczace - a ja jestem ponadto, w ciszy, za szyba, wysoko (II pietro) i patrze na wszystko z góry, pijąc kawę przy cichosaczacej sie muzyczce. Ktos, kto zrobił to przszklenie miał genialny pomysł psychologiczny. To jest to czego potrzebuje młoda dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justynka Re: napolitano przy spichrzu IP: *.petrus.com.pl 19.12.04, 22:58 Napolitana to fajna knajpa???!!! Ostatnio jak chciałam pojść z przyjaciółmi na włskie jadło zapedziliśmy sie do tego miejsca i z obrzydzeniem je opuściliśmy. Obrusy poplamione, sztućce brudne.Ochyda. Może i potrawy dobre ale reszta - az sie odechciewa jeść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:32 byłam w zaczrowanej dorozce - jestem zachwycona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuranty Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 16:32 zapraszam tez do kurantow na pierogi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qq1110 Re: restauracje Toruń 10.10.04, 11:58 Piękny staropolski wystrój ma Spichrz (z piekna muzyka) i Damroka, w tej ostatniej mozna przyjsc zdziecmi sa piaskowcnica, zabawki, koniki bujane (obok stolikow!) Jak ktos lubi wystrój marynistyczny i czuc sie jak w łodzi podwodnej, to Ogon Wieloryba. Dobre rybki. No ale nic sie nie umywa do bohemy artystycznej Piwnica Pod Aniołem - wernisaże, wystawy, galeria. Choc tu ostatnio za duzo małolatów. Jest też knajpa afrykańska, koło kręgielni na Suleckiego. W Meksykańskiej (na Grudziadzkiej) uwazajcie - bardzo ostre!!!! Jak to w Meksyku, za to wystrój piekny, cos jakby z Azteków czy Inków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarlok Re: damroka .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 12:55 ma fajny wystroj, wokol jest ladnie, ale kuchnia jest naprawde slaba..lubie to miejsce latem na piwko w ogrodku - ale poza tym , badzmy rzetelni - jako dobrej knajpy tego polecic sie nie powinno.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kayak Re: damroka .. IP: *.petrus.com.pl 21.05.05, 13:07 Kuchnia do kitu. No i czekać trzeba wnieskończoność. Dwa razy latem nie doczekałem się kelnera i wyszedłem nie obsłużony po 10 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik a który lokal jest Bogdana Hołowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 19:07 a który lokal jest Bogdana Hołowni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinker Re: Niebo , w ratuszu, poludniowa sciana .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 10:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: jadłem wczoraj w Chałupie golonkę z grilla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 13:34 rewelacja ! ten koleś co to prowadzi to naprawdę geniusz ! niestety,jego auto ma rejestrację CB - może nadamy mu honorowe obywatelstwo miasta ? - warto ! zresztą jak ktoś ma czas i ochotę niech sam sprawdzi ( porcja kosztuje od 25 do 35 zł ) Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka17 Re: jadłem wczoraj w Chałupie golonkę z grilla 28.03.05, 13:10 golonka w chałupie jest całkiem dobra tylko że chałupa znajduje się w Cierpicach a to nie jest Toruń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gasso super knajpy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 19:39 super knajpy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezorientowany Re: super knajpy! IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 13.10.04, 19:45 no to może może poprosimy aby -zorientowany- (który w innych wątkach ładnie wylicza festiwale teatry itp) wypisze nam tu wszystkie knajpy jakie są w Toruniu z ulicą, na której się znajdują, ze szczególnym uwzględnieniem nowych knajp wartych polecenia. jak podawał jest ich z pubami ponad 360. No to do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gasso Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 06:49 no i jest kuchnia żydowskia w Heliosie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 21:21 a ja polecam knajpe rybna na Ślusarskiej - super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarlok Re: na nieformalny obiadek - prowansja.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 22:29 taki mily lokalik na szewskiej. ceny umiarkowane - danie glowne 10 - 15 zeta, fajna francuska kuchnia, tylko raczej z lotaryngii a nie prowansji ( quiche ! ) . luz i spokoj . bylem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gasso Re: na nieformalny obiadek - prowansja.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 07:07 jeszcze w Prowansji nie byłem! A co o Grube Ryby na Ślusarskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
staszekk1 Re: na nieformalny obiadek - prowansja.. 20.05.05, 23:13 Pierogi i Kuranty = OK. Odpowiedz Link Zgłoś
grey100 Re: restauracje Toruń 15.10.04, 12:01 Rybna ona jest tylko z nazwy. Ryb w menu niewiele. Smacznie ale wyszedłem z niej głodny. Odpowiedz Link Zgłoś
edi20 pysznie zrobione a przyrzadzanie na europejskim po 15.10.04, 23:43 Fakt porcje male, ale pysznie zrobione a przyrzadzanie na europejskim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: pysznie zrobione a przyrzadzanie na europejsk IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 16.10.04, 16:44 szkoda tylko, że menu maja raptem na 1,5 strony.. ale jedzenie nienajgorsze, to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
edi20 a ja polecam Chałupę w Cierpicach! 17.10.04, 22:13 a ja polecam Chałupę w Cierpicach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 22:41 tylko grube ryby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarlok Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 10:10 dzieki za przemyslana wypowiedz i rekomendacje. naprawde - muchas gracias ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Re: restauracje Toruń IP: *.petrus.com.pl 22.09.05, 19:13 A w Mekkce do godz 12,za pizze zapłacisz tylko pół ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 19:13 Cafeteria PDT (Rynek Staromiejski) - widok z góry na Stare Miasto - to mi sie najbardziej podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Re: restauracje Toruń IP: *.petrus.com.pl 22.09.05, 19:14 A ile kosztuje kawa w PDT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 09:28 9 zł niestety Odpowiedz Link Zgłoś
torunianin1 dla mnie tylko szaszłyczki w Chałupie (Cierpice)! 06.11.04, 18:10 dla mnie tylko szaszłyczki w Chałupie (Cierpice)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: dla mnie tylko szaszłyczki w Chałupie (Cierpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:16 JADŁEM - NIEZŁE,ALE DOSYC DROGIE Odpowiedz Link Zgłoś
o_murphy Re: dla mnie tylko szaszłyczki w Chałupie (Cierpi 15.02.06, 10:11 Jak dla kogo. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:46 Zaczarowana Dorożka to naprawdę europejski poziom. Jest to dystyngowana, ekskluzywna restauracja. Kelnerzy stoją w narożniku i podchodzą na każde najmniejsze skinienie. Porozumiewają sie półgłosem. Jeden przynosi tylko jedzenie, inny - sztućce i nakrycia. Jesli przynosza wiadomosc dla kogos, pytają pozostałych, czy mogą przeprosić. Zgadzaja sie na każda prośbe, nie pytaja o drobne przy płaceniu, nigdy nie mówia "nie ma". Najdziwniejsze prośby są spełniane. Bardzo duże stoły, bardzo wygodne miekkie krzesła. Solidne drewniane meble. Kelnerzy znają zasady gastronomii i sztki kulinarnej. Obrusy czyste i białe! To niby takie oczywiste, ale teraz rzadkość. Jeżdziłam troche po Europie i Polsce i niestety w Polsce dominuje głośna knajpa z muzyką, piwem z nalewaka, papierowymi podstawkami. Zaczarowana Dorożka jest nie z tego sortu, kojarzy mi się z przedwojenną Ziemiańską z Warszawy, która znam z opowiadań babci (jestem warszawianką, z wyboru Torunianką od 4 lat). To bardzo mile miejsce, prowadzi ją dystyngowana 40 letnia pani. Choc moze dzisiejsza "klubowa" młodzież nie załapie o co biega. W weekendy maja spotkania przy muzyce fortepianowej, przy muzyce klasycznej na żywo. To knajpa dla koneserów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Copper Nickus Re: restauracje Toruń IP: 57.66.42.* 13.11.04, 23:00 Ta Pani prowadząca lokal to jest chyba po 50-ce aczkolwiek faktycznie nieźle wyglądająca - przychodzi z 2 wnukami w wieku ok. 10-12 lat na niedzielne msze do naszego kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: restauracje Toruń IP: *.tvk.torun.pl 25.12.05, 00:06 nie mogę tego czytać to stek bzdur pracowałem tam, a opis tej klientki do złudzenia przypomina właścicielke. kłamstwa, kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caca Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 14:43 zaczarowana = OK Odpowiedz Link Zgłoś
mavellis Re: restauracje Toruń 15.11.04, 16:36 czy fajnie jest w kawiarni Artystycznej MASKA w Teatrze Horzycy? Słyszałem, ze tam odbywać sie maja prezentacje muzyczne, a siedzibe ma miec Torunski Kabaret PONIEDZIALEK? Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_lauder Re: restauracje Toruń 17.11.04, 19:49 Czy jak zamkneli Darume to jest jeszcze jakas herbaciarnia? I gdzie teraz mozna zjesc dobre rybki>? Odpowiedz Link Zgłoś
wilman Re: restauracje Toruń 17.11.04, 19:58 rybki w GRUBE RYBY bardzo dobra herbata w PDT na I pietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gasso Re: restauracje Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 20:18 dobre ryby sa tez w OGONIE WIELORYBA na Nowym Rynku Odpowiedz Link Zgłoś
mavellis Re: restauracje Toruń 24.11.04, 13:22 ogon wieloryba jest fajny - taki wystroj morskiej tawerny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Andrzejek Re: restauracje Toruń IP: 80.50.0.* 24.11.04, 13:44 ABSOLUTNIE - Spichrz. wspaniała restauracja, ajk chcesz mieć klimat. No i żarło. Pstrąg!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
babbik Re: restauracje Toruń 24.11.04, 16:05 > Cafeteria PDT (Rynek Staromiejski) - widok z góry na Stare Miasto to jest bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
nautile Re: restauracje Toruń 25.11.04, 15:06 tylko Chalupa w Cierpicach - szaszlyki mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
julia_mala Re: restauracje Toruń 06.11.17, 12:38 gdyby ktoś zmieniał lokalizację i przemieszczał się z Torunia do Bydgoszczy warto wpaść na regionalną kuchnię do Autosu. Lokalizacja w porządku, zaraz przy trasie nie trzeba zjeżdżać, a jedzenie super. Dobre opinie zbierają. Odpowiedz Link Zgłoś