Dodaj do ulubionych

Kopernika solidarność z Ukrainą

IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.11.04, 19:44
A moze Kopernik nie chcialby sie wcale solidaryzowac z Ukraina ?? i nie chce
sie mieszac w tamtejsze sprawy
Obserwuj wątek
    • Gość: zarek pokazujemy otwartosc na świat i problemy innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:00
      Mikołaj Kopernik stojący na cokole na toruńskim Rynku Staromiejskim ma od
      wtorku przewieszoną przez ramię pomarańczową szarfę.

a mi sie to bardzo podoba - pokazujemy otwartosc na świat i problemy innych.
      • babbik Re: pokazujemy otwartosc na świat i problemy inny 30.11.04, 21:02
        Kopernik jest symbolem Torunia - wiele razy przystarajano go w ubranie św.
        Mikołaja, , serduszko WOŚP, na studenta (przy Juwenaliach).
        To jest bardzo dobre, on pokazuje i symbolizuje nastorje i życzenia Torunian.
        • Gość: lol Re: pokazujemy otwartosc na świat i problemy inny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:12

Dobrze ,że MPO nie musi zmieniać kamizelek. Od kiedy sięgam pamięcią
          oni solidaryzują się z Juszczenką. Nawet w sferze obyczajowej - zawsze są
          nawaleni jak stodoła. lol
          • Gość: gostek Re: pokazujemy otwartosc na świat i problemy inny IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.04, 10:26
            Polacy to glupi, beznadziejny narod, mieszajacy sie w sprawy innych. Ciekaw
            jestem, jak nassi wspaniali polityc zareagowaliby, gdyby za rok Ukraińcy
            zglaszali jakieś problemy odnośnie wyniku wyborów prezydenckich w Polsce.
            Oczywiscie byly glosy, zeby nikt nie mieszal sie w sprawy suwerennej Polski. A
            co oni robia na Ukrainie? Jesli ten kraj zostanie podzielony, to tylko i
            wylaczeni przez Polaczków, którzy sie mieszają nie tam, gdzie powinni. A ta
            cala pomarańczowa gorączka w naszym kraju to histeria, totalne nieporozumienie.
            Aż nie chce mi się tego komentowac...
        • Gość: Jerzy Re: pokazujemy otwartosc na świat i problemy inny IP: 158.75.2.* 01.12.04, 11:02
          to nie jest b. dobre, a wrecz niepowazne. nikt nie pytal Torunian czy chca
          solidaryzowac czy nie. Torunski NZS (obecny, tzn. postkomunistyczny) zawsze
          potrafi tylko sie pokazac, no jeszcze ew. zorganizowac wycieczki (z ostrymi
          popijawami) dla "wybranych" sposrod siebie.
    • Gość: czerepacha www.moje.friko.pl LWÓW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:17
      zobacz gdzie stał FREDRO! :)
      • Gość: ad piekne, ze nie zapominamy o nazych sasiadach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:50
        nie wszyscy musza sie zgadzac z poggladami wszystkich, mamy demokrację.

ale to piekne, ze nie zapominamy o nazych sasiadach, ze solidaryzujemy soie z
        nimi.

Poza tym z naszego wlasnego interesu wynika, ze demokratyczna Ukraina jest na
        reke Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka