Dodaj do ulubionych

Obremski wolny do końca śledztwa

06.12.04, 19:47
ciekawe dlaczego Gdansk naciskał, by areszt przedłuzyc, a Torun chciał
zwolnic i uwierzył?
Obserwuj wątek
    • Gość: Yaraz Re: Obremski wolny do końca śledztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:10
      Sędziowie podlegają w Polsce tylko konstytucji i ustawą-i chwała im za to!!!
      • Gość: lol Re: Obremski wolny do końca śledztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:15

...ustawom.... bo ustawą to se można dupę podetrzeć najwyżej. lol
        • Gość: janek Re: Obremski wolny do końca śledztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:25
          Panie Macku, ogromnie sie ciesze , ze wreszcie skonczyl sie Panu ten straszny
          sen. Wierze ze uda sie Panu powrocic do rownowagi psychicznej po tych
          przezyciach i ze nie utraci Pan wiary w ludzi, bo jest nadal wielu po Pana
          stronie! Wszystkiego dobrego i trzymam kciuki za juz tylko dobre dni!
    • Gość: konserwator Re: Obremski wolny do końca śledztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 03:19
      Ciekawy jestem jak i skąd rodzina biednego Pan Maciusia wzięła 150 tyś. zł.
      Może to co mówił dyrektor delegatury NIK w Bydgoszczy Jarosław Wenderlich, to
      nie do końca prawda. Tak a propos, to dziwna zbieżność nazwisk z posłem SLD
      Jerzym Wenderlichem. Czyżby rodzina? Swoją drogą podziwiam elokwencję
      prelegenta. www.torun.com.pl/aktualnosci/wiecej.php?temat=4269
      Czy naprawdę tak ciężko zrozumieć, że ta cała sprawa z osławionym Tormięsem, to
      tylko drobny wierzchołek olbrzymiej góry lodowej! Może by tak kierownik
      delegatury NIK udostępnił akta i protokoły kontroli przeprowadzonej przez NIK w
      PSOZ – ach z kwietnia lub maja 1999 roku w sprawie rozgrabienia równowartości
      48 milionów EURO z funduszy PHARE przeznaczonych na ochronę zabytków, przez co
      Polska w dwóch następnych latach straciła dwie transze na równowartość ponad
      300 milionów EURO. Może wtedy będzie wszystko jasne! Również wówczas, a
      dokładniej tydzień po samozwakatowaniu się pana historyka (histeryka) sztuki
      Obrębskiego w spektakularny sposób aresztowano pod zarzutem przyjęcia łapówki w
      wysokości 50 tyś. zł. niejakiego architekta Aleksandra Brodę – ówczesnego
      Generalnego Konserwatora Zabytków. Gminna wieść niesie, że teraz „wielce
      pokrzywdzony” jeździ po różnych konferencjach i wykłada prelekcję na
      temat „zagrożeń na wyższych stanowiskach publicznych”. Nie wiem, czy jego także
      ówczesny zastępca – archeolog, obecny kujawsko – pomorski konserwator
      wojewódzki dalej go popiera i wspiera? Na pewno robi to w stosunku do żony
      wicewojewody kujawsko – pomorskiego, a kierownika delegatury we Włocławku –
      również archeologa. Nie czarujmy się! Kruk krukowi oka nie wykole. Na cóż
      piękne akcje UOP, skoro w dowód wdzięczności pod pozorem zmiany na ABW na
      zieloną trawkę po cichu wysłano 500 pracowników resortu. Po wygraniu sprawy
      sądowej, powoli wracają na stanowiska, ale nie wiem, czy jeszcze będą chcieli
      się angażować. Być może i ja również bym się nie zaangażował, lecz bardzo mnie
      boli, że jakieś marne podróby quasikonserwatorskie bez podstawowego
      przygotowania konserwatorskiego, psują opinię prawdziwym konserwatorom zabytków
      i kształtują ich fałszywy wizerunek w Polsce i w Świecie, działając na szkodę
      Państwa Polskiego i jego poważnie nadwątlonego przez ostatnią wojnę i PRL
      Dziedzictwa Narodowego. Mam cichą nadzieję, że w nadchodzących wyborach
      parlamentarnych do głosu dojdą wreszcie takie siły, które zrobią z tym całym
      bałaganem porządek. W chwili obecnej za wiele nie można zrobić (poprzedni
      Konserwator Generalny – dziennikarz, obecny – pedagog), a prawie cały aparat
      kontrolny i restrykcyjny znajduje się w rękach SLD, a to, jak słusznie zauważył
      minister Hausner jest tylko i wyłącznie – „spółdzielnia wyżeraczy”!
      Pozdrawiam
      Konserwator

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka