qq1110 06.12.04, 19:59 to zalążek toruńskiego parku technologicznego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viki TO JEST TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 20:00 - ponad 100 miejsc pracy dla młodych, wykształconych torunian - Szansa sprzedania projektów przeprowadzanych na UMK - Centrum Systemu Informacji Geograficznej (GIS) - Centrum Badań i Konserwacji Dziedzictwa Kultury TO JEST TO. Odpowiedz Link Zgłoś
mavellis Re: Centrum Transferu Technologii otwarte 06.12.04, 20:29 100 miejsc pracy to tylko pracownicy Agencji Rozwoju Regionalnego. A mam nadzieje, ze ich praca przyczyni sie do sciagniecia inwestorów z 1000 miejsc pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Centrum Transferu Technologii otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 21:02 Centrum ma dać początek budowie przy Włocławskiej miasteczka nowych technologii - dużego ośrodka nowoczesnego przemysłu, do którego twórcy chcą zaprosić nie tylko firmy z regionu. Swoje biura projektowe i fabryki stawiałyby wokół otwartego wczoraj gmachu. - Ale zanim to się stanie, musimy jeszcze uzbroić cały teren - mówi prezes Rybińska. kiedy to sie stanie - to uzbrojenie? Kończymy studia i czekamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kolejna pralnia Achramowicza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 22:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torunianin Re: Kolejna pralnia Achramowicza ? IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 08.12.04, 10:40 Zainteresowała mnie informacja o tym, że CTT zostało otwarte. To ważna wiadomość. Zainteresowało mnie także stwierdzenie o "pralni Achramowicza". To może byc wazna wiadomość. - Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi w tym stwierdzeniu? (pomówieniu?!) - Lubię wiedzieć co się dzieje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Centrum Transferu Technologii otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 22:20 kurcze blade, artykuł o Centrum Technologii, kilku Torunian sobie pisze o tym, atu znow znajomy bydgoszczak ze znajomego IP zaczyna cos o Bydgoszczy... Zastanawiałem sie, w jaki temat teraz wpisze swoje "wspaniałe" uwagi. Choroba? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Centrum Transferu Technologii otwarte 06.12.04, 22:25 Macie paranoję z tym "znajomym IP". Chociażby ty masz identyczne widoczne... Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: Centrum Transferu Technologii otwarte 06.12.04, 22:55 oj ciezko bedzie sprowadzic jakas firme a co tu mowic o fabryce torun powinien bardziej wykorzystac zaplecze informatyczne, wciaz za malo jest firm z tej branzy tak sobie mysle ze moze torun moglby stac sie centrum elektroniki polimerowej, moze jakis wspolny projekt z atr? na razie wspolpracuja dwa wydzialy chemii i fizyki... zobaczymy... trza miec nadzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Centrum Transferu Technologii otwarte IP: *.arcor-ip.net 08.12.04, 20:30 nie trzeba mówic trza, trza mówic trzeba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evva To bardzo dobry kierunek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 09:10 Gratulacje! Zaczeli chlopaki myśleć. To ze Torun jest atrakcja turystyczna, ma 40 hoteli czy 100 knajp - to nie wszystko. Nowoczesne miasto potrzebuje inwestycji, rozwoju i biznesu. Idealnie, by nie był to przemysl ciężki i uciążliwy, lecz własmnie nowoczesne technologie, informatyka, GIS, biotechnologia, koputery. Do tego zmierza jak widze i UMK i TARR. Tylko się cieszyc. Poza tym warto wykorzystac doskonałę połozenie Torunia - środek regionu, prawie środek Polski, bliskosc A! i budowanej S10 - do centrów logistycznych i tarnsportowych. Tak jak to robi juz m.in. Nestle, TZMO, Torfarm czy Staler. To bardzo dobry kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TORUNCZYK Re: Centrum Transferu Technologii otwarte IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 07.12.04, 10:30 NA WIOSNE MA BYC OWARTA REGIONALNA HALA WYSTAWOWA PRZY SZOSIE BYDGOSKIEJ W TORUNIU I ROZPOCZNIE SIE BUDOWA REGIONALNEGO NOWOCZESNEGO SUPER DWORCA PKS KTURA BEDA BUDOWAC FRANCUZI KTURZY KUPILI TORUNSKI PKS ! TO SA NOWE MIEJSCA PRACY !!! KIEDY BEDZIE W TORUNIU OTWARTY PORT LOTNICZY TURYSTYCZNY ??? Odpowiedz Link Zgłoś
torunianin1 Re: Centrum Transferu Technologii otwarte 07.12.04, 18:43 to przede wszystkim oznacza kolejny spadek bezrobocia i magnes dla inwestorów z branży technicznej i informatycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torunianin Re: Centrum Transferu Technologii otwarte IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 08.12.04, 10:39 Zainteresowała mnie informacja o tym, że CTT zostało otwarte. To ważna wiadomość. Zainteresowało mnie także stwierdzenie o "pralni Achramowicza". To może byc wazna wiadomość. - Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi w tym stwierdzeniu? (pomówieniu?) - Lubię wiedzieć co się dzieje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki te 2 miliony euro zarobiły firmy z regionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:02 a te 2 miliony euro zarobiły firmy z regionu przy dostawie sprzetu konputerowego, sieci, mebli itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: te 2 miliony euro zarobiły firmy z regionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:01 wczoraj wpisałem post w którym zapytałem się ile osób z Bydgosczy będzie zatrudnionych w tym centrum. Post został usunięty. Mam pytanie do redakcji co było w nim niecenzuralnego lub obraźliwego. W razie ponownego usnunięcia tego postu opiszę całą sytuację na forum bydgoskim. Czyżby nastała tutaj cenzura ? Odpowiedz Link Zgłoś
torunianin1 Re: te 2 miliony euro zarobiły firmy z regionu 08.12.04, 20:10 dlaczego o otwarciu Centrum Transferu Technologii nie mówiła TV Bydgoska? Odpowiedz Link Zgłoś