Gość: fafik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 19:09 ach Repupblika! To byly czasy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zazenowany zgroza relacyjna!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.12.04, 19:41 I tyle na temat tak wspanialej imprezy???!!! a wystapienia L. Biolika? Z. Krzywanskiego? Von Zeit (genialne animacje!), A. Szuby???? Nawet nie zostali wymienieni!!!! Adam Nowak bez 123?? Zarty!!!! Toz bylo cale 3/4 zespolu na scenie!!! Panie Bartlomieju!!!! Do SZKOLY a nie relacje pisac!!!! Zgroza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: zgroza relacyjna!!! 19.12.04, 19:49 dodam jeszcze istotny watek: "Smierc na 5" nie bylo odspiewane przez muzykow.. spiewal to sam GRZEGORZ a muzyka grana byla live.. warto byloby o tym wspomniec w relacji.. to bylo niesamowite przezycie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia Re: zgroza relacyjna!!! IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 20.12.04, 10:02 Tak, skąpa relacja... A co to za utwór "kiedy Cię spotkam w życiu przyszłym"? :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Res Publica Re: Koncert pamięci Obywatela GC IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.12.04, 20:15 Tak, tak - tam w lustrze to niestety ja, tak, tak - ten sam... Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: Koncert pamięci Obywatela GC 19.12.04, 22:35 "Kiedy cię spotkam w przyszłym życiu" ????????????????????????? niech redaktor jeszcze raz sprawdzi czy na pewno tak brzmi tytul tej piosenki bo na moje to "Reinkarnacja" ale mnie tam nie bylo moze faktycznie powstal nowy utwor o takim wlasnie tytule? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek G. Re: Koncert pamięci Obywatela GC IP: *.kam.pl 20.12.04, 00:46 Miłe, że Pan redaktor pofatygował się na koncert. Przykre, wręcz żenujące, że pomylił wiele faktów, a część koncertu jakby przespał. "Czas na pięć" - cóż to za pomysł z tytułem utworu, który wzbudza wielkie emocje czyli: "Śmierć na pięć". Pomijam już pomysł z "Kiedy Cię spotkam w przyszłym życiu", bo idąc tym tropem "Śmierć w bikini" winna nosić tytuł "Na plaży jesteś Pani ze mną", a "Psy Pawłowa" - "Reaguję na znak - impulsy!". :-) Nie ma słowa w artykule o tym, co działo się w środku całego koncertu, a były tam choćby tak ważne wydarzenia, jak występ Leszka Biolika z zespołem i Zbyszka Krzywańskiego z Jackiem Bończykiem. Pojawienie się Jurka Tolaka nie było dla nikogo zaskoczeniem, może jedynie dla Pana redaktora. Manager zespołu jest niezmiennie obecny przy wszelkich tego typu przedsięwzięciach, natomiast faktycznie zaskoczeniem było wystąpienie Republiki w niespotykanym składzie. Nie był to, wbrew twierdzeniom Pana redaktora, zespół w dawnym składzie. Republika nigdy nie grała z 2-ma basistami. Tym razem tak się właśnie stało: razem na scenie obok siebie stanęli Paweł Kuczyński - pierwszy basista Republiki i Leszek Biolik - jego następca po reaktywacji zespołu. Można by jeszcze wiele dopisać do tego artykułu, ale wówczas powstałby w ten sposób nowy - inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAZi Re: Koncert pamięci Obywatela GC IP: 213.17.223.* 20.12.04, 01:08 No i oczywiście oprócz wspomnianych przez przedmówców faktów warto byłoby wspomnieć o koszmarnej organizacji. Niedość, że kiedy Coma schodziła ze sceny, na dworze jeszcze stała kolejka ludzi (bo drzwi otwarto zbyt późno), to jeszcze sprzedano więcej biletów, niż faktycznie było miejsc w sali, dzięki czemu ok. 1/4 publiczności mogła koncert jedynie oglądać przez szybę nad wejściem do sali (stojąc w holu i na schodach), nie słysząc przy tym nic (okazuje się, że ta szyba ma doskonałe właściwości izolacyjne, jeżeli o dźwięk chodzi). Generalnie za organizację gigantyczny minus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Koncert pamięci Obywatela GC IP: *.energostal.pl / 195.205.11.* 20.12.04, 09:30 Organizacja i warunki do słuchania były takie, że wytrzymałem na Comie i Kijach, potem nie dałem rady i po prostu ewakuowałem się z sali na hol, żeby nie zemdleć z duchoty i gorąca. Chyba jestem już za stary na takie imprezy... Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caca Re: Koncert pamięci Obywatela GC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 10:12 gdzie te czasy, kiedy stało sie w duchocie 5 godzin i nie narzekało, a wrecz chwalilo "atmosfere"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro86 Re: Koncert pamięci Obywatela GC IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 20.12.04, 21:58 Mam uwagę do Maziego.. Chyba nie byłeś na poprzednich koncertach poświęconych pamięci GC. Owszem - sprzedano zbyt wiele biletów.. Ale w stosunku do lat poprzednich nie było innych wpadek.. Na 1 koncert ciężko było dostać bilety... Były ciągłe problemy z odsłuchem na scenie... Klawisze odmówiły posłuszeństwa... A przerwy spowodowane zmianami zespołów trwały dłużej niż same występy.. W tym roku oprganizatorzy jak najbardziej stanęli na wysokości zadania.. Koncert był dopracowany do najmniejszego szczegółu.. Poziom artystyczny wysoki.. A nagłośnienie i oświetlenie totalnie odjechane. Finał dostarczył wielu wzruszeń... Z tego co wiem to Paweł Kuczyński grał ostatni raz z Republika bodajże 26 czerwca 1990 roku na festiwalu w Opolu... A Republika nie wystąpiła nigdy z dwoma basistami. Jeżeli ktoś naprawdę chciał wejśc na koncert to wszedł - i to przed czasem , w dodatku zdążył oddac jeszcze kurtkę do szatni... Nie będę komentowałwpadek redaktora... Kije nie grały Psów Pawłowa... Grał jes skaład Leszka Biolika... A o poprzekręcanych tytułach piosenek już nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAMPEK Re: Koncert pamięci Obywatela GC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 13:20 Tak, relacja goscia z wyborczej to pokaz braku mozliwosci i umiejetnosci dziennikarskich...:((( Masa bledow, sporo pominietych faktow... facet pisal chyba na podstawie relacji swoich znajomych, a sam w tym czasie siedzial w barze na gorze...:))) No i strasznie krotko. A to ze Tolak pokazal sie na koncercie to nic dziwnego, wkoncu go organizowal, to chyba zrozumiale. Ciekawe jak popisze sie nasza telewizja TV3...:))) Pewnie znowu - krotko i bez konkretow. Ale koncert byl spoko, przyznacie!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Koncert pamięci Obywatela GC IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.12.04, 20:34 Niezapomniana publika... nigdy nie zagralem takiego koncertu. Wydazaylo sie mnostwo rzeczy... nie chce juz ganic pana "redaktora" mysle ze nastepny koncert zrelacjonuje dokladniej... moze poprostu nie jest fanem muzyki, tylko internetu:-) Gram w skladzie Krzywanskiego... bylem powaznie ztremowany... wazny koncert, nasz pierwszy i od razu dla takiej publiki... ale po krotkiej chwili wyjasnilo sie, ze cokolwiek niewydazyloby sie na scenie...oni to zaakceptuja... szkoda tylko ze Gawlinski troszku popsul nam krew w garderobie...a to wiatraczek potrzebny, a to kostki nie ma i 10 osob panicznie biega po korytarzu szukajac kostki... albo zdanie..."Gdzie jest ku.. moje futro, mam tam 150 tysiecy euro"... oczywiscie nie dal rady popsuc ducha i atmosfery towarzyszacj przez caly czas... Ciesze sie tez ze zagralismy 3 numery Republiki takie naprawde z wielkim kopem... "sado maso", punkowy "plan" i oczywiscie mocno Crimsonowy "fast" Az boje sie pomyslec co tworzyliby Ciechowski & Krzywanski teraz, gdyby mieli taka szanse... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmacoma Re: Koncert pamięci Obywatela GC IP: *.pro-internet.pl 30.12.04, 17:18 OK Odpowiedz Link Zgłoś