Dodaj do ulubionych

Camerimage - do przeciwnikow

IP: 198.138.227.* 20.05.02, 15:30
jest to nawiazanie do tych co radsnie napisali w watkowie poswieconemu temu
festiwalowi jakis czas temu ze to dobrze ze festiwal wyniosl sie z Torunia bo
byl za duzym obcazeniem a miasto wieksza promocje dostanie z Kontaku czy
jakiegosc festowalu piosenki.

Otoz pragne was po informowac ze wczoraj po raz pierwszy krotko bo krotko ale
widzialem migawke z tegoz festiwalu na TV publicznej Phili. Co prawda nie jest
to napopularnijszy kanal w Phili, ale w tutejszej TV migawka z Europy zdaza sie
raz w roku (Europa cieszy sie takim zainteresowaniem gawiedzi amerykanskiej jak
watki poswiecone UFO wsrod formuowiczow :) ).
Niedawno tej wpadl mi anglojezyczny arytykol poswiecony Camerimage, ktore wg
authora ma on byc przebojem Europy Wschodniej i ma szanse dorownac popularnosci
Cannes.
Wiec ci co ciesza sie z sukcesu pozbycia sie tej pijawki Zydicza niech sie
ciesza dalej, ja w tym czasie bede pilnie obserwowal kolejne sukcesy festiwalu
juz nie zwiazanego z Toruniem co wiedlug wielu "madrych" bylo sukcesem.
Obserwuj wątek
    • b3ut Re: Camerimage - do przeciwnikow 20.05.02, 15:47
      Kto zna numer koma Żydowicza, trzeba go z powrotem ściągnąć, bo już nie jest
      tylko gwiazdą w MSM, TV3 i telewizji Grudziądz ale i za granicą. Słynny gość
      się z niego zrobił. CHyba kupię "Na Żywo", może między artykułami o gwiazdach
      prosto z domu Wielkiego Brata będzie coś o naszym słynnym Marku.
      PS. Włączam CNN i będę czekał aż i tam się pojawi.
      • Gość: polonus Re: Camerimage - do przeciwnikow IP: 198.138.227.* 20.05.02, 18:01
        b3ut napisał(a):

> Kto zna numer koma Żydowicza, trzeba go z powrotem ściągnąć, bo już nie jest
        > tylko gwiazdą w MSM, TV3 i telewizji Grudziądz ale i za granicą. Słynny gość
        > się z niego zrobił. CHyba kupię "Na Żywo", może między artykułami o gwiazdach
        > prosto z domu Wielkiego Brata będzie coś o naszym słynnym Marku.
        > PS. Włączam CNN i będę czekał aż i tam się pojawi.

ironizuj ironizuj, jak Camerimage pojawi sie na CNN to Zydowicz bedzie mogl
        wziasc festiwal do dowolnej stolicy europejskiej i Torun bedzie mu tak potrzebny
        jak 3m dzira w jedynym torunskim drogowym moscie :)
        • b3ut Re: Camerimage - do przeciwnikow 20.05.02, 18:37
          pojawi się jak pojedzie z misją charytatywną do Talibanu
          • Gość: polonus Re: Camerimage - do przeciwnikow IP: 198.138.227.* 20.05.02, 18:49
            b3ut napisał(a):

> pojawi się jak pojedzie z misją charytatywną do Talibanu
            poczekamy zobaczymy ja jestem dobrej mysli wierzylem w sukces tego festiwalu od
            poczatku...

• b3ut Re: Camerimage - do przeciwnikow 20.05.02, 19:15
              ja natomiast wiedziałem ile jest wart grunt w centrum Torunia
              • Gość: polonus Re: Camerimage - do przeciwnikow IP: 198.138.227.* 20.05.02, 21:12
                b3ut napisał(a):

> ja natomiast wiedziałem ile jest wart grunt w centrum Torunia

oby wiecej niz promocja miasta, setki dodatkowych turystow itp, itd :)

• b3ut Re: Camerimage - do przeciwnikow 20.05.02, 21:41
                  setki milionów turystów. Chyba wyrażone w dżulach na hektar. Widzę że ty się na
                  tym Camerimage znasz jak ja na textach "Ich troje".
                  • Gość: polonus Re: Camerimage - do przeciwnikow IP: 198.138.227.* 20.05.02, 22:47
                    b3ut napisał(a):

> setki milionów turystów. Chyba wyrażone w dżulach na hektar.
                    pogadamy w tym temacie za 10 lat...

• Gość: Jonek Jakich przeciwników?! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 00:14
      Gość portalu: polonus napisał(a):

> jest to nawiazanie do tych co radsnie napisali w watkowie poswieconemu temu
      > festiwalowi jakis czas temu ze to dobrze ze festiwal wyniosl sie z Torunia bo
      > byl za duzym obcazeniem a miasto wieksza promocje dostanie z Kontaku czy
      > jakiegosc festowalu piosenki.
      >
      Chyba pamiętam tę dyskusję trochę inaczej. Nikt się raczej nie cieszył z tego, że
      impreza wyjechała z Torunia, chodziło bardziej o to, czy Toruń rzeczywiście był w
      stanie zatrzymać Żydowicza spełniając jego żądania. Ja wtedy twierdziłem i dalej
      podtrzymuję, że nie. Że cała awantura o grunt po Tormięcsie to była tylko
      przykrywka pana Ż. po to, by wynieść się do Łodzi, a winę zrzucić na miasto.
      Przecież ten grunt, który chciał dostać Ż. był prywatny!
      Ty sam potwierdzasz moją diagnozę,pisząc, że kiedy festiwal stanie się jeszcze
      bardziej znany, to M.Ż. będzie mógł wybrać ciekawsze miasto na jego prowadzenie -
      i pewnie tak własnie zrobi. Przecież już była mowa o organizacji filii festiwalu
      w Stanach. Pomijając kwestię, czy to jest realne, swiadczy jednak o aspiracjach
      Żydowicza. Łódź jest dla niego też tylko stopniem na szczyt.
      Dlatego właśnie nie ma sensu płakać.

• Gość: polonus Re: Jakich przeciwników?! IP: 198.138.227.* 21.05.02, 14:53
        Gość portalu: Jonek napisał(a):
        > Chyba pamiętam tę dyskusję trochę inaczej. Nikt się raczej nie cieszył z tego,
        > że
        > impreza wyjechała z Torunia, chodziło bardziej o to, czy Toruń rzeczywiście był
        > w
        > stanie zatrzymać Żydowicza spełniając jego żądania.
        bylo kilka odrebnych dysusji jedna byla taka jak piszesz ale byla tez w stylu
        Toruniu czy ci nie zal, i wielu radosnie napsialo ze nie ma czego i ze dobrze ze
        nie ma :(
        > bardziej znany, to M.Ż. będzie mógł wybrać ciekawsze miasto na jego prowadzenie
        > -
        > i pewnie tak własnie zrobi. Przecież już była mowa o organizacji filii festiwal
        > u
        > w Stanach. Pomijając kwestię, czy to jest realne, swiadczy jednak o aspiracjach
        >
        > Żydowicza. Łódź jest dla niego też tylko stopniem na szczyt.
        > Dlatego właśnie nie ma sensu płakać.
        madre stwierdzenie jesli rzeczywiscie Lodz jest kolejnym szczeblem, jesli nie
        wielka strata
    • Gość: Jarry Rzecznik Camerimage odpowiada IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 18:09
      Tak sie składa, że jestem rzecznikiem Camerimage. Nie mam zamiaru wnikac w
      treść dyskusji w kontekście Tormięsu i wojen z zarządem miasta.
      Bilans wyraźni uwidacznia czy zysjkaliśmy na przenosinach Camerimage [bo jestem
      rodowitym torunianinem i mieszkańcem miasta]
      1. ziemia po Tormięsie leży odłogiem, 2. Multikino jest w B-czy i NIE BĘDZIE GO
      W TORUNIU PRZE NAJBL.20 lat!, 3. festiwal jest w Łodzi [dla mnie strata
      dodatkowa bo płace za dojazdy na imprezę]; 4. taksówkarze, hotelarze,
      restauratorzy i własciciele pubów w martwym zimowym sezonie, mają martwy zimowy
      sezon; i na koniec - 5. Jedynym torunianinem na festiwalu w Cannes jest właśnie
      Marek Żydowicz. Jest też jednym z nielicznych Polaków, którzy jadą tam w
      interesach, a nie głupawo się uśmiechać ze wstydem za polskie kino ala "Quo
      Vadis".
      Nie nam rozstrzygac czy przeniesienie Camerimage to stopień do kariery czy nie.
      Warto jednak zapytać ile dni ekipa Tumultu przesiedziała od świtu do nocy, aby
      ten festiwal wogóle się odbył. Jeżeli ktoś poświęcił by tyle czasu ze swojego
      życia, niech "pierwszy rzuca kamieniem".
      Z poważaniem, Jarosław Jaworski
      • Gość: Jonek Re: Rzecznik Camerimage odpowiada IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 18:53
        Gość portalu: Jarry napisał(a):

> Tak sie składa, że jestem rzecznikiem Camerimage. Nie mam zamiaru wnikac w
        > treść dyskusji w kontekście Tormięsu i wojen z zarządem miasta.
        > Bilans wyraźni uwidacznia czy zysjkaliśmy na przenosinach Camerimage [bo jestem
        >
        > rodowitym torunianinem i mieszkańcem miasta]
        > 1. ziemia po Tormięsie leży odłogiem,

To raczej sprawka Rydzyka i Sobeckiej niż czegokolwiek innego.

2. Multikino jest w B-czy i NIE BĘDZIE GO
        > W TORUNIU PRZE NAJBL.20 lat!,

Widzę, że mamy dar prorokowania? To, czy będzie multikino w Toruniu zależy
        bardziej od istnienia publiczności - a to zależy od rozwoju gospodarczego państwa
        i miasta, niż od tego, że coś powstało w Bydgoszczy. Zresztą sądząc po sposobie
        wykorzystywania budynku kościoła luterańskiego na Rynku Nowomiejskim, to nawet
        gdyby fundacji udało się wznieść takie multikino - w co szczerze wątpię -
        rozłożyłaby je w ciągu roku.

3. festiwal jest w Łodzi [dla mnie strata
        > dodatkowa bo płace za dojazdy na imprezę];

Niewątpliwie

4. taksówkarze, hotelarze,
        > restauratorzy i własciciele pubów w martwym zimowym sezonie, mają martwy zimowy
        > sezon;

Może hotelarze - jak chodzę po lokalach, to nie widzę żadnego martwego sezonu.
        Ale niewątpliwie dodatkowi goscie festiwalu by im nie zaszkodzili.

i na koniec - 5. Jedynym torunianinem na festiwalu w Cannes jest właśnie
        > Marek Żydowicz. Jest też jednym z nielicznych Polaków, którzy jadą tam w
        > interesach, a nie głupawo się uśmiechać ze wstydem za polskie kino ala "Quo
        > Vadis".

Cannes to ja akurat mam w ...

> Nie nam rozstrzygac czy przeniesienie Camerimage to stopień do kariery czy nie.
        > Warto jednak zapytać ile dni ekipa Tumultu przesiedziała od świtu do nocy, aby
        > ten festiwal wogóle się odbył. Jeżeli ktoś poświęcił by tyle czasu ze swojego
        > życia, niech "pierwszy rzuca kamieniem".

Nikt wam nie odmawia zapału (i ciężkiej pracy), a Żydowiczowi wizji. Ale nawet
        wizja i ciężka praca nie tłumaczy każdej hucpy.

A wracając do postawionego przez ciebie na początku problemu, to chyba nikt nie
        ma wątpliwości, że bilans wyprowadzki festiwalu do Łodzi jest dla Torunia ujemny.
        Niestety, spełnianie zachcianek Żydowicza też mogłoby bardzo prędko doprowadzić
        do ujemnego bilansu.

• Gość: JARRY Re: Rzecznik Camerimage odpowiada IP: 213.146.61.* 22.05.02, 07:24
          Reasumując, zapraszam na 10 Jubileuszowy Festiwal CAMERIMAGE do ŁODZI. Karnety
          do nabycia w Fundacji Tumult. Program spotkań i filmów wysyłam po zamóiwniu pod
          adresem jaworski.camerimage@hotmail.com.
          Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka