Dodaj do ulubionych

ruiny w centrum

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.03.05, 17:06
Przu ul.Szewskiej 15/17 straszą od lat ruiny dwóch kamieniczek .Nie rozumiem
powodów ,dla których słynący z uczciwości i wysokich kwalifikacji Powiatowy
Inspektor Nadzoru Budowlanego pan Karol E. Dargiel,dopuszcza do przedłużania
się sytuacji oszpecenia tego fragmentu starówki.
Obserwuj wątek
    • Gość: misiek Re: ruiny w centrum IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.03.05, 17:28
      Z pewnością ktoś tę sprawę celowo przed p.Dargielem zataił.Nie wyobrażam sobie
      aby było inaczej.
      • Gość: malwina Ja też się z tym zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 19:28
        Powiatowy Inspektor słynie z rzetelności i konsekwencji, determinacja z jaką rozbiera nielegalnie postawione kurniki, dobódówki do chlewików nie pozostawiają watpliwości co do jego profesjonalizmu i zaangażowania. Również jako dyrektor MZD wykazał się podziwu godną determinacją w przywracaniu blasku Starówce - szczególnie ulicy Szerokiej. Każdy torunianin może się nawet dziś przekonać, jakiego blasku nabrała ulica Szeroka dzięki niemu. W tejs sytauacji jedynie wynikiem niedopatrzenia jest to, że nie zajął sie dwoma kamienicami w którym zamieszkuje rodzina Prusa III
        • Gość: gadzina Re: Ja też się z tym zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:47

A wiesz o tym ,że pozwolenie na budowę wydano w grudniu 2004 ?
          Procedura w naszym urzędzie architektury trwała dwa lata. Dargiel nie ma tu nic
          do rzeczy. Dwa lata za kadencji gospodarza.
          • Gość: stefan henryk Re: Ja też się z tym zgadzam IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.03.05, 00:08
            To,co tam stoi,straszy wyglądem trochę dłużej,niż dwa lata.Ustawa prawo
            budowlane ze stosownymi umocowaniami nadzoru budowlanego obowiązuje od 1994
            roku.Więc raczej nie shrek , a jednak Dargiel ma coś za uszami.
            • Gość: typ Re: Ja też się z tym zgadzam IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.03.05, 08:58
              Nie pisz "Dargiel",bo ci wytną.
    • Gość: t Re: ruiny w centrum IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.03.05, 10:29
      re
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka