embea 04.04.05, 06:17 Aniołki, spoczywajcie w pokoju... Dołączyłyście do Ojca Świętego. Modlę się i za Was, dziewuszki... [i][i][i][i][i][i][i][i] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Torunianka Re: Dzieci zginęły w pożarze IP: *.torun.mm.pl 04.04.05, 08:08 Znałam tę rodzinę, była ona bardzo uboga, jedyny dochód rodziny to były zasiłki rodzinne na dzieci, które właśnie odeszły oraz niewielka pomoc z MOPR. Warunki, w jakich dzieci mieszkały były tragiczne, w domu nie było nawet kanalizacji, wodę czerpano ze studni, która zimą zamarzała. Dzieci często i bardzo poważnie chorowały. Matka dzieci oraz ich babcia zbierały grzyby i jagody, żeby kupić chleb dla dzieci. To tragiczne, co się wydarzyło, ale można było uniknąć tej tragedii. Wystarczyłoby tylko, gdyby odpowiednie instytucje bardziej zainteresowały się sytuacją tej rodziny i pomogły stworzyć bardziej godne do życia warunki... Teraz już jest za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Dzieci zginęły w pożarze 04.04.05, 17:50 to straszne szkoda ze nie wiedzialem, chociaz sam nie mam wiele wspomoglbym ich. [!][!][!][!] Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety [...] 04.04.05, 17:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: Dzieci zginęły w pożarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:11 Za 27 dni pracy prezes jednej z największych polskich spółek paliwowych otrzymał 7 milionów złotych wraz z odprawą. To państwo jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAM DOŚĆ Re: Dzieci zginęły w pożarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:44 NASZE PAŃSTWO JEST CHORE!!!!!!!!!!!!TO RZECZPOSPOLITA ZŁODZIEI!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzwoneczek69 usuniety post 04.04.05, 19:21 Znowu zostal wyciety post w ktorym napisano prawde - wine za upodlenie zniszczenia narodu, za smierc tych dwoch biednych dziewczynek ponoasza nasi zapasieni politycy i lokalne wladze. Potrafia tylko doceniac siebie kolejnymi podwyzkami i premiami z podatkow od naszych glodowych pensji. Kazdy urzednik, ktory ma w obowiazkach niesienie pomocy takim ludziom ponosi bezwzgledna odpowiedzialnosc za smierc tych aniolkow. A szef tej bandy nierobow jest winny przede wszystkim, a kto jest szefem chyba nie turecki...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: usuniety post IP: *.bloknet.org / *.org 04.04.05, 20:23 No ale kto wybral tych rzadzacych? Tempi ludzie bez rozumu ktorzy 'leca' na wszystko co powie byle burak? Wkleje cytat z filmu "Upadek" o Hitlerze. Jest to rozmowa ( o cywilach niemieckich ) dwoch niemieckich oficerow podczas ataku wojsk radzieckich na Berlin. "- Ci ludzie nie mają ani pojęcia o walce w terenie zabudowanym ani odpowiedniej broni. - Ich bezwarunkowa wiara w końcowe zwycięstwo nadrabia to. - Ministrze skoro nie może pan ich uzbroić, oni nie mogą walczyć. Umierają na darmo. - Nie odczuwam współczucia. Powtarzam nie odczuwam współczucia! Naród sam wybrał ten los. Nie zmuszaliśmy ich. Sami dali nam mandat. I teraz za to płacą." I dokładnie tak jest w Polsce! Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Dzieci zginęły w pożarze 04.04.05, 20:43 Kiedy bedzie pogrzeb, mam nadzieje ze winni tego pojawia sie tam zebym mogl napluc im w twarz, mordercy w bialych rekawiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Dzieci zginęły w pożarze IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 04.04.05, 23:19 nie mnie oceniac powtarzam nie mnie oceniac ale wszyscy powinnismy ...ja sie tez czuje winny jezeli nie potrafimy to musimy sie nauczyc walczyc z bieda Odpowiedz Link Zgłoś