Dodaj do ulubionych

Dzieci zginęły w pożarze

04.04.05, 06:17
Aniołki, spoczywajcie w pokoju...
Dołączyłyście do Ojca Świętego. Modlę się i za Was, dziewuszki...
[i][i][i][i][i][i][i][i]
Obserwuj wątek
    • Gość: Torunianka Re: Dzieci zginęły w pożarze IP: *.torun.mm.pl 04.04.05, 08:08
      Znałam tę rodzinę, była ona bardzo uboga, jedyny dochód rodziny to były zasiłki
      rodzinne na dzieci, które właśnie odeszły oraz niewielka pomoc z MOPR. Warunki,
      w jakich dzieci mieszkały były tragiczne, w domu nie było nawet kanalizacji,
      wodę czerpano ze studni, która zimą zamarzała. Dzieci często i bardzo poważnie
      chorowały. Matka dzieci oraz ich babcia zbierały grzyby i jagody, żeby kupić
      chleb dla dzieci. To tragiczne, co się wydarzyło, ale można było uniknąć tej
      tragedii. Wystarczyłoby tylko, gdyby odpowiednie instytucje bardziej
      zainteresowały się sytuacją tej rodziny i pomogły stworzyć bardziej godne do
      życia warunki... Teraz już jest za późno...
    • anilek_swiety Re: Dzieci zginęły w pożarze 04.04.05, 17:50
      to straszne szkoda ze nie wiedzialem, chociaz sam nie mam wiele wspomoglbym ich.
      [!][!][!][!]
    • anilek_swiety [...] 04.04.05, 17:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: balum Re: Dzieci zginęły w pożarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:11
        Za 27 dni pracy prezes jednej z największych polskich spółek paliwowych
        otrzymał 7 milionów złotych wraz z odprawą. To państwo jest chore.
        • Gość: MAM DOŚĆ Re: Dzieci zginęły w pożarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:44
          NASZE PAŃSTWO JEST CHORE!!!!!!!!!!!!TO RZECZPOSPOLITA ZŁODZIEI!!
      • dzwoneczek69 usuniety post 04.04.05, 19:21
        Znowu zostal wyciety post w ktorym napisano prawde - wine za upodlenie
        zniszczenia narodu, za smierc tych dwoch biednych dziewczynek ponoasza nasi
        zapasieni politycy i lokalne wladze. Potrafia tylko doceniac siebie kolejnymi
        podwyzkami i premiami z podatkow od naszych glodowych pensji. Kazdy urzednik,
        ktory ma w obowiazkach niesienie pomocy takim ludziom ponosi bezwzgledna
        odpowiedzialnosc za smierc tych aniolkow. A szef tej bandy nierobow jest winny
        przede wszystkim, a kto jest szefem chyba nie turecki......

• Gość: Ja Re: usuniety post IP: *.bloknet.org / *.org 04.04.05, 20:23
          No ale kto wybral tych rzadzacych? Tempi ludzie bez rozumu ktorzy 'leca' na
          wszystko co powie byle burak?
          Wkleje cytat z filmu "Upadek" o Hitlerze. Jest to rozmowa ( o cywilach
          niemieckich ) dwoch niemieckich oficerow podczas ataku wojsk radzieckich na Berlin.

"- Ci ludzie nie mają ani pojęcia o walce w terenie zabudowanym ani odpowiedniej
          broni.
          - Ich bezwarunkowa wiara w końcowe zwycięstwo nadrabia to.
          - Ministrze skoro nie może pan ich uzbroić, oni nie mogą walczyć. Umierają na darmo.
          - Nie odczuwam współczucia. Powtarzam nie odczuwam współczucia! Naród sam wybrał
          ten los. Nie zmuszaliśmy ich. Sami dali nam mandat. I teraz za to płacą."

I dokładnie tak jest w Polsce! Przykre.
    • anilek_swiety Re: Dzieci zginęły w pożarze 04.04.05, 20:43
      Kiedy bedzie pogrzeb, mam nadzieje ze winni tego pojawia sie tam zebym mogl
      napluc im w twarz, mordercy w bialych rekawiczkach.
      • Gość: kazik Re: Dzieci zginęły w pożarze IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 04.04.05, 23:19
        nie mnie oceniac powtarzam nie mnie oceniac ale wszyscy powinnismy ...ja sie tez
        czuje winny jezeli nie potrafimy to musimy sie nauczyc walczyc z bieda
    • Gość: maniek smutne.. IP: *.brda.net 04.04.05, 23:24
      :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka