Gość: ciekawe jajo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 19:28 A wie ktoś gdzie dzieci Sobeckiej pracują ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Posłanka Sobecka chce pensji domowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:52 no a sfinansowanie tego z Akcyzy jak VAT na budownictwo. Dodajcie jeszcze z 50 gr do benzynki. A może lepiej dodać 10 zł akcyzy do litra wódy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Posłanka Sobecka chce pensji domowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:59 jakiej pensji domowej? Moze emerytury specjalnej takiej jak p.A.Grześkowiak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boob Re: Posłanka Sobecka chce pensji domowej IP: *.ny325.east.verizon.net 27.08.05, 02:13 sobecka ma racje! Dodac 100 zl. akcyzy za litr wody!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: Posłanka Sobecka chce pensji domowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 04:59 www.platforma.wybory.net/sejm,woj_kp,okreg_5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Najberg interesujący populizm IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 27.08.05, 06:31 Przedszkola to bardzo pożyteczne instytucje. Pozwalają na wszechstronny rozwój intelektualny i społeczny dzieci. Kobiety powinny mieć wybór. Niech Pani Sobecka nie próbuje za nie decydować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Koniec Lewandowskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:47 Czyzbys sie bał ze Sobecka zabierze głosy Lewandowskiemu? Dobrze ze SDPL nie przejdzie progu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIONIZY Re: Koniec Lewandowskiego ? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 27.08.05, 20:37 A bardzo dobrze, że w Polsce jest więcej ludzi myślących (niż nie) o przyszłości bo tylko realizacja programu SDPL pozwoli na powolne ale ciągłe i skuteczne wychodzenie z dolka w którym jesteśmy. A wracając jeszcze do pomysłu pani Sobeckiej to dziwi mnie, że zdecydowała się na plagiat PRL-owski. Ludzie w moim wieku pamiętają coś takiego podobnego z kombinowaniem zasiłkami rodzinnymi. To był ów słynny "dzieciorób" - najbardziej dochodowy zawód. Robota czysta i na dodatek przyjemna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojti Idiotyzm !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 08:41 Czegoś bardziej kretyńskiego w życiu nie słyszałem.Obywatele mają się zrzucać na pensje osób , które tak naprawdę nie świadczą żadnej pracy. Pani poseł proszę się lepiej zapoznać z orzeczeniami TK. Nie można róznicować praw obywateli ze względu na ilość posiadanych dzieci.Wychowywanie dzieci to trudna ale i piękna część naszego życia ale to do jasnej cholery nie jest etat. A co Pani zaproponuje bezrobotnej bezpłodnej kobiecie? Nie może rodzić to może zdechnąć ? Piękne , to takie chrześcijańskie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Idiotyzm !!! IP: *.ARMnet.Torun.PL 27.08.05, 10:26 bezplodna wezmie dzieci z domu dziecka. a za to powinni liczyc od razy 3 krajowe pensje, bo w koncu zajmujesz sie dzieckiem, ktore juz jest i dajesz mu dom ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torunczyk Re: Posłanka Sobecka chce pensji domowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:23 Witam :), To moze p. posel niech da ze swojej pensji POLOWE na tak wspanialy cel!!! POza tym - no cóż szkoda ze p. poseł nie wystapiła z tak wspaniałym pomysłem w okresie NIEWYBORCZYM, a własnie tuż przed wyborami :). Czyż by p. poseł lubiłą czestować ludzi kiełbaską (wyborczą)?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIONIZY Re: Posłanka Sobecka chce pensji domowej IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 27.08.05, 20:25 Czyżby pani poseł Sobecka zaszła w ciążę? I martwi się, że nie będzie miała za co żyć? Nie wiem jak wy wyborcy oceniacie posłowanie pani Sobeckiej bo dla mnie obserwującego pracę sejmu to pani Sobecka należy do grupy posłów nie tej którzy pracują tylko tej co są posłami. Wyborcy zastanówcie się czy głosując na tą panią nie decydujecie o wyrzucaniu pieniędzy podatników w błoto. Ostatni pomysł o pensjach jest szczególnym przypadkiem troski o nasz kraj. Jak tak można robić ludziom wodę z mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rydzyk Racing! Sobecka chce pensji domowej! IP: *.petrus.com.pl 28.08.05, 13:31 Pomysł wydaje się słuszny. Jednak skąd wziąć na to pieniądze ?. Kto na to wszystko ma zapracować? Coś to wszystko zapachniało kiełbasą wyborczą i pewnie i tak nic z tego nie będzie :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia dobry pomysł!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:32 wy faceci nie macie pojęcia ile pracy kobieta wykonuje w domu! pranie, sprzątanie, mycie, gotowanie.... a więc kazdego dnia jestem praczką ,sprzątaczką, kucharką..... to jest tylko techniczna strona a jeszcze jest coś takiego co cięzko wycenić czyli wychowywanie nowego pokolenia a od jakości tego wychowania zależy przyszłość dlaczego państwo nie moze wspierać dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_lauder Re: dobry pomysł!!!! 29.08.05, 09:58 Bo prace domowe wykonuje sie nie dla pieniedzy czy tez za pieniadze, a z milosci do rodziny! Moze chlopom tez nalezy placic za pchanie koszyka w supermarkecie, kierowanie samochodem, przykrecenie kranu, wbicie gwozdzia pod obrazek, wyniesienie smieci, posprzatanie odkurzaczem, wytrzepanie dywaniu, skrecenie mebli.... To dopiero byloby malzenstwo kontraktowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian dzieciom płaćmy za podlewanie kwiatów i wynoszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:00 A dzieciom płaćmy za podlewanie kwiatków i wynoszenie śmieci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: dobry pomysł!!!! IP: *.astro.uni.torun.pl 29.08.05, 15:42 Gość portalu: małgosia napisał(a): > wy faceci nie macie pojęcia ile pracy kobieta wykonuje w domu! > pranie, sprzątanie, mycie, gotowanie.... > a więc kazdego dnia jestem praczką ,sprzątaczką, kucharką..... > to jest tylko techniczna strona Ja, wiem, chociażem facet. I dlatego uważam, że "plan Sobeckiej", tak to nazwijmy roboczo, jest... upokarzający dla kobiet. Poczytajmy, co pisze w tym artykule GW: "[Jego] podstawą jest wprowadzenie miesięcznych pensji dla kobiet pragnących zrezygnować z pracy zarobkowej na rzecz wychowania dzieci i pracy w domu - wyjaśniała Sobecka. LPR chce, by kobieta wychowująca w domu troje dzieci dostawała miesięcznie od państwa 50 proc. średniej krajowej pensji brutto, czworo - 75 proc., pięcioro i więcej - 100 proc. W drugiej wersji wynagrodzenie dostawałyby także matki wychowujące jedno i dwoje dzieci, odpowiednio: 10 i 25 proc. średniej." Teraz widzisz, co ta pani, chce Ci zaoferować. Musisz: a) walnąć sobie rozkoszną trójeczkę, b) jeśli masz pracę, zrezygnować z niej. I co za to dostaniesz? 50% średniej krajowej! Fajnie nie? OK, jeśli jesteś kasjerką w hipermakecie, czy sprzątaczką, to, owszem, może Ci się opłaci, ale jeśli masz ciut lepszą pracę, to... Krzyżak P.S. A co ze składkami na ZUS? Sobecka to uwzględniła? K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: dobry pomysł!!!! IP: 80.48.102.* 30.08.05, 12:11 > a jeszcze jest coś takiego co cięzko wycenić > czyli wychowywanie nowego pokolenia a od jakości tego wychowania zależy > przyszłość No właśnie - jakość... Może więc wspierać tylko te kobitki, które wychowują dzieci dobrze? A co jak z dzieci wyrosną bandziory - mamuśka będzie zwracała kasę z odsetkami? Wcale nie ma gwarancji, że jeśli dziecko będzie wychowywała matka, to będzie ono właściwie wychowane. Ludzie, zastanówcie się. Sama mam trójkę dzieci, ale ani ich wychowywania, ani roboty w domu (a siedzę często przy garach do 23.00, bo wracam z pracy w okolicach 17.00) nie traktuję w kategoriach nie wiadomo jakiej harówki i nie robię z siebie męczennicy. I nie chcę za to żadnej jałmużny od - fe - państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_lauder Re: dobry pomysł!!!! 31.08.05, 13:52 Brawo dla Tej Pani! Brawo Mania! :-) Odpowiedz Link Zgłoś