Dodaj do ulubionych

Posłanka Sobecka chce pensji domowej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 19:28
A wie ktoś gdzie dzieci Sobeckiej pracują ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Posłanka Sobecka chce pensji domowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:52
      no a sfinansowanie tego z Akcyzy jak VAT na budownictwo. Dodajcie jeszcze z 50
      gr do benzynki. A może lepiej dodać 10 zł akcyzy do litra wódy?
      • Gość: ciekawski Re: Posłanka Sobecka chce pensji domowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:59
        jakiej pensji domowej? Moze emerytury specjalnej takiej jak p.A.Grześkowiak.
    • Gość: boob Re: Posłanka Sobecka chce pensji domowej IP: *.ny325.east.verizon.net 27.08.05, 02:13
      sobecka ma racje! Dodac 100 zl. akcyzy za litr wody!!!
    • Gość: pk Re: Posłanka Sobecka chce pensji domowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 04:59
      www.platforma.wybory.net/sejm,woj_kp,okreg_5
    • Gość: Jarek Najberg interesujący populizm IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 27.08.05, 06:31
      Przedszkola to bardzo pożyteczne instytucje. Pozwalają na wszechstronny rozwój
      intelektualny i społeczny dzieci. Kobiety powinny mieć wybór. Niech Pani
      Sobecka nie próbuje za nie decydować.
      • Gość: haha Koniec Lewandowskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:47
        Czyzbys sie bał ze Sobecka zabierze głosy Lewandowskiemu?
        Dobrze ze SDPL nie przejdzie progu :)
        • Gość: DIONIZY Re: Koniec Lewandowskiego ? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 27.08.05, 20:37
          A bardzo dobrze, że w Polsce jest więcej ludzi myślących (niż nie) o
          przyszłości bo tylko realizacja programu SDPL pozwoli na powolne ale ciągłe i
          skuteczne wychodzenie z dolka w którym jesteśmy.
          A wracając jeszcze do pomysłu pani Sobeckiej to dziwi mnie, że zdecydowała się
          na plagiat PRL-owski. Ludzie w moim wieku pamiętają coś takiego podobnego z
          kombinowaniem zasiłkami rodzinnymi. To był ów słynny "dzieciorób" - najbardziej
          dochodowy zawód. Robota czysta i na dodatek przyjemna.
    • Gość: wojti Idiotyzm !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 08:41
      Czegoś bardziej kretyńskiego w życiu nie słyszałem.Obywatele mają się zrzucać
      na pensje osób , które tak naprawdę nie świadczą żadnej pracy. Pani poseł
      proszę się lepiej zapoznać z orzeczeniami TK. Nie można róznicować praw
      obywateli ze względu na ilość posiadanych dzieci.Wychowywanie dzieci to trudna
      ale i piękna część naszego życia ale to do jasnej cholery nie jest etat. A co
      Pani zaproponuje bezrobotnej bezpłodnej kobiecie? Nie może rodzić to może
      zdechnąć ? Piękne , to takie chrześcijańskie !
      • Gość: gosc Re: Idiotyzm !!! IP: *.ARMnet.Torun.PL 27.08.05, 10:26
        bezplodna wezmie dzieci z domu dziecka. a za to powinni liczyc od razy 3 krajowe
        pensje, bo w koncu zajmujesz sie dzieckiem, ktore juz jest i dajesz mu dom ;-D
    • Gość: Torunczyk Re: Posłanka Sobecka chce pensji domowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:23
      Witam :),
      To moze p. posel niech da ze swojej pensji POLOWE na tak wspanialy cel!!!
      POza tym - no cóż szkoda ze p. poseł nie wystapiła z tak wspaniałym pomysłem w
      okresie NIEWYBORCZYM, a własnie tuż przed wyborami :).
      Czyż by p. poseł lubiłą czestować ludzi kiełbaską (wyborczą)?? :)
    • Gość: DIONIZY Re: Posłanka Sobecka chce pensji domowej IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 27.08.05, 20:25
      Czyżby pani poseł Sobecka zaszła w ciążę? I martwi się, że nie będzie miała za
      co żyć? Nie wiem jak wy wyborcy oceniacie posłowanie pani Sobeckiej bo dla mnie
      obserwującego pracę sejmu to pani Sobecka należy do grupy posłów nie tej którzy
      pracują tylko tej co są posłami. Wyborcy zastanówcie się czy głosując na tą
      panią nie decydujecie o wyrzucaniu pieniędzy podatników w błoto.
      Ostatni pomysł o pensjach jest szczególnym przypadkiem troski o nasz kraj.
      Jak tak można robić ludziom wodę z mózgu?
    • Gość: Rydzyk Racing! Sobecka chce pensji domowej! IP: *.petrus.com.pl 28.08.05, 13:31
      Pomysł wydaje się słuszny. Jednak skąd wziąć na to pieniądze ?. Kto na to
      wszystko ma zapracować? Coś to wszystko zapachniało kiełbasą wyborczą i pewnie i
      tak nic z tego nie będzie :D.
      • Gość: małgosia dobry pomysł!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:32
        wy faceci nie macie pojęcia ile pracy kobieta wykonuje w domu!
        pranie, sprzątanie, mycie, gotowanie....
        a więc kazdego dnia jestem praczką ,sprzątaczką, kucharką.....
        to jest tylko techniczna strona

a jeszcze jest coś takiego co cięzko wycenić
        czyli wychowywanie nowego pokolenia a od jakości tego wychowania zależy
        przyszłość
        dlaczego państwo nie moze wspierać dzieci???

• jakub_lauder Re: dobry pomysł!!!! 29.08.05, 09:58
          Bo prace domowe wykonuje sie nie dla pieniedzy czy tez za pieniadze, a z
          milosci do rodziny!

Moze chlopom tez nalezy placic za pchanie koszyka w supermarkecie, kierowanie
          samochodem, przykrecenie kranu, wbicie gwozdzia pod obrazek, wyniesienie
          smieci, posprzatanie odkurzaczem, wytrzepanie dywaniu, skrecenie mebli....

To dopiero byloby malzenstwo kontraktowe....
          • Gość: damian dzieciom płaćmy za podlewanie kwiatów i wynoszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:00
            A dzieciom płaćmy za podlewanie kwiatków i wynoszenie śmieci :-)
        • Gość: Krzyżak Re: dobry pomysł!!!! IP: *.astro.uni.torun.pl 29.08.05, 15:42
          Gość portalu: małgosia napisał(a):

> wy faceci nie macie pojęcia ile pracy kobieta wykonuje w domu!
          > pranie, sprzątanie, mycie, gotowanie....
          > a więc kazdego dnia jestem praczką ,sprzątaczką, kucharką.....
          > to jest tylko techniczna strona

Ja, wiem, chociażem facet. I dlatego uważam, że "plan Sobeckiej", tak to
          nazwijmy roboczo, jest... upokarzający dla kobiet. Poczytajmy, co pisze w tym
          artykule GW:

"[Jego] podstawą jest wprowadzenie miesięcznych pensji dla kobiet pragnących
          zrezygnować z pracy zarobkowej na rzecz wychowania dzieci i pracy w domu -
          wyjaśniała Sobecka.

LPR chce, by kobieta wychowująca w domu troje dzieci dostawała miesięcznie od
          państwa 50 proc. średniej krajowej pensji brutto, czworo - 75 proc., pięcioro i
          więcej - 100 proc. W drugiej wersji wynagrodzenie dostawałyby także matki
          wychowujące jedno i dwoje dzieci, odpowiednio: 10 i 25 proc. średniej."

Teraz widzisz, co ta pani, chce Ci zaoferować. Musisz: a) walnąć sobie rozkoszną
          trójeczkę, b) jeśli masz pracę, zrezygnować z niej. I co za to dostaniesz? 50%
          średniej krajowej! Fajnie nie? OK, jeśli jesteś kasjerką w hipermakecie, czy
          sprzątaczką, to, owszem, może Ci się opłaci, ale jeśli masz ciut lepszą pracę, to...

Krzyżak

P.S. A co ze składkami na ZUS? Sobecka to uwzględniła?

K.
        • Gość: Mania Re: dobry pomysł!!!! IP: 80.48.102.* 30.08.05, 12:11

> a jeszcze jest coś takiego co cięzko wycenić
          > czyli wychowywanie nowego pokolenia a od jakości tego wychowania zależy
          > przyszłość
          No właśnie - jakość... Może więc wspierać tylko te kobitki, które wychowują
          dzieci dobrze? A co jak z dzieci wyrosną bandziory - mamuśka będzie zwracała
          kasę z odsetkami? Wcale nie ma gwarancji, że jeśli dziecko będzie wychowywała
          matka, to będzie ono właściwie wychowane.
          Ludzie, zastanówcie się. Sama mam trójkę dzieci, ale ani ich wychowywania, ani
          roboty w domu (a siedzę często przy garach do 23.00, bo wracam z pracy w
          okolicach 17.00) nie traktuję w kategoriach nie wiadomo jakiej harówki i nie
          robię z siebie męczennicy. I nie chcę za to żadnej jałmużny od - fe - państwa.
          • jakub_lauder Re: dobry pomysł!!!! 31.08.05, 13:52
            Brawo dla Tej Pani! Brawo Mania! :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka