Gość: damian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 13:33 Wiadomo, ze wybory sa bardzo ważne - uwazam, ze nalezy isc na nie. Nie tylko Filar, ale wszyscy kandydaci owinni namawiac, aby isc i glosowac! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Brawo panie Filar! Nasze panstwo od 1989 naprawde sie rozwija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 13:36 Nasze panstwo od 1989 naprawde sie rozwija - szkoda ze politycy pluja na nie i nie potrafia przekazac ludziom szacunku dla własnego kraju. Brawo panie Filar! Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon <prawo rozsadnego kompromisu>= prawodawca Filar 14.09.05, 18:45 Moj <najukochanszy>felietonista oferuje recepte na naprawienie III RP czyli kolejny kompromis, tylko kogo z kim?Jesli to bedzie kompromis p. Filara z np p. prof> szyszkowska to juz moge sobie wyobrazic jak bedzie wygladala post IIIRP!Panie prof mnie sie zawsze wydawalo ze prawo jest pochodne czegos innego a nie kolejnego kompromisu. Jeden juz przy okraglym stole zawarto, dopisano troche w zaciszu Magdalenki przepijajac z kiszczakiem i urbanem i powstalo cos na ksztalt GRUBEJ KRESKI! czy kolejna kreske? , kreseczke ? ma p. prof n mysli?! A demokracja tez chyba nie powinna byc celem !tylko srodkiem sluzacym do zbudowania panstwa uczciwego, przyjaznego obywatelom i bezpiecznego.W krajach gdzie obywatelom zyje sie duzo lepiej, bezpieczniej niz w tzw IIIRP/ np.Usa, wlk. brytania, szwajcaria/ demokracja jest srodkiem do tychze gwarancji zycia na dobry poziomie. Zaufanie do panstwa do jakiego? do panstwa Cimoszewicza? Michnika i Rywina?Przeciez p. wie ze struktury panstwa nie oczyszczone opcja zerowa/ sady, prokuratura, policja, wojsko, / dalej gnija wide najnowszy przyklad sedziowie z Suwalk wydawali rozne postanowienia za...wedzonego wegorza, miod !!! A tenze prof UMK z p. katedry co donosil na wspolpracownikow za dobre paierosy i alkohol! Przeciez pana to nie interesuje/ vide teza z poprzedniego p. felietonu/.LUSTRACJA PROFESORZE,SANACJA WYMIARU SPRAWIEDLIWOSCI, DZIENNIKARZY, POLITYKOW. TRAD W PALACU SPRAWIEDLIWOSCI I NIE TYLKO W TYM PALACU!! To fakt nie prasowy ale rzeczywistosc postkomunistyczna. odnosze wrazenie ze niewazne czy p.tekst maja czytelna teze pan po prostu pisze. po prostu musi pan zaistniec na lamach gw! i dlatego przykro mi to pisac ale PLEC PLECIUGO! to taka mysl pana felietonow, po prostu p. nie szanuje cytlnikow a usiluje schlebiac gawiedzi, wiec zamiast edukowac, wychowywac, uczyc wyrzuca p. z siebie iles tam nie zawsze sensownych, trzmajacych sie sensu zdan okraszonych jakimis <numerkami, swinkami...> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekk Nie musisz lubic Filara, ale przyznaj mu racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 08:24 Nie musisz lubic Filara, ale przyznaj mu racje - to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon tak przyznaje prof. racje-triumf kompromisu 15.09.05, 17:21 darekk slusznie mnie przywoluje do porzadku, wiec na poczatku male wyjasnienie;samego prof. lubie bo madry, sympatyczny to czlowiek!natomiast nie zgadzam sie z jego luzackimi pomyslami na funkcjonowanie mojego kraju np.w dziedzinie prawa; po prostu trudno mi sobie wyobrazic prawo jako kompromis!czy np ofiary wypadkow drogowych powinny zawrzec kompromis z pijanymi kierowcami? a moze zaczepiani, czy poturbowani mieszakncy osiedli z ...blokersami? albo okradani wlasciciele samochodow ze zlopdziejami? mozna by mnozyc te mini kompromisy idac wytyczna z ostatniego felietonu prof. filara!oczywiscie wulgaryzuje te teze ale sam p. prof. az sie prosi aby tak z jego<pomyslami prawodawczymi> polemizowc. Odpowiedz Link Zgłoś