Dodaj do ulubionych

Gra w numerki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 13:33
Wiadomo, ze wybory sa bardzo ważne - uwazam, ze nalezy isc na nie. Nie tylko
Filar, ale wszyscy kandydaci owinni namawiac, aby isc i glosowac!
Obserwuj wątek
    • Gość: Brawo panie Filar! Nasze panstwo od 1989 naprawde sie rozwija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 13:36
      Nasze panstwo od 1989 naprawde sie rozwija - szkoda ze politycy pluja na nie
      i nie potrafia przekazac ludziom szacunku dla własnego kraju.
      Brawo panie Filar!
    • antysalon <prawo rozsadnego kompromisu>= prawodawca Filar 14.09.05, 18:45
      Moj <najukochanszy>felietonista oferuje recepte na naprawienie III RP czyli
      kolejny kompromis, tylko kogo z kim?Jesli to bedzie kompromis p. Filara z np
      p. prof> szyszkowska to juz moge sobie wyobrazic jak bedzie wygladala post
      IIIRP!Panie prof mnie sie zawsze wydawalo ze prawo jest pochodne czegos innego
      a nie kolejnego kompromisu. Jeden juz przy okraglym stole zawarto, dopisano
      troche w zaciszu Magdalenki przepijajac z kiszczakiem i urbanem i powstalo cos
      na ksztalt GRUBEJ KRESKI! czy kolejna kreske? , kreseczke ? ma p. prof n mysli?!
      A demokracja tez chyba nie powinna byc celem !tylko srodkiem sluzacym do
      zbudowania panstwa uczciwego, przyjaznego obywatelom i bezpiecznego.W krajach
      gdzie obywatelom zyje sie duzo lepiej, bezpieczniej niz w tzw IIIRP/ np.Usa,
      wlk. brytania, szwajcaria/ demokracja jest srodkiem do tychze gwarancji zycia
      na dobry poziomie. Zaufanie do panstwa do jakiego? do panstwa Cimoszewicza?
      Michnika i Rywina?Przeciez p. wie ze struktury panstwa nie oczyszczone opcja
      zerowa/ sady, prokuratura, policja, wojsko, / dalej gnija wide najnowszy
      przyklad sedziowie z Suwalk wydawali rozne postanowienia za...wedzonego
      wegorza, miod !!! A tenze prof UMK z p. katedry co donosil na wspolpracownikow
      za dobre paierosy i alkohol! Przeciez pana to nie interesuje/ vide teza z
      poprzedniego p. felietonu/.LUSTRACJA PROFESORZE,SANACJA WYMIARU
      SPRAWIEDLIWOSCI, DZIENNIKARZY, POLITYKOW. TRAD W PALACU SPRAWIEDLIWOSCI I NIE
      TYLKO W TYM PALACU!! To fakt nie prasowy ale rzeczywistosc postkomunistyczna.
      odnosze wrazenie ze niewazne czy p.tekst maja czytelna teze pan po prostu pisze.
      po prostu musi pan zaistniec na lamach gw! i dlatego przykro mi to pisac ale
      PLEC PLECIUGO! to taka mysl pana felietonow, po prostu p. nie szanuje
      cytlnikow a usiluje schlebiac gawiedzi, wiec zamiast edukowac, wychowywac,
      uczyc wyrzuca p. z siebie iles tam nie zawsze sensownych, trzmajacych sie sensu
      zdan okraszonych jakimis <numerkami, swinkami...>
      • Gość: darekk Nie musisz lubic Filara, ale przyznaj mu racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 08:24
        Nie musisz lubic Filara, ale przyznaj mu racje - to oczywiste.
        • antysalon tak przyznaje prof. racje-triumf kompromisu 15.09.05, 17:21
          darekk slusznie mnie przywoluje do porzadku, wiec na poczatku male
          wyjasnienie;samego prof. lubie bo madry, sympatyczny to czlowiek!natomiast nie
          zgadzam sie z jego luzackimi pomyslami na funkcjonowanie mojego kraju np.w
          dziedzinie prawa; po prostu trudno mi sobie wyobrazic prawo jako kompromis!czy
          np ofiary wypadkow drogowych powinny zawrzec kompromis z pijanymi kierowcami? a
          moze zaczepiani, czy poturbowani mieszakncy osiedli z ...blokersami? albo
          okradani wlasciciele samochodow ze zlopdziejami? mozna by mnozyc te mini
          kompromisy idac wytyczna z ostatniego felietonu prof. filara!oczywiscie
          wulgaryzuje te teze ale sam p. prof. az sie prosi aby tak z jego<pomyslami
          prawodawczymi> polemizowc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka