Dodaj do ulubionych

Polskie Radio PiK

IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.05, 09:33
Dlaczego naszej regionalnej rozgłośni publicznej nie zależy na słuchaczach ?
W Toruniu radia PiK słucha 0,7 % , w Bydgoszczy , Włocławku czy Grudziądzu
słuchalność też jest niska. Dlaczego pieniądze z naszych abonamentów są
bezmyślnie marnowane ? Radio PiK powinno integrować nasze województwo ,
podawać najświeższe wiadomości , nie nudzić. Programy poranne i popołudniowe
z założenia informacyjne - to dłużyzny i nuda. Ostatnio słuchałem przez
internet kilku rozgłośni regionalnych i wiem , że można słuchaczy zachęcić do
radia - tylko czy Radio PiK jest tym zainteresowane ?
Obserwuj wątek
    • Gość: BR594 Re: Polskie Radio PiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 10:40
      Człowieku, czy Ty się dobrze czujesz? Radio PIK to jedyna wartościowa stacja w
      regionie. Wszystkie pozostałe poszły w komercje . Nadawanie 24 godz. na dobę
      tych samych piosenek i co godz. bardzo krótkie wiadomości to ma być radio?
      Tylko PIK tworzy wartościowe audycje muzyczne, reportaże itp. Zapomniałeś o
      najlepszych w kraju audycjach i relacjach sportowych? Relacji z imprez
      żużlowych zazdrości nam cała Polska. Zobacz co stało się z Trójką. To już nie
      to samo radio. Totalnie przegina już ciągle "nowe" Pomoże, potem Blue i teraz
      Roxy. Szkoda gadać. Pewnie należysz do grona młodszych słuchaczy i nie
      potrafisz docenić walorów DOBREGO radia. Pozdrawiam
      • Gość: FAN PIKA ZGADZA SIE PIK NAJLEPSZE RADIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 11:10
        ZGADZA SIE PIK NAJLEPSZE RADIO !
    • Gość: BR594 Re: Polskie Radio PiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 10:46
      I jeszcze jedno Karolu, tylko w tym radiu usłyszysz wiadości z całego regionu.
      Za sprawą Redakcji w Toruniu i Włocławku są to rzeczywiście wiadomości
      regionalne. Uważam, że jednym z najlepszych reporterów jest Jastrzębski z
      Włocławka. Nie wiem po co w ogóle ten post. Czyżby po atakach na regionalną
      TVP, kolej teraz na regionalne radio? O to Ci chodzi?
      • Gość: balum Re: Polskie Radio PiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 10:56
        chodzi mu o to że teraz będzie potrzeba załozenia oddzielnej redakcji jako że
        za mało informacji jest z torunia. Według starego scenariusza.
      • Gość: Karol Re: Polskie Radio PiK IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.05, 12:46
        Nie jest ważne czy regionalne radio i TV mają siedzibę w Bydgoszczy czy w
        Radziejowie - dla mnie PiK jest radiem nudnym. Wzorem publicznego radia
        regionalnego jest dla mnie Radio Gdańsk.
        • Gość: Karol Re: Polskie Radio PiK IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.05, 12:58
          Podobny wątek założyłem na forum bydgoskim - tam zrozumieli o co mi chodzi.
          Radio PiK wymaga kapitalnego remontu
          • Gość: BR594 Re: Polskie Radio PiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 16:26
            Tak się składa,że dużo podróżuję i starm się słuchać tylko stacji regionalnych
            i /ZET-ki, ale to inna para kaloszy/. Mają największy zasięg i nie kończą sie
            za rogatkami danych miast. Jak tak bardzo podoba Ci sie radio Gdańsk to Twoja
            sprawa. Masz do tego prawo. Uważam ,że na tle innych stacji lokalnych PIK jest
            dobrym radiem. Pewnie imponują Ci głupkowate konkursy dla osób o zaniżonym IQ,
            i ciągle ta sama muza/ 15 razy w ciągu doby ten sam kawałek/. A gdzie programy
            o ambitnej muzyce, ciekawe reportaże, wieści z regionu, transmisje na żywo. To
            wszystko jest w PIK-u.
            • Gość: okiko Re: Polskie Radio PiK IP: *.tvk.torun.pl 22.10.05, 19:21
              skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle, bo fakt pozostaje faktem; PIK
              ma w Toruniu słuchalność mniejszą niż Brawo, czyli poniżej procenta. ot co.
              • Gość: BR594 Re: Polskie Radio PiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 20:37
                Odpowiedź jest prosta toruński kolego. Newet gdyby w Bydgoszczy miało siedzibę
                radio BBC , to też byście go nie słuchali. Dlaczego? Dlatego,że dla Was
                wszystko co bydgoskie jest złe i należy to bojkotować. Na szczęście takie
                odczucia ma tylko Toruń i niektórzy nastoltkowie z regionu, dla których radio
                bez hip hopu 24 godz. na dobę to nie ciekawe radio tylko przynudzanie. Ale i
                oni kiedyś wyrosną i zaczną szukać czegoś bardziej ambitnego. Niestety
                mentalności torunian już chyba nie zmienimy. Być może w Toruniu, czy też w
                Ciechocinku znalazłoby się jakieś w miarę ciekawe radio niestety zasięg jest
                niewielki. Nie radzę redakcji PIK-a robić wielkich zmian, aby nie podzieliło
                losów radiowej Trójki. Zasięg PIKa jest spory od Brodnicy po Gniezno. Na całym
                tym obszrze tylko Torunianie się skarżą. Ale od jakiegoś czasu wszyscy w
                regionie wiedzą już dlaczego. Wystarczy prześledzić posty na tym forum.
                Pozdrowienia dla przyjacielskiego Torunia
                • Gość: Krzychu Re: Polskie Radio PiK IP: *.tvk.torun.pl 23.10.05, 02:24
                  Oj juz tak nie uogólniaj z tymi toruńczykami bo równie dobrze mógłbym zamienić
                  Toruńczyków na Bydgoszczan że tez traktują wszystko co toruńskie jako "be" co
                  oczywiscie nie jest prawdą. Ja osobiscie jestem z Torunia i mam duzy sentyment
                  do radia PIK a zwłaszcza do relacji sportowych. Pozdro
                  • Gość: mmm Re: Polskie Radio PiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 10:37
                    moim zdaniem jest to radio dziwnie regionalne - bardzo dużo Włocławka, bardzo mało Inowrocławia, Grudziądza czy Brodnicy; co włączę to słyszę że we Włocławku kogoś pobili, ukradli, coś planują- zupełny brak proporcji.
                    Sądzę też że BR594 jest pracownikiem tego radia, prawda?
                    • Gość: balum Re: Polskie Radio PiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 10:45
                      Oczywiście najlepiej oczernic kogos jak się nie ma argumentów. Radio Pik jest
                      dobre choby dlatego że rózni się od tych wszystkich stacji których działalnośc
                      polega na 24 h nadawaniu 15 kawałków z zagaranicy bo to taniej wychodzi. Kiedys
                      dobrym radiem była trójka (publicystyka, dyskusje i tak dalej). Zrobili z niej
                      radio młodzieżowe i się tego nie da słuchac. Niestety podpisuje się pod tezą że
                      chocby było to radio najlepsze w regionie ze wzgledu że jest z bydgoszczy
                      będzie złe i nie dobre.
                    • Gość: BR594 Re: Polskie Radio PiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 11:57
                      Tu niestety nie trafiłeś. Nie jestem pracownikiem PIK-a, choć przyznam,że
                      kiedyś, gdy mieszkałem jeszcze na Śląsku bardzo chciałem pracować w radio. Jak
                      wcześniej pisałem z racji mojej pracy często bywałem w różnych zakątkach
                      Polski. I naprawdę są regiony w Polsce, gdzie PIKa nam zazdroszczą. Sport,
                      muzyka, reportaże. Nie wiem , czy wiesz,że PIk przeprowadza festiwale
                      reportaży. To naprawdę dobre radio i tylko po co takie zaczepne posty . Ale i
                      tak moje argumenty nie będą obiektywnie odczytane, bo jestem z Bydgoszczy.
                      Prawda?
                      • Gość: okiko Re: Polskie Radio PiK IP: *.tvk.torun.pl 23.10.05, 12:38
                        BR594, po pierwsze: nie skarżę się. Stwierdzam fakt. Brawo ma w Toruniu większą
                        słuchalność. Po drugie: pierwsze słyszę, żeby ktoś w tym mieście bojkotował
                        Radio PIK :) Może Ty słyszałeś. Po trzecie: to nie problem ludzi z Torunia (ani
                        nawet Bydgoszczy jako takiej), że tutaj nie słucha się Radia PIK. To problem
                        Radia PIK. Po czwarte: nie jestem kolegą ;)))
                        • Gość: BR594 Re: Polskie Radio PiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 14:06
                          Przepraszam Koleżankę
                          • Gość: okiko Re: Polskie Radio PiK IP: *.tvk.torun.pl 23.10.05, 16:44
                            ależ nie szkodzi :)))
            • sdb Re: Polskie Radio PiK 23.10.05, 17:11
              Gość portalu: BR594 napisał(a):

Pewnie imponują Ci głupkowate konkursy dla osób o zaniżonym IQ,
              > i ciągle ta sama muza/ 15 razy w ciągu doby ten sam kawałek/.

no to z ta ZETka chyba troche spudlowales bo roznorodnoscia niewiele sie ona
              rozni od RMFki GRY i najglupszej ze wszystkich ESKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka