IP: *.petrus.com.pl 12.11.05, 23:28
A propose Tawerny szantry to w "artykule" bzdura na bzdurze i bzdurą pogania. Po pierwsze rezerwacja jest bezpłatna, po drugie wcale nie jest brudno, jest to jedna z nielicznych knajp gdzie jest człowiek obsługiwany przy stoliku. Grają szanty? A co mają grać w Tawernie Żeglarskiej? R'n'B ?!
Namawiam autora żeby jeszcze raz przeszedł się do szantry.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pablo Re: Puby IP: *.akademiki.uni.torun.pl 14.11.05, 11:15
      Zgadzam się z przedmówcą. Ostatnio oprócz szant można usłyszeć czasem polskiego
      i zagranicznego rocka. Jednak co może być grane w tawernie jak nie szanty?
      Podobnie rezerwacja. Nie raz zamawiałem tam stolik i o żadnych opłatach nie
      słyszałem. Kolejne przekłamanie to sama nazwa tawerny, pisze się "Shantry" a
      nie szantry. Chciałem zwrócić również uwagę, iż cały artykół był sponsorowany
      przez Kompanię Piwowarską, której to alkohole nie znajdują się w ofercie
      tawerny. Wniosek nasuwa się sam, tymbardziej, że pozostałe słabiej ocenione
      lokale również nie posiadają ich na stanie.
      • Gość: bartosz A ja najbardziej lubie Gęsią Szyję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:19
        A ja najbardziej lubie Gęsią Szyję!
        Generalnie naprawde w Toriuniu jest gdzie zjeść i sie zabawic.
      • wojtekh80 Re: Puby 03.04.07, 09:41
        Black Rock!-Ja ostatnio znalazłem super miejsce w Toruniu. Z tego, co wiem jest
        to całkiem nowy pub. Można tam posiedzieć przy dobrym drinku i przy okazji
        posłuchać rockowych kawałków. A dla wszystkich zainteresowanych- bardzo fajny
        klimat również dla osób już po:) studiach. Do zobaczenia w Black Rocku, ul.
        Żeglarska!!!
    • Gość: bartosz Brawa za takie zestawienia - wiecej i czesciej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:19
      Brawa za takie zestawienia - wiecej i czesciej.
      • grey100 Re: Brawa za takie zestawienia - wiecej i czescie 14.11.05, 15:47
        Gość portalu: bartosz napisał(a):

> Brawa za takie zestawienia - wiecej i czesciej.

Tylko może lepiej, by dokonywał tego ktoś kompetentny. Śmiem twierdzić, że
        autor przewodnika taką osobą nie był. Trudno, by takie zestawienia robili za
        każdym razem Bikont z Makłowiczem ale podstawowa wiedza kulinarna jest pożadana.
        • Gość: Heniek Re: Brawa za takie zestawienia - wiecej i czescie IP: *.petrus.com.pl 16.11.05, 16:58
          Zgadzam się z Bartoszem,że przewodnik jest bardzo dobry.Jaka wiedza kulinarna,
          człowieku, najważniejsze dane zostały podane.A co do Tawerny Szantry-zgadzam się
          z autorem dodatku, że oprócz syfu i brudu nic tam ciekawego nie ma.Natomiast
          rezerwacja jeszcze jakiś czas temu była płatna-autorzy przewodnika przeoczyli tę
          zmianę,ale to drobna pomyłka. Aha i co do muzyki-faktycznie można siedząc tam
          cholery dostać słuchając w kółko tego samego.
          Pozdrawiam
          • Gość: Zenon Re: Brawa za takie zestawienia - wiecej i czescie IP: *.torun.mm.pl 17.11.05, 00:08
            i plastikow tez nie ma za czym Heniek chyba teskni :))
    • Gość: Xavery Re: Puby IP: *.petrus.com.pl 16.11.05, 17:04
      Dodatek jest bardzo dobry-wiedza kulinarna nie jest potrzebna do recenzji
      restauracji.Wszystkie potrzebne dane są.Wspomniana Tawerna została w dodatku
      ostro potraktowana-ale słusznie,bo niczego ciekawego sobą ten lokal nie
      reprezentuje.I można tam faktycznie cholery dostać,słuchając w kółko tego samego.
      • grey100 Re: Puby 17.11.05, 10:36
        Może czegoś nie rozumiem. Kiedy idę do restauracji, to po to, by coś zjeść.
        Kiedy idę do tawerny szantowej, to zeświadomością, że będą mi towarzyszły
        szanty. Twierdzisz, że wiedza kulinarna jest niepotrzebna do pisania o
        restauracji. No żarty chyba!!!. Może ty łazisz do restauracji, by popatrzeć na
        ściany i otaczające cię towarzystwo. No ja po czymś takim będę głodny. Opis
        restauracji był wyjątkowo dyletancki. Niech to robią specjaliści! Zgadzam się,
        że Tawerna Szantry została potraktowana nieuczciwie.
    • Gość: ya Re: Puby IP: *.torun.mm.pl 17.11.05, 23:06
      dodatkek jest denny. wydaje mi sie ze autor nie byl w takich pubach jak bunkier czy kotwica albo jest po prostu fanem bialych rekawiczek i gwizdkow stad ta niechec.
      • Gość: ra Re: Puby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 16:13
        A był ktos w kafeteri w Dworze Artusa? Nawet nie wiedzialem, że jest tam taki
        lokal... Z checią poczytal bym wiecej na temat tego lokalu. Bo dowiedzialem się
        tylko, że jest najlepszy na starówce... ;)
      • Gość: b3ut Re: Puby IP: *.torun.mm.pl 21.11.05, 16:40
        ten "ranking" ma tylko jedna zalete: wymienia duza ilosc lokali. Dalej nie ma
        sensu czytać bo autor albo usiłuje być dowcipny (vide: Bunkier) albo wlazi w zad
        sponsorowi.
        • Gość: hałka Re: Puby IP: *.petrus.com.pl 01.12.05, 20:15
          No jak ktoś jest zbuntowaną nastolatką to nie spodoba mu się opis miejsca kultu(Bunkier)-swoją drogą oddający zakulisowe realia tego miejsca. Dodatek miał być z założenia subiektywny-i jest. Czy to dobrze czy źle-to już inna sprawa. Na pewno dobrze się go czyta i fajnie konfrontuje własne opinie z tym,co jest tam napisane. Oby więcej takich dodatków!
          Pozdrawiam
    • Gość: betty Re: Puby IP: *.tvk.torun.pl 03.01.06, 22:05
      dodatek przejrzałam dokładnie od razu gdy sie ukazal i przyznam szczerze -
      zawiodlam sie! bylam w wiekszosci knajp o ktorych piszecie i nie da sie ukryc ze
      dosc mocno mijacie sie z prawda!!!!przewodnik subiektywny - ok, nie bede sie
      wypowiadac na temat waszych opinii o poszczegolnych miejscach, no ale czy tak
      trudno pojsc do knajpy i zapytac barmana ile maja miejsc siedzacych i czy jest
      klimatyzacja??no i czy rezerwacja jest platna czy tez nie??w wielu miejscah
      bylam, sama zapytalam, i utwierdzilam sie w przekonaniu ze napisaliscie
      bzdury!no i sa bledy w nazwach lokali(zarowno w wersji z gazety jak i na
      stronie)...ale ogolnie czekam na kolejny taki dodatek zeby porownac wlasne
      odczucia z tym co napiszecie.
    • mavellis Nie ma to jak stary dobry pub Pod Aniołem! 18.01.06, 14:54
      Nie ma to jak stary dobry pub Pod Aniołem!
      • folkatka Re: Nie ma to jak stary dobry pub Pod Aniołem! 18.01.06, 21:02

Czarny Tulipan na Sienkiewicza rulezzzzzzzzzzzzzz
    • ave_davanita Re: Puby 13.02.06, 20:39
      Niezłe podsumowanie toruński pub'ów chociaż moim zdaniem trochę krzywdzące
      szczególnie dla Bunkra. Od dawna tam co prawda nie byłam, ale nie mogę się
      zgodzic z opinią że jest tam niebezpiecznie. Dodatkowo nie przychodzą tam tylko
      długowłosi, a muzyka leci różna nie tylko mocne dźwięki metalowe czy rockowe
      (niestety). Poza tym brakije mi w tych opiniach Jazzgodu do którego w piątekowe
      i sobotnie wieczory ludzie walą drzwiami i oknami. Przyjemny lokal, ale niestety
      klimatyzacja nie nadąża za ilością dymu i pary, ale i tak lokal jest super.
      • jan996 Bardzo fajnie jest w Szwejku 14.02.06, 09:06
        Bardzo fajnie jest w Szwejku
    • hary50 Re: Puby 30.06.06, 09:40
      mysle ze informacja o pubie mefisto jest nieaktualna.lokalu pod tym adresem juz
      niema od roku.obecnie jest nowy lokal pod nazwa CLUB DE PRESJA .jest to lokal z
      nowym ciekawym wnetrzem,dobra muzyka i super barmanem.otwarty jest od godz 15 do
      ostatniego klienta.lokal przyciaga fanow dobrej muzyki,blues,rock,i innej.bardzo
      mila i spokojna atmosfera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka