Dodaj do ulubionych

Kujawiak/Hydrobudowa rozważa przenosiny do Bydg...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:58
ja tego nie kupie, jak zrobia inni kibole nie wiem,
kibicom Dumy Kujaw serdecznie wspolczuje,
co do nazwy kluby to proponuje kondom/hydrobudowa bydgoszcz,
niech odpowiednie sluzby zaczna sie przygladac przetargom na roboty budowlane
organizowanym przez miasto, bo wiadoma ze firma H nie robi nic charytatywnie.
ps. kondom to internetowa ksywa preztdenta miasta konstantego dombrowicza
Obserwuj wątek
    • Gość: Www Kujawiak/Hydrobudowa rozważa przenosiny do Bydg... IP: *.zse.bydgoszcz.pl 16.11.05, 11:01
      h,mmm jestem z Bydzi i ciekawi mnie jakimi pobódkami kierowali się włodarze
      włocławskiej drużyny. Reszta jest ok. To przecież biznes a nie sentymenty. I
      błagam panowie, nie piszcie że Bydgoszcz znowu komuś coś zabiera tak? To jest
      decyzja Włocławskich działaczy albo sponsora. Mi to rybka bo boję się rozrób
      na stadionach piłkarskich i tak czy tak nie będę chodził na te mecze :)
      • Gość: Nemo Re: Kujawiak/Hydrobudowa rozważa przenosiny do By IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:09
        Tu chodzi o awans zespołu do I ligi. We Włocławku nie ma stadionu spełniającego wymogi tej ligi więc stąd przenosiny do Bydgoszczy. Żadnych innych przyczyn nie ma.
        • Gość: Www Re: Kujawiak/Hydrobudowa rozważa przenosiny do By IP: *.zse.bydgoszcz.pl 16.11.05, 11:22
          to rozumiem. Tez tak myślałem, bo przecież kibice i atmosfera we Włocławku na
          pewno jest
    • Gość: Www Re: Kujawiak/Hydrobudowa rozważa przenosiny do By IP: *.zse.bydgoszcz.pl 16.11.05, 11:03
      jedno racja, współczucie dla kibiców z Włocławka. Nie jest to ich wina ani wina
      Bydgoszczan. Pewnie busines :)
    • Gość: WALANGO Dlaczego Bydgoszcz kradnie Włocławkowi Kujawiaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:18
      Dlaczego Bydgoszcz kradnie Włocławkowi Kujawiaka?
      Nie ma wlasnych druzyn?
      Podobno jest stolica polskiego sportu????
      Maja Chemika, Zawisze, Polonię....
      Macie toruniaki racje, ze jest wyjatkowo pazernym miastem!
      I czemu wszystko w tajemnicy, po cichu? Tak postepuja dzentelmeni?
      A my mozemy Bydgoszczy zabrac Astorię i wioślarzy?
      • Gość: Www Re: Dlaczego Bydgoszcz kradnie Włocławkowi Kujawi IP: *.zse.bydgoszcz.pl 16.11.05, 11:23
        o co Ci chodzi? Kto kradnie? Czytałeś wyżej co tu ludzie piszą? ? Jeny co za
        jełopy. Nie opdpowiadamy tylko za "trzęsienie ziemi, gradobicie i koklusz"
        • patajka1 Re: Dlaczego Bydgoszcz kradnie Włocławkowi Kujawi 16.11.05, 11:55
          Gdyby to Wloclawek podkupil druzyne - oj to by bydgoszczanie wytoczyli ciezkie
          działa.
          • Gość: Rex Nie chcemy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.11.05, 12:06
            my w Bydgoszczy tego nie chcemy, pewnie i tak mało kto będzie chodził na mecze.
          • Gość: Www Re: Dlaczego Bydgoszcz kradnie Włocławkowi Kujawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:28
            nie czytałeś ? Nie chodzi o podkupienie bo my kasy nie dajemy. Chodzi o stadion
            z licencją albo taki który ją w razie czego dostanie i wszystko. Ja współczuję
            kibicom we Włocławku ale Live is brutal. Drużyna chce ekstraklasy i musi miec
            stadion. Taniej przenieść ją do Bydzi niż taki zbudować
            • Gość: Jacek Re: Dlaczego Bydgoszcz kradnie Włocławkowi Kujawi IP: *.library.utoronto.ca 22.11.05, 02:24
              Dales popis ze znajomoscia angielskiego! W znaczeniu "zycie" pisze sie "life".
    • Gość: kibic ZAWISZY ŚWIETNA WIADOMOŚC BRAWO HYDROBUDOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:54
      SWIETNA WIADOMOŚĆ BRAWO HYDROBUDOWA.CZEKAMY NA WIELKĄ PIŁKĘ NOŻNĄ NA ZAWISZY
      • Gość: king Re: ŚWIETNA WIADOMOŚC BRAWO HYDROBUDOWA IP: 87.207.214.* 16.11.05, 12:05
        Cała Polska niech usłyszy 2 liga dla Zawiszy!!!
      • Gość: Jacek Re: ŚWIETNA WIADOMOŚC BRAWO HYDROBUDOWA IP: *.library.utoronto.ca 22.11.05, 02:48
        Nie wiem co w tym takiego swietnego. Kiedys jako kibic Kujawiaka grajacego wowczas w nizszych klasach zyczylem Zawiszy czy Polonii jak najlepiej. Byl to prawdziwy i naprawde fajny sport. Dzisiaj kilku facetow chce na sporcie dorobic sie jak najwiecej i dlatego stwarzaja taki sytuacje. Prowadzi to do antagonizmow w regionie, ktorych i bez tego jest niemalo. Przeciez gdyby chodzilo tylko o liczbe kibicow i stadion to lepiej byloby kupic Polonie Warszawa, ktora jest juz w pierwszej lidze, wiadomo jaki ma stadion i ile kibicow przychodzi na mecz! Jezeli dojdzie do takiego rozwiazania to stworzony zostanie precedens, ktory bedzie powielany w przyszlosci przez kazdego, wlasciciela, ktory zechce zarobic wiecej gdziekolwiek indziej. I co wtedy powiesz jak znajdzie sie bogatszy sponsor i da tyle szmalu, ze wykupi Zawisze do innego miasta. A w ogole to w ten sposob niszczy sie tradycje miast, nazwy klubow, barwy klubowe itd. Nie wiem jak kibicowalbym "obcej" druzynie. A co z pilkarzami Zawiszy grajacymi w IV lidze, przeciez teoretycznie drugoligowcy sa lepsi. A w sytuacji odwrotnej niektorym drugoligowcom "grozi" gra w IV lidze. Nic mi nie pasuje, uwierz mi. Nie mam na to zadnego wplywu, podobnie jak wiekszosc kibicow. Tak wyglada dzisiejszy business, a wlasciwie jest to mala jego czesc na drodze do globalizacji. MIeszkajac od wielu lat za wielka woda moge powiedziec "I don't care", ale wierz mi nie wszystko co pochodzi stad nadaje sie do wprowadzenia w Polsce. Pozdrawiam.
    • Gość: adam Re: Kujawiak/Hydrobudowa rozważa przenosiny do By IP: *.petrus.com.pl 16.11.05, 13:07
      powiem tak, Bydgoszcz powinna miec pilke conajmniej na poziomie 2 ligi!!!! to
      jest fakt niepodwazalny. wg mnie powinna nawet grac w 1 lidze, bo skoro graja w
      niej takie wiochy jak Wronki czy Grodzisk czy Lęczna to takie miasto jak
      Bydgoszcza wrecz musi byc obecna w lidze!!!jesli zas chodzi o sposb w jaki
      to "osiagnie" to jest to dla mnie normalka patrzac na bydgoskie realia i
      nawyki;)
      BTZ od dlugow uciekl, Astoria istnieje tylko dzieki prezydentowi Bydzi, hokej
      napewno bedzie za jakies 2-3 lata( znaczy sie zaraz po tym jak wybuduja sobie
      nowy torbyd). takich przykladow moglbym podac jeszcze kilka ale po co?
      czy to cos zmieni??? nie! oni i tak i siak dopna swego! bo to miasto ma ludzi
      ktorzy cos dla niego robia, ma sile przebicia!!! a u nas....nawet obwodnicy nie
      potrafia otworzyc hahahaha!
      podsumowujac-
      • Gość: Www Re: Kujawiak/Hydrobudowa rozważa przenosiny do By IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:31
        trochę złośliwy tekst :). No ale tu myślę kolega jeden ma rację chodzi o
        stadion i aspiracje 1 ligowe. To chyba tyle. Bydzia nie szukała drużyny która
        może kupić bo nie ma kasy ani do głowy by to tez nie przyszło. Ale skoro ktoś
        chce taką przenieść to czemu nie. Już dwa lata temu były takie przymiarki z
        inną drużyną.
        • wet3 Re: Kujawiak/Hydrobudowa rozważa przenosiny do By 16.11.05, 15:20
          Niezaleznie od jakichkolwiek przyczyn przeniesienia Kujawiaka (o ile do tego
          dojdzie)do Bydgoszczy, we Wloclawku oraz w innych miastach pozostanie niesmak i
          podejrzenie Bydgoszczy o pazernosc oraz kaperownictwo. Taka jest ludzka natura.
          Podejrzliwosc te podsyca kaperownictwo uprawiane przez Bydgoszcz w przeszlosci.
          • ka_zet Re: Kujawiak/Hydrobudowa rozważa przenosiny do By 16.11.05, 15:27
            wet3 napisał:

> Niezaleznie od jakichkolwiek przyczyn przeniesienia Kujawiaka (o ile do tego
            > dojdzie)do Bydgoszczy, we Wloclawku oraz w innych miastach pozostanie niesmak i
            >
            > podejrzenie Bydgoszczy o pazernosc oraz kaperownictwo. Taka jest ludzka natura.
            >
            > Podejrzliwosc te podsyca kaperownictwo uprawiane przez Bydgoszcz w przeszlosci.

"kaperownictwo"

Polska język trudna język... :>
            • a_weirdo Re: Kujawiak/Hydrobudowa rozważa przenosiny do By 16.11.05, 15:32

> Polska język trudna język... :>

Wet3 ma swoją historię, swoją ortografię, no i swój "polska język"... ;)
              • wet3 do ka_zet i a_weirdo 16.11.05, 15:45
                a_weirdo napisał:

>
                > > Polska język trudna język... :>
                >
                > Wet3 ma swoją historię, swoją ortografię, no i swój "polska język"... ;)

To dla was jezyk polski jest zbyt trudny. Nie wypisujcie glupot! Zrobcie bardzo
                wielki wysilek i zajrzyjcie do "Slownika jezyka polskiego" (tom 1-szy s.975).
                Kaperownictwo: przekupywanie, pozyskiwanie, kaptowanie kogos, zwlaszcza
                zawodnikow rywalizujacego klubu sportowego w celu zwrebowania ich do swego
                klubu; kaperowanie.
                • ka_zet Re: do ka_zet i a_weirdo 16.11.05, 15:51
                  wet3 napisał:

> a_weirdo napisał:
                  >
                  > >
                  > > > Polska język trudna język... :>
                  > >
                  > > Wet3 ma swoją historię, swoją ortografię, no i swój "polska język"... ;)
                  >
                  > To dla was jezyk polski jest zbyt trudny. Nie wypisujcie glupot! Zrobcie bardzo
                  >
                  > wielki wysilek i zajrzyjcie do "Slownika jezyka polskiego" (tom 1-szy s.975).
                  > Kaperownictwo: przekupywanie, pozyskiwanie, kaptowanie kogos, zwlaszcza
                  > zawodnikow rywalizujacego klubu sportowego w celu zwrebowania ich do swego
                  > klubu; kaperowanie.

Erm, przepraszam. Istotnie jest takie słowo. Sądziłem że chodzi ci właśnie o
                  "kaperowanie" i się wygłupiłem w rezultacie...

• Gość: KOŁO Re: do ka_zet i a_weirdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 16:13
                    Zawisza sam wywalczy sobie II ligę, ale najpierw w tym roku wejdziemy do III :)
                    • Gość: adam Re: do ka_zet i a_weirdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 18:25
                      Czy moglibyscie zrobic wypad z f.Torunia ?
                      Nie jestescie tu mile widziani.
                      • Gość: kiecaj Re: do ka_zet i a_weirdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 18:28
                        Admin się znalazł :))
                      • Gość: KOŁO Re: do ka_zet i a_weirdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 18:38
                        Piszą o nas to biuerzemy udział w dyskusji
                        Nic o nas, bez nas :)
                      • Gość: adam Re: do ka_zet i a_weirdo IP: *.petrus.com.pl 16.11.05, 19:13
                        nie myslic tego adama co napisal "wypad" z tym Adamem ktory pisal posta
                        powyzej;)
                        ja lubie dyskusje i nie robi mi roznicy z kim ta dyskusje tocze!
                        pozdrawiam
          • Gość: Www Re: Kujawiak/Hydrobudowa rozważa przenosiny do By IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 18:45
            ale wymyślił hehehehe
            • yaraz82 Trzeba dać im szanse 16.11.05, 22:22
              Trzeba dać im szanse!!!
              • Gość: macao Re: Trzeba dać im szanse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:19
                Komu? Tym zwyrodniałym bydgoskim bandytom? Chyba cie pogieło.
      • malgoch [...] 16.11.05, 22:44
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: kazik Re: Kujawiak/Hydrobudowa rozważa przenosiny do By IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 17.11.05, 06:51
          bajdurzusz,pan yaraz82 ma racje.dac szanse i potem sie cieszyc,i to sportem,a
          nie sentymentami do nazw i do tego rodem z ery wiesz jakiej.
      • Gość: Polak Re: Kujawiak/Hydrobudowa rozważa przenosiny do By IP: *.org / *.org 18.11.05, 03:04
        tyfusie zamknij swoją śmierdzacą morde!!!!!!!!!!!!Lepiej długi pospłacajcie
        postkomunistyczne świnie!!!!!!!!!
    • Gość: daria No to bydgoskie afery sie rozlezą do Kujawiaka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:34
      No to bydgoskie afery sie rozlezą do Kujawiaka...
      • Gość: Trojan1 Re: No to bydgoskie afery sie rozlezą do Kujawiak IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.05, 21:47
        I jak lubic Bydzie Byli,sa i beda "TYFUSAMI"Od dziecka pamietam ich
        zachlannosc.Nic swojego,a wszystko co lepszy sciagnac do siebie.Pazerniaki von
        z tego forum!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Genio Re: No to bydgoskie afery sie rozlezą do Kujawiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:55
          hehehe poczytaj posty w temacie Skandal o TVp . Tam zobaczysz kto pazerny i kto
          chce mieć wszystko darmo.
    • Gość: Nie zabiorą !!! Nie zabiorą Kujawiaka Włocławkowi!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:49
      Nie zabiorą Kujawiaka Włocławkowi!!!!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=32115961
      • Gość: KOŁO Re: Nie zabiorą Kujawiaka Włocławkowi!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:20
        Bydgoszcz nic nikomu nie chciała zabrać, to właściciele klubu chcieli przenieść go.
        Ale widać że co niektórzy są ograniczeni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka