Dodaj do ulubionych

Obwodnica otwarta z poślizgiem

IP: *.tvk.torun.pl 16.11.05, 19:18
cytat:
"Pasy, które wymalowaliśmy we wtorek, zmył deszcz" - uszczypnijcie mnie

Oddano wiec oficjalnie obwodnice ktorej nie oddano bo deszcz zmyl pasy a
oficjele sa najwazniejsi i podstawa to wstega.. Obawialem sie ze beda klotnie
kto ma zaczynac przecinac wstege a kto konczyc. Jednak oficjele to
inteligencja, nie to co ja. Kazdy ucinal, bo ustawili sie w rzadku. Ledwo sie
zmiescili ale mogli sobie pogratulowac
Obserwuj wątek
    • kerryman Czym oni malowali u licha? 16.11.05, 21:28
      Wydawalo mi sie ze maluje sie farba nitro, lub czyms innym, ale szybkoschnacym i
      nie rozpuszczalnym w wodzie. Nawet jak chwile po malowaniu spada deszcz, nic nie
      powinno to farbie zaszkodzic. A oni czym? Akwarelkami pomalowali?
      • malgoch Re: Czym oni malowali u licha? 16.11.05, 22:01
        Pewnie używali farby wodnej ale skąd Ty możesz o tym wiedzieć jak jesteś na
        etapie akwarelek :)
      • Gość: b3ut Re: Czym oni malowali u licha? IP: *.torun.mm.pl 16.11.05, 23:07

> Wydawalo mi sie ze maluje sie farba nitro, lub czyms innym, ale szybkoschnacym
        > i
        > nie rozpuszczalnym w wodzie.
        Rozpuszczalna w wodzie to jest sól :))
        • Gość: mario Re: Czym oni malowali u licha? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 06:18
          W wielu miejscach malowano pasy i po kilku minutach wjechaly na to samochody a
          co wiecej w wielu przypadkach w niedlugim czasie spadl deszc i jakos nic sie
          nie zmylo.A ty koles co tak sie wstawiasz za tymi drogowcami to moze jestes
          jednym z nich:(Jedynie moznabylo pomalowac akwarelami aby po kilku minutach
          zmyl je deszcz.A nie sorrki-moze malowali kreda hehe.
          Po co to otwierac z wielka pompa cos czego nie mozna uzywac jeszcze przez jakis
          czas.A moze chodzilo tylko o wstege.Gdzie czegos nie robia to zawsze porazka!!!
    • Gość: torunianin Re: piątkowy śnieg zmyje resztę?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 06:19
      Oby ten zapowiadany snieg nie zmyl czasem asfaltu z tymi pasami :))))))
      • sdb Re: piątkowy śnieg zmyje resztę?? 17.11.05, 07:31
        nie moge sie nadziwic waszemu optymizmowi i entuzjazmowi

znowu oczywiscie wszystkiemu winny Zaleski
        • Gość: Grabinx Re: piątkowy śnieg zmyje resztę?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 09:38
          Z tego co dortarło do moich uszu wynika, że ten artykuł to same brednie. Po
          pierwsze nie zmylo farby tylko ostatnio mielismy deszczowe dnia nie można kłaść
          farby na mokrą nawierzchnię. Sprowadzili więc maszynę, która osuszała asfalt i
          kładła farbę ale owa się zepsóła. Tak też powstała zwłoka. I to wszystko. Trudno
          mi uwierzyć w treść artykułu i tekst, że ktoś kład taką farbę, która się zmyła.
          Pozdrawiam.
          • jakub_lauder Re: piątkowy śnieg zmyje resztę?? 17.11.05, 14:06
            Obstawiamy zaklady? Kiedy pojawia sie koleiny od ciezarowek:

a) do konca zimy?
            b) po pierwszych slonecznych dniach wiosny
            c) na poczatku lata
            b) po roku, dwoch, trzech... czy jak tam sie dzieje na porzadnych autostradach
            • Gość: urzedas Re: piątkowy śnieg zmyje resztę?? IP: 158.75.35.* 17.11.05, 14:56
              k....., gdzie wy macie rozumy? lepiej nic nie robic? jest obwodnica, jezdzi nia
              juz pelno samochodow. W centrum sie troche poluznilo O CO CHODZI? Lauder
              malkontencie???
              • kerryman Re: piątkowy śnieg zmyje resztę?? 17.11.05, 15:20
                urzedas napisał(a):

> k....., gdzie wy macie rozumy? lepiej nic nie robic? jest obwodnica, jezdzi nia
                >
                > juz pelno samochodow. W centrum sie troche poluznilo O CO CHODZI? Lauder
                > malkontencie???

Alez my sie cieszymy niezmiernie z otwarcia obwodnicy. Chodzi tylko o zbuka z
                malowaniem pasow. O nic innego. To sa profesjonalisci, wiedza co robia i wymaga
                sie od nich, zeby wszystko bylo ok. To nie malarze artysci. No chyba ze tak i w
                tym wlasnie problem.
              • jakub_lauder Re: piątkowy śnieg zmyje resztę?? 17.11.05, 17:01
                Gość portalu: urzedas napisał(a):
                > k....., gdzie wy macie rozumy? lepiej nic nie robic? jest obwodnica, jezdzi
                nia
                >
                > juz pelno samochodow. W centrum sie troche poluznilo O CO CHODZI? Lauder
                > malkontencie???

Po prostu oceniam jakos prac naszych kochanych drogowcow w ostatnich
                latach... i szacuje jak im tym razem wyszlo :-)
                Ktory to powiedzial, ze koleiny powstaja bo za gorace lato bylo?

• Gość: mieszczanin Re: piątkowy śnieg zmyje resztę?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 17:06
                  lauder, od oceny jakosci to sa odpowiednie sluzby a ty mozesz miec wrazenie lub
                  spostrzezenia i tyle. A w nawiazaniu do urzedasa to masz stary racje czego bys
                  sie nie tknal to zaraz znajduja sie recenzenci czyli najlepiej nic nie robic!!!
                  A moze jest tak, szacowne grono fachowcow, ze lepiej bylo o pol dnia pozniej
                  otworzyc obwodnice a w zamian nie miec lauderow i podobnych, ktorzy zauwaza ze
                  pasy swiezo namolowane sie rozplywaja?
                • kerryman buble buble 17.11.05, 18:28
                  >Ktory to powiedzial, ze koleiny powstaja bo za gorace lato bylo?

No wlasnie....
                  Ja sie czasem zastanawiam - dlaczego w Polsce ciagle ma to miejsce - zbudowac
                  kawal drogi, wydac kilkanascie milionow, obojetnie, czy dofinansowywane przez
                  unie czy nie - i zrobic to tak beznadziejnie, zeby po krotkim czasie zaczely
                  sie robic koleiny. Czas pokaze. Na razie nic, tylko miec nadzieje ze nam bubla
                  nie zrobili.
                  Ale jak dobrze wiecie, to zjawisko ma miejsce wszedzie. Nowe drogi, juz po roku
                  masa kolein i dziur. Zamiast wydac chocby dwa razy tyle za porzadna
                  nawierzchnie, nasze wladze wola wybrac najtansza oferte z przetargu i po roku z
                  naszych podatkow (znow) latac dziury. Jak sie nie wkurzyc.
                  Miejmy nadzieje ze bubel z pasami to dobry znak.... hehehe
          • mathias_sammer Re: piątkowy śnieg zmyje resztę?? 17.11.05, 15:02
            Znow narzekamy zamiast cieszyc sie obwodnica?:)

M.S.
    • Gość: ja Re: Obwodnica otwarta z poślizgiem IP: *.tvk.torun.pl 17.11.05, 17:50
      Wszyscy sie ciesza obwodnica ale jezeli cos jest nieukonczone to nie mozna
      oddawac. Ja mam pretensje do tych oficjeli ktorzy ledwo co zmiescili sie na
      szerokosci obwodnicy.
      Mam pretensje do drogowcow bo nikt mi nie powie ze malowac musieli ostatniego
      dnia przed oddaniem jak wiadomo ze moze padac
      • Gość: bartosz Skad mogli wiedziec ze w przeddzien zepsuje sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 17:55
        Skad mogli wiedziec, ustalajac termin, ze w przeddzien zepsuje sie maszyna do
        malowania pasow?
        Mieli ustalic termin z 3 dniowym zapasem, by blokowac 3 dni gotowa obwodnice?
        • Gość: mieszczanin N Skad mogli wiedziec ze w przeddzien zepsuje s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 18:06
          w dzisiejszej gospodarce obowiazuja twarde warunki gry i nikogo nie stac na
          bledy, moze zle sie stalo ze oficjele przecieli i nikt zaraz po tym nie mogl
          jezdzic, ale to miesci sie w kontrakcie. Dziwi mnie natomiast atak dziennikarzy
          i nie tylko na calosc. obrazest teraz wytworzony taki jak by znowu cos
          spieprzono a jest ODWROTNIE TORUN ma 1/2 RINGU 24km bezkolizyjnej drogi
          ekspresowej z mozliwoscia dobudowania drugiej nitki i mozna przeklasyfikowac
          caly odcinek na AUTOSTRADE i TO JEST SUKCES. teraz nalezy ring zamknac i tym
          powinny zajac sie media i wszyscy tak zatroskani o rozwoj Torunia
        • Gość: ja Re: Skad mogli wiedziec ze w przeddzien zepsuje s IP: *.tvk.torun.pl 17.11.05, 18:51
          Gość portalu: bartosz napisał(a):

> Skad mogli wiedziec, ustalajac termin, ze w przeddzien zepsuje sie maszyna do
          > malowania pasow?
          > Mieli ustalic termin z 3 dniowym zapasem, by blokowac 3 dni gotowa obwodnice?

Pasy malowali na asfalcie. Asfalt lezy juz od dawna. Oddanie obwodnicy to
          podpis pod dokumentem (po badaniach itp) a nie pomalowanie pasow
          Przewidziec awarii maszyny sie nie da, ale mozna bylo przewidziec ze pgoda
          moze popsuc termin co o tej porze roku jest bardzo prwadopodobne. I to moim
          zdaniem powod aby pasy malowac np tydzien przed planowanym oddaniem czyli
          podpisaniem dokumentu ze jest gotowa trasa do przyjecia ruchu aut.
          PS Kazdy normalny czlowiek tez chcialby miec margines bezpieczenstwa na awarie
          maszyny.
    • torunianin1 Czekalismy 20 lat, a 1 dzień nam przeszkadza? 17.11.05, 18:30
      Czekalismy 20 lat, a 1 dzień nam przeszkadza?
      • Gość: malczewski poznanska odciążona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:16
        a ja mam w d.. czy sie pasy rozplywaja czy nie. fachowcy z gazety rzeczywiscie
        nie rzetelne info podaja. bo taka farba nie moze sie rozmyc od deszczu a co
        najwyzej nie trzymac kladziona na mokrej nawierzchni. a ze na koniec maluja?
        czyjas wina jest? ale i tak oddane jest to 15 dni po poczatkowym terminie bo na
        tablicach informacyjnych byla podana data konca pazdziernika. widac opoznienie
        musi byc. polska.
        ale nie ma co plakac, ja mieszkam na poznanskiej i juz od wczoraj widze efekt.
        dotychczas trzeba bylo czekac przechodzac przez jezdnie a dzis raz dwa. tiry
        zniknely, halas zmalal no brawo.
        teraz drogowcy a raczej decydenci bierzmy sie za poznanska. znas ktos jakis termin?
        • Gość: drogowiec poznanska odciążona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 09:53
          mam taka ciekawostke dla wszystkich malkontentow S-10 Otoz w miescie gnieznie
          10.11 otwarto UROCZYSCIE obwodnice torunska!!!! zrobili to oficjele a ruch
          puszczono 11.11. o 7.00 i wszyscy sie ciesza ze jest obwodnica a nie narzekaja
          ze jest. wiecej wiary panie i panowie. zainteresowanym podsylam link i pzdr
          www.gniezno.home.pl/index.php?p_portal_pokaz=news&p_news_idname=1131657577
          • Gość: gniezno poznanska odciążona IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.05, 06:29
            wczoraj wracałem z Poznania, super jest obwodnica Gniezna!!!
      • Gość: tomasso Re: Czekalismy 20 lat, a 1 dzień nam przeszkadza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 12:27
        Malkontentów zapraszam do naszej pięknej stolicy. Z konieczności muszę ją
        odwiedzać raz na tydzień. Tutaj plany obwodnicy sięgają kilkudziesięciu lat,
        nie położono dotąd nawet metra asfaltu i nic nie zapowiada jakiejkolwiek
        zmiany. Każda próba wyznaczenia trasy obwodnicy spotyka się z dziesiątkami
        protestów. Nie ma przetargu, który nie zostałby oprotestowany przez przegrane
        firmy. Efektem jest kompletny paraliż inwestycyjny. Do dziś nie wiadomo kiedy
        powstanie odcinek autostrady Łódź - Warszawa. Odcinek liczy ok. 100 km, ma
        łączyć dwa największe miasta w kraju a dotąd nie wyznaczono lokalizacji!!! Po
        raz kolejny opóźnia się budowa mostu północnego co powoduje, że gehenna
        mieszkańców Białołęki (najszybciej rozwijającej się dzielnicy Wawy) z dojazdem
        do pracy (trwającego dziś nierzadko 1,5-2 godziny w jedną stronę) przedłuży się
        o kolejne lata. Nie macie pojęcia ile by dali Warszawiacy żeby mieć problemy
        typu - kilkugodzinne opóźnienie oddania do użytku nowej obwodnicy.
        Serdecznie życzę wszystkim mieszkańcom Torunia aby zawsze mieli tylko tak
        istotne i poważne problemy. pzdr
    • Gość: ana Re: Obwodnica otwarta z poślizgiem IP: *.intranet / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 11:12
      ponieważ mam swój udział w budowie obwodnicy chcę tylko sprostować, że nikt nie
      mówił o tym że pasy zostały zmyte, tylko pasy na odcinku ok 1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka