Dodaj do ulubionych

Wybory prezydenta miasta. Zaleski czy Achramowicz?

IP: *.tvk.torun.pl 31.12.05, 12:08
Czy Achramowicz ma jakies szanse? Czy Achramowicz zrobi jakies kroki ktore
postawia go w lepszym swietle dla wyborcy?
Moim zdaniem tow. Achramowicz nie ma szans tylko z wlasnej winy.
Jego najwieksza wada jest to ze poobstawial sie takimi ludzmi w urzedzie
(koalicja z samoobrona, ludzie z kwalifikacjami w zawodzie X na stanowisku Y
i w podleglych jednostkach ta sama sytuacja z sztandarowym przykladem
dyrektora Szpitala Dzieciecego - budowlanca, ktory to budowlaniec zaslynal w
wyrzuceniu doc. Orkiszewskiego ze szpitala dzieki czemu szpital stracil
dobrego fachowca na miare kraju i klinike. Kolejna kompromitacja tego
dyrektora byla przegrana sprawa w sadzie z pracownikami o podwyzki.
Tenze dyrektor twierdzil ze te podwyzki dal. Sad wydal wyrok ze podwyzek nie
bylo. Wiec achramowicz trzynma na posadzie dyrektora krory nie wie nawet czy
dal ustawowe podwyzki czym narazil szpital na kilkuset tysieczne odsetki.
Co musi sie stac aby Achramowicz wyrzucil takiego dyrektora ze szpitala?
Skandal z Orkiszewskim to za malo, kompromitacja w Sadzie i nakaz wyplacenia
odsetek to za malo.

Obserwuj wątek
    • Gość: ble Re:Zaleski czy Achramowicz? - ani jeden, ani drugi IP: 158.75.210.* 31.12.05, 13:22
      Nie podoba mi się jeden, ani drugi. Obaj są do niczego. Gdybym musiał jednak
      wybierać po między złym a gorszym, postawiłbym na złego czyli Zaleskiego.Myślę
      jednak, że w Toruniu znajdą się o wiele lepsi kandydaci.
      Zastanawiam się kto wpadł na pomysł, z kandydaturą Achramowicza? Chyba on sam.
      Paranoja.
      • Gość: Karol Re:Zaleski czy Achramowicz? IP: 83.238.146.* 31.12.05, 13:51
        Zdecydowanie
        Zalewski
        "Myślę
        > jednak, że w Toruniu znajdą się o wiele lepsi kandydaci."
        Ciekawe - może jakieś nazwiska.
        • Gość: wyborca Re:Karol tylko Karol !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 14:12
          narazie znamy tylko imię /chociaż nie wiadomo czy prawdziwe /
          tego " kulturalnego " człowieka.
          • Gość: aaa Re:Karol tylko Karol !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 15:17
            kandydaci? A proszę bardzo: Całbecki, Fiderewicz, Popławski itp. itd.
      • Gość: tak Re:Zaleski czy Achramowicz? - ani jeden, ani drug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 15:15
        To prawda Achramowicz sam podsyła swoje kandydatury, tak samo jakm oni wszyscy
        zatrudniają swoich do kupowania gazet z kuponami typu "mój kandydat" i
        wysyłania ich dziesiątkami do redakcji. Wszyscy o tym wiemy !!
        A może wyskoczy na prezydęta Całbecki, tak ładnie prowadzi swoje stowarzyszenia
        ze swoimi ludźmi /przy ogrodzie ZOO i na Barbarce/. Tak, ten by się nadał.....
    • Gość: ajaks Re: Wybory prezydenta miasta. Zaleski czy Achramo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 15:18
      kandydaci? A proszę bardzo: Całbecki, Fiderewicz, Popławski itp. itd.
    • Gość: FAN_PISU TYLKO KTOŚ Z PISU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 16:44
      TYLKO KTOŚ Z PISU
    • Gość: cccc Re: Wybory prezydenta miasta. Zaleski czy Achramo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 17:24
      Sz. Pan Całbecki na Prtezydenta. Ogłoście plebiscyt, na pewno otrzyma sceść
      razy tyle głosów co w prawdziwych wyborach ....
      Jużjego ludzie, zatrudnieni w jego cichych stowarzyszeniach będą wiedzieli co
      robić .........
    • Gość: ja Re: Wybory prezydenta miasta. Zaleski czy Achramo IP: *.tvk.torun.pl 31.12.05, 18:23
      Uwazam ze nikt inny nie ma zadnych szans. Pan Calbecki rowniez, bo choc dobrze
      wypelnia swoje obowiazki jest tylko podwladnym Zaleskiego.
      Kiedys Pomorska bodajze pisala o kandydatach. Byl w nim prof. Filar co moim
      zdaniem u mnie wywolaloby atak smiechu i ktosjeszcze ale nie pamietam.
      Nie wykluczlem Achramowicza dlugo. Teraz jednak pozostalo kilka miesiecy do
      przekonania mieszkancow, a Achramowicz nadal pozostal w pamieci mieszkancow
      w sprawie Szpitala Dzieciecego i panujacego tam balaganu.
      I mysle ze na zmiane image-u jest za pozno i chyba towarzysz sobie z tego zdaje
      sprawe
      • Gość: tony soprano Re: Wybory prezydenta miasta. Zaleski czy Achramo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 20:39
        mnie się podoba Achramowicz ,dużo zrobił dla Torunia nie patrząc na region.
    • Gość: wasila Re: Wybory prezydenta miasta. Zaleski czy Achramo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 00:46
      Tylko Całbecki na prezydęta !!!!
    • Gość: ble Całbecki na prezydęta - tak, na prezydenta - nie! IP: *.wlan.pl 01.01.06, 11:14
      Temu z każdym po drodze. Dojenie kasy rozpoczął z ekipą solidarnościową,
      dzisiaj współpracuje z postkomunistami. Jeżeli takich ludzi ma Platforma, to
      nie należy się dziwić, że z kretesem przegrała wybory.
      Wielu w naszym mieście nosi w lewej kieszeni książeczkę partyjną, a w prawej
      różaniec. I wszyscy z nich sięgają tam w zależności od koniuktury politycznej i
      finansowych korzyści.
      Całbecki, Smoczyk, Kwiatkowski, Dowgiałło...
    • Gość: ja Re: Wybory prezydenta miasta. Zaleski czy Achramo IP: *.tvk.torun.pl 01.01.06, 11:36
      Pani dowgiallo tez bylaby wg Pomorskiej kandydatem, chyba sie nie myle i byl
      ktos jeszcze.
    • Gość: Śmiejcie się. Re: Wybory prezydenta miasta. Zaleski czy Achramo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 11:49
      Obydwoje są czerwoni tzw. byli komuniści. Wyjaśniono już sprawę budowy Geanta ?
      Czy umorzono śledztwo ?
    • Gość: ttt Re: Wybory prezydenta miasta. Zaleski czy Achramo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 15:39
      Pan Całbecki napewno by sie nadawał
      • Gość: wybory Re: Wybory prezydenta miasta.B.Lewandowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 10:11
        stary komuch ,proletariusz i taaki uroczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka