jmtor1 08.06.06, 20:05 w cenie 80-100 tys dwupokojowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duszka2 Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 08.06.06, 20:37 dodaj jeszcze ze 30 tys. bo za takacenę chyba nie znajdziesz, poszukaj na Rubinkowie Odpowiedz Link Zgłoś
jmtor1 Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 08.06.06, 20:43 Jak nie możesz pomóc to nie musisz sie wypowiadać na temat kasy jaką ktoś może wydać na mieszkanie ok! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
duszka2 Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 09.06.06, 17:36 jeśli chcę zawsze mogę się wypowiedziec i nie musisz tego komentowac bo to nic nie wnosi. Uświadomienie komuś, że nie może znaleśc mieszkania, bo potrzebuje więcej kasy tez jest jakąś pomocą PPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
jmtor1 Re: duszka2 16.06.06, 20:55 Jasne że możesz się wypowiadać, tylko po co, skoro nie masz nic do powiedzenia na dany temat... Odpowiedz Link Zgłoś
duszka2 Re: duszka2 17.06.06, 21:47 moge wypowiadac sie nawet na temat zachowania autora wątku: beznadzieja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tvbeton Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 08.06.06, 21:14 Oto skutek drożenia mieszkań w Toruniu (ktoś kiedys się tym chwalił). Nie każdego stać na najdroższe mieszkania. Jak tak dalej pójdzie to mieszkania będą stały puste, ale najdroższe w regionie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan996 Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny 09.06.06, 08:59 Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny, nie zapominaj ze firmy budowlane zarabiaja wiecej, zatrudniaja wiecej pracownikow i wiecej placa. Tak nakreca sie koniunktura na rynku torunskim. Do tego brak inwestycji za komuny teraz oznacza duza ich ilosc. W Bydgoszczy pobudowano kupę blokowis i teraz to stoi, a nowoczesne budowniuctwo dlatego jest u was w marazmie. Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny 09.06.06, 09:06 Przecież to w Toruniu największe blokowisko jest. Nawet tam 80 tysięcy ludzi mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
nautile Re: Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny 09.06.06, 10:13 No to co? W Bydzi rozumiem nie ma Fordonu? Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny 09.06.06, 11:47 Nie ja się kiedyś kłuciłem, że w Toruniu jest największe blokowisko w regionie i mieszka tam najwięcej ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny 09.06.06, 10:03 jan996 napisał: > Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny, nie zapominaj ze firmy budowlane zarabiaja > wiecej, zatrudniaja wiecej pracownikow i wiecej placa. Tak nakreca sie > koniunktura na rynku torunskim. uhm- budowlaniec zarabia teraz wiecej niz dr UMK- taka jest koniunktura na mieszkania w blokach i apartamentowcach- znaczy do Torunia przyjezdza coraz wiecej ludzi zeby zamieszkac, poczuc klimat starowki i 150 knajp i zrobic sobie zdjecie z Filusiem i Samymi Swoimi Odpowiedz Link Zgłoś
jan996 Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 gaze 09.06.06, 08:57 Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 gazetach miejskich, w tym Anonse. Dzwon od samego rana na ogloszenia. Ale uwazaj ze zbyt szybkim kupieniem - posprawdzaj wszystko, zwlaszcza okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
nautile Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 09.06.06, 10:16 Tu jest sporo informacji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=742&w=31837725 Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 09.06.06, 12:04 nautile napisał: Nie podawaj linków tylko wklej jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
jmtor1 Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 09.06.06, 10:56 Tylko używane biorę pod uwagę, ale beznadzieja w tych gazetach tylko agencja a u nich wszystko powyżej 100 tyś! A boję się aż tak wielkiego zadłużenia ...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
granna Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 09.06.06, 11:52 Dajcie sami ogloszenie do Anonsów, w jakiej cenie, że okolica obojętna i że bez pośredników. Spokojnie cos na Rubinkowie lub Na Skarpie powinniscie znaleźć. Mozna przez internet, ukazuje się po kilku dniach, najpierw w gazecie a potem w internecie. A jezeli na Twoje ogloszenie odpowie pośrednik, to Ty nie musisz mu płacic prozwizji. Nie ty go szukałes tylko on znalazł Ciebie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
copperius Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 09.06.06, 15:11 Najgorzej że musisz pilnie... Ostatnio szukałem czegoś dla Siebie i jak się poszuka da sie znaleźć mieszkanie o podobnych parametrach jak opisałeś. Ceny nawet od 88 tys nawet u tych sępów pośredników, tylko, ze sprzedają sie na pniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jmtor1 Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 09.06.06, 15:30 Mamy troche czasu jeszcze, ale rece mi opadają bo szukam od kilku miesięcy i dokładnie jak piszesz w takich cenach schodzą na pniu. Odpowiedz Link Zgłoś
copperius Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 10.06.06, 10:07 Now I See. Gratulacje. Wobec takich okoliczności podzielę się kilkoma poradami: Potrzebne jest parę dni wolnego. Bez tego nie da rady, no chyba że ktoś pracuje na pół etatu. COdziennie należy kupować gazetkę z takimi ogłoszeniami a niestety równie dobrze jest pójść do agencji pośrednictwa nieruchomości (obecnie zdominowały cały prawie handel nieruchomościami na rynku wtórnym) i zdefiniować jakie mieszkanie interesuje. Wtedy oni sami dzwonią, ale trzeba być elastycznym jesli chodzi o czas reakcji, ponieważ niejednokrotnie trzeba jechać od razu oglądać. Porządne z tych agencji robią rezerwacje lub blokują oferty jeśli masz z nimi podpisaną umowę i się namyślasz, dają dzień lub 2. W taki sposób chociaż moment zapłaty za pośrednictwo boli (2,5% ceny sprzedaży + VAT) masz niezły wybór ofert, oraz bezpieczeństwo zawieranej transakcji, gdyż taki tfu pośrednik zbada wszystko i za rączkę poprowadzi do notariuszy i banków. Jeśli chodzi o anonse i inne gazety to sporo z tych ogłoszeń staje sie niaktualne zaraz po publikacji, gdyż oferty "skupowane" są przez agencje. Co do cen to naprawdę da sie kupić w podanym przez Ciebie przedziale. Więc nie łam się. :))))) Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
jmtor1 Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 11.06.06, 18:50 Dzieki bardzo za rady i gratulacje, ale ja już to wszystko zrobiłam podpisałam umowy chyba z 8 agencjami, ale nic cisza oni sztucznie nabijają ceny!!! Nic nie zaproponowali poniżej stówy!!! A w tych gazetkach jak widzę tę ilość zer dostaję zawrotu głowy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
maiku Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 17.06.06, 20:34 To już tak zdrożały? Trzy lata temu sprzedałem trzypokojowe (89 m) za 87 tys. Używane, w kamienicy, w dobrym stanie (remont zrobiłem jak "dla siebie", bo miałem zamiar korzystać z tego mieszkania jeszcze długie lata). Nie wiem, czy pośrednicy, to dobry pomysł. Mam bardzo złe zdanie o pośrednictwie. Mówiłem, że chcę sprzedać mieszkanie za 90 tys., to mi sprowadzali klientów przekonanych, że 50 tys. łyknę. Nie podpisałem żadnej umowy pośrednictwa i sprzedałem indywidualnie. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 21.07.06, 09:00 > Za ta cene tylko uzywane Mylisz się. Pierwsze z brzegu - Marbud, 2 pokoje, nowe - 92 tysięce. Odpowiedz Link Zgłoś
femme111 Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 21.07.06, 14:46 to ile metrów? Chyba żartujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 21.07.06, 14:52 > to ile metrów? 37.75. Są też większe za 2300 netto. > Chyba żartujesz? Ja nigdy nie żartuję. Odpowiedz Link Zgłoś
larwinia Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 19.06.06, 08:00 sluchaj, jezeli masz dolozyc do tego jeszcze 30 tys to zastanow nie nad nowym, akurat w toruniu ceny nowych od uzywanych tak bardzo sie nie roznia, nowe 40m kosztuje 100 tys. acha, i raczej odpusc sobie wielka plyte bo bedziesz miec problem zeby to potem sprzedac. a w ogole mialam ten sam problem. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jmtor1 Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 19.06.06, 16:05 Dzięki z radę ale ja właśnie takie chce do 40 m i żadnego nie widziałam za 100 tyś !!! Koszmar jakiś... Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 21.07.06, 10:15 > żadnego nie widziałam za 100 tyś !!! Koszmar jakiś... Słabo szukasz. :P Odpowiedz Link Zgłoś
hanna50 Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 20.07.06, 00:59 Nieprawda! Wielka płyta też jest OK. I obecnie nie ma znaczenia gdzie i z czego jest blok (płyta czy cegła) - pośrednik bierze wszystko. Miałam mieszkanie 2 pokojowe na I Rubinkowie chętni, 5-u w pierwszym tygodniu więc podniosłam cenę gdy zadzwonił pośrednik i... kurczę zgodził się na nią bez wahania. Kupiłam 3-pokojowe też w płycie na I Rubinkowie (podoba mi się ta dzielnica). Wielu moich sąsiadów robi gruntowne remonty swoich mieszkań. Gdy wchodzisz do takiego wydaje ci się, że to blok z cegły (gładzie, nowe parkiety lub panele, nowe futryny, drzwi i często łączą wc z łazienką w całość). Mniejszy koszt zakupu - remoncik i masz cudeńko! Odpowiedz Link Zgłoś
embea Blado to widzę, ale poszukaj na Rubinkowie!!!!!!! 20.06.06, 09:30 Moi rodzice sprzedali 2 miesiące temu mieszkanie na Rubinkowie. IV piętro (ale blok, nie wieżowiec z karaluchami), do całkowitego remontu - bo nie inwestowali, chcąc sie przeprowadzić do budowanego domu, 48mkw - za 84 tys. Dali ogłoszenie i za 3 dni juz było po umowie przedwstępnej! Ludzie normalnie wyrywali sobie z rąk... Jakaś paranoja teraz z tymi mieszkaniami! Ludzie tu zarabiają marnie, a stać ich na takie mieszkanka... Odpowiedz Link Zgłoś
jmtor1 Re: Blado to widzę, ale poszukaj na Rubinkowie!!! 20.06.06, 20:35 Masz rację ja nie wiem skąd ludzie biora kase mi się wydaje że to oprócz sharpa jeszcze ci toruńscy anglicy tam zarabiają a tu kupują... A rodzice naprawde tanio sprzedali... Ja w takiej cenie nic nie widziałam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stalcia Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 21.06.06, 08:58 zaczęłam pracę w jednym biurze nieruchomości, jak się zdecydujesz, to znajdę Ci coś do tej kwoty, zdaje mi się, że widziałam tam parę takich ofert. Odpowiedz Link Zgłoś
2czarna Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 21.07.06, 08:35 Wczoraj w Nowościach widziałam ogłoszenie Spółdzielni Rubinkowo, że ogłaszają przetarg pisemny na kilka mieszkań i było m.in. 2 pokojowe 38m cena wyw.ok.55000 spróbuj do nich zadzwonić, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś