Dodaj do ulubionych

Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesperowani

08.06.06, 20:05
w cenie 80-100 tys
dwupokojowe
Obserwuj wątek
    • duszka2 Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 08.06.06, 20:37
      dodaj jeszcze ze 30 tys. bo za takacenę chyba nie znajdziesz, poszukaj na Rubinkowie
      • jmtor1 Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 08.06.06, 20:43
        Jak nie możesz pomóc to nie musisz sie wypowiadać na temat kasy jaką ktoś może
        wydać na mieszkanie ok!

pozdrawiam
        • duszka2 Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 09.06.06, 17:36
          jeśli chcę zawsze mogę się wypowiedziec i nie musisz tego komentowac bo to nic
          nie wnosi. Uświadomienie komuś, że nie może znaleśc mieszkania, bo potrzebuje
          więcej kasy tez jest jakąś pomocą PPPPPPP
          • jmtor1 Re: duszka2 16.06.06, 20:55
            Jasne że możesz się wypowiadać, tylko po co, skoro nie masz nic do powiedzenia
            na dany temat...
            • duszka2 Re: duszka2 17.06.06, 21:47
              moge wypowiadac sie nawet na temat zachowania autora wątku: beznadzieja ;-)
      • tvbeton Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 08.06.06, 21:14
        Oto skutek drożenia mieszkań w Toruniu (ktoś kiedys się tym chwalił). Nie każdego stać na najdroższe mieszkania. Jak tak dalej pójdzie to mieszkania będą stały puste, ale najdroższe w regionie :-)
        • jan996 Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny 09.06.06, 08:59
          Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny, nie zapominaj ze firmy budowlane zarabiaja
          wiecej, zatrudniaja wiecej pracownikow i wiecej placa. Tak nakreca sie
          koniunktura na rynku torunskim.
          Do tego brak inwestycji za komuny teraz oznacza duza ich ilosc.
          W Bydgoszczy pobudowano kupę blokowis i teraz to stoi, a nowoczesne
          budowniuctwo dlatego jest u was w marazmie.
          • campenile Re: Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny 09.06.06, 09:06
            Przecież to w Toruniu największe blokowisko jest. Nawet tam 80 tysięcy ludzi
            mieszka.
            • nautile Re: Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny 09.06.06, 10:13
              No to co? W Bydzi rozumiem nie ma Fordonu?
              • campenile Re: Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny 09.06.06, 11:47
                Nie ja się kiedyś kłuciłem, że w Toruniu jest największe blokowisko w regionie
                i mieszka tam najwięcej ludzi.
          • sdb Re: Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny 09.06.06, 10:03
            jan996 napisał:

> Wysoki popyt wyznacza wysokie ceny, nie zapominaj ze firmy budowlane
            zarabiaja
            > wiecej, zatrudniaja wiecej pracownikow i wiecej placa. Tak nakreca sie
            > koniunktura na rynku torunskim.

uhm- budowlaniec zarabia teraz wiecej niz dr UMK- taka jest koniunktura na
            mieszkania w blokach i apartamentowcach- znaczy do Torunia przyjezdza coraz
            wiecej ludzi zeby zamieszkac, poczuc klimat starowki i 150 knajp i zrobic sobie
            zdjecie z Filusiem i Samymi Swoimi
    • jan996 Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 gaze 09.06.06, 08:57
      Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 gazetach miejskich, w tym Anonse.
      Dzwon od samego rana na ogloszenia.
      Ale uwazaj ze zbyt szybkim kupieniem - posprawdzaj wszystko, zwlaszcza okolice.
      • nautile Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 09.06.06, 10:16
        Tu jest sporo informacji:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=742&w=31837725
        • b3ut Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 09.06.06, 12:04
          nautile napisał:

Nie podawaj linków tylko wklej jeszcze raz
      • jmtor1 Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 09.06.06, 10:56
        Tylko używane biorę pod uwagę, ale beznadzieja w tych gazetach tylko agencja a
        u nich wszystko powyżej 100 tyś! A boję się aż tak wielkiego zadłużenia ...:-(
        • granna Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 09.06.06, 11:52
          Dajcie sami ogloszenie do Anonsów, w jakiej cenie, że okolica obojętna i że bez
          pośredników. Spokojnie cos na Rubinkowie lub Na Skarpie powinniscie znaleźć.
          Mozna przez internet, ukazuje się po kilku dniach, najpierw w gazecie a potem w
          internecie.
          A jezeli na Twoje ogloszenie odpowie pośrednik, to Ty nie musisz mu płacic
          prozwizji. Nie ty go szukałes tylko on znalazł Ciebie :))
        • copperius Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 09.06.06, 15:11
          Najgorzej że musisz pilnie... Ostatnio szukałem czegoś dla Siebie i jak się
          poszuka da sie znaleźć mieszkanie o podobnych parametrach jak opisałeś. Ceny
          nawet od 88 tys nawet u tych sępów pośredników, tylko, ze sprzedają sie na pniu.

Pozdrawiam
          • jmtor1 Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 09.06.06, 15:30
            Mamy troche czasu jeszcze, ale rece mi opadają bo szukam od kilku miesięcy i
            dokładnie jak piszesz w takich cenach schodzą na pniu.
            • copperius Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 10.06.06, 10:07
              Now I See. Gratulacje. Wobec takich okoliczności podzielę się kilkoma poradami:
              Potrzebne jest parę dni wolnego. Bez tego nie da rady, no chyba że ktoś pracuje
              na pół etatu. COdziennie należy kupować gazetkę z takimi ogłoszeniami a
              niestety równie dobrze jest pójść do agencji pośrednictwa nieruchomości
              (obecnie zdominowały cały prawie handel nieruchomościami na rynku wtórnym) i
              zdefiniować jakie mieszkanie interesuje. Wtedy oni sami dzwonią, ale trzeba być
              elastycznym jesli chodzi o czas reakcji, ponieważ niejednokrotnie trzeba jechać
              od razu oglądać. Porządne z tych agencji robią rezerwacje lub blokują oferty
              jeśli masz z nimi podpisaną umowę i się namyślasz, dają dzień lub 2. W taki
              sposób chociaż moment zapłaty za pośrednictwo boli (2,5% ceny sprzedaży + VAT)
              masz niezły wybór ofert, oraz bezpieczeństwo zawieranej transakcji, gdyż taki
              tfu pośrednik zbada wszystko i za rączkę poprowadzi do notariuszy i banków.
              Jeśli chodzi o anonse i inne gazety to sporo z tych ogłoszeń staje sie
              niaktualne zaraz po publikacji, gdyż oferty "skupowane" są przez agencje.
              Co do cen to naprawdę da sie kupić w podanym przez Ciebie przedziale. Więc nie
              łam się. :)))))

Pozdrawiam i życzę powodzenia
              • jmtor1 Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 11.06.06, 18:50
                Dzieki bardzo za rady i gratulacje, ale ja już to wszystko zrobiłam podpisałam
                umowy chyba z 8 agencjami, ale nic cisza oni sztucznie nabijają ceny!!! Nic
                nie zaproponowali poniżej stówy!!!
                A w tych gazetkach jak widzę tę ilość zer dostaję zawrotu głowy :-))
                • maiku Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 17.06.06, 20:34
                  To już tak zdrożały?
                  Trzy lata temu sprzedałem trzypokojowe (89 m) za 87 tys. Używane, w kamienicy, w
                  dobrym stanie (remont zrobiłem jak "dla siebie", bo miałem zamiar korzystać z
                  tego mieszkania jeszcze długie lata).
                  Nie wiem, czy pośrednicy, to dobry pomysł. Mam bardzo złe zdanie o
                  pośrednictwie. Mówiłem, że chcę sprzedać mieszkanie za 90 tys., to mi
                  sprowadzali klientów przekonanych, że 50 tys. łyknę. Nie podpisałem żadnej umowy
                  pośrednictwa i sprzedałem indywidualnie.
                  Życzę powodzenia.
      • a_creep Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 21.07.06, 09:00
        > Za ta cene tylko uzywane

Mylisz się. Pierwsze z brzegu - Marbud, 2 pokoje, nowe - 92 tysięce.
        • femme111 Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 21.07.06, 14:46
          to ile metrów? Chyba żartujesz?
          • a_creep Re: Za ta cene tylko uzywane -szukaj ogloszen w 4 21.07.06, 14:52
            > to ile metrów?

37.75. Są też większe za 2300 netto.

> Chyba żartujesz?

Ja nigdy nie żartuję.
    • larwinia Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 19.06.06, 08:00
      sluchaj, jezeli masz dolozyc do tego jeszcze 30 tys to zastanow nie nad nowym,
      akurat w toruniu ceny nowych od uzywanych tak bardzo sie nie roznia, nowe 40m
      kosztuje 100 tys. acha, i raczej odpusc sobie wielka plyte bo bedziesz miec
      problem zeby to potem sprzedac. a w ogole mialam ten sam problem. pzdr.
      • jmtor1 Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 19.06.06, 16:05
        Dzięki z radę ale ja właśnie takie chce do 40 m i żadnego nie widziałam za 100
        tyś !!! Koszmar jakiś...
        • a_creep Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 21.07.06, 10:15
          > żadnego nie widziałam za 100 tyś !!! Koszmar jakiś...

Słabo szukasz. :P
      • hanna50 Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 20.07.06, 00:59
        Nieprawda!
        Wielka płyta też jest OK.
        I obecnie nie ma znaczenia gdzie i z czego jest blok (płyta czy cegła) - pośrednik bierze wszystko. Miałam mieszkanie 2 pokojowe na I Rubinkowie chętni, 5-u w pierwszym tygodniu więc podniosłam cenę gdy zadzwonił pośrednik i... kurczę zgodził się na nią bez wahania.
        Kupiłam 3-pokojowe też w płycie na I Rubinkowie (podoba mi się ta dzielnica).
        Wielu moich sąsiadów robi gruntowne remonty swoich mieszkań. Gdy wchodzisz do takiego wydaje ci się, że to blok z cegły (gładzie, nowe parkiety lub panele, nowe futryny, drzwi i często łączą wc z łazienką w całość).
        Mniejszy koszt zakupu - remoncik i masz cudeńko!
    • embea Blado to widzę, ale poszukaj na Rubinkowie!!!!!!! 20.06.06, 09:30
      Moi rodzice sprzedali 2 miesiące temu mieszkanie na Rubinkowie. IV piętro (ale
      blok, nie wieżowiec z karaluchami), do całkowitego remontu - bo nie
      inwestowali, chcąc sie przeprowadzić do budowanego domu, 48mkw - za 84 tys.
      Dali ogłoszenie i za 3 dni juz było po umowie przedwstępnej! Ludzie normalnie
      wyrywali sobie z rąk... Jakaś paranoja teraz z tymi mieszkaniami! Ludzie tu
      zarabiają marnie, a stać ich na takie mieszkanka...
      • jmtor1 Re: Blado to widzę, ale poszukaj na Rubinkowie!!! 20.06.06, 20:35
        Masz rację ja nie wiem skąd ludzie biora kase mi się wydaje że to oprócz sharpa
        jeszcze ci toruńscy anglicy tam zarabiają a tu kupują...
        A rodzice naprawde tanio sprzedali... Ja w takiej cenie nic nie widziałam!!!
    • stalcia Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 21.06.06, 08:58
      zaczęłam pracę w jednym biurze nieruchomości, jak się zdecydujesz, to znajdę Ci
      coś do tej kwoty, zdaje mi się, że widziałam tam parę takich ofert.
    • 2czarna Re: Kupię pilnie mieszkanie w Toruniu !! Zdesper 21.07.06, 08:35
      Wczoraj w Nowościach widziałam ogłoszenie Spółdzielni Rubinkowo, że ogłaszają
      przetarg pisemny na kilka mieszkań i było m.in. 2 pokojowe 38m cena wyw.ok.55000
      spróbuj do nich zadzwonić, powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka