nautile 12.06.06, 11:03 2302 torunian za Wschodnia, tylko 91 za Warynskiego. takie wyniki ankiety gazety N...... do niedzieli. Posle Mężydło, ustąp! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nautile To 17 argument za Wschodnia do tych obecnych 12.06.06, 11:05 To 17 argument za Wschodnia do tych obecnych: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=40439569 Odpowiedz Link Zgłoś
jan996 Re: To 17 argument za Wschodnia do tych obecnych 12.06.06, 14:32 Dla mnie to oczywiste od poczatku, Męzydlo probuje oslabic jeden z zatutow Zaleskiego przed wyborami, pokazac, ze mu cos nie wyszlo. Sam sie wygadal. Tyle, ze toczy wojenke z Zaleksim kosztem torunian. Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: 2302 torunian za Wschodnia tylko 91 za Waryns 12.06.06, 11:09 mozna bylo przeczytac o tym juz w wielu innych miejscach, takze na tym forum. niepotrzebnie powielasz te same informacje i wprowadzasz balagan. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkrzyzacki Re: 2302 torunian za Wschodnia tylko 91 za Waryns 12.06.06, 17:05 92 ja tez jestem za warynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
torunianin1 Wschodnia jest po prostu rozsadniejsza. 13.06.06, 09:19 Wschodnia jest po prostu rozsadniejsza. Miasto nalezy rozszerzac, a nie ścieśniać. Odpowiedz Link Zgłoś
jan996 Re: Wschodnia jest po prostu rozsadniejsza. 13.06.06, 09:30 Mężydło ośmieszyl sie wybierajac walke z Zaleskim kosztem zablokowania mostu i torunian. PIS duzo stracil przez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkrzyzacki Re: Wschodnia jest po prostu rozsadniejsza. 13.06.06, 15:45 Osmiesza sie ten kto chce puscic tranzyt przez miasto. Ludzie kupili dzialki pobudowali domy a teraz pan Kwiatkowski chce im zafundowac tiry pod balkonem. Nie moze byc zgody na to!!! Bruksela nie toleruje korupcji i wspomagania kolegow z panstwowych pieniedzy tak jak z ta buda na Grudziadzkiej Jak zawsze komunisci chca zaszkodzic tym co wykazali wlasna inicjatywe i weprowadzili sie z betonowych blokow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
felippee Re: Wschodnia jest po prostu rozsadniejsza. 13.06.06, 16:22 Masz dowod na korupcje? To do prokuratury, a nie tu szczekac na forum jak ten pisowski burek. Odpowiedz Link Zgłoś
koperni 2302 nie rozumie że tranzyt kieruje się za miasto 13.06.06, 16:32 Na most który ma rozładować ruch lokalny kieruje się tranzyt. Ludzie my mamy obwodnice. Odpowiedz Link Zgłoś
felippee Re: 90 osob nie rozumie ze aby pozyskac kase ... 13.06.06, 17:53 90 osob nie rozumie ze aby pozyskac kase z unii most musi miec dofinansowanie ze strony rzadu, a to jest formalnie mozliwe tylko w przypadku zmiany przebiegu drogi krajowej. Most bedzie albo na Wschodniej albo nie bedzie go wogole. Tak trudno to zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatykow Obudź się! 13.06.06, 18:12 Chyba coś przespałeś... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=40439569&a=43264269 Odpowiedz Link Zgłoś
felippee Obudź się! 13.06.06, 20:23 Gdybys czytal tekst ze zrozumieniem to zauwazylbys ze mam racje. Poczytaj dokladnie podeslany artykul. Fakt jest faktem, ze bez wsparcia rzadu mostu nie bedzie. A nie bedzie wsparcia rzadu bez zmiany przebiegu trasy krajowej. Rzad RP nie finansuje budowy drog lokalnych, w tym tez mostow miejskich (nawet gdyby chcial to nie ma jak tego zrobic). Odpowiedz Link Zgłoś
sympatykow Re: Obudź się! 13.06.06, 22:16 Sztuka czytania ze zrozumieniem nie jest mi obca. Zresztą to nie istotne, bo zagadnienia opisywane w artykule poznałem wcześniej. Ty wymagasz czegoś innego - zrozumienia dla metody zaciemniania faktów. Takiej umiejętności nie posiadam i nie chcę posiąść. A teraz mój skrót artykułu: ~ Była szansa, w 2004 r, na pozyskanie pieniędzy z funduszu SPOT na most miejski. Szansa nie została przez Zaleskiego wykorzystana. Obecnie szanse pozyskania pieniędzy z funduszy europejskich są znacznie mniejsze. ~ Prezydent wymyślił sobie, że otrzyma dofinansowanie na most w innym miejscu jeżeli przeprawi po nim przez Wisłę dk15. NIGDY nie miał ze strony rządu takiego zapewnienia. W pewnym momencie uzyskał obietnicę, że owszem 15 może przejść mostem na Wschodniej o ile most powstanie. Nadal żadnego zapewnienia środków. ~GDDKiA mówi - tu cytat: "- Nasze stanowisko jest jednoznaczne: ”15” pójdzie obwodnicą, przyszłą autostradą A-1 i mostem autostradowym. Odpowiedz Link Zgłoś
jkwt Zwłaszcza płatną autostradą 13.06.06, 23:18 > ~GDDKiA mówi - tu cytat: > "- Nasze stanowisko jest jednoznaczne: ”15” pójdzie obwodnicą, przy > szłą > autostradą A-1 i mostem autostradowym. Taaaaaaaak. Płatną autostradą. A którędy będzie wytyczona bezpłatna alternatywa? Odpowiedz Link Zgłoś
felippee Re: Obudź się! 14.06.06, 08:26 Poczytaj wyciag ze SPOT ktory jest na forum ponizej. Jak bedzie trzeba to poczytaj go 10 razy. Zwracaj szczegolnie uwage na BRAK mozliwosci dofinansowania drog gminnych i powiatowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jkwt Re: 2302 nie rozumie że tranzyt kieruje się za mi 13.06.06, 23:26 Z programu SPOT: Działanie 2.2. Usprawnienie przejazdu drogami krajowymi przez miasta na prawach powiatu. Celem tego działania jest poprawa tranzytu przez miasta, głównie poprzez budowę obwodnic oraz odbudowę dróg miejskich (w ramach dróg krajowych). Przedsięwzięcia dotyczące budowy obwodnic są istotnym elementem programu rozwoju sieci dróg krajowych, szczególnie w kontekście poprawy parametrów ruchu na drogach krajowych, eliminacji zatłoczenia w miastach. Działanie to obejmuje również przeprawy dróg krajowych przez główne polskie rzeki (Wisła, Bug, Odra i Warta). Przy nadawaniu priorytetów poszczególnym projektom budowy obwodnic i przebudowy dróg przejazdowych przez miasta pod uwagę będą brane: - natężenie ruchu (aktualne i prognozowane); - położenie w korytarzach transportowych sieci TEN-T; - stan przygotowań, który pozwalałby na wdrożenie projektu w latach 2004-2006; - akceptowalność pod względem wpływu na środowisko oraz zgodność z wymogami władz lokalnych; - dostępność odpowiednich środków finansowych na szczeblu krajowym i lokalnym. O możliwości dofinansowania budowy mostów na drogach powiatowych nie ma słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mochris Re: 2302 nie rozumie że tranzyt kieruje się za mi 18.06.06, 08:10 A może zamiast liczyć gruszki na wierzbie powinniśmy skupić sę na tym, co można zrobić w niedalekiej przyszłości, czyli likwidację "wąskich gardeł" w ruchu na końcówkach starego mostu. Mam na myśli remont wiaduktu pod torami na PLacu Armii Krajowej (kilka lat temu już był prawie rozpoczęty, budowę połączenia mostu z nową Trasą Andersa i obwodnicą poligonową a także zmianę organizacji ruchu na Placu Rapackiego a w przyszłości budowę przejścia podziemnego pod Aleją JP II. Odpowiedz Link Zgłoś
jan996 likwidacja "wąskich gardeł" w ruchu 19.06.06, 08:58 mochris napisał: > likwidację "wąskich gardeł" w ruchu na końcówkach starego mostu. Tak, ale to dzialanie doraźne, i tak sam most jest bardzo obciazony. Zreszta łacznik S10 srednicowki Andersa ma wlasnie isc na przedluyzeniu wylotu z mostu Pilsudskiego, przebijajac sie pod Kujawska. Odpowiedz Link Zgłoś
jkwt Re: 2302 nie rozumie że tranzyt kieruje się za mi 19.06.06, 13:09 Największym wąskim gardłem jest sam most. Przy średnim natężeniu ruchu 43 tys. pojazdów na dobę, czyli około 10% tego na godzinę w szczycie w przekroju 1x2 zmiany na dojazdach niewiele pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: 2302 nie rozumie,bo zostalo oszukane,że 2+2=5 19.06.06, 15:07 Nie oszukujcie,nie klamcie-ankieterzy .To nie sprzedaz marchewki w ogrodkach dzialkowych. Jaki moze miec rady 2302ludzi dla lekarza chirurga. 2302 podpisalo sie pod tekstem o ktorym nie maja zielonego pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
jan996 90-95% czytelnikow 3 gazet popiera Wschodnia. 19.06.06, 08:56 90-95% czytelnikow 3 gazet w Toruniu (rozne ankiety, sondy) popiera Wschodnia. To zdrowa, sensowna koncepcja. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: 2302 torunian za Wschodnia tylko 91 za Waryns 19.06.06, 10:58 nautile napisał: > 2302 torunian za Wschodnia, tylko 91 za Warynskiego. > takie wyniki ankiety gazety N...... do niedzieli. > Posle Mężydło, ustąp! NAWET GDYBY 20.OOO MOWIŁO,ŻE 2+2=5, to i tak bedą w błedzie. MĘŻYDŁO-nie ustępuj propagandzistom komunistycznym,ktorzy robią ludziom wode z mózgu:) Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 2302 torunian za Wschodnia,czyli 2+2=5 19.06.06, 11:00 Pośle Mężydło,nie ustepuj komunistycznemu prostactwu. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_piernik1 Tylko Wschodnia ma sens. 04.07.06, 12:05 Tylko Wschodnia ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
darek445 Jestem 2303 za Wschodnia, choc nie glosowalem.... 09.08.06, 12:18 Jestem 2303 za Wschodnia, choc nie glosowalem.... Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Jestem 2303 za Wschodnia, choc nie glosowalem 09.08.06, 17:01 darek445 napisał: > Jestem 2303 za Wschodnia, choc nie glosowalem.... skoro nie głosowałes twoje zdanie się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś