mocca4 21.07.06, 11:39 musze zrobić prawo jazdy, może ktoś opowie o swoich doświadczeniach i doradzi jaką wybrać firmę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolabor86 Re: szkoły jazdy 21.07.06, 11:55 łoo, zaraz się posypią przedstawiciele różnych szkół jazdy i zaczną podawać się jako szczęśliwych posiadaczy prawa jazdy po wspaniałych kursach w takiej, a takiej szkole :) zanim jednak to nastąpi to ja sam od siebie mogę polecić AS na Żwirki i Wigury (przy skrzyżowaniu z Chełmińską). Robiłem tam prawko w zeszłe wakacje. Minus był taki, że dosyć długo to trwało i jak zacząłem w lipcu, tak dopiero w listopadzie dokument odebrałem. Tylko to zależy od ilość osób, które akurat się zapisują ("za moich czasów" było full) i od tego, ile dany instruktor ma ludzi do obskoczenia. Znam osoby, które w tej samej szkole kurs przeszły jak burza. Po własnych obserwacjach, mogę powiedzieć, że w AS przykładają się do tego co robią. Kurs wyjdzie co prawda o jakieś 100-150 PLN droższy niż w jakiejś osiedlowej szkole, ale, moim zdaniem, szanse na zdanie są większe. Sam wehikuł opanowałem bardzo szybko, a egzamin zdałem za pierwszym razem. Zdecydowania większość znajomych, którzy tam też poszli, również zdała przy pierwszym podejściu (jednak nie wszyscy, więc patentu na zdawanie ta szkoła nie ma :) ) No ogólnie to ja byłem z tej szkoły zadowolony, więc jak najbardziej polecam :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mocca4 Re: szkoły jazdy 21.07.06, 12:08 dziękuje, brzmi to bardzo zachęcająco i pewnie skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
adamski121 Re: szkoły jazdy 21.07.06, 13:36 witam. Ja wypowiem sie na temat szkoly w ktorej ja robiłem prawo jazdy. Innych nie znam wiec sie nie bede wypowiadał. Skonczylem kurs w szkole jazdy "Nova" na Grudziądzkiej (koło filmaru). Jeździłem z panem który prowadził też wykłady. JEstem bardzo zadowolony miłą obslugą, szczegolnie wykłady utkwiły mi w głowie bo były bardzo dokładnie prowadzone pod testy i pod sam egzamin. Nie miałem później wielkich trudności. Nie polecam tej szkoły leserom, gdyż moj instruktor był bardzo wymagający, ciągle mnie pytał o wszystko. Robilem kurs rok temu, + jest to ze maja samochody z klimą, przynajmniej nie smierdzialem :). Podobało mi sie, ze egzamin wew. musialem miec musowo z innym instruktorem co dalo mi niejako odzwierciedlenie do państowego bo cholernie sie stresowałem. Mam miłe wspomnienia, jesli chodzi o atmosfere to chociaz nie raz ja bym dostal zawalu od tego co potrafilem odwinąc mojemu instruktorowi to on i tak sie usmiechal :) Wielu moich znajomych uczylo sie tam i nie narzekalo.Ale wiadomo kazdy idzie tam gdzie ktos mu polecil ze znajomych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
verbatim21 Re: szkoły jazdy 21.07.06, 13:55 Ja polecam natomiast ośrodek AutoSTER, ul.Chełmińska 163, www.autoster.pl - wszystko jak należy. Samemu można ustalić jazdy, nie trzeba również zaczynać i kończyć jazdy w ośrodku tak jak w AS. Z właścicielem wszystko można ustalić. Ja chciałem mieć jak najszybciej sprawę prawka załatwioną bo przygotowywałem się do matury - zacząłem na początku września i pod koniec października już było po wszystkim. Na listopad miałem egzamin i zdałem za pierwszym razem. Nie miałem żadnych zastrzeżeń do prowadzonej nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
malutkama Re: szkoły jazdy 22.07.06, 12:34 ja chodziiłam na Żwirki i Wigury, szczerez moge polecić plac zdałam za drugim razem, miła obsługa i rzetelni instruktorzy Odpowiedz Link Zgłoś
joannaz37 Re: szkoły jazdy 23.07.06, 12:19 hmm..no ja polecam te szkole co jest przy placu sw. Katarzyny. czy jak tam sie ta ulica tam nazywa, jak sie idzie od placu sw.katarzyny w strone miasta. profesjonalnie przygotowuja. a zdecydowanie NIE polecam szkol takich osiedlowych, na pewno juz nie w grebocinie na ul. katarzynki/lubej czy cos takiego. Koles w ogole nie umie prowadzic zajec-nie prowadzi, tylko kaze przepisywac teorie z ksiazki, wlacza telewizor se gdzies wylazi i wraca za dwie godzinki. jazda=hmm no coz...jak potem poszlam na doksztalcanie sie do szkoly na katarzyny, to instruktor sie mnie pytal kto mnie takich rzeczy nauczyl, nawet takich banalnych jak 3manie drazka skrzyni biegow...albo czynnosci przed uruchomieniem silnika... dobra, zdalam w koncu egzamin, co prawda za 3.razem, ale to przez to, ze poszlam do szkoly osiedlowej, a nie chcialo mi sie jedzic do miasta. pozdrowionka;) 4-letni kierowca;) Odpowiedz Link Zgłoś
babel21 Re: szkoły jazdy 29.07.06, 20:00 Czesc, ja polecam szkole Nova. Mila obsluga i co najwazniejsze rzetelna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izu7 Re: szkoły jazdy 01.08.06, 14:18 Polecam Szkołę AUTO-STOP!Za rzetelność, miłą i bezstresową naukę.Rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś