Dodaj do ulubionych

Internet z Leader Price.

08.01.07, 08:39
Witam serdecznie.Jestem abonentem firmy P.P.H.U. GFT z Torunia która oferuje
dostęp do internetu w naszym mieście .No i to jest mój super problem bo
praktycznie nie mam dostępu do sieci.Firma jest bardzo nie solidna,łącze
kiepskie (jeśli jest).Nie pomagają monity,telefony czy odwiedziny. Będe
wdzięczny za wszelkie wypowiedzi na tym forum na temat działalności tej firmy
i jakości internetu z (do)szajsu.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • wojt683 Re: Internet z Leader Price. 08.01.07, 14:15
      Internet bezprzewodowy ma swoje zalety i wady. Sygnał przesyłany jest za pomocą
      mikrofal. Moc nie jest rewelacyjna. Padający deszcz ma wpływ na odbierany
      sygnał. Poza tym wifi jest siecią dość niebezpieczną. Bardzo łatwo można
      przechwycić pakiety, czyli dane. Oczywiście są różne sposoby szyfrowania danych.
      GFT z Lider Szajsu rozprowadza neta dla klientów. Ich sieć jest
      niezabezpieczona, czyli każdy może się do niej podłączyć. Oczywiście ustawia się
      filtracje po adresie MAC, ale co to za problem zmienić fizyczny adres karty
      sieciowej. Dlatego może się zdarzyć, że na jeden adres mogą zalogować się dwa
      komputery. Ktoś może się poprostu podszyć i korzystać z sieci. Wtedy mogą
      wystąpić problemy z netem.
      Kumpel jest abonentem GFT i też często narzeka na braki internetu.

Ja osobiście kozystam(jak wydaje mi się większość mieszkańców G-D)z Martonu i
      nie narzekam.
      • thajfun Re: Internet z Leader Price. 08.01.07, 21:04
        W GFT problem polega na zbyt małym DSL (obecnie 4 Mb)i zbyt wielu abonentów.To
        ,że sygnał jest przechwytywany wiem bo często mam konflikt IP.
        • bratedgara Re: Internet z Leader Price. 09.01.07, 09:54
          Cześć chłopaki, co to za firma GFT??? co oni dostęp WiFi robią? bez szyfrowania?
          DSL - digital subscriber line - może chodziło Ci o to ile mają upstreamu do
          jakiegoś operatora normalnego?
          chłopaki, powoli wchodzi bitstream i na kabelkach tepsy będzie można
          zainstalować internet adsl od innych operatorów, na razie ruszył energis z
          ofertą dla biznesu i netia z ofertą dla mas (niestety jeszcze nie kierunkowy
          056) ale ja już sobie zamówiłem 1M/256k za... 55pln :)
          • edagr Re: Internet z Leader Price. 10.01.07, 13:51
            No tak brat ale do adsla z Netii czy GTS Energis trzeba bedzie miec telefon
            chocby z najtanszym abonamentem.
            • bratedgara Re: Internet z Leader Price. 10.01.07, 15:05
              tak, ale wystarczy pakiet socjalny a nie jak w telekompromitacji ten wyższy :)
              więc suma to 55+25 = 80
              • rafas84 Re: Internet z Leader Price. 01.03.07, 09:50
                Ostatnio widziałem w tv reportaż o pani Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i
                Konsumentów. Babka jest cięta na monopole i ostatnio wzięła sobie na cel
                telekompromitację. Założyła jej sprawę w sądzię, którą wygrała i dzięki temu
                można mieć teraz neostradę bez abonamentu TP S.A.
      • theprimeminister Re: Internet z Leader Price. 09.01.07, 02:15
        no plusem jest to, że można z tych sieci korzystać za darmo, jak ktoś ma karte
        wifi i minimum wiedzy :D
        • edagr Re: Internet z Leader Price. 09.01.07, 09:06
          No tak i dlatego Thajfun ma problem z dostępem.
          • mishel1 Re: Internet z Leader Price. 09.01.07, 11:08
            Ja mam neo 1MB z liveboxem w chacie za ok 40 zeta i nie narzekam.. Thajfun
            postrasz ich Urzędem Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Poczytaj dokladnie
            umowe i jezeli nie wywiazuja sie z niej to rozwiazanie umowy to zaden problem.
            • thajfun Re: Internet z Leader Price. 09.01.07, 14:13
              Wszelkie sposoby straszenia wyczerpałem ,p.Kowalski(właściciel)zablokował
              rozmowy przychodzące z mojego telefonu.Chłopaki w punkcie (szajsie)niewiele mogą
              i podziwiam ich za cierpliwość bo ja tam jestem 3 razy w tygodniu.Mishel nie
              zapominaj ,że do Twojej opłaty dochodzi jeszcze abonament telefoniczny mnie na
              to nie stać.Marton nie jest dla mnie wyjściem no i nie chce mieć stacjonarki
              jeśli znasz innych dostarczycieli internetu w G-D to zapodaj będę wdzięczny.GFT
              to totalna pomyłka ale na razie jestem zmuszony do korzystania z ich łącza.
              • wojt683 Re: Internet z Leader Price. 09.01.07, 19:54
                Mój kumpel ma te same problemy, o których pisze thajfun. Nie znam szczegółow.
                Wiem, że neta więcej nie ma niż ma. Od dłuższego czasu do nich wydzwania. Nawet
                gdzieś pisał skargi podobno. I jak narazie bez rezultatów.

Aby mieć neta w Martonie trzeba mieć pełny pakiet kablówki, analogicznie jest w
                telekompromitacji - tam trzeba mieć telefon.

Poza Martonem, TP SA i GFT istnieje jeszcze Dobnet, ale nie wiem co i jak.
                Kiedyś mój znajomy korzystał z ich usług.
                Tak poza tym w koło jest nas jest sporo sieci wi-fi, wystarczy dobra antena i
                mozna neta mieć:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka