Dodaj do ulubionych

Ostatnie prace nad CSW

05.01.08, 09:33
Wszystko pieknie tylko ta zielona, stalowa konstrukcja nad tym szklanym walcem
wyglada obecnie znacznie skromniej niz w projekcie!

Czy w miedzy czasie zmienila sie koncepcja? Bo to co jest nie wyglada zbyt
estetycznie, a prace na zewntarz juz sa chyba zakonczone? Czy to zostanie
poprawione?
Obserwuj wątek
    • artasasyn Re: Ostatnie prace nad CSW 05.01.08, 16:59
      no felippe chyba zgodzisz sie ze w ogole ta rama jest potrzebna jak swini beret!!!
      szkoda ze Ci co uzgadniali projekt budynku nie zrobili tej okraglej przeszklonej
      klatki schodowej wyzszej, zeby moc podziwiac panorame starowki!
    • anrutek Ostatnie prace nad CSW 05.01.08, 17:41
      Na stadion to niby nas nie stać a na taki gó..any bunkier to nas
      stać. Nikt tam pewnie więcej niż raz nie pójdzie albo nawet wcale.
      • mak_79 ja tam ..... 06.01.08, 08:48
        ja tam pójdę chętniej niż na stadion. i właśnie o to chodzi aby w mieście było
        jak najwięcej możliwości ;-)
        • linesliq Re: ja tam ..... 06.01.08, 08:59
          Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Budynek stoi i najwyżej można go opakować
          jeśli Christo będzie zainteresowany. Jedno mnie bardzo smuci - fatalne wykonanie
          pionowych belek od strony harmonijki. To jest detal tak bardzo zniekształcający
          recepcję całości, że aż nie mogę patrzeć. Fatalnie położone płytki ceramiczne
          zamiast cegieł na tych pionowych podziałach kontrastują z całością, szczególnie
          z delikatnym szkłem klatki schodowej i są jeszcze bardziej przez to widoczne.
          Proszę GW o interwencję w tej sprawie! Nie pozwólmy na pozostawienie tego w
          takim stanie! Co do konstrukcji stalowej to mi się wydaję, że ona może tak
          zostać, bo rozproszenie przez dodanie na szczycie kilku belek w różnych
          kierunkach byłoby zbędnym postmodernistycznym dodatkiem. Dla mnie budynek CSW
          jest na granicy centrum handlowego i czegoś nie określonego. Więc cały sens
          zostanie mu nadany przez sposób użycia. Takie nieokreślenie funkcji lub nawet
          przechył w stronę malla to nawet zabawne w kontekście sztuki współczesnej, która
          ociera się o shopping centre tak często. Poza trym założenia są dobre front o
          szerokości 51 m tak jak front banku obok wpisuje się w całość ulicy i już
          harmonijka mocniej odstaje od otoczenia. Tak więc pozostaje tylko naprawić
          (owinąć czymś ) te pionowe belki i można otwierać i cieszyć oko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka