Dodaj do ulubionych

skomentuj Andrzeja

01.05.09, 15:13
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych wizerunkiem i dobrym imieniem naszego
miasta na nowego bloga. Blog ten służy stworzeniu miejsca, w którym można
komentować to, co Andrzej Szmak pisze na swoim blogu, oraz inne, "zawodowe"
działania "menedżera" Toruńskiego Centrum Miasta.

skomentujandrzeja.bloog.pl/

Obserwuj wątek
    • hecer Re: skomentuj Andrzeja 01.05.09, 16:05
      dobre.
    • tryg.sk2 Re: skomentuj Andrzeja 02.05.09, 14:22
      Bloog jest wspaniały. Dołożyć należy starań aby był równie paranoiczny jak
      aszmak.bloog.pl
    • slusarstwo_art Już jest!!! 24.05.09, 16:04
      Najnowszy wpis na bloogu pana dyrektora.

Zapraszamy

• slusarstwo_art skomentuj Andrzeja 06.09.09, 12:56
      Przebóg!!!

Objawił się nam.

Nowy wpis dyrektora menedżera Andrzeja Szmaka pozwolił nam ponownie skosztować z
      krynicy mądrości i elegancji.

W tym odcinku: Szmak goes to Europe!

Zapraszamy

• slusarstwo_art Nowość! Neu! New! 27.09.09, 13:30
      Bloog

skomentujandrzeja.bloog.pl

Zaprasza na swe łamy wszystkich torunian. Mężczyzn, kobiety, dzieci, emerytów. W
      najnowszym wpisie: cover story

Jesienna deprecha!

Read all about it!
      • tryg.sk11 Re: Nowość! Neu! New! 27.09.09, 17:29
        Fajna karykatura! A może by tak Iwona Liegmann też ilustrowała "z marszu" blog
        "skomentuj Andrzeja"?
        • slusarstwo_art Re: Nowość! Neu! New! 28.09.09, 12:31
          Nawet nie śmiemy prosić Pani Iwony o pomoc w tak niszowym projekcie. Z tego, co
          można zobaczyć w necie, Iwona Liegmann robi teraz karierę. Zlecenia od Energi
          SA, Apatora, MSM.

www.liegmann.eu/graphics.php
          Podejrzewamy, że z dyrektorem-menedżerem współpracuje jeszcze przez sentyment,
          z sympatii dla niego, albo z przyzwyczajenia ;)
    • slusarstwo_art Nowość !!! 3 w cenie 2 !!! 13.10.09, 17:00
      Witamy ponownie.

Pan dyrektor menedżer najwyraźniej zrobił sobie wakacje i po letniej przerwie
      powrócił do redagowania swego nadobnego blooga. Powrócił z takim zapałem, że
      nawet nie zdążyliśmy zobaczyć pierwszego październikowego wpisu, a już pojawił
      się następny. Dlatego nadrabiamy zaległości z nawiązką w postaci twórczości
      własnej i niezmiennie polecamy:

• oleusz Re: Nowość !!! 3 w cenie 2 !!! 13.10.09, 17:19
        Oooo widać, że na ulicy Agrestowej nadal pada deszcz. A nawet grad.
        • slusarstwo_art Re: Nowość !!! 3 w cenie 2 !!! 13.10.09, 18:10
          Szanowna Pani O.

Chyba dla wszystkich oczywistym jest, że Pani poprzedni komentarz w wątku o Galerii Rusz miał być jakąś formą groźby skierowanej do nas. Groźby "zdemaskowania". Bo co można pomyśleć, kiedy ANONIMOWO rozmawiamy o GR, a Pani wyskakuje z jakimś kotkiem?

I nawet zrozumielibyśmy, gdyby zachował się tak jakiś sfrustrowany sympatyk Galerii (np. tomaszgres). Ale pytamy:

Czy nie wstyd Pani szpiegować obywateli i pisać ANONIMOWO jakieś pseudo groźby wobec kulturalnych ludzi? Naprawdę nie ma Pani co robić w godzinach pracy? Jeśli tak, to rozumiemy dlaczego to, czym powinna się Pani zajmować w pracy, właściwie nie istnieje.

I pytamy, co spowodowało Pani oburzenie tak wielkie, że aż wszczęła Pani w naszej sprawie jakieś pseudo śledztwo? To, że napisaliśmy kilka krytycznych słów o artystach, których Pani ceni???

Powtarzamy, że nasza krytyka nie była obraźliwa wobec GR. Jeśli uważa Pani inaczej, prosimy o przykład.

Jeśli ma Pani choć odrobinę godności i poczucia przyzwoitości, to prosimy o jakąkolwiek odpowiedź. Może być na maila:

slusarstwo@gmail.com
          • tryg.sk11 Re: Nowość !!! 3 w cenie 2 !!! 14.10.09, 09:27
            Sliczne śliczne kocham Was! skomentujandrzeja.bloog.pl/index.html?
    • slusarstwo_art Mimo wszystko, zapraszamy. 23.10.09, 13:38
      Po raz kolejny zapraszamy do zapoznania się z krytykanckim, niekonstruktywnym produktem naszej sfrustrowanej wyobraźni. Jak zawsze, na naszym bloogu znajdą państwo to, co mamy najlepszego: żółć, jad, zazdrość oraz oczywiście nadęte przeintelektualizowanie.

ZAPRASZAMY SERDECZNIE :)
      • hecer Re: Mimo wszystko, zapraszamy. 23.10.09, 13:56
        a może zmienicie tytuł waszego bloga na "nocnik trzymany po zmroku"?:)

• slusarstwo_art Re: Mimo wszystko, zapraszamy. 23.10.09, 14:12
          Obecny tytuł jest prymitywnym i bezmyślnym (stosownie do poziomu "dyskusji" )
          znaczeniowym odwróceniem nazwy blooga Szmaka. Jesteśmy z niego (z tytułu) dumni :)

Ale jeśli podasz jakiś sensowny powód takiej zmiany, to... się zastanowimy :)

• kowalstwo_art Re: Mimo wszystko, zapraszamy. 24.10.09, 11:43
            wygląda że nikt już nie chce przyłączyć się do siusiania po ciemku.
            Wydaje nam się że są dwa powody:
            pierwszy, bolesny,- nikt was już nie lubi
            drugi, refleksyjny- ludzie mają świadomość że siusiając po ciemku
            można samemu się pobrudzić.
            Proponujemy włączyć swiatło i z dumą siusiać przy chociażby fleszach.
            Przecież jesteście z siebie dumni.

• tomaszgres Mimo wszystko, dziękujemy juz tym państwu 26.10.09, 18:47
              Dajcie spokój. Przecież wiadomo, że osoby ukrywające się za pseudonimem
              slusarstwo to ludzie nie tylko bez oblicza, ale i bez twarzy. Szmak ma
              przynajmniej twarz.
              Nie maja tak naprawdę nic do powiedzenia prócz powtarzania o poparciu dla
              jakiegoś pana Chmielewskiego i wyzwisk na Szmaka.

Oni istnieją tylko jako odbicie pracy Szmaka. Kim byliby gdyby on przestał robić
              coś dla Torunia?
              NIKIM.
              • slusarstwo_art Re: Mimo wszystko, dziękujemy juz tym państwu 26.10.09, 20:38
                Panie Tomaszu :)

Proponowaliśmy kiedyś Panu spotkanie. Czy rozważył Pan już naszą propozycję?

Pozdrawiamy.
                • tryg.sk11 Re: Mimo wszystko, dziękujemy juz tym państwu 27.10.09, 01:23
                  siupi siap
                  • tomaszgres Re: Mimo wszystko, dziękujemy juz tym państwu 27.10.09, 09:58
                    Nie ma problemu, mogę się z wami spotkać. Z tym że moja propozycja spotkania
                    jest nieco rozbudowana - zapraszam też na to spotkanie pana Andrzeja Szmaka oraz
                    przedstawiciela mediów, najlepiej Gazety Wyborczej. To pozwoli Wam wyjasnić
                    wszelkie zarzuty bezpośrednio osobie zainteresowanej.
                    Wierzę, że nie obawiacie się takiej formuły spotkania. .

Proszę o umieszczenie konkretnej propozycji terminu i miejsca spotkania w
                    kolejnym wpisie.

Pozdrawiam
                    • slusarstwo_art Mimo wszystko, dziękujemy juz tym państwu 27.10.09, 11:16
                      Oczywiście, że nam odpowiada. Rozumiemy, że zadbasz o powiadomienie wszystkich
                      wspomnianych osób. Jeśli bardzo ci zależy,możesz również zaprosić wszystkich, o
                      których kiedykolwiek napisaliśmy coś niepochlebnego: kogoś z CSW, Galerię Rusz,
                      Przemysława Obarskiego. Ale to już twój wybór. Może wypadałoby też zaprosić
                      prof. Chmielewskiego? Szmak również miałby w końcu okazję, by odpowiedzieć na
                      wszelkie zarzuty osobie zainteresowanej.

Wobec tych okoliczności powstrzymamy się od wyznaczenia terminu. Dostosujemy się
                      do możliwości wspomnianych osób. Prosimy jednak, aby termin ten nie był
                      odleglejszy, niż miesiąc od dzisiaj. Mamy również nadzieję, że jako organizator
                      spotkania nie zapomnisz się przedstawić.

Pozdrawiamy
                    • slusarstwo_art Re: Mimo wszystko, dziękujemy juz tym państwu 27.10.09, 11:24
                      Prosimy też o powiadomienie z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem. Wtedy na pewno dostosujemy nasze zajęcia do tego terminu i przyjdziemy na spotkanie, na czym nam bardzo zależy. Nie gwarantujemy, że zawsze będziemy mogli się stawić "na jutro".
                      Roboczo proponujemy temat spotkania: Polityka kulturalna Urzędu Miasta. Jest dość ogólny, ale i "wachlarz" osób jest szeroki. Jeśli masz lepszy pomysł, jesteśmy otwarci na propozycje.
                      • tomaszgres Re: Mimo wszystko, dziękujemy juz tym państwu 27.10.09, 11:37
                        Na razie widzę tylko jedno. Moja krytyka do was skierowana trafiła w sedno.
                        Uczestnicy dyskusji zobaczyli że jesteście parą sfrustrowanych krytykantów [nie
                        krytyków]. Dlatego obsesyjnie chcecie bym się przedstawił.
                        Mam jednak jeden warunek, po którym podejmę się organizacji spotkania.
                        Wy przedstawicie się jako pierwsi. Tutaj na forum. Imię, nazwisko w sposób
                        możliwy do zweryfikowania nie jakiś "Jacek Marchewka" czy coś takiego.
                        W końcu to Wy jesteście inicjatorami spotkania.
                        • slusarstwo_art Re: Mimo wszystko, dziękujemy juz tym państwu 27.10.09, 11:59
                          Mówiliśmy o przedstawieniu się na samym spotkaniu i wobec osób, które będziesz
                          zapraszał. Oczywiście na samym spotkaniu również się przedstawimy. Możemy to
                          zrobić jako pierwsi.

Jesteśmy inicjatorami spotkania Z TOBĄ. Do tego chyba nie trzeba się
                          przedstawiać na forum. Oczywiście, jeśli nie chcesz się spotkać, to wymyślaj
                          kolejne warunki.

Nasza intencja była prosta - żebyśmy mogli porozmawiać jak ludzie, osobiście. To
                          ty zaproponowałeś spotkanie "ze wszystkimi". To, co napisaliśmy o twoim
                          przedstawieniu się to tylko dygresja. Jeśli chcesz robić z tej dygresji główny
                          warunek, to znaczy, że nie chcesz się spotkać, i tyle.
                          • tomaszgres Re: Mimo wszystko, dziękujemy juz tym państwu 27.10.09, 12:20
                            Standart. Jak zawsze zmieniacie temat i nie odpowiadacie na zadane pytania.

Pytam: przedstawicie się by było wiadomo z kim jest rozmowa?
                            Wy: przedstawimy sie jak się przedstawisz.
                            Jak dzieci.

Jakbyście się nie bali ujawnienia, to byście po prostu napisali dobra, to my
                            państwo XXX, chcemy jawnie walczyć o kulturę Torunia.
                            Jak się boicie na forum to proszę prywatnie: tomaszgres@gazeta.pl

Jesteście inicjatorami spotkania. W moich kręgach jak chcę kogoś gdzieś zaprosić
                            to mówię: jestem X zapraszam panią Y na spotkanie. Sie przedstawiam!
                            Niestety wiem co odpiszecie, bo tak naprawdę zależy wam tylko na ujawnieniu kim
                            jestem bo pokazałem ludziom na forum że jesteście krytykantami nie krytykami.
                            Mój warunek jest ostateczny - proszę o przedstawienie się na mój prywatny mail.
                            Wtedy mogę zacząc szukac kontaktu z osobami które proponowałem. Pana Szmaka wiem
                            gdzie szukac - jest w internecie telefon do niego i jego nazwisko. Podobnie do
                            Wyborczej.
                            Galerię Rusz pewnie znacie osobiście, podobnie jak p. Obarskiego kim by nie był
                            - wiec sami dzwońcie do nich. To wasze propozycje gości więc proszę się nimi
                            zajmijcie.

Odmowę moich próśb potraktuję jako wykręcanie przed spotkaniem na którym
                            musielibyście się ujawnić.
                            • slusarstwo_art Re: Mimo wszystko, dziękujemy juz tym państwu 27.10.09, 13:15
                              Tomaszugresie

Widzimy że masz słabą pamięć więc przypominamy:

1.To ty pierwszy stwierdziłeś że "umiecie jedynie zza anonimowego nicka
                              pluć na swoich znajomych"

2.Na co odpowiedzieliśmy: "Podłączamy się do apelu malepiffko. Bardzo chętnie
                              spotkamy się z tobą, przedstawimy się, porozmawiamy, możemy wypić piwo
                              albo kawę."

3.Nie odpowiedziałeś na naszą propozycję spotkania - co jest dziwne, bo przecież
                              to tobie przeszkadza anonimowość nie nam.

4.Później pisałeś o anonimowości jeszcze:

"Kiedyś gdy nie było sieci tacy ludzie jak slusarstwo skrobali anonimy na każdego."

"Zależy im tylko na udowadnianiu za pomocą anonimowych osądów, że są
                              najmądrzejsi"

"Wolą anonimowe wpisy, zakładanie jakichś blogów anonimowych. Bo oni PO PROSTU
                              SIĘ BOJĄ."

5.Teraz piszesz że:

"Przecież wiadomo, że osoby ukrywające się za pseudonimem slusarstwo to ludzie
                              nie tylko bez oblicza, ale i bez twarzy"

6. Więc znowu proponujemy spotkanie:

"Proponowaliśmy kiedyś Panu spotkanie. Czy rozważył Pan już naszą propozycję? "

7. Na co przystajesz, z tym że nie było by to tylko nasze spotkanie:

"Nie ma problemu, mogę się z wami spotkać. Z tym że moja propozycja spotkania
                              jest nieco rozbudowana - zapraszam też na to spotkanie pana Andrzeja Szmaka oraz
                              przedstawiciela mediów, najlepiej Gazety Wyborczej. To pozwoli Wam
                              wyjasnić wszelkie zarzuty bezpośrednio osobie zainteresowanej.Wierzę, że nie
                              obawiacie się takiej formuły spotkania. . "

8.Zgadzamy się na twoją propozycję zorganizowania szerszego spotkania:

"Oczywiście, że nam odpowiada. Rozumiemy, że zadbasz o powiadomienie wszystkich
                              wspomnianych osób."

9. Na co ku naszemu zdziwieniu odpowiadasz:

"Na razie widzę tylko jedno. [...] obsesyjnie chcecie bym się przedstawił."

Brak nam słów.

Nie przedstawimy się w liście na twojego maila. Wyraźnie dałeś do zrozumienia,
                              że nas nie lubisz. Gdybyśmy się wiec przedstawili, miałbyś nad nami pewną
                              przewagę, a my nie moglibyśmy nic zrobić.

Dlatego chcemy stworzyć sytuację RÓWNORZĘDNOŚCI. Czyli sytuację osobistego
                              spotkania. Żadne z nas nie będzie mogło uchylić się od odpowiedzialności
                              za swoje słowa i zachowanie. W takiej sytuacji chętnie się przedstawimy i tego
                              samego oczekujemy od ciebie.

• tomaszgres na zakończenie 27.10.09, 14:33
                                Dziękuję że pierwszy raz potwierdzacie w całej rozciągłości moje słowa!
                                Doskonale pamiętam, że uważam was za anonimowych krytykantów. Tak przecież jest.
                                Sami też potwierdzacie że to WY jesteście inicjatorem spotkania.

Cytuję: "2.Na co odpowiedzieliśmy: "Podłączamy się do apelu malepiffko. Bardzo
                                chętnie spotkamy się z tobą, przedstawimy się, porozmawiamy, możemy wypić piwo
                                albo kawę."

Skoro tak, to kultura nakazuje by inicjator się przedstawił pierwszy. Nie
                                przedstawicie się? Trudno to wasza decyzja, możecie nie chcieć tego spotkania i
                                to rozumiem. Trudno ujawnić się po wylaniu takiego kubła zawistnych pomyj na
                                tylu ludzi.
                                Ja jestem otwarty, zapraszam Was serdecznie, ale proszę przedstawić się bym
                                wiedział z kim będę rozmawiał.

Ubawiło mnie zmanipulowanie przez was cytatów z moich postów. To fajnie że pan
                                kowal-artysta traci godzinę [dokł. 55 minut] na dokładne przeczytanie moich
                                słów. Przyda się choć prawda boli. Potem ułożył zmanipulowane opowiadanie
                                wstawiając cytaty ze mnie dopasowane do swoich wymysłów tak jak mu pasuje.
                                mniejsza z tym. Trudno spodziewać się po was czegoś innego, a przynajmniej sie
                                uśmiałem.

A na na koniec to ja się z wami zgodzę.
                                Piszecie: "Brak nam słów."
                                To widać.
                                • slusarstwo_art Re: na zakończenie 27.10.09, 17:03
                                  Piszesz:

"Skoro tak, to kultura nakazuje by inicjator się przedstawił pierwszy."

Tomaszu, kultura przede wszystkim nakazuje nie obrażać bezpodstawnie ludzi których się nie zna.

Ale Ty nie masz z tym problemu:

"...są postaciami żałosnymi."

"Inteligencja nie wyklucza bycia szują."

"Obrzydliwość charakteru ta sama tylko metody inne."

"slusarstwo to ludzie sfrustrowani i antypatyczni"

Tak więc zaczynasz swoją "dyskusję" od potoku obelg, a teraz stwierdzasz, że nie spotkasz się z nami, bo nie jesteśmy wystarczająco kulturalni???

Winszujemy.
                                  • tomaszgres Re: na zakończenie 28.10.09, 13:26
                                    Drodzy Państwo od ogrodzeń kutych, kultura przede wszystkim nakazuje nie obrażać
                                    bezpodstawnie ludzi których się nie zna.

Piszecie:

"szmak to debil"
                                    "Góralski ubiera się jak klaun i struga jakiegoś awangardzistę, a ich twórczość
                                    jest tak grzeczna, że się można zesr.a.ć."

Tak więc zaczynacie swoją "dyskusję" od potoku obelg, a teraz stwierdzacie, że
                                    nie spotkacie się ze mną, bo nie jestem wystarczająco kulturalny???
                                    No bo dla mnie to brak kultury pierwszej wody, ale dla was nie musi nim być
                                    oczywiście. jestem w stanie zrozumieć, że nie musicie uważać obelg za coś
                                    niekulturalnego.

Aj, co za pomyłka - wy ich znacie przecież :)
                                    Jak więc nazwalibyśmy anonimowe obrażanie na publicznym forum ludzi których się zna?
                                    Hmmm... waszym zdaniem to właśnie jest zapewne kultura.
                                    No to się niestety nie zrozumiemy
                                    Winszuję podejścia do życia.
                                    • tomaszgres Re: na zakończenie 28.10.09, 13:56
                                      i drobne uzupełnienie - ja swoje brzydkie słowa do was skierowane oczywiście
                                      uważam za niekulturalne, za co serdecznie przepraszam. Ale po prostu budzi moją
                                      odrazę wasz sposób traktowania ludzi.
                                • kowalstwo_art Re: na zakończenie 27.10.09, 18:55
                                  panie Tomaszgres, z całego serca odradzamy spotkanie z państwem
                                  slusarstwem. Intuicja nam podpowiada że po takim spotkaniu wyszukają
                                  w pana życirysie coś co można wykorzystać, coś co można przerobić,
                                  dorobić i obwieścić wszem i wobec, może tylko używając innego nicka.
                                  Myślimy że należy im pozwolić siusiać- to dla nich taki wentyl
                                  bezpieczeństwa- nie rozerwie ich własna zła energia.
                                  Najgorsze że codziennie muszą spojrzeć w lustro i dalej żyć i być
                                  dumni z siebie.
                                  My artyści możemy tylko za nich się wstydzć i mieć nadzieję że oni
                                  artystami nie są.
                                  • slusarstwo_art ZŁO... 27.10.09, 19:29
                                    :D W zasadzie to też odradzamy spotkanie z nami. Tak naprawdę mamy po 3 oczu,
                                    łuski, śmierdzimy czosnkiem, jedno z nas to nawet ma częściowo żydowskie
                                    pochodzenie! No i w ogóle
                                    jesteśmy
                                    źli.
                                    • kowalstwo_art Re: ZŁO? 27.10.09, 19:38
                                      ?
                                      Lubimy czosnek, gady też lubimy, a ŻYDÓW BARDZO CENIMY.
                                      to chyba was taż trochę polubiliśmy
                                      • slusarstwo_art Re: ZŁO? 27.10.09, 23:56
                                        kowalstwo_art napisał:

> ?
                                        > Lubimy czosnek, gady też lubimy, a ŻYDÓW BARDZO CENIMY.
                                        > to chyba was taż trochę polubiliśmy

Ale za co najbardziej nas polubiłyście? Za czosnek, łuski czy częściowe żydostwo?

Ani przez chwilę nie wątpiliśmy, że cenicie Żydów. Przecież to oczywiste, że
                                        takie młode, nowoczesne, przebojowe artystki, jak wy, nigdy nie skalałyby swych
                                        umysłów myślą sprzeczną z prikazami z Obiegu, Magazynu Sztuki (znaju, co to
                                        takie?) czy z Gazety Wyborczej.

Jest taka grupa artystyczna która mówi że sztuka to coś więcej, niż przeszklone
                                        gabloty. Stworzyli 2 ciekawe prace, które wam polecamy (naszym zdaniem najlepsze
                                        w ich dotychczasowym dorobku).

Dzielnica
                                        Tolerancji 1

Dzielnica
                                        Tolerancji 2
                                        • kowalstwo_art Re: złotka 28.10.09, 22:29
                                          slusarstwo_art napisało:

>

>
                                          > Ani przez chwilę nie wątpiliśmy, że cenicie Żydów. Przecież to
                                          oczywiste, że
                                          > takie młode, nowoczesne, przebojowe artystki, jak wy, nigdy nie
                                          skalałyby swych
                                          > umysłów myślą sprzeczną z prikazami z Obiegu, Magazynu Sztuki
                                          (znaju, co to
                                          > takie?) czy z Gazety Wyborczej.

DA, MY TOŻE ZNAJEM RUSSKIJ JAZYK, i śmieszy nas to wasze -niestety
                                          złudne- poczucie wyższości z powodu -prawdopodobnie- "emerytalnego?"
                                          wieku.
                                          Dosyć wcześnie nauczyłyśmy się myśleć samodzielnie, więc dajcie już
                                          spokój z tym naszym rzekomym, niepoważnym wiekiem.
                                          Nie lubimy mieszać sztuki do polityki, nie lubimy demagogii, nie
                                          lubimy fanatyzmu i dyskusji o wyższości jednej nacji nad drugą lub
                                          jednej religii nad drugą.
                                          Dyskusje te są bezsensowne i prowadzą do dyskutowania na temat: o
                                          wyższości zwierząt nad ludźmi lub co gorsza odwrotnie.
                                          Cenimy te jednostki które mają wrażliwość, inteligencję, kulturę
                                          osobistą i im więcej ich w jakimkolwiek narodzie tym lepiej.
                                          Psychopaci, fanatycy, ludzie źli byli zawsze i często mieli dużo do
                                          powiedzenia.
                                          Miłych snów
                                          • slusarstwo_art Re: złotka 29.10.09, 00:14
                                            Po raz kolejny nas nie zrozumiałyście, ale trudno taki już nasz i wasz los.

Wypowiedź "Cenimy Żydów" świadczy o waszym schematycznym, niesamodzielnym myśleniu i świetnie wytresowanej politycznej poprawności (Żydzi są OK). Dlaczego miałybyście nas polubić za to, że mamy częściowo Żydowskie pochodzenie, skoro nie zmieniliśmy naszego zdania na jakikolwiek omawiany tu temat? Co to znaczy, że lubicie Żydów? Wszystkich??? Niektórych??? Jeśli tak, to których??? I czemu właśnie tych, a nie jakichś innych??? Jakie jeszcze narodowości budzą waszą sympatię niezależnie od tego, co mówią i robią ich przedstawiciele?

Ponieważ nie jesteście w stanie odnieść się do tego, co mówimy, kończymy rozmowę z wami po raz drugi i ostatni:) Oczywiście musicie mieć ostatnie słowo, więc nie krępujcie się. Zaśmiecajcie dalej forum. Może tylko załóżcie nowy wątek "Nienawidzimy ślusarstwa" albo wróćcie do swojego pierwszego wątku.
                                            • kowalstwo_art Re: złotka 29.10.09, 11:16
                                              slusarstwo napisało:
                                              "Co to znaczy, że lubicie Żydów? Wszystkich??? Niektórych??? Jeśli
                                              tak, to których??? I czemu właśnie tych, a nie jakichś innych???
                                              Jakie jeszcze narodowości budzą waszą sympatię niezależnie od tego,
                                              co mówią i robią ich przedstawiciele? "

my odpowiadamy:
                                              to do jakiej narodowości należy człowiek nie interesuje nas.
                                              Cenimy jednostki za inteligencję, wrażliwość itd(poprzedni post)
                                              Cenimy Żydów za niektóre ich cechy, które naszym zdaniem są
                                              wartościowe.
                                              W KAŻDEJ nacji są ludzie źli, fanatycy itd(poprzedni post)
                                              A to niestety dotyczy nas - ludzi- człowieka- tego gdzie się
                                              urodził, jak został wychowany, co mu wpojono, jaki ma mózg i serce.
                                              I tu jest pytanie retoryczne do was.
                                              Jakimi ludźmi bylibyście rodząc się w
                                              (tu i tam, w tym i tamtym czasie)?
                                              Nam już szkoda naszego czasu więc żegnamy.
                                              PS. Skąd to przeświadczenie że to wy decydujecie kiedy skończymy
                                              dyskusję??

• he-cer Re: Mimo wszystko, dziękujemy juz tym państwu 27.10.09, 11:27
                      no i co? kiedy to spotkanie??
                      • tryg.sk11 Re: Mimo wszystko, dziękujemy juz tym państwu 27.10.09, 11:49
                        Że jak? Na anonimowym forum przedstawić się koś ma? No chyba żartujesz
                        tomaszgres. Nawet gerralt, spy i zawsze-camerimage sie nie przedstawili.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka