Dodaj do ulubionych

metamorfoza GEANTA

IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 23:36
Moi drodzy,zadam wam pytania.Dlaczego, jak myślicie,Geant "przemianował" się
na Kometę?Ile to lat,ta wspaniała sieć "doi" nasze bogate panstwo,i jak
ta "przebieranka" ma się do przepisów podatkowych,oraz co sądzicie o
możliwości postawienia przed sądem i ewentualnej odpowiedzialnosci karnej
decydentów po zakonczeniu ich kadencji,za decyzje dzieki
ktorym "wpuszczono"np.sieć Geant i tym podobne sieci do Polski?
Obserwuj wątek
    • maciejowy Re: metamorfoza GEANTA 27.12.03, 12:02
      ja tez mysle ze jest to jakis walek z podatkami. bo ze king kros bedzie
      nazywal sie kometa to raczej nic nie zmieni!
      pzdr
    • Gość: Mrozek A co ma do tego Geant? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 12:26
      King Cross to oddzielna firma i może zmienić nazwę na KOMETA. Geant istnieje
      pod dotychczasową nazwą.
      • Gość: Tomala Re: A co ma do tego Geant? IP: *.torun.mm.pl 29.12.03, 10:56
        Oj Mrozku drogi jakiś ty naiwny. Geant to nazwa całej sieci a king kross to
        nazwa tej wielkiej sali na ktorej kupujesz kurczaka z grilla ktory pierwotnie
        byl zmrożony a następnie nie nadawal sie już do sprzedazy w tej postaci. Jest
        to ucieczka przed podatkami! Przez pierwsze 5 lat firmy zagraniczne są
        zwolnione z podatkow. Firma king kross chyba wlaśnie weszła lub miała wejśc w
        5 rok istnieina na polskim rynku no i dlatego teraz nazywa sie Kometa. Państwo
        jako że jest to nowa firma daruje jej z mocy ustawy 5 lat placenia podatkow
        hihihihih
        • Gość: Mrozek Niezupełnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 11:17
          King Cross jest właścicielem powierzchni handlowej wynajmowanej nie tylko
          firmie Geant a wszystkim podmiotom gospodarczym działającym na terenie centrum
          handlowego. Jesli sądzisz, że King Cross ma wieksze obroty niż Geant to jesteś
          bardziej naiwny niż myślisz, że ja jestem ;-) PS: Geant Sp. z o.o. działa w
          Polsce od 1996 r. i 5 lat minęło już dawno temu...
        • Gość: Marek To Tobie się pokręciło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 11:17
          Nie szukajcie afery na siłę. Tam jej nie ma.
    • Gość: Cha cha cha! Z tego samego powodu co Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 22:42
      zmieniając nazwę na Fakt. Twoja teoria jest tak samo bzdurna jak moja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka