Gość: ramzes11
IP: *.toya.net.pl
12.06.11, 20:30
Witam. Pisze na forum z problem który mnie spotkał i liczę na pomoc. Wczoraj próbowałem kupić bilety na stronie Ryanair z Katowic do Birmingham. Wypełniłem wszystkie strony i pozycje po czym wyskoczył jakiś błąd. Kazali sprawdzić czy nie dostałem meila i żeby sprawdzić w zarządzaniu rezerwacją czy istnieje taka rezerwacja a jeśli nie to spróbować jeszcze raz. Na meil nic nie przyszło a na stronie po wpisaniu potrzebnych informacji do sprawdzenia rezerwacji nie pokazywało mi jej. Więc spróbowałem drugi za jakieś 20 minut no i znowu błąd. No to spróbowałem następny raz i znów błąd. Powtórzyłem swoją procedurę i tym razem mogłem wejść na stronę zarządzania rezerwacją ale pojawiło się przy płatności że jest anulowana i po odświeżeniu tej strony wyświetliło się że próbuje rezerwować dwa razy na ten sam lot te sami imię i nazwisko oraz z tej samej karty itp. I jeśli jestem pewien to moge dokonać tej płatności za 60 minut. Wyszedłem z tego i spróbowałem wejść do zarządzania rezerwacją ale już nie mogę tak jakby takiej nie było.
Więc zostawiłem to do dzisiaj. Dziś podczas próby wyskoczył od nich komunikat: "PŁATNOŚĆ ZOSTAŁA ODRZUCONA Ze względu na brak autoryzacji płatności rezerwacja NIE została dokonana. Wróć do poprzedniej strony i sprawdź, czy podane informacje są poprawne. Możesz też spróbować użyć innej karty. Dziękujemy."
Dalej nie można wejść do zarządzania rezerwacją i nie dostałem żadnego meila a z konta nic nie pobrali. Saldo jest takie samo jak i wcześniej.
Więc moje pytanie co robić? Próbować z innej karty czy do nich dzwonić czy mają jakąś rezerwację na moje dane? Nie wiem co jest grane. Nie chce żeby mi zabrali pieniądze za ich błędy na stronie.