Dodaj do ulubionych

Bangkok z Londynu

IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.11, 17:25
Czy ktoś próbował tej opcji? Patrzyłam na Asia air i lot z Londynu do Bangkok'u marzec około 400 dolarów czyli jakieś 1200 zł, a lot do Londynu w tym okresie to jakieś 108-200 zł, więc razem licząc wychodzi jakieś 1500 zł;-) oczywiście musiałabym sprawdzić konkretną datę+ lotniska w Londynie i nawet wliczyć nocleg, ale warto się zastanowić. Ktoś tak próbował?
Obserwuj wątek
    • spec24 Re: Bangkok z Londynu 27.06.11, 19:29
      Sporo osób wybiera taką własnie drogę. Przy odrobinie szczęścia można trafić na prawdę atrakcyjne cenowo połączania. Niestety minusem zazwyczaj jest czas podróży, który podczas takiego kombinowanego lotu sporo się wydłuża.

można szukać tańszych bezpośrednich połączeń. Na przykład Aerofłot na trasie [url=http://www.tanie-latanie.net/tanie-loty/Krak%C3%B3w,Bangkok,KRK,BKK,1.html]Kraków - Bangkok/url] można dostać w niezłej cenie
    • untochables Re: Bangkok z Londynu 27.06.11, 20:54
      próbował ;) kilka razy ;) kiedyś plusem była cena a dziś ;( Lufthansa ma promocje z Polski do Singapuru za 1920 i to A380 więc szkoda zachodu i czasu ale żeby nie było w marcu będe wracał tą trasą ;) a już sobie kiedyś obiecywałem, że nigdy więcej ;))))
      • Gość: Ania Re: Bangkok z Londynu IP: 195.116.20.* 28.06.11, 14:08
        Czyli można:-) ja oczywiście kombinuję, zawsze można z jeden dzień u znajomych w Londynie sędzić :-) a potem w dalszą drogę. Dłużej to na pewno , ale skoro taniej to warto się zastanowić:-)
        Pozdrawiam
        • kaka-dum Re: Bangkok z Londynu 28.06.11, 18:01
          jeśli faktycznie okaże się sporo taneij to może i warto. Przy wspominanej promocji Lufy albo tej Aerofłotu pewnie nie decydowałabym się na takie kombinacje. trzeba to sobie wszystko na sucho policzyć. Pamiętaj, że dochodzą koszty związane z dotarciem z i na lotnisko, a także wyczerpanie związane z długą podróżą.
          • untochables Re: Bangkok z Londynu 28.06.11, 21:52
            aktualnie cena się nie składa do tego nie masz trasy na jednym bilecie wiec jak coś pójdzie nie tak pojawiają się kłopoty ;( ja kupiłem bilet z KUL do STN za 623 pln do tego ryan który kosztuje finalnie 330 czyli 953 pln powrót z Malezji, do Azji lecę Ukraincem z Krakowa za 1010 czyli całe kółko domyka mi się 1963 (dla porównania mam spod domu - mieszkam blisko Pyrzowic - Lufthanse do Singapuru - co prawda wydostanie siś z Singapuru i powrót do niego kosztowało by około 400 pln - ale duża wygoda mieć domknięte duże koło jedną linią) na STN czasem trzeba sie przenocować albo na podłodze jak czyni to sporo młodzierzy ;) albo najtańsza opcja to hotel w pobliżu lotniska przy czym taxi to koszt około 10 funtów a nocleg za pokój 2 osobowy to 39 - chyba tyle płaciłem - poprostu zaczynają się kosztowne dodatki - widziałem też Polaków co dolatywali na STN na styk by dalej lecieć Air Asia ale tak jak wspomniałem może to być ryzykowne i teraz wolę tzw. duże kóło mieć domknięte jedną linią ;)
            • Gość: Ania Re: Bangkok z Londynu IP: 195.116.20.* 29.06.11, 07:15
              Od kwietnia ponoć ma latac Dreamliner LOT'U- pewnie z Warszawy, ale może będą jakieś fajne promocje na poczatek, trzeba być czujnym:-)

A Londyn to taka opcja jedna z wielu;-)
              Wiadomo jedną linią zawsze lepiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka