Dodaj do ulubionych

latanie dużymi samolotami

14.12.11, 17:08
Czy zwracacie uwagę podczas rezerwacji na to jakim samolotem będziecie lecieli? Ja leciałem ostatnio z Frankfurtu do Madrytu czterosilnikowym A340 Lan Airlines, baaardzo dużo miejsca między fotelami i super wygodny.

www.Sky4Fly.net
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: latanie dużymi samolotami 14.12.11, 19:55
      Oczywiście, że zwracamy.
    • Gość: mirco Re: latanie dużymi samolotami IP: *.205.118.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.11, 20:23
      Ja nie przywiązuję do tego wagi. Kompletnie mnie to nie interesuje. A latam sporo. Sam lot nie jest dla mnie źródłem ekstazy, traktuję to jako sposób na przemieszczenie się.
      • Gość: latacz Re: latanie dużymi samolotami IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 20:50
        tak zwykle mają ludzie, którzy latają za firmowe pieniądze :)
      • sky4fly.pl Re: latanie dużymi samolotami 16.12.11, 12:28
        Chodzi mi raczej nie o ekstazę z powodu odbytego lotu ale o np. większą przestrzeń na nogi i odstępy między sąsiednimi fotelami. Niemniej jednak dziękuję za głos w dyskusji.

Tanie loty
    • grodek75 Re: latanie dużymi samolotami 14.12.11, 21:00
      Zwracam, ale bez przesady.
      Mój ulubiony samolot to 777.
      Ale tak naprawdę na długich trasach bardziej zwracam uwagę na miejscówkę którą rezerwuję i to czy dany samolot/przewoźnik oferuje system rozrywki pokładowej.
      I dlatego min. LOT-em na dalekiej trasie leciałem ostatni raz w 1996 roku...

--------------------------------------------------------------
      www.panoramio.com/user/2266955
      my.flightmemory.com/image/grodek75.gif
      • sky4fly.pl Re: latanie dużymi samolotami 16.12.11, 12:30
        Nieco z boku tematu ale skoro wspomniałeś o systemie rozrywki to W LAN jest coś takiego i naprawdę się sprawdza. Zresztą chyba łatwiej o tego typu usługi na większych samolotach niż na małych maszynach do lotów krótkodystansowych gdzie w sumie jest mało miejsca i fotele gęściej rozmieszczone.

Tanie loty
    • amused.to.death Re: latanie dużymi samolotami 14.12.11, 23:59
      ja zwracam uwagę głównie na cenę.
      Trzy dni po locie nawet nie jestem w stanie powiedzieć jakim samolotem leciałam - tzn. linie pamiętam, ale nic więcej:D
    • Gość: rafal imysz@wp.pl Re: latanie dużymi samolotami IP: *.customer.telia.com 15.12.11, 08:25
      Zdecydowanie zwracam uwage na to, jaki to bedzie samolot. Zdarza sie, ze podczas robienia rezerwacji, moge wybrac polaczenia na tej samej trasie, rozniace sie typem samolotu. Co wiecej, jesli tylko jest to mozliwe, siedze zawsze mniej wiecej w tym samym miejscu (zaleznym od typu samolotu). A latam i za swoje i za firmowe.
      • Gość: bolek Re: latanie dużymi samolotami IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 13:21
        Nie jest to dla mnie czynnik decydujący, ale lubię wiedzieć czym lecę. O samolotach, którymi mam/miałem/będę miał okazję lecieć zawsze staram się poczytać w internecie. Zazwyczaj wybieram tanie linie lotnicze także wachlarz możliwości mam dość okrojony.
        • Gość: kasia Re: latanie dużymi samolotami IP: *.jjs.pl 15.12.11, 14:15
          Staram sie nie latac airbus'ami.
          • voyager747 Re: latanie dużymi samolotami 15.12.11, 14:23
            dlaczego ?
          • Gość: bolek Re: latanie dużymi samolotami IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 17:59
            Jakaś osobista niechęć do marki, czy przeciwwskazania praktyczne? Masz jakieś złe doświadczenia? Napisz coś więcej, bo wzbudziłaś ciekawość :)
            -----
            tanie bilety lotnicze
            • Gość: kasia Re: latanie dużymi samolotami IP: *.jjs.pl 16.12.11, 20:56
              Mam większe zaufanie do człowieka niż do komputera. Dlatego wole boeingi, w ktorych większą władze ma pilot, a nie komputer.
              • voyager747 Re: latanie dużymi samolotami 18.12.11, 20:04
                :)
              • Gość: bolek Re: latanie dużymi samolotami IP: *.centertel.pl 19.12.11, 15:00
                i wszystko jasne :) Miałaś jakieś nieprzyjemne przygody w Airbusie z jego automatycznym pilotem?
                -----
                tanie bilety lotnicze
                • Gość: kasia Re: latanie dużymi samolotami IP: *.jjs.pl 19.12.11, 18:14
                  Miałaś jakieś nieprzyjemne przygody w Airbusie z jego autom
                  > atycznym pilotem?

nie chodzi tu o automatycznego pilota. Na szczescie nie miałam złych doświadczen z tą marką. Ale unikam tych samalotów. Moj ojciec, pilot, tez nie lubi tych samolotów. Pewnie też za dużo się nasłuchałam.
                  • Gość: bolek Re: latanie dużymi samolotami IP: *.centertel.pl 21.12.11, 12:40
                    Tak własnie podejrzewałem, że pewnie więcej informacji niż przeciętny pasażer samolotów :) Tata Pilot wiele wyjaśnia.
                    -----
                    tanie bilety lotnicze
    • Gość: nini Re: latanie dużymi samolotami IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.12.11, 06:00
      Zwracam uwagę jeśli podróż ma trwać >8 godzin. Poniżej zdecydowanie decyduje cena
      • sky4fly.pl Re: latanie dużymi samolotami 21.12.11, 10:55
        A jak lecisz na dłuższą trasę to jaki samolot wybierasz częściej?

---
        www.Sky4Fly.net
    • iwwo2 Re: latanie dużymi samolotami 20.12.11, 09:41
      Dla mnie najważniejsza jest kombinacja ceny i czasu połączenia.
      • kajak75 Re: latanie dużymi samolotami 27.12.11, 11:12
        Tak jak Iwwo. Cena i czas. Ale jesli podrozuje z dzieckiem i dlugi przelot jest w dzien, system rozrywki pokladowej jest mile widziany:-) Czasami wygrywa przynaleznosc do danego sojuszu lotniczego.
    • agulera Re: latanie dużymi samolotami 04.01.12, 17:04
      1-2. cena - linia
      3. czas total
      4. typ samolotu
      5. rozrywka/catering
      6. gdzie ew. transfer
      • Gość: toja Re: latanie dużymi samolotami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 15:04
        mysle ze 85% latajacych zwraca na cene to jest glowny czynnik wyboru, 5% to ludzie dla ktorych kasa nie ma znaczenia bo maja jej tyle ze moga sobie wybierac nawet najdrozsze polaczenia jakie sa na danej trasie, 10% to ludzie, ktorych wysylaja firm,y w delegacje, takze zalezy od firmy jak przystala do spiskoej teorii kryzysu to chcac zaoszczedzic szuka najtanszego polaczenia, nie wazne jaki samolot ile gwaizdek ma linia wzne aby bylo tanio i skutecznie dostarczyc pracownika do miejsca w ktorym bedzie musial pracowac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka