Dodaj do ulubionych

ryanair -parę pytań od zielonego

IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.12, 13:52
Witam. Za tydzień pierwszy raz będę podróżował samolotem i padło na linie ryanair. Kraków - Liverpool. Podczas rezerwacji online kupiłem dodatkowy bagaż 15kg. Jestem zielony i mam parę pytań. Na stronie jest napisane ze nalezy odprawiać bagaz od 2h do 40min przed odlotem. Jak wyglada cala procedura odprawy bagazu, gdzie na lotnisku powinienem sie zgłosić z bagażem i jak muszę go oznaczyć.
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: ryanair -parę pytań od zielonego 19.05.12, 15:39
      W pierwszej kolejności musisz się odprawić online,wydrukować kartę pokładową, potem przybyć na lotnisko (od 2h do 40min przed odlotem) i oddać bagaż na stanowisko odprawy ryanaira.Dajesz kartę pokładową,paszport albo DO i oni już bagaż oznaczą.
      • thorgalla Re: ryanair -parę pytań od zielonego 19.05.12, 15:42
        Acha,odprawić się online możesz wcześniej,od 21 dni do 4 godzin przed odlotem.
        Jeżeli powrót mieści się w tych widełkach to jednocześnie możesz odprawić się też i na powrót.
        • Gość: kemot97 Re: ryanair -parę pytań od zielonego IP: 109.144.167.* 19.05.12, 19:14
          dokladnie - pamietaj by mimo posiadanego bagazu odprawic sie online, by potem odprawic bagaz - jesli nie wydrukujesz karty pokladowej i stawisz sie z bagazem bez niej - bedzie cie to drogo kosztowalo niestety
        • Gość: guset208 Re: ryanair -parę pytań od zielonego IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.12, 15:46
          tak to wiem ze muszę odprawić się online tylko boje się czy sobie tam poradzę już na miejscu ale widzę ze nie ma chyba nic trudnego w odprawieniu tej walizki. Jeszcze jedno pytanie jesli chce zabrać ze soba hermetycznie zapakowane jedzenie tj kiełbasy itd to wlozyc to do podręcznego czy rejestrowego? I czy mogę przewieść plyty cd oczywiście kopiowane nielegalne ;d
          • thorgalla Re: ryanair -parę pytań od zielonego 20.05.12, 17:35
            Ale powiedz mi a dlaczego miałbyś sobie nie poradzić? Dorosły facet jesteś chyba.
            Ja podróżuje z dzieckiem,wózkiem,co najmniej dwiema torbami (jak z Polski wracam to i nawet czterema) i jakoś sobie radzę.
            Co do żywności i płyt to lepiej do rejestrowanego.Chociaż płyty bez problemu mogą być też w podręcznym,jak wygodniej.
            • Gość: guest208 Re: ryanair -parę pytań od zielonego IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.12, 07:35
              Okej:) Dziękuje bardzo za pomoc. Pozdrawiam
              • Gość: majolatanie Re: ryanair -parę pytań od zielonego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 10:18
                majolatanie.pl/
                • jakanu Re: ryanair -parę pytań od zielonego 08.06.12, 07:23
                  Poradzisz sobie bez problemu. Powodzenia :)
                  • Gość: Kamil Re: ryanair -parę pytań od zielonego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.12, 09:44
                    Won spamerze!!! Nie widzisz, że kolega już dawno poleciał?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka