Dodaj do ulubionych

Bagaż rejestrowany EasyJet

IP: *.telesim.com.pl 10.08.13, 14:51
Witam. Robiłam dzis rezerwacje na lot do Belfastu, zaznaczyłam że wybieram 2 bagaże rejestrowane po 20 kg. Czyli w sumie myslalam ze doplacajac bede mogla przewiezc 40 kg bagazu. kIedy juz zakonczylam transakcje czyli wszystko bylo oplacone napisano ze owszem 2 bagaze ale o łącznej wadze 20 kg. Czyli jakby nie bylo jestem w kropce. co z tym zrobic? czy skoro moge przewiezc tylko 20 kg to moge pojechac z jedna torba?
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Bagaż rejestrowany EasyJet IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.08.13, 17:41
      Zawracanie głowy. Ludzie jeżdżą po świecie a (prawie) nic nie wiedzą i (prawie) nic nie czytają.

Jedno kliknięcie wystarczy, aby na stronie EsyJet (Informacje na temat lotu i podróży > Limit bagażu) znaleźć cytat: "Po dokonaniu opłaty za jedną sztukę bagażu rejestrowanego pasażerowi przysługuje prawo do przewozu bagażu o wadze do 20 kg. Podany limit wagi przypada na pasażera, a nie na pojedynczą sztukę bagażu, dlatego też wykupienie dodatkowych sztuk bagażu nie wpłynie na zwiększenie dopuszczalnej wagi bagażu."

Możesz wykupić więcej bagażu DODATKOWO, przez Internet (43zł/kg) albo na lotnisku (55 zł/kg). Taką informację, od razu podpowiem, też można znaleźć na stronie przewoźnika: Twoje rezerwacje > Dodaj bagaż.

Jeśli chcesz pozostać przy 20 kg i masz problem czy powinnaś zgodnie z deklaracją przyjść z dwiema torbami, to zapakuj do jednej 19,99 kg a do drugiej 0,01 kg.
    • Gość: Kati Re: Bagaż rejestrowany EasyJet IP: *.m.i24.pl 11.01.14, 22:44
      www.easyjet.com/pl/o/baggage Nie łączna waga może wynosić 40 kg. Tu masz wszystko napisane. :)
      • Gość: Adam Re: Bagaż rejestrowany EasyJet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 19:11
        Udzielanie rad po paru miesiącach, bezcenne he he he.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka